עבור לתוכן

בעיה לא מובנת בין הספק ללוח אם - לא נתקלתי בד&

Featured Replies

פורסם

החומרה -

Gigabyte GA-P55A-UD3

Enermax liberty 500W

הבעיה -

חיברתי את הלוח והספק, חיברתי את כל הכבלים של המארז - מנסה להדליק, לא עובד. לא נראה שהוא מקבל מתח.

חשבתי שהספק דפוק. חיברתי אותו למחשב אחר - עובד. הבנתי שכנראה הלוח דפוק. לקחתי ספק אחר (משהו פשוט 300W) חיברתי - עובד! הלוח מקבל מתח.

הלוח מבקש חיבור חשמלי של 8 לCPU - בספק של ה-300 חיברתי רק 4 - עבד. בספק Enermax ניסיתי גם 4 וגם 8 - לא עבד.

נראה כאילו הספק והלוח לא בידיוק באותו ראש - רעיונות?

זה הדבר הכי מוזר שקרה לי...

זה לא ספק ג'נרי והוא עד היום שירת אותי בצורה מעולה במחשב אחר - שגם שם היה לוח Gigabyte.

פורסם
  • מחבר

מישהו? ???

פורסם

אתה רשום בפורום מ-2005 ואתה לא מודע לחוקי הפורום? (הקפצה) אני מציע שתקרא אותם ותרענן את זיכרונך.

לעניין-

חיברתי את הלוח והספק, חיברתי את כל הכבלים של המארז - מנסה להדליק, לא עובד. לא נראה שהוא מקבל מתח.

תפרט לגבי "לא עובד". לא קורה שום דבר כאילו שלא לחצת על כפתור ההפעלה? אם כך אז אפשרי שחיברת לא נכון את החיבורים שבין המארז ללוח.

נכון שניסית ספק כח אחר אבל נשמע שניסית מגוון דברים ואפשרי שעם כל החלפות הרכיבים התבלבלת כאן או שם.

פורסם
  • מחבר

צודק לגבי ההקפצה - אני פשוט שובר את הראש ולא מבין איך יכול להיות שהספק הזה לא מפעיל את המערכת :bash:

לגבי החיווטים - הם בסדר. בדקתי ובדקתי - ויותר מזה, שמתי ספק אחר, עבד (בלי לגעת בחיווט) החלפתי לאנרמקס - לא עובד. שוב, בלי לגעת בחיווט.

בדקתי באנרמקס את היציאות 12V של המעבד - יש 2 של 4 כל אחד, בדקתי כל צמה למחשב אחר - עבד. כלומר יש מתח משניהם.

לגבי "לא עובד" - בעת הלחיצה כלום לא קורה, כאילו הספק לא מעביר בכלל מתח.

פשוט לא ברור לי הדבר הזה. אולי יש פה משהו ברמה קצת יותר גבוה ויש באמת מגבלה או חסימה של אחת החברות- לא יודע.

האם יש למישהו את הספק הזה ולוח דומה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים