עבור לתוכן

חרדי שנולד עם רחם: צה"ל מונע ממני להתגייס

Featured Replies

פורסם

אני מסכים איתך ב100%, אם כשאני אתחיל לשלם מיסים, אני לא אשלם את המס עם השם הקליט "מימון משפחות חרדיות שבהן ראשי המשפחה החליטו לא לעבוד".

פורסם

זה מצחיק איך מה שכתבתי כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=374350.msg3993627#msg3993627

נכון גם עכשיו.

ציטוט: "רוני מתחמק כל הזמן משאלות שאין לו איך לענות עליהן. בעצם, הוא לוקח הודעה - נדבק לשליש משפט מכל אנקדוטה שמועברת בהודעה זו, וחופר עליה תוך כדי גרירת תשומת ליבנו לנושאים שאינם קשורים לפואנטה האמיתית של אותה הודעה."

רוני כנראה לא מסוגל להגיב על הכל. רק על מה שנוח לו.

פורסם

אני מסכים איתך ב100%, אם כשאני אתחיל לשלם מיסים, אני לא אשלם את המס עם השם הקליט "מימון משפחות חרדיות שבהן ראשי המשפחה החליטו לא לעבוד".

דתים/וחרדים משלמים גם מיסים, והם מעוניינים שהכסך הזה יגיע גם להשקפות שלהם, כמו שהציבור הכללי מקבל להשקפות שלו.

אין דבר כזה ראשי המשפחה מחליטים, בכתובה נאמר שהבעל עליו לדאוג לכל צרכי האישה והמשפחה -וזה אומר שאם האישה אומרת לבעל צא לעבוד -מחוייב הבעל על ההלכה לצאת לפרנס את משפחתו.

כל אברך יום שלם -זה מוסכם על האישה וכמובן שרובן גם עובדות.

הם החליטו בניהם שהבעל ימסור את כל נפשו על התורה -שיצא תלמיד חכם ורבוי הגנה לעם היהודי.

פורסם

אז למה לעזאזל אני צריך לשלם עליכם?

עריכה: אגב זה לא פוטר אתכם מללכת לשירות צבאי. אפשר לקרוא תורה גם בלילה. ואל תתחיל עם הזיבולים על הגנה רוחנית - התורה לעולם לא הצילה אף אחד.

פורסם

כן, גם אם תתיר בחוק לגנוב נראה כמה חרדים יגנבו. ואם תתיר בחוק לכפות על אנשים בכוח להניח תפילין נראה כמה חרדים יכפו בכוח על אנשים להניח תפילין...

אבל איך זה קשור?!??!

לעולם לא טענתי שחילונים מתגייסים בכיף ובהנאה, ואני גם לא חושב ככה - אבל הם מתגייסים! זהו, סוף פסוק. הם מתגייסים, ברובם, והחרדים לא. התירוצים והסיפורים לא מעניינים אותי, לא את 7 מיליון האזרחים האחרים במדינה ובטח שלא את אלה שנהרגו כי לשמור על חבורת המפונקים בשחור.

חוץ מזה, ממתי אנשים נוהגים במידת סלחנות כלפי מפורסמים שלא מתגייסים? אתה יודע כמה הופעות ביטלו בגלל שהאמנים לא התגייסו? כמה צרות עושים לאמנים שלא מתגייסים??! לא פלא שכולם רצים כמו כלבלבים עם זנב מקופל בין הרגלים ועושים טירונות ועוד קצת בשביל הסטטוס "אמן שהתגייס". אתה יודע מה, נניח ו-כל (!!!) המפורסמים בישראל לא יתגייסו. כמה אנשים הם?! 1000? 2000? אז כן, זאת תהיה מכה לצבא, פחות 2000 חיילים שיכלו לשרת - אבל זה מצב הרבה פחות פוגע בצבא, ברמה של עשרות מונים פחות, מאשר ההשתמטות של החרדים. ושוב, התירוצים לא מעניינים אף אחד.

ואני באמת לא מבין למה במקום לדון בבעיה עצמה, אתה תמיד מחפש דרכים להראות למה כולם אשמים חוץ מכם, וכמה שאתם בעצם טלית שכולה תכלת. הרי ברור לך שבעניין הזה החרדים הם הציבור הכי בעייתי, שגורם להכי הרבה נזק, ובכל זאת אתה נתפס לזוטות ולכסף קטן. או במילים אחרות - תפסיק להיות ראש קטן שנתפס לקטנות.

רוני, כמו שאתה כבר בטח למדת - בחיים הכל זה עניין של סדר עדיפויות. אולי בשביל הרי שלך ממש ממש חשוב שאנשים ילמדו כל היום ויהיו "תורתם אמונתם", זה לגיטמי. אבל למדינה זה ממש ממש חשוב שכמה שיותר אנשים יתגייסו לצה"ל. לא סתם יש חוג גיוס חובה. ואתה יודע מה? הרבה יותר חשוב מאשר שאנשים יתפללו וילמדו תורה. ואתה יודע מה, אם בן-גוריון לא היה חותם על ההסכם הזה ברגע של טיפשות, או אם הרבנים הגדולים שלך היו מתחילים להתחשב בצרכים הלאומיים של המדינה, היום ישראל הייתה עם צבא יותר חזק.

ואגב, אתה באמת בטוח שמי שמאמין ילחם למען השקפתו (שאסור להתגייס?!) עד הסוף? אני מוכן להתערב איתך שאם יבטלו בקרוב את הסדר תורתם אמונתם (מה שלצערי לא יקרה בשנים הקרובות, כי לביבי יותר אכפת לשמור על הכיסא מאשר לשמור על המדינה), אחרי שנה או שנתיים של כסאח בין החרדים לכל שאר הציבור, וקצת סנקציות שיחזירו אותם להתנהג כמו אזרחים מן השורה, כולם יתגייסו כמו ילדים טובים.

ובתיאוריה הכל טוב ויפה, חרדים "משלמים" מיסים, עובדים והכל טוב ויפה. חבל רק שזה לא קורה... וגם אם הם עובדים, בהרבה מאוד מקרים זה בשחור, כלומר הם לא בדיוק משלמים על זה מיסים, ויותר נכון ממשיכים לקבל מיסים למרות שהם עובדים.

פורסם

תודה רבה.

זיהמתם את הת'רד הזה עד תום...

לכולנו ברור שרוני סתם דמגוג בשנקל ואין פואנטה לכתוב לו שום דבר

משמעותי כי הוא פשוט מתעלם מכל שאלה שלא נוחה לו וכותב הודעות

שמסתמכות על "עובדות" לא נכונות בעליל.

אז מילא את ת'רד "דת ואמונה", אבל עוד ת'רד כזה?

מה עשיתי רע שכל פעם יש לי ת'רדים כאלה תחת "תגובות חדשות להודעות שלי"?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים