עבור לתוכן

דיון על מערכת הבריאות הפרימיטיבית בישראל

Featured Replies

פורסם

אין רופא בשועלי? נשמע לי מוזר. כ"כ בי"ח מאיר נמצא 6 דקות נסיעה משועלי.

פורסם
  • מחבר

ראבק, יש מקומות בכפר סבא שנמצאים יותר רחוק ממאיר...

זה שבית חולים אחד משרת 600,000 תושבים, זה לא מפריע לך? העיקר שקרירין המסכן צריך לנסוע עוד 20 מטר?

איזה סדר עדיפויות דפוק.

זה שיש בעיה יותר חמורה לא שולל בעיה אחרת -זה רק מוכיח את טענתי עוד יותר

וזה שבאשדוד אין בית חולים?

אין לי מושג מה קורה שם -אבל עדין מוכיח את טענתי עוד יותר

קח מונית, בכיין. תשלם 50 ש"ח אם זה מספיק דחוף לך בשביל שתצטרך רופא.

בן אדם זקוק לעזרה ראשונה -בשביל זה לשלם למונית ? עד שתגיע \פקקים שיש לפעמים

לא יותר פשוט שיהיה רופא אחד תורן בכל עיר של עשרות אלפי אנשים ?

במקרה של פציעה שבטוחים שצריך בית חולים יש אמבולנס

אבל במקרים כאלו לא

פורסם

יש לי משקפים ככה שלהרכיב משקפי מגן זה לא פרקטי

ותגיד לי אתה באמת חושב שאזרח פשוט תמיד יודע מה דחוף ומה לא ? -באותו הרגע זה ניראה לי גבולי -פשוט לא ידעתי

בגלל זה רופא תורן היה יכול לבדוק ולהחליט -למה להעמיס על בתי החולים ? לא כדי שהם לא יצתרכו לבדוק מי הגיע לטיפול קל

ויגשו ישר לאלו שצריכים טיפול דחוף ?

משקף מגן, או מסכת עיניים, או כל כינוי אחר, יש לקנות באיכות טובה, גם כזו שלא פוגעת באיכות הראיה ומאפשרת הרכבת משקפיים.

תבדוק בכל מקום שמתמחה בבטיחות בעבודה.

ברעננה אין מרכז מיון קדמי כי מישהו החליט שעדיף שתיסע 40 ש"ח במונית אם יש לך ספק ותגיע למאיר. שם יש ריכוז רופאים מדיסציפלינות שונות וגם מחלקת עיניים טובה. אם היו מקימים מרכז מיון קדמי לעזרה ראשונה היו צריכים להשקיע לא מעט, והיה קשה לתת משכורות עתק לבכירים בקופ"ח. אבל תמיד אתה יכול להפגין לפני משרדו של ראש העיר, כי זה הרבה מאד תלוי בו לפני כלך אחד אחר.

מלבד זאת, במרכז העיר יש מרפאת שועלי של הכללית (אם אתה מבוטח בכללית) ושם בשעות היום יש רופא או אחות לטיפול דחוף, או לפחות להחלטה על דחיפות והפניה למאיר.

גם מבוטח בקופת חולים אחרת אם יגיע לשם ויש לו בעיה באמת דחופה לא ידחו אותו בלי טיפול ראשוני כי הוא לא מבוטח של הכללית.

[br]פורסם בתאריך: 3.08.2010 בשעה 23:09:10

וזה שבאשדוד אין בית חולים?

וגם לא יהיה, אפילו לא נקודת מיון ראשוני כמו שהיה צריך להיות מזמן, כל עוד החרדים יושבים על הקופה והכסף ובמיוחד כל עוד ליצמן במשרד הבריאות.

למה?

תבדוק מי בנה באשדוד עוד בלי אישור בניה בנין לבית חולים ראשוני לרפואה דחופה ומיון קדמי, לא רחוק מבנין מד"א בעיר. תבדוק מי דורש כתנאי להסכמת משרד הבריאות להקמת מרכז רפואי כזה, שממשלת ישראל תתחייב להשתמש בבנין שבנו שם בתשלום שכירות להרבה שנים. תבדוק למי שייך הבנין והשטח מסביב ומי צריך להנות מהכסף. תבדוק גם לאיזו חצר חסידות משתייך הליצמן.

פורסם
  • מחבר
ושם בשעות היום יש רופא או אחות לטיפול דחוף, או לפחות להחלטה על דחיפות והפניה למאיר.

גם מבוטח בקופת חולים אחרת אם יגיע לשם ויש לו בעיה באמת דחופה לא ידחו אותו בלי טיפול ראשוני כי הוא לא מבוטח של הכללית.

עובדה שאין -שקופת החולים סגורה אין -לפחות היום לא היה

ולמה לעזאזל סוגרים ב12 בצהרים ?-מערכת בריאות פרימיטיבית כבר אמרנו ?

לא משנה כמה איכותים הרופאים עם אזרח לא מקבל שרות

פורסם

הגעתי למיון באיכילוב לפני זמן לא רב בשעה 10 בלילה. היו לי כאבים בחזה בזמן נשימה, עקב מתיחת שריר (כך הסתבר לבסוף), אבל חשדו בקריש עקב ניתוח שעברתי. (נשלחתי למיון ע"י רופא שבדק אותי, ומדד חום לא נכון)

החלו בבדיקות. בערך בשעה 00:00 הלכו כל הרופאים, ונשאר רופא אחד אשר עבד משעה 00:00 בלילה הקודם, והיה אמור להישאר עד 8 בבוקר.

כמובן, הפרוצדורה הרגילה, בדיקת חום - אין חום. עירוי כדי להעביר את הזמן. לאחר שעה, מחליטים לשלוח לצילום CT. לאחר עוד שעתיים, אני מגיע ל CT. (לדבריהם צריך להכין את ה CT עבורי). חזרתי מ CT, אומרים שלוקח הרבה זמן לתוצאות להגיע. בדיעבד לאחר שראיתי את התוצאות, הם התקבלו בתכלס לאחר 20 דקות מזמן הבדיקה. (אובחנו ונשלחו ע"י רופא מאבחן CT) לאחר 4 שעות, בשעה 5 בבוקר, ניגש אלי הרופא עם התוצאות, ואומר שהכל בסדר. כבר היה לי ברור שמדובר במתיחת שריר, כי זה החל לעבור גם לכתף, אבל הוקל באופן כללי. אמרתי את זה לרופא שוב, הוא אומר לי: אולי, אבל אנו רוצים להיות בטוחים. אז אמרתי לו, סבבה, איזה עוד בדיקות אתה רוצה לעשות. לא היה לו בדיקות לעשות. אז ביקשתי משהו לשיחרור שרירים. הוא אמר לא, ורצה לאשפז אותי... בכל אופן לאחר עוד דיבורים הוא הסכים לתת לי את הזריקה. בתכלס, המתנתי עוד שעתיים לקבלתה, ועוד שעתיים שיואילו בטובם לכתוב לי מכתב שחרור. יצאתי מהבית חולים בשעה 9 בבוקר, לאחר 11 שעות של "בילוי" שם.

עכשיו, אני לא מאשים את הרופא היחיד שהיה שם. היו לו איזה 30-50 מטופלים על הראש, חלקם במצב ממש לא סימפטי. וחלקם שלא כמוני, סבלו מכאבים וצעקו ללא קבלת טיפול. שמעתי את הרופא מתעצבן על כך שברחו לו מהמיון 5 מטופלים ללא קבלת מכתב שחרור. אני בהחלט מבין אותם. גם התסכול שלי מכל זה היה עמוק.

מערכת הבריאות רקובה, וזה ממש לא קשור לחרדים כמו שמישהו הזכיר כאן. (בלי קשר לאמיתות הסיפור ההוא)

עריכה: איכילוב הוא הבית חולים העשיר במדינה. אני חושב שרק רבין מתחרה בו מבחינת הכסף. ואם זה השירות שם, אני יכול רק לנחש איך בבתי חולים עניים יותר.

פורסם

איכילוב לא בית החולים העשיר במדינה. אבל לא משנה.

הגעת למיון - התייחסו לתלונות שלך במלוא הרצינות, שלחו אותך ל-CT עם המתנה של מס' שעות בלבד, זאת ד"א בדיקת הבחירה במקרה כזה.

לידיעתך - אכן הבדיקה מופיעה במערכת ה-PACS של בית חולים בתוך מספר דקות, אבל תורן ההדמיה (העמוס מאוד בעבודה במשך הלילה) חייב לעבור על הבדיקה שלך ולפענח אותה - ואז לדבר עם הרופא המטפל שלך במיון שמצליב נתונים אלו עם שאר הבדיקות שלך וזאת תוך כדי שהוא ממשיך לטפל בשטף החולים הפורץ דרך שערי המיון ללא הרף.

ככל הנראה לא מצאו תסחיף ריאתי אבל אתה המשכת להתלונן על כאבים - אז הרופא שלא רצה לקחת סיכון הציע לך להתאשפז לעוד השגחה.

עברת בירור מלא במשך 7 שעות.

לאחר מכן הפכת לחולה לא דחוף ולכן, בגלל שהמיון עובד לפי סדרי עדיפות ולא לפי תור, המתנת עוד כמה שעות לשאר הדברים.

בסך הכל קיבלת טיפול טוב בעלות מאוד זולה (זה המצב כשמשרד האוצר מתייחס לתקציב הבריאות כעלוקה ועושה כל מאמץ לא להרחיב אותו), בהרבה מדינות מערביות מתקדמות לא היית זוכה לכזה טיפול, בהרבה מדינות מערביות אפילו לא היו עושים לך CT. אני לא רוצה בכלל להשוות למצב הקיים בבתי חולים ציבוריים בארה"ב.

כמובן שככל שימשיכו ויחנקו את תקציבי הבריאות הציבורית בארץ - גם מה שיש (ויש לנו עדיין מערכת ציבורית מהמובילות בעולם) ילך ויעלם.

פורסם

כפי שכתבתי, תורן ההדמיה סיים את הפיענוח לאחר 20 דקות. ואת זה ראיתי בטופס של הפיענוח.

אתה בוחר לקחת מכאן מה שבא לך, ולהתעלם ממה שלא. זכותך.

אני הרגשתי שעקב מחסור חמור ברופאים. (רופא אחד על 50 מטופלים) התעלמו ממני במשך שעות רבות, ושוב ושוב. וכמוני הרגישו מטופלים רבים נוספים שהיו שם באותו הלילה. לחלקם פשוט נמאס להמתין שעות ללא שום צורך, והלכו הביתה/לבית חולים אחר.

ללא עלות ? איך אתה קורא ל 550 שח שאני משלם כל חודש עבור ביטוח בריאות ליחיד ?!? הבית חולים מקבל מהקופה (במקרה ספציפי זה מביטוח לאומי) את הכסף.

ותשווה לתמורה שאתה מקבל בבתי חולים פרטיים בארה"ב (עם כיסוי ביטוחי), ולא לציבוריים.

פורסם
כפי שכתבתי, תורן ההדמיה סיים את הפיענוח לאחר 20 דקות. ואת זה ראיתי בטופס של הפיענוח.

אתה בוחר לקחת מכאן מה שבא לך, ולהתעלם ממה שלא. זכותך.

אני לוקח את זה לשם בגלל שאני מכיר היטב מה הולך "בקרביים" של המערכת. כאמור לא מספיק שתורן ההדמיה יעבור על הבדיקה, הרופא שלך צריך לראות את הפענוח ולעיתים גם לשוחח כמה מילים עם תורן ההדמיה. כמו כן, וזאת אמרתי ללא כחל ושרק - ברגע שהתברר שאין לך תסחיף ריאתי קצב הטיפול בך ירד הילוך.

ללא עלות ? איך אתה קורא ל 550 שח שאני משלם כל חודש עבור ביטוח בריאות ליחיד ?!? הבית חולים מקבל מהקופה (במקרה ספציפי זה מביטוח לאומי) את הכסף.

ותשווה לתמורה שאתה מקבל בבתי חולים פרטיים בארה"ב (עם כיסוי ביטוחי), ולא לציבוריים.

לא אמרתי ללא עלות - אמרתי עלות מאוד זולה.

ב-550 ש"ח לחודש בארה"ב אתה מקבל קדחת. ביטוח ראוי עולה שם הרבה יותר. ברוב מקומות העבודה היותר רציניים המעסיק מגלם את זה במשכורת, הטבה כמו כל הטבה אחרת (הביטוח לא "בחינם" ועדיין עולה אלפי דולרים בשנה) - כמובן שהביטוח נפסק ברגע שאתה עוזב את מקום העבודה וכמובן שהביטוח לא מכסה 100% מהמקרים.

בנוסף - מאחר ומדובר בביטוח פרטי, ברגע שאתה יוצא מגבולות הפוליסה (והם מעסיקים סוללות של עו"ד שכל הזמן מחפשים איך לא לכסות אותך) אתה יכול - או להסתפק במערכת הציבורית שהיא נוראית ואיומה, או לשלם סכומי עתק שאתה לא יכול לדמיין תמורת הרפואה הפרטית שם.

בישראל ה-550 ש"ח קונים לך כיסוי מלא - לא משנה מה היה מצבך הבריאותי הקודם, אם אתה מעשן, שותה, שמן מאוד או אפילו נרקומן.

כדי שתבין איך מתמחרים באמריקה את הביקור הקטן שעשית במיון --

ביקורת של האחות בכניסה ואק"ג - 50 דולר

ביקורת של הרופא - 200-300 דולר (לפחות)

CT עם חומר ניגוד + פיענוח - 500-600 דולר (לפחות).

אולי היית זוכה ליחס יותר נחמד והבילוי במיון היה קצר יותר (אולם איכות הטיפול לא תהיה טובה יותר חשוב לציין) - אולם זאת תמורת 900 עד 1000 דולר טבין וטקילין לעומת פחות מ-1000 ש"ח בישראל (הסכום שבית החולים מחייב את קופת החולים שלך עבור הביקור) - קאפיש?

מערכת הבריאות בארץ מאוד חולה, אבל זה נובע בעיקר שחונקים אותה והיא חייבת להתקיים כל הזמן במצב של אי-ספיקה, תת-תיקצוב ועומס-יתר. למרות הכל עדיין השרות הניתן פה הוא לא רע בכלל יחסית לעלות ובכלל.

פורסם

אני חושב שהייתי פעמיים במיון ב5 שנים האחרונות בגלל מקרה קל מאוד של גיאן ברה (3% מהאנשים מתים מזה אבל זה עובר ) וגם בגלל איזה אלרגיה (התנפחו לי השפתיים).

עם גיאן ברה הגעתי אחרי 10 ימים בבית שהרופאה לא ידעה מה יש לי בקושי יכלתי ללכת אבל לפחות לאכול ,לשתות ולנשום יכלתי. בבית חולים תל השומר חיכיתי איזה שעה וחצי לראות רופא ובנתיים תקעו לי ונפלון ביד סתם שיהיה. הרופא בדק ואמר "כנראה שיש לך גיאן ברה צריך לעשות לך דיקור מוטני כדי לדעת וזה לא נעים ואם תרצה אפשר לעשות את זה בבוקר". אמרתי לו משהו כמו "יאללה תדקרו אותי למה לחכות" טוב אז לקחו אותי לאיזור של טיפולים והתחילו בהכנות - צירו לי על הגב כדי למצוא את הנקודה. ואז הרופא מביא את המזרק עם מחט 2 ממ בערך ותוקע לי בגב.... ומפספס. טוב לא נעים מנסה עוד פעם... לא מצליח, אז עוד פעם.... וכמובן מפספס אז נו חייבים לקחת דגימה - דקירה רביעית... מפספס . טוב כנראה שלא היה לו יום טוב אז הוא קרא לרופא אחר שפיספס פעם אחת ופעם שניה זה הצליח. ומה אני אגיד לכם זה באמת לא נעים לקבל 6 דקירות בגב.

אחרי כל הבדיקות הפולשניות בבוקר עשו לי EMG כדי לוודא שזה זה וגם שם גילו שיש לי את אותו סינדרום. טוב אז התחילו טיפולי פלזמה פורזיס שזה לא כלכך נורא - משהו כמו 4 שעות עם מחט 2-3 ממ לוריד שמחליפה את הדם. בגלל שהיתי במצב קל מאוד הייתי די חופשי אבל לא נתנו לי לטייל יותר מדי באו לבקר אותי והביאו לי מלא אוכל האחיות צחקו שיש לי מכולת . בגדול היו עוד שני אנשים עם אותו סינדרום בחדר מרותקים למיטה כמובן(קיבלו את זה חזק) אחד מהם בכה כל הלילה מכאבים(הוא רצה פירקוסט - ממכר אחרי פעם אחת) אני לקחתי רק אופטלגין נוזלי שזה אחלה. אחרי שבוע ו5 טיפולים חזרתי לאיזה 80% והלכתי הביתה לעוד 10 ימים. היה ממש פיקניק באשפוז הזה כי הייתי החולה הכי קל בניורולוגית וגם מה זה דאגו לי אנשים שאני מכיר.

הפעם השניה שהלכתי למיון זה היה בגלל אלרגיה כמו שציינתי נסענו למוקד חירום של מכבי ישר הכניסו אותי לרופא - נתנו לי זריקת אפינפרין וקראו לשני אמבולנסים (אחד נת"ן ) כדי להיות בטוחים האמבולנס הרגיל הגיע ראשון ונסעתי איתו למיון. במיון של השרון ישר דחפו לי סטרואידים לא הייתי צריך לחכות הרבה זמן הייתי איזה 3 - 4 שעות במיון וזה לא כלכך נורא .אחרי זה קיבלתי מהרופאה (שהחלפתי כמובן) הפניה פתוחה למיון ללא הגבלת זמן. לא קרה לי שוב כזאת אלרגיה אז אני בסדר.

האמת כשהבת שלי היתה קטנה לקחנו אותה למיון בקפלן והיא היתה שם כמה ימים לא היה כלכך נורא היה איזה וירוס והמחלקה היתה מלאה ילדים עם אינהלציה. מאז יש לנו מכשיר אינהלציה בבית שזה מאוד טוב כשהיא חולה באמת חוסך מצב של מיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים