עבור לתוכן

X-FI אקסטרים או כרטיס קול מובנה ? | נערך | שאלה בקשר לעדיפות כבל אחד על אחר

Featured Replies

פורסם

שלום :)

יש לי לוח אסוס P7P55D DELUXE שכולל כרטיס קול VIA דגם VT2020

פרטים מהאתר של אסוס

VIA® VT2020 10-Channel High Definition Audio CODEC

- Absolute Pitch BD192/24 featuring ENVY HD

- DTS Surround Sensation UltraPC

- BD audio layer Content Protection

- Supports Jack-Detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-Retasking

- Coaxial / Optical S/PDIF out ports at back I/O

עכשיו חשבתי לקנות כרטיס קול של CREATIVE דגם XFI XTREME, השאלה אם הוא עדיף על המובנה ?

אני יודע שהבדלי איכות נמדדים בחיבור אנאלוגי, אני עובד עם רסיבר והעסק יהיה מחובר דיגיטלי / אופטי

בצורה הזאת יש סיבה לא להשאר עם המובנה ? אם כן מה היתרונות של ה XFI על המובנה ?

* המחשב מחובר למערכת מאוד יקרה של B&W, ככה שאם ההוצאה משתלמת אין לי בעיה לקנות...

תודה !

פורסם

ה-X-Fi הוא לא כרטיס ששווה השקעה על פני כרטיס מובנה אם כל מה שאתה עושה הוא DD/DTS Pass through. זו לפחות דעתי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה !

דבר נוסף שרציתי לדעת, המרחק בן המחשב שלי לרסיבר הוא משהו כמו 10~ 12~ מטר, במרחקים האלה עדיף לעבוד עם כבל אופטי על פני דיגיטלי ?

הכבל גם האופטי וגם הדיגיטלי יעברו צמוד להמון כבלים אחרים, בניהם חשמל...

תודה !

פורסם

שניהם דיגיטליים. אתה מתכוון אופטי או קואקס.

לדעתי שניהם יעבדו בסדר גמור. לי יש כבל קואקס של בערך 10 מטר שרץ מסביב לחדר, חצי מהדרך הוא רץ עם כבל חשמל+2 כבלי רמקולים+כבל קואקס נוסף, ובינתיים לא נתקלתי בבעיות של הכבל (כבר כמה שנים שהוא נמצא שם).

קח בחשבון שאופטי באורך כזה יעלה הרבה כסף, ותצטרך לבצע לפי הזמנה. קואקס יעלה גרושים (הכבל עצמו עולה 2 שקלים למטר בערך), ואפשר להכין לבד בבית עם לוחץ או מלחם. תלוי בקונקטורים שתבחר.

פורסם
  • מחבר

אופטי 10 מטר מצאתי מ 70 שקלים, גם כפול מיזה אין לי בעיה לשלם, אבל אם אתה אומר שאין הבדל אז אני אוותר...:)

קואקס זה היציאת RCA הבודדת מהלוחות אם נכון ?

פורסם

נכון, זה ה-RCA הבודד.

בנוגע לכבל, לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות. הכבל האופטי מאוד שביר ויש לו רדיוס כיפוף של עד 15-30ס"מ פחות או יותר, תלוי בכבל. כבל קואקס הרבה יותר נוח לעבודה, והרבה יותר זול. אם אין לך בעיה להלחים לבד אפשר לגמור עניין בפחות מחצי ממה שעולה האופטי (70 שקל זה זול לאופטי באורך שכזה). זוג קונקטורים בסיסיים עולים 15 שקלים, כבל עוד 15-20 שקלים ו-10 דקות עבודה עם סכין יפנית ומלחם, או עם לוחץ במידה ויש לך.

פורסם
  • מחבר

המחשב מחובר כבר עם RCA שכזה, של רכב שמגיע 5 מטר X2, חיברתי אותם יחד עם פלאג נקבה לנקבה והכל בסדר :)

תודה ! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים