עבור לתוכן

מבקש עזרה בתכנון רשת אלחוטית רחבת טווח למתחם של חדרים

Featured Replies

פורסם

אני צריך לתת פתרון אלחוטי חזק למתחם המורכב ממשרד שבו ימוקם ראוטר בגלישה של 4 או 5 מגה וממנו אני רוצא להוציא החוצה אנטנה שתתן פריסה לחדרים מסביב למשרד.

בכל החדרים יש סה"כ 80 איש כשלכולם כמעט יש מחשב נייד, אך לא כולם בוא זמנית גולשים אם כי ייתכנו מידי פעם מצבים כאלו בשעות הערב.

המשתמשים אמורים לגלוש באינטרנט ולבצע שיחות וידאו עם המשפחות בחו"ל.

מאחר ואין לי שליטה על כל משתמש אני יודע שהם ישתמשו בתוכנות הורדה כגון אמיול.

אני לא יודע האם יש ראוטר במחיר שפוי שיתן לי אופציה לבצע load blancing כך שאוכל לתת העדפה לצרכים החשובים יותר.

אני מצרף תרשים דיי גס שיתן לכם רושם ראשוני לפריסה האלחוטית:

wirelessschema.jpg

Uploaded with ImageShack.us

המרחקים בין השורות מימין ומשמאלהם בערך 10 מטרים ובין זוג השורות מימין לזוג משמאל המרחק בערך 20-25 מטרים.

חשבתי לשים אנטנה כזאת: http://ftp.dlink.ru/pub/Wireless/ANT24-2100/Data_sh/ANT24-2100v04.pdf

האם זה מתאים לצרכים שלי? נאמר שזה נותן טווח של 10 ק"מ.

שאלות לסיכום: האם יש דרך זולה יחסית למזער את נזקי תוכנות ההורדה (load balancing)והאם הציוד הנ"ל הוא מה שאני צריך או שיש לכם עצה אחרת? כמו כן אני צריך ראוטר טוב שלא יקרוס במידה ורוב המשתמשים יגלשו באלחוטי.

פורסם
  • מחבר

טוב, לאחר בדיק קצרה באינטרנט הבנתי שעדיף לרכוש לכל בניין אנטנה זולה יותר חיצונית 14dbi שמתחברת לראוטר ולשאר הבינינים היא תתחבר לAP.

אשמח לקבל המלצות לתכנון כזה.

פורסם
  • מחבר

???

פורסם

עד כמה בעיה להניח תשתית חוטית? הייתי שוקל לקחת ראוטר N טוב ואחרי זה להעביר גם נקודות AP למקומות השונים בשביל קליטה טובה

פורסם

חיבור 5 מגה ל80 מחשבים, זה מתכון לצרות.

חיבור 80 מחשבים לנתב בייתי אחד דרך NAT, זה גם מתכון לצרות.

מה המרחק המירבי בין המיקום של הנתב לבין המחשבים (למחשב המרוחק ביותר).

המבנים בנוים מבטון מזויין או מפח?

באופן רגיל הייתי ממליץ לך לחבר נתב אלחוטי זול בכל אחד או שניים מהמבנים (בהתאם לכמות המשתמשים במבנה והמרחקים מהנתב).

את הנתבים האלה לחבר בכבלים לנתב הראשי.

פורסם
  • מחבר

התרשים התרחב, היום קבלתי יותר מידע:

wirelessschema1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

אני מדבר כאן על מערכת מקצועית ופריסה אלחוטית בטוחה.

יצרתי קשר עם חברת GR-COM הישראלית שמתמחית במתן פתרונות אלחוטיים. אתר החברה: www.gr-com.co.il

הפרוייקט הזה יתבצע בקיבוץ שכנראה לא אוכל לקבל בו יותר מ-4 מגה, אולי 5. אנחנו נעבוד עם ראוטר רציני dual wan כזה שנוכל לחבר אליו שני חשבונות אינטרנט ובכך להכפיל את רוחב הפס. בנוסף הראוטר יהייה כזה שיכול לסחוב כ-50 משתמשים בו זמנית. לא סביר שכל ה-80 יגלשו בוא זמנית אלא מקסימום 50 משתמשים להערכתינו. הראוטר הזה הוא לא ראוטר פשוט אלא משהו מקצועי שנועד למטרה הזאת. בנוסף נמקם מספר אנטנות חיצוניות 14dbi כך שתיהיה פריסה בטוחה. אני אהיה בליווי צמוד שלהם. כל זאת בהנחה שיאשרו את התקציב לפרוייקט הזה...

עדיין אם יש למישהו שאלות, הערות או הארות אני אשמח לקבל.

פורסם

שלחתי לך מסר פרטי בנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים