פורסם 2010 באוגוסט 615 שנים שלום לכולם אני בניתי מעגל וברצוני שיזהה כאשר מישהו מתקשר לקו הטלפון שחיברתי למעגל(לא חשוב מי מתקשר)עכשיו השתמשתי ברכיב 8841AE ובחיבור הנל המצורף (רק במקום שני הקבלים בכניסה של 100n שמתי קבלים של 10n לפי דפי היצרן)הבנתי שברגע שמתקבלת שיחה נכנסת רגל CD צריכה לרדת ל0 לוגי הבעיה היא שהיא בכלל לא מתחילה ב 1 לוגי(כלומר 5V) האלה ב0 מישהו יכול לעזור לי אולי חיברתי משהו לא בסדר אם זה משנה אז הקו טלפון בבית שלי הוא של HOT ויש לו שיחה מזוהה קו הטלפון יוצא מסוג של מודם כזה של HOT למי שמכירתודה לעוזרים [attachment deleted by admin]
פורסם 2010 באוגוסט 715 שנים יתכן שיש לך טעות חיבור או אחד מהרכיבים לא תקין / רחוק מדיי מהערך שאמור להיותאם המודם מאפשר חיבור של טלפונים רגילים (כמו של בזק) אתה יכול לדעתי לזהות שיחה נכנסת לפי מתח אל הקו במקום אם ציפ
פורסם 2010 באוגוסט 715 שנים אולי שווה לך לעבור שוב על המעגל שלא טעית במשהו.נניח אדמה או איזה מגע לא טוב זה מספיק שכל המעגל לא יעבוד.וגם שווה לבדוק שקיבלת את הרכיבים שהזמנת, כבר קרה לי כמה פעמים שקיבלתי דגם ששונה בספרה בסוף וזה שינה את כל צורת החיבור.
פורסם 2010 באוגוסט 715 שנים מחבר תודה על העזרה בקשר למעגל אני ב100% שהוא תקין גם עברתי עליו עם בודק קצרים וגם עברתי עליו לפחות 1000 פעם חוץ מזה שבדקתי אותו אם רכיב שמזהה טונים בחיבור דומה והמעגל עובד בחיבור השני ככה שבטוח המעגל תקין מה שכן כמו שאמרתם אולי הרכיב שלי הוא גרסא שונה זה נשמע קצת הגיוני על הרכיב רשוםMT8841AEשורה למעטה רשום 34122.4ושורה אחרונה למעטה רשום 9626AEהרכיבים הזמנתי מאריהב מי שמכיר אני חושב שהמעגל מתאים לחיבור שציינתי תוכלו לראות ולתקן אותי אם אני טועה??ובקשר לקו טלפון הוא צריך לפתוח שער בסופו של דבר ככה שאני חייב מתח ישר מציפ כ זה צריך להתחבר לממסר והממסר עושה קצר שפותח לי את השער תודה לכולם [br]פורסם בתאריך: 8.08.2010 בשעה 01:05:56אהה ושחכתי לציין משהו שיכול להיות חשוב בדקתי את המעגל עם הטלפון באמת שיש צלצול אז שמתי לב לתגובה מסויימת ברגל CD לפי מה שהבנתי היא אמרה לרדת ל0 לוגי כאשר יש צלצול אבל בכל מקרה במעגל שעשיתי היא מתחילה ב0 לוגי ושמתי לב שכאשר אני מצלצל היא עולה אבל בקושי בחצי וולט(0.5V) ככה שהמעגל בכל זאת מגיב רק שאני לא מבין למה בעוצמה כזאת נמוכה עכשיו הספק שלי הוא שנאי שמספק מתח ישר של 12V ו1.2A והוא מחובר למייצב מתח שמוציא 5V שבעזרתו אני מזין את המעגל
פורסם 2010 באוגוסט 815 שנים צרפתי את דפי היצרן.שם מופיע מעגל שונה במקצת, מאיפה לקחת את המעגל שלך?[attachment deleted by admin]
פורסם 2010 באוגוסט 815 שנים לא עקבתי אחרי כל המעגל, אבל דבר אחד משך את ליבי; יציאת CD היא מסוג Open Drain, והיא מצריכה נגד pull-up. בשרטוט שלך הנגד לא קיים, ולכן אתה מקבל בדיוק את מה שאתה אמור לקבל כשהוא איננו. אם אתה לא יודע מה המושגים האלה, פשוט חבר נגד של 1~10K אום בין רגל CD לVCC, ותבדוק את פעולת המעגל.(אגב, המושג המוכר יותר הוא Open Collector, הרכיב הזה פשוט משתמש בטרנזיסטורי MOSFET)
פורסם 2010 באוגוסט 915 שנים מחבר זה בידיוק אותו המעגל שעשיתי אם תשים לב תסתכל על החיבור ההפרשי בדפי נתוניםיכול להיות אבל שצריך נגדpull up לרגל ?cd
פורסם 2010 באוגוסט 915 שנים לא יכול להיות, אלא בטוח צריך נגד pull-up ברגל CD. תקרא את תפקוד כל רגל, ותראה שכתוב בגדול "Open Drain Output".
פורסם 2010 באוגוסט 915 שנים מחבר זהו שהאמת אני חזק מאוד באלקטרוניקה אבל גם חלש באנגלית אז זאת. הבעיה שלי בכל מכרה נראה לי זה יפתור את הבעיהאני סוף שבוע יחזור מהצבא אני יבדוק אם אני מצליח ויעדכן ובכל. מקרה תודה לכל מי שעזר לי
פורסם 2010 באוגוסט 1415 שנים מחבר אוקי חזרתי ובאמת שמתי נגד פול אפ והרגל ירדה מ5 וואלט ל0 ברגע שהתקשרתי עכשיו יש לי בעיה אחרת קודם כל הרגל יורדת ל0 וואלט ונשארת ב0 גם אחרי שאני מנתק ואני צריך שאחרי שאני מנתק שתחזור ל5 וואלט זאת בעיה ראשונהובעיה שניה היא שאני מכווה שלא שרפתי איכשהו את הרכיב למרות שלא נראה לי בכלל אבל עכשיו פתאום שאני מחבר נגד פול אפ הוא לא מעלה את הרגל ל5 וואלט ושאני בודק את ההתנגדות של הנגד אז הוא 100 קילו שהוא לא מחובר ושאני מחבר הוא פתאום ניהיה 6 קילוזה נראה לי קצת מוזר אולי מישהו יודע לכוון אותי איפה הבעיה אני חושב שזה בחיבורים כי זה כבר עבד כמו שציינתי אז אני יבדוק אבל בכל מכרה מי שיודע את אחת הבעיות לפתור הודע לו מאוד תודה
פורסם 2010 באוגוסט 1415 שנים אל תמדוד את הנגד בתוך המעגל - אתה מודד את הנגד ואת יתר המעגל במקביל ותקבל התנגדות נמוכה יותר ממה שהנגד באמת. כמה נמוכה יותר ? תלוי במצב של יתר המעגל. יתכן שתקבל התנגדות גבוהה יותר אל המולטימטר - אם במעגל יש מתח נגדי שמתנגד לזרם של המולטימטרמה קורה אם אתה עושה hard reset לציפ ? (תחבר את ה vcc שלו מיציאה של 555 או משהוא דומה ותן לו כיבוי לזמן קצר X זמן אחריי שהוא מזהה שיחה)אם כל המטרה היא לזהות שיחה למה לא לשים משהוא פשוט יותר כמו זיהוי לפי המתח אל הקו ?
פורסם 2010 באוגוסט 1415 שנים מחבר טוב קודם כל תודה על התשובה המהירה אני יבהיר את הדברים קודם כל בקשר לHARD RESET הייתי רוצה שיותר תסביר לי על זה איך עושים את זה ומה זה עושה (אין לי ציפ 555)אולי זה יסדר לי את הבעיהעכשיו אתה צודק בקשר לנגד לא הייתי צריך לבדוק אותו בתוך המעגל הבעיה שהנגד של ה100 קילו בהתחלה העלה את הרגל CD ל1 לוגי(5Vׂ) ופתאום הוא הפסיק אחרי 4 פעמים בערך שראיתי שהרגל יורדת ל0 לוגי בשיחה נכנסת ככה שחשבתי שאולי שרפתי את הרגל איכשהו אז רציתי לדעת אולי הHARD RESET הזה יעזור עכשיו בקשר למה שאמרת אני יסביר את תפקוד המעגל בעיקרון יש לי קו טלפון בבית ברגע שמתקשרים אליו אני רוצה מעגל מסויים שיזהה את זה מעגל כמה שיותר פשוט ויפעיל ממסר שיעשה קצר בין שתי נקודות (יש לי את הממסר דרך אגב ברגע שנותנים לממסר 12V יש קצר ) ככה שמה שאני בעצם אומר זה שאני צריך מעגל מסויים שייתן לי 12V ברגע שיש שיחה בקו אם יש לך רעיון למעגל פשוט הודע לך
פורסם 2010 באוגוסט 1415 שנים אוקיי, אחד אחד:*נגד 100K הוא גדול מדי בשביל pull-up. אם תחבר משהו נוסף במוצא, הוא לא יספיק.*יכול להיות ששרפת משהו, אין לי מושג מה עשית.*תסתכל בתרשים בדפי הנתונים, יש מצב מסויים שאתה צריך לתת לרכיב אות שאתה מתחיל לקבל נתונים, ורק אז הוא מוריד את CD.*בקשר לממסר, אתה צריך לבדוק מה הזרם המקסימלי שלו, כי יש סיכוי שתוכל לחבר אותו ליציאת Open Drain בלי טרנזיסטור חיצוני לדחיפה.
פורסם 2010 באוגוסט 1415 שנים ההצעה של hard reset היא לנתק למעגל את המתח לזמן קצר כדיי לאפס אותו. אם אחריי שאתה מכבה לו את המתח ידנית הוא חוזר לעבוד (לפעם אחת) ניתן לחבר לו מעגל נוסף (555 וכו) שינתק לו את המתח לזמן קצר בכל פעם שהוא מזהה שיחהמעגל פשוט יותר - המתח אל הקו טלפון כשיש שיחה נכנסת עולה משמעותית. אם תחבר לקו טלפון מפסק 0-1 רגיל של 240 V שיש לו מנורה אדומה בפנים (מנורת נאון) היא תידלק (בפליקר) כשיש שיחה נכנסת ותהיה מכובה כשהטלפון לא בשימוש / בזמן שיחהיש מנורה כזאת גם בתוך טסטר / חלק ממסכיי CRT ישנים / מכשירי חשמל ישנים וכדומה. את המנורה עצמה ניתן לחבר בטור אם נגד 100 K או גדול יותר לקו טלפון (במפסקים וכדומה שעובדים אל 240 V הנגד מגיע מובנה ביחד אם המנורה). חשוב - לא לחבר את המנורה ללא נגד - היא תישרףעכשו תיקח מעגל הכי פשוט של photocell (משהוא אם LDR) ותשים אותו מול המנורה בתוך שרוול בידוד מפלסטיק שחור כך שהוא יקלוט את המנורה ולא אור אחר מהסביבהכדיי שהיציאה לממסר תהיה יציבה ולא פליקר כמו המנורה ניתן לשים 555 או סתם מעגל אם טרנזיסטור וקבל גדול
פורסם 2010 באוגוסט 1615 שנים מעגל פשוט יותר - המתח אל הקו טלפון כשיש שיחה נכנסת עולה משמעותית. אם תחבר לקו טלפון מפסק 0-1 רגיל של 240 V שיש לו מנורה אדומה בפנים (מנורת נאון) היא תידלק (בפליקר) כשיש שיחה נכנסת ותהיה מכובה כשהטלפון לא בשימוש / בזמן שיחהיש מנורה כזאת גם בתוך טסטר / חלק ממסכיי CRT ישנים / מכשירי חשמל ישנים וכדומה. את המנורה עצמה ניתן לחבר בטור אם נגד 100 K או גדול יותר לקו טלפון (במפסקים וכדומה שעובדים אל 240 V הנגד מגיע מובנה ביחד אם המנורה). חשוב - לא לחבר את המנורה ללא נגד - היא תישרףעכשו תיקח מעגל הכי פשוט של photocell (משהוא אם LDR) ותשים אותו מול המנורה בתוך שרוול בידוד מפלסטיק שחור כך שהוא יקלוט את המנורה ולא אור אחר מהסביבהכדיי שהיציאה לממסר תהיה יציבה ולא פליקר כמו המנורה ניתן לשים 555 או סתם מעגל אם טרנזיסטור וקבל גדולקודם כול יש לשים גם קבל טורי (עם מתח פריצה של לפחות 100V, אפשר פחות את מחשבים את המתח המקסימאלי על הקבל ביחס לנגד) אחרת המנורה תידלוק קבוע. על הקו (כשהוא מנותק) יש 48VDC, צילצול הוא 48VAC רוכב על ה DC הנ"ל, המתח בקו בזמן הרמת שפופרת הוא כ 7VDCיותר פשוט לקנות מצמד אופטי (אופטוקאפלר). במקום המנורה שהצעת והפוטו-סל. ביציאת המצמד האופטי יש טרנזיסטור. אין לי כוח לשרטט את זה אבל זה פשוט למי שמבין קצת.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.