עבור לתוכן

איזה מאוורר scythe s-flex לקחת- 1600rpm או 1900rpm?

Featured Replies

פורסם

לילה טוב לכולם.

הזמנתי מערכת חדשה בעיקר לגיימינג עם מארז cosmos s.

המארז מגיע עם שלושה מאווררי 120Mm reference ואחד של 200Mm

ויש לו מקום לעוד שלושה מאווררים.

הלכתי והזמנתי שלושה מאווררי Scythe S-Flex SFF21G 120mm 1900rpm\35dba (אלה המאווררים הכי טובים באותה חנות)

ובנוסף את בקר המאווררים Nzxt sentry 2 שיכול לשלוט על עד חמישה מאווררים,

מכיבוי מלא עד מהירות מקסימלית של המאוורר (כל אחד לפי עוצמתו כמובן) ככה לפחות אני הבנתי.

השאלה שלי היא כזאת:

האם עדיף לשנות את ההזמנה ל-Scythe S-Flex SFF21F 120mm 1600rpm\28dba?

מכיוון שבסופו של דבר חשוב לי השקט בלילה וכשהולכים לישון.

או שזה לא משנה, כי כמו שאני מניח אני יכול הפעיל את גרסאת ה-1900rpm באיזו מהירות שאני רוצה

והוא יתן את אותם עוצמות דציבלים כמו הדגם של ה-1600rpm ואני פשוט מרוויח עוד קצת איוורור לכשאצתרך (ולהגביר אותו עד 1900rpm)

בתודה מראש על כל עזרה.

פורסם

השאלה היא לדעתי קצת אחרת. למה בכלל אתה צריך כל כל הרבה מאווררים? המארז בפני עצמו גדול ומרווח, מה מיקום המאווררים שמגיעים איתו? מה מפרט החומרה שתהיה בתוכו? יותר מדי מאווררים עושים בסוף נזק כי יש לדאוג לסירקולציה תקינה במארז (כמות מספקת של אוויר נכנסת מצד אחד ויוצאת מצד שני בקצב שמאפשר פינוי יעיל של החום מהמארז) ללא מערבולות וכיסי אוויר שנוטים להיווצר מריבוי מאווררים.

וספציפית לשאלתך (בהנחה שאתה מעוניין במאווררים האלה בלי קשר למה שכתבתי לעיל), זה ממש לא משנה כאשר אתה מחבר אותם לבקר, תוכל לשלוט על מהירות הסיבוב שלהם. מבחינתי 1900 סל"ד זה קצת מוגזם, 1200-1600 סל"ד זה יותר ממספיק.

פורסם

המארז שלך גדול וקריר מכתחילה, לכן זה לא כזה קריטי.

אני כנראה הייתי הולך על ה- 1900rpm, במיוחד אם יש בקר שליטה ואני יכול לשים אותם על מהירות שהיא שקטה בשבילי, ואם ובמידה שיהיה צורך לעלות את המהירות בהתאם.

פורסם

היי

לפי בדיקתי של המארז שלך, אין לך צורך ביותר מ3 מאווררים בלבד, אחד מקדימה ,השני בחלק האחורי והשלישי תמקם אותו באמצע החלק העליון, יש לך מארז מעולה, כך שזה יספיק לך מהירות של עד 1300 סיבובים מקסימום, יותר מיזה יהיה לך רעש לא נעים.

רוני

פורסם

אכן המארז מאוורר מספיק..הייתי משקיע את הכסף בדברים אחרים..

לגבי איזה דגם מאוורר..זה לא משנה..שכן עם הבקר תוכל להוריד את הRPM בהתאם..

פורסם
  • מחבר

לילה טוב.

קודם כל תודה על ההערות וההארות.

אמנם אני לא אוברקלוקר מדופלם אך החדר בו נמצא המחשב נהיה

די חם בקיץ, האם באמת לא יהיה צורך במאווררים הנוספים?

הכוונה שלי היא: לא מזיק אך לא מועיל, או- לא מזיק ויכול להועיל.

שאלה נוספת- האם הוספת המאווררים האלה, ביחד

עם הבקר (בקטע של שליטה על המהירות=שליטה על הרעש) יוסיף

לי רעש רציני למחשב?

בתודה מראש.

פורסם

היי

אני מאמין שיש לך מזגן בבית, כך שהחדר לא ממש חם מאוד, אין צורך לבזבז כסף נוסף , המארז שלך תוכנן לקירור יעיל מאוד עם 3 מאווררים בלבד, אבל תרכיב את העליון באמצע ולא בחלק האחורי.ואת המאוורר הקידמי תחבר ישירות לכניסה של 3 פינים בלבד , בכניסה של 4 פינים לא תקבל יותר רוח מניסיון שלי, כך הוא יזרים יותר רוח , אבל הקידמי חייב להיות Scythe S-Flex SFF21F 120mm 1600rpm\28dba בכדיי שלא יעשה רעש של 36 DB .

פורסם

הכוונה היא שהוספה של עוד מאווררים לא שווה את ההשקעה ותוצאה שתקבל..

ולכן עדיף לך להשקיע את זה בדברים אחרים..

המארז שלך צריך להיות מאוורר מספיק עם הסידור המקורי..

פורסם
  • מחבר

לילה טוב לכולם.

קודם כל תודה על העזרה.

או.קי אני מבין שעדיף לי לחכות ולראות אם אני באמת אצטרך את

הוספת המאווררים והבקר.

אך שאלה לי אל האנשים הטובים פה: המארז (cosmos s) מגיע עם ארבעה מאווררים.

שלושה של 120mm ואחד של 200mm

על הלוח אם שהזמנתי GA-P55A-UD3 יש ארבעה כניסות למאווררים שמתחלקות כך-

1 x CPU fan header

2 x system fan headers

1 x power fan header

אז אחרי שאני אחבר את הקירור של המעבד לcpu fan ישאר לי שלוש כניסות לארבעה

מאווררים.

כמה שאלות:

1. מה אני יכול לעשות כדי לשלוט על המאווררים כולם?

2. אם לא אפשרי לשלוט על כולם, מה ההצעה הכי טובה. מבחינת מי עדיף שיהיה מחובר ללוח אם ומי ישירות לספק?

3. מה בכלל הההבדל בין סוגי הכניסות השונות בלוח למאווררים והאם ניתן להשתמש גם בכניסת ה- pwr fan בלי בעיות?

בתודה מראש על כל עזרה אפשרית.

(נ.ב אין לי מזגן בחדר של המחשב ויכול להיות די חם)

פורסם

אמרת שאתה קונה בקר למאווררים, לא ?

אם כן אז חיבורי המאווררים על הלוח לא רלוונטים לגביך, אחרת כנראה תוכל לשלוט על חלקם עם תוכנת Speefan (אלה שמחוברים ללוח) שלדעתי זה מסורבל. כל מאוורר שיהיה מחובר ישירות לספק או לא יהיה ניתן לשליטה ע"י Speedfan יעבוד במהירות מלאה=רעש מקסימלי. לדעתי מאוד מומלץ לרכוש גם בקר, או לפחות מאווררים עם בקר עצמי.

פורסם

יש לך מדריך בסטיקי לגבי SPEEDFAN..אל כל החיבורים הם PWM לרוב רק של המעבד..

ומלבד השליטה היתרון הנוסך בחיבור מאוורר ללוח האם הוא שאתה יכול לראות את הRPM..שמאוורר מחובר לספק הוא עובד על MAX RPM תמיד..

אם הרעש אל מפריע לך..לך על זה :xyxthumbs:

פורסם

אני קניתי את הגירסאת 1900...

וואלה האלה שעל הקירור של המעבד לא כ"כ מרעישים...

האחד שעל המארז כן מרעיש מהרעידות ומהעובדה שהוא יותר קרוב החוצה אני מניח...

בכל מקרה אם יש לך הרבה מאווררים אז תקנה את זה:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=998

אחלה מחיר זה מה שאני קניתי... אם לא ואתה רוצה לחסוך כמה שקלים ומספיקה לך גירסאת ה4 ערוצים אז יש אותו דבר ב4 ערוצים ב135 נדמה לי גם בKSP...

בשאר האתרים שאז חיפשתי זה היה יקר יותר, אבל אולי זה השתנה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים