עבור לתוכן

הרד דיסק חיצוני של wd עושוה רעש ולא מזוהה

Featured Replies

פורסם

יש לי הרד דיסק חיצוני עם כ-200 gb של קבצים עליו שהתחיל לעשות קולות "קליק" ולא מזוהה יותר ע"י המחשב.

הוא לא קיבל מכה, זה פשוט קרה.

אני יודע מה זה אומר, אבל עדיין הייתי רוצה לנסות להציל אותו.

יש לי עליו דברים שלא אוכל לשחזר.

אולי יש איזשהי דרך להציל את המידע?

אני מחפש כבר די הרבה זמן דרכים להציל אותו. אולי למשהו יש רעיון?

פורסם

שני רכיבים נעים עיקריים יש בכונן קשיח, ה-spindle motor שאחראי על סיבוב הפלטות וה-head actuator שמניע את ראשי הקריאה-כתיבה. באופן טבעי רעשים של קליקים מצביעים על בעיה ב-head actuator.

עם בעיה שכזו אין יותר מידי מה לעשות אלא לפנות לחברת שחזור מידע. מצד שני אתה תמיד יכול לנסות ולהקפיא את הכונן, אם המידע לא שווה בעיניך את עלות השחזור במעבדה.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שדי קיויתי שיש פתרון נוסף.:)

בעיקר שחברות שחזור מידע, לרוב מנסיוני, לא מצליחות לשחזר את המידע.

פורסם

אם הוא מזוהה אז אפשר להשתמש בתוכנה לשחזור מידע - סטיקי כוננים קשיחים

אם לא אז אפשר להקפיא אותו ואפשר לפנות לחברת שחזור מידע

פורסם

אם הוא מזוהה אז אפשר להשתמש בתוכנה לשחזור מידע - סטיקי כוננים קשיחים

אם לא אז אפשר להקפיא אותו ואפשר לפנות לחברת שחזור מידע

!_Nike_! בבקשה תפסיק להציע לגולשים באתר להקפיא דיסקים שקרסו. הקפאת הכונן הינה תרופת סבתא עתיקה בשחזור דיסקים שעובדת אולי ב5% מהמקרים וגם זה במצב אידאלי. בקיצור ב95% מהמקרים הדיסק נהרס עוד יותר וסיכויי השחזור פוחתים עד לרמה של 20% ואפילו מתחת לכך.

הסיבה לכך נעוצה בסיבה שברגע הקפאת הכונן והפשרתו, אדים נכנסים אל תוך הכונן עצמו ומתיישבים על הדיסקיות. דיסק קשיח אינו מוצר אטום לאדים/מים.

רעיון מאוד גרוע להקפיא את הכונן. אני מדבר מעמדה מקצועית ביותר.

האמת היא שדי קיויתי שיש פתרון נוסף.:)

בעיקר שחברות שחזור מידע, לרוב מנסיוני, לא מצליחות לשחזר את המידע.

קליקים מדיסק קשיח בהחלט מצביעים על בעיה פיזית בדיסק הקשיח, בעיה שבמרבית המקרים לא ניתן לפטור בעזרת תוכנות שחזור למיניהם חינמיות ומשולמות הקיימות בשוק.

dude777 אם חשוב לך המידע שבדיסק, תפנה אלי בסקייפ - תוסיף אותי theslider22 או שתשלח לי הודעה פרטית ונתקדם..

פורסם

theslider תפסיק לנסות לדחוף את החברה שלך לכל ת'רד. הבעיות ואחוז ההצלחות הנמוך מאוד בהקפאת הדיסק ידועים וחוזרים עליהם בכל

פעם שמציעים זאת. ההצעות האלו באות למי שאינו מעוניין לפנות לחברת שחזור ומקווה לנסות לחלץ את המידע בחינם.

פורסם

^ מה שהוא אמר.

+

אני לא הצעתי להקפיא אותו, אני בסה"כ מזכיר כל אפשרות קיימת כך שפותח הת'רד יהיה מודע לאפשרויות.

אגב לאחוזים שלך אין שום ביסוס, אפילו בתור נציג בחברת שחזור, ואני מאוד בקלות אקבע שהם שגויים לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים