עבור לתוכן

המלצה למסך ל"שימוש כללי", תקציב באיזור ה800, גודל 20"+-

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מסך שישמש ל"שימוש כללי" במובן הכי רחב של המילה - אינטרנט, עבודה משרדית וקצת משחקים מדי פעם.

עיקר השימוש יהיה לגלישה להערכתי.

האמת היא שאין לי מושג לאיזה כרטיס מסך הוא הולך להתחבר, אבל משהו מודרני (לא מדובר על כרטיס המיועד לגיימינג) ובכל מקרה מסך עם רזולוציה טבעית FHD נראה לי יותר מדי ועדיף לא לעבור את ה1680x1050.

מבחינת גודל, מה שנכנס בתקציב... נראה לי שתהיה עדיפות (המסך לא בשבילי) למסך 22" קצת פחות איכותי לעומת 19" איכותי.

תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מסתבר שהעניין דחוף למדי ורצוי מאוד שהמסך יהיה עד סוף השבוע.

אז אם למישהו יש תובנות בעניין, אני אשמח.

אגב, גם תובנה בסגנון "גם ככה במחיר הזה כולם מסכי TN אז אין הבדלים גדולים וקח מה שבא לך" היא תובנה :xyxthumbs:

אגב 2, לגבי הרזולוציה, אני אישית משתמש בלפטופ עם מסך 15.6 ברזולוציה 1080p (כן... :)) ומאוד מרוצה מהעניין.

ברור שזה עניין של העדפה אישית, אבל עד כמה רע זה 1080p על מסך 22", ראיתי שזה שילוב פופולרי מאוד בטווח המחירים הזה.

פורסם

אם 1080p ב-15.6" לא מפריע לך, אין לך מה לפחד מהרזולוציה הזו ב22". כמובן, יש להביא בחשבון שאתה יושב רחוק יותר מהמסך של המחשב מאשר מהמסך של הנייד, אבל אלא אם המרחק ממש גדול, זה לא יהווה בעיה.

לגבי מסכים ספציפיים, באמת ברמות האלה אין הבדלים מהותיים. תיצמד לחברות רציניות שיש להן גיבוי טוב מהיבואנים/ספקי השירות (Samsung, LG, Benq...). מעבר לזה אין כ"כ מה להמליץ.

פורסם
  • מחבר

אם 1080p ב-15.6" לא מפריע לך, אין לך מה לפחד מהרזולוציה הזו ב22". כמובן, יש להביא בחשבון שאתה יושב רחוק יותר מהמסך של המחשב מאשר מהמסך של הנייד, אבל אלא אם המרחק ממש גדול, זה לא יהווה בעיה.

לגבי מסכים ספציפיים, באמת ברמות האלה אין הבדלים מהותיים. תיצמד לחברות רציניות שיש להן גיבוי טוב מהיבואנים/ספקי השירות (Samsung, LG, Benq...). מעבר לזה אין כ"כ מה להמליץ.

האמת היא שאני לא אשב מול המסך בכלל, הוא לא בשבילי, אבל לעצם העניין, פחות או יותר מה שחשבתי לגבי עניין המותג.

בנוגע לרזולוציה, נקווה שיהיה בסדר... :)

פורסם

במקרה זה כדאי לעשות שיחת הסברה עם בעליו לעתיד של המסך המיועד. יצא לי להיתקל באנשים שעברו לעבוד ממסך CRT ישן שאותו הריצו ברזולוציה נמוכה להחריד ל-LCD 22" ופתאום הכל נראה להם נורא קטן גם ב-1680x1050. לכן שווה לעשות תיאום ציפיות ואולי להשוות למסכים עם גודל נקודה דומה.

לצורך העניין, 1920x1080 ב22" (למעשה 21.5") זה בערך כמו 1366x768 ב15.6" שלך (שזו, אגב רזולוציה סטנדרטית למסי 15.6" היום).

לא חסרים מסכי 22" עם 1680x1050 בשוק. חבל יהיה לקנות FullHD אם זה לא יוערך ורק יגרום לאי-נוחות.

פורסם
  • מחבר

צודק, Qttp, החלטתי לרדת מעניין הFullHD, זה באמת יהיה יותר מדי כנראה.

כנראה שיוזמן Samsung B2030 שלמרות הרזולוציה המעניינת שלו (1600x900), כנראה שיהיה נוח יותר לעיניים שלהם (PPI נמוך יותר).

תודה שוב.

פורסם

שים לב שעדיין, במקרה זה, תקבל PPI יותר נמוך ב22" עם 1680X1050 לעומת 1600X900 ב20". ההבדל בPPI לא ממש מהותי, אבל מקבלים קצת יותר שטח עבודה וגם מסך גדול יותר פיזית. השיקול נגד הוא המחיר, שיהיה קצת יותר גבוה ל22" כזה.

פורסם
  • מחבר

שים לב שעדיין, במקרה זה, תקבל PPI יותר נמוך ב22" עם 1680X1050 לעומת 1600X900 ב20". ההבדל בPPI לא ממש מהותי, אבל מקבלים קצת יותר שטח עבודה וגם מסך גדול יותר פיזית. השיקול נגד הוא המחיר, שיהיה קצת יותר גבוה ל22" כזה.

צודק, אבל התקציב לחוץ משחשבתי, הסמסונג נשמע שעונה לא רע על הדרישות :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים