עבור לתוכן

עזרה במעגל לזיהוי שיחה נכנסת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני בניתי מעגל וברצוני שיזהה כאשר מישהו מתקשר לקו הטלפון שחיברתי למעגל(לא חשוב מי מתקשר)

עכשיו השתמשתי ברכיב 8841AE ובחיבור הנל המצורף (רק במקום שני הקבלים בכניסה של 100n שמתי קבלים של 10n לפי דפי היצרן)

הבנתי שברגע שמתקבלת שיחה נכנסת רגל CD צריכה לרדת ל0 לוגי הבעיה היא שהיא בכלל לא מתחילה ב 1 לוגי(כלומר 5V) האלה ב0 מישהו יכול לעזור לי אולי חיברתי משהו לא בסדר

אם זה משנה אז הקו טלפון בבית שלי הוא של HOT ויש לו שיחה מזוהה קו הטלפון יוצא מסוג של מודם כזה של HOT למי שמכיר

תודה לעוזרים

[attachment deleted by admin]

פורסם

יתכן שיש לך טעות חיבור או אחד מהרכיבים לא תקין / רחוק מדיי מהערך שאמור להיות

אם המודם מאפשר חיבור של טלפונים רגילים (כמו של בזק) אתה יכול לדעתי לזהות שיחה נכנסת לפי מתח אל הקו במקום אם ציפ

פורסם

אולי שווה לך לעבור שוב על המעגל שלא טעית במשהו.

נניח אדמה או איזה מגע לא טוב זה מספיק שכל המעגל לא יעבוד.

וגם שווה לבדוק שקיבלת את הרכיבים שהזמנת, כבר קרה לי כמה פעמים שקיבלתי דגם ששונה בספרה בסוף וזה שינה את כל צורת החיבור.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

בקשר למעגל אני ב100% שהוא תקין גם עברתי עליו עם בודק קצרים וגם עברתי עליו לפחות 1000 פעם חוץ מזה שבדקתי אותו אם רכיב שמזהה טונים בחיבור דומה והמעגל עובד בחיבור השני ככה שבטוח המעגל תקין מה שכן כמו שאמרתם אולי הרכיב שלי הוא גרסא שונה זה נשמע קצת הגיוני

על הרכיב רשוםMT8841AE

שורה למעטה רשום 34122.4

ושורה אחרונה למעטה רשום 9626AE

הרכיבים הזמנתי מאריהב מי שמכיר אני חושב שהמעגל מתאים לחיבור שציינתי תוכלו לראות ולתקן אותי אם אני טועה??

ובקשר לקו טלפון הוא צריך לפתוח שער בסופו של דבר ככה שאני חייב מתח ישר מציפ כ זה צריך להתחבר לממסר והממסר עושה קצר שפותח לי את השער

תודה לכולם [br]פורסם בתאריך: 8.08.2010 בשעה 01:05:56

אהה ושחכתי לציין משהו שיכול להיות חשוב

בדקתי את המעגל עם הטלפון באמת שיש צלצול אז שמתי לב לתגובה מסויימת ברגל CD לפי מה שהבנתי היא אמרה לרדת ל0 לוגי כאשר יש צלצול אבל בכל מקרה במעגל שעשיתי היא מתחילה ב0 לוגי ושמתי לב שכאשר אני מצלצל היא עולה אבל בקושי בחצי וולט(0.5V) ככה שהמעגל בכל זאת מגיב רק שאני לא מבין למה בעוצמה כזאת נמוכה עכשיו הספק שלי הוא שנאי שמספק מתח ישר של 12V ו1.2A והוא מחובר למייצב מתח שמוציא 5V שבעזרתו אני מזין את המעגל

פורסם

צרפתי את דפי היצרן.

שם מופיע מעגל שונה במקצת, מאיפה לקחת את המעגל שלך?

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא עקבתי אחרי כל המעגל, אבל דבר אחד משך את ליבי; יציאת CD היא מסוג Open Drain, והיא מצריכה נגד pull-up. בשרטוט שלך הנגד לא קיים, ולכן אתה מקבל בדיוק את מה שאתה אמור לקבל כשהוא איננו.

אם אתה לא יודע מה המושגים האלה, פשוט חבר נגד של 1~10K אום בין רגל CD לVCC, ותבדוק את פעולת המעגל.

(אגב, המושג המוכר יותר הוא Open Collector, הרכיב הזה פשוט משתמש בטרנזיסטורי MOSFET)

פורסם
  • מחבר

זה בידיוק אותו המעגל שעשיתי אם תשים לב תסתכל על החיבור ההפרשי בדפי נתונים

יכול להיות אבל שצריך נגדpull up לרגל ?cd

פורסם

לא יכול להיות, אלא בטוח צריך נגד pull-up ברגל CD. תקרא את תפקוד כל רגל, ותראה שכתוב בגדול "Open Drain Output".

פורסם
  • מחבר

זהו שהאמת אני חזק מאוד באלקטרוניקה אבל גם חלש באנגלית אז זאת. הבעיה שלי בכל מכרה נראה לי זה יפתור את הבעיה

אני סוף שבוע יחזור מהצבא אני יבדוק אם אני מצליח ויעדכן ובכל. מקרה תודה לכל מי שעזר לי

פורסם
  • מחבר

אוקי חזרתי ובאמת שמתי נגד פול אפ והרגל ירדה מ5 וואלט ל0 ברגע שהתקשרתי עכשיו יש לי בעיה אחרת

קודם כל הרגל יורדת ל0 וואלט ונשארת ב0 גם אחרי שאני מנתק ואני צריך שאחרי שאני מנתק שתחזור ל5 וואלט זאת בעיה ראשונה

ובעיה שניה היא שאני מכווה שלא שרפתי איכשהו את הרכיב למרות שלא נראה לי בכלל אבל עכשיו פתאום שאני מחבר נגד פול אפ הוא לא מעלה את הרגל ל5 וואלט ושאני בודק את ההתנגדות של הנגד אז הוא 100 קילו שהוא לא מחובר ושאני מחבר הוא פתאום ניהיה 6 קילו

זה נראה לי קצת מוזר אולי מישהו יודע לכוון אותי איפה הבעיה אני חושב שזה בחיבורים כי זה כבר עבד כמו שציינתי אז אני יבדוק אבל בכל מכרה

מי שיודע את אחת הבעיות לפתור הודע לו מאוד תודה

פורסם

אל תמדוד את הנגד בתוך המעגל - אתה מודד את הנגד ואת יתר המעגל במקביל ותקבל התנגדות נמוכה יותר ממה שהנגד באמת. כמה נמוכה יותר ? תלוי במצב של יתר המעגל. יתכן שתקבל התנגדות גבוהה יותר אל המולטימטר - אם במעגל יש מתח נגדי שמתנגד לזרם של המולטימטר

מה קורה אם אתה עושה hard reset לציפ ? (תחבר את ה vcc שלו מיציאה של 555 או משהוא דומה ותן לו כיבוי לזמן קצר X זמן אחריי שהוא מזהה שיחה)

אם כל המטרה היא לזהות שיחה למה לא לשים משהוא פשוט יותר כמו זיהוי לפי המתח אל הקו ?

פורסם
  • מחבר

טוב קודם כל תודה על התשובה המהירה אני יבהיר את הדברים

קודם כל בקשר לHARD RESET הייתי רוצה שיותר תסביר לי על זה איך עושים את זה ומה זה עושה (אין לי ציפ 555)

אולי זה יסדר לי את הבעיה

עכשיו אתה צודק בקשר לנגד לא הייתי צריך לבדוק אותו בתוך המעגל

הבעיה שהנגד של ה100 קילו בהתחלה העלה את הרגל CD ל1 לוגי(5Vׂ) ופתאום הוא הפסיק אחרי 4 פעמים בערך שראיתי שהרגל יורדת ל0 לוגי בשיחה נכנסת ככה שחשבתי שאולי שרפתי את הרגל איכשהו אז רציתי לדעת אולי הHARD RESET הזה יעזור

עכשיו בקשר למה שאמרת אני יסביר את תפקוד המעגל בעיקרון יש לי קו טלפון בבית ברגע שמתקשרים אליו אני רוצה מעגל מסויים שיזהה את זה מעגל כמה שיותר פשוט ויפעיל ממסר שיעשה קצר בין שתי נקודות (יש לי את הממסר דרך אגב ברגע שנותנים לממסר 12V יש קצר ) ככה שמה שאני בעצם אומר זה שאני צריך מעגל מסויים שייתן לי 12V ברגע שיש שיחה בקו אם יש לך רעיון למעגל פשוט הודע לך

פורסם

אוקיי, אחד אחד:

*נגד 100K הוא גדול מדי בשביל pull-up. אם תחבר משהו נוסף במוצא, הוא לא יספיק.

*יכול להיות ששרפת משהו, אין לי מושג מה עשית.

*תסתכל בתרשים בדפי הנתונים, יש מצב מסויים שאתה צריך לתת לרכיב אות שאתה מתחיל לקבל נתונים, ורק אז הוא מוריד את CD.

*בקשר לממסר, אתה צריך לבדוק מה הזרם המקסימלי שלו, כי יש סיכוי שתוכל לחבר אותו ליציאת Open Drain בלי טרנזיסטור חיצוני לדחיפה.

פורסם

ההצעה של hard reset היא לנתק למעגל את המתח לזמן קצר כדיי לאפס אותו. אם אחריי שאתה מכבה לו את המתח ידנית הוא חוזר לעבוד (לפעם אחת) ניתן לחבר לו מעגל נוסף (555 וכו) שינתק לו את המתח לזמן קצר בכל פעם שהוא מזהה שיחה

מעגל פשוט יותר - המתח אל הקו טלפון כשיש שיחה נכנסת עולה משמעותית. אם תחבר לקו טלפון מפסק 0-1 רגיל של 240 V שיש לו מנורה אדומה בפנים (מנורת נאון) היא תידלק (בפליקר) כשיש שיחה נכנסת ותהיה מכובה כשהטלפון לא בשימוש / בזמן שיחה

יש מנורה כזאת גם בתוך טסטר / חלק ממסכיי CRT ישנים / מכשירי חשמל ישנים וכדומה. את המנורה עצמה ניתן לחבר בטור אם נגד 100 K או גדול יותר לקו טלפון (במפסקים וכדומה שעובדים אל 240 V הנגד מגיע מובנה ביחד אם המנורה). חשוב - לא לחבר את המנורה ללא נגד - היא תישרף

עכשו תיקח מעגל הכי פשוט של photocell (משהוא אם LDR) ותשים אותו מול המנורה בתוך שרוול בידוד מפלסטיק שחור כך שהוא יקלוט את המנורה ולא אור אחר מהסביבה

כדיי שהיציאה לממסר תהיה יציבה ולא פליקר כמו המנורה ניתן לשים 555 או סתם מעגל אם טרנזיסטור וקבל גדול

פורסם

מעגל פשוט יותר - המתח אל הקו טלפון כשיש שיחה נכנסת עולה משמעותית. אם תחבר לקו טלפון מפסק 0-1 רגיל של 240 V שיש לו מנורה אדומה בפנים (מנורת נאון) היא תידלק (בפליקר) כשיש שיחה נכנסת ותהיה מכובה כשהטלפון לא בשימוש / בזמן שיחה

יש מנורה כזאת גם בתוך טסטר / חלק ממסכיי CRT ישנים / מכשירי חשמל ישנים וכדומה. את המנורה עצמה ניתן לחבר בטור אם נגד 100 K או גדול יותר לקו טלפון (במפסקים וכדומה שעובדים אל 240 V הנגד מגיע מובנה ביחד אם המנורה). חשוב - לא לחבר את המנורה ללא נגד - היא תישרף

עכשו תיקח מעגל הכי פשוט של photocell (משהוא אם LDR) ותשים אותו מול המנורה בתוך שרוול בידוד מפלסטיק שחור כך שהוא יקלוט את המנורה ולא אור אחר מהסביבה

כדיי שהיציאה לממסר תהיה יציבה ולא פליקר כמו המנורה ניתן לשים 555 או סתם מעגל אם טרנזיסטור וקבל גדול

קודם כול יש לשים גם קבל טורי (עם מתח פריצה של לפחות 100V, אפשר פחות את מחשבים את המתח המקסימאלי על הקבל ביחס לנגד) אחרת המנורה תידלוק קבוע. על הקו (כשהוא מנותק) יש 48VDC, צילצול הוא 48VAC רוכב על ה DC הנ"ל, המתח בקו בזמן הרמת שפופרת הוא כ 7VDC

יותר פשוט לקנות מצמד אופטי (אופטוקאפלר). במקום המנורה שהצעת והפוטו-סל. ביציאת המצמד האופטי יש טרנזיסטור. אין לי כוח לשרטט את זה אבל זה פשוט למי שמבין קצת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים