עבור לתוכן

חרדי שנולד עם רחם: צה"ל מונע ממני להתגייס

Featured Replies

פורסם

מסוג הדברים שקשה להבין מה יותר הזוי כאן - צה"ל לא מוכן לגייס חרדי שרוצה להתגייס, או העובדה שיש לו פאקינג רחם.

בכל אופן, אם יגויס ויוותר על הדת היהודית, אלה צריכים להיות המדים.

jesus_original.jpg

פורסם

עזבו את הכתבה... אני עדיין בשוק מהתמונה ששם פותח הת'רד.

קצת... מטריד...

פורסם

מה מטריד בפסלים של נרתיק?

פורסם

מה מטריד בפסלים של נרתיק?

זה לא נרתיק, זו רק הפתיחה.

פורסם

מסוג הדברים שקשה להבין מה יותר הזוי כאן - צה"ל לא מוכן לגייס חרדי שרוצה להתגייס, או העובדה שיש לו פאקינג רחם.

בכל אופן, אם יגויס ויוותר על הדת היהודית, אלה צריכים להיות המדים.

jesus_original.jpg

מה זה קשור? קשור כאן חרדי ? גם לאדם חילוני באותו מקרה יתנהל אותו דבר ,אבל מציינים חרדי -כי יש משהו מנוגד לחרדי וצבא -רק שבכל הכתבות הללו משייכים את זה לצד יותר שקרי .

ומי ישמע באוכלוסיה הכללית "משתוקקים" להתגייס -אם הצבא לא היה חובה -נראה כמה היו מתגייסים.

ושוב ,מה הקשר שיוותר על דתו? אתה באמת חושב שיש קשר שהוא חרדי לבין אי גיוסו .

אגב תלמד מהו המושג 'טומטום' .

...........

כל אחד יכול לתת ביקורת על ההתנהלות שם אם בצדק או לא,אך יש דברים מוגדרים בצה"ל ואם הוא לא מתאים להם - אז לא מתאים.

פורסם

תראה רוני, אחוז המתגייסים מהאוכלוסיה הכללית גבוה בכמה סדרי גודל ביחס לנתון הנ"ל באוכלוסיה החרדית. ברור לשנינו שזה המצב. עכשיו, עזוב אותך שטויות ותירוצים - בשורה התחתונה זה המצב. לכן, אני ממש לא מבין למה אתה חושב שהתקשורת מנסה לצייר תמונת מצב שקרית.

ושוב, זה לא עניין של חוסר רצון להתגייס. זה עניין של בתכל'ס - מי מתגייס ומי לא. מה שאמרת רק מחזק את הטענה של החילונים נגד השתמטות של חרדים. גם חילונים לא בהכרח מאושרים מחובת הגיוס שלהם, וזה קשה לחלק גדול מהם, אבל... הם בכל זאת מתגייסים!!

והרי החדשות, לפעמים אנשים עושים גם דברים שלא מוצאים חן בעיניהם, כמו למשל להתגייס לצה"ל, כי הם חייבים... או שהשמועה הזאת לא הגיעה לאוזני הרבי?!

חוץ מזה, מה רע לרשום בכתבה שהוא חרדי? הרי זה לא מזיק לאף אחד - לנושא הכתבה זה בטח לא מזיק (הרי זה מוזכר רק בכותרת, ואין לזה שום התייחסות ממשית) ולמגזר החרדי זה בוודאי לא מזיק (וזה אפילו עושה עבורם קצת יחסי ציבור, ומראה שאפילו חרדים עשויים לרצות להתגייס). ציון שיוכו לחברה החרדית רק מרצה את יצר הסקרנות של הקוראים, בלי להזיק לאף אחד.

פורסם

בדיוק! הוצאת לי את המילים מהפה.

כלומר, אם הוא היה צרפתי - היו רושמים צרפתי. אם נוצרי - היו רושמים. זה משחק רק לטובתם.

אה ורוני אם כבר הגבת כאן, למה לא להגיב גם על זה?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=374350.msg3993627#msg3993627

פורסם

אפרט יותר...באופן כללי

באוכלוסיה הכללית מתגייסים יותר- זה ברור, אך להם יש חובה [ כמובן שגם לחרדי כלעצמו זה חובה -רק מי ש'תורתו אמונתו' יש לו דחייה ], אני כתבתי אם לא היה חובה בגיוס בציבור הכללי אז נראה כמה היו מתגייסים [הרי כיום גם במצב חובה יש הרבה משתמטים מקיום צבא ]

האתרים האלה בעיקר ווינט [כמובן שרוב הכתבים שם ]-אף פעם לא מביאים את הסיבות האמיתיות לאי גיוסם של אותם שמוגדרים כ'תורתם אמונתם', אלא רק להשניא את הציבור הזה יותר ויותר, על בני הנוער זה כרגע עובד נפלא.

וההוכחה כאן לכותרת שמתחילה חרדי -ושאדם יתייחס רק אליו בתור חרדי ויאבד את מה שהכתבה בכלל באה לומר-נכתבה על ידי המשתמש 'atomic rooster '

שיש למשל שרפת דגל ישראל שהיא על ידי קבוצה מנתורי קרטא שאין להם בכלל שייכות ודעה עם שאר המגזרים החרדים, כותבים בכותרת החרדים שרפו דגלי ישראל, ממקום להדגיש שמדובר במגזר כזה וכזה ואף את דעותהם השונות [בכותרת ].

אין מה לעשות הגופים כמו ווינט הם שמאלנים ומחפשים כל דבר להשניא בהקשר זה.

המילה משתמט יכולה לבוא כשאדם עובר על החוק, אדם חרדי ש'תורתו אמונתו' יש לו דחוי גיוס לצבא על פי חוק- ולכן לא יכול להיקרא משתמט -על שם כך אותם אתרי "חדשות" מפילים הרבה בפח.

פורסם

המילה משתמט יכולה לבוא כשאדם עובר על החוק, אדם חרדי ש'תורתו אמונת'ו יש לו ביטול גיוס לצבא על פי חוק- ולכן לא יכול להיקרא משתמט -על שם כך אותם אתרי "חדשות" מפילים הרבה בפח.

אם אני רוצה לעשות דוקטורט במתמטיקה, פילוסופיה או תחום אחר שיכול כביכול לקדם את האנושות "קצת" יותר מלימוד תורה [בהנחה שאני גם אעשה מחקר בתחום וכו'..], במקום שירות צבאי - אני לא יכול.

וזה לא משנה אם אני אמציא מושג של "מתמטתיקתי תורתי" או W/E - אני לא יכול. למה? כי אני אזרח המדינה, כמו כל חרדי זה או אחר, ואני אומר שאם אתה חי כאן, אתה צריך לשרת בצבא, גם אם זה להכין קפה בקריה.

פורסם

למה אתה לא פונה לאותם מפורסמים שלא מתגייסים בכלל לצבא? להם זה בסדר נכון? ,גם בזה תכתוב לא זה לא בסדר, אז השאלה שלי למה דווקא לחרדי מתנפלים כל הזמן, זה מראה על האדם שרק בגלל שהוא חרדי יש יותר להתנפל עליו.

מבחינתך, אך מבחינת הדת היהדות התורה מגינה על העם + גשמי צבא- כלומר את שנהם חייב כאחד.

זה השקפת היהדות [וישנם מקורות רבים ] ולשם כך מדינת ישראל לעם היהודי- מקבלת את זה, גם בארצות ערב קיבלו ואף במצריים העתיקה לא שעבדו את שבט לוי [שהיה השבט הרוחני של כל השבטים ].

חרדים בפני עצמם לא פטורים מגיוס לצבא.

חרדי בעל ליבוש מכנסיים שחורות חולצה לבנה וחליפה מגיע לתל -השמור בשביל לדחות את שירותו לצבא, מגיע למדור של בני- ישיבות , ופונה אל פקיד החייל בשאלה: באתי לדחות , אותו חייל פונה לחרדי : האם יש בידך תצהיר מוועד הישיבות שהנך לומד כל היום + עורך -דין?, משיב החרדי: לא! אך אני חרדי זה לא מספיק בשביל לדחות? משיב החייל: לא!.

אחריו מגיע אדם בעל חזות חרדית -מכנסיים שחורות ,חולצה לבנה ,ג'אקט ארוך , מגבעת ,ציציות בחוץ זקן ופאות ואף תלמודו [גמרא ] בידו, פונה לחייל :באתי לדחות, משיב החייל: יש בידך תצהיר מוועד הישיבות שהנך לומד כל היום + עורך -דין?, משיב החרדי: לא , אך אני לומד חצי יום בישיבה ומקפיד על תרי"ג מצוות ולומד מתי שיש לי זמן פנוי, משיב חייל: אני מאוד מצטער אך יש כלל ברור ל'תורתו אמונתו' גם אם הנך בדרגת הבבא סאלי -זה עדיין לא תקף, לכן עלייך ללכת לבניין ממול ולבקש מדים .

אחריהם נכנס בחור בעל חזות - מכנס ג'ינס שחור, חולצת טריקו, וכיפה סרוגה קטנטנה על ראשו [ מדובר בחילוני מתחזק, אך לומד בישיבה כל היום ], פונה לחייל: באתי לדחות, החייל משיב: האם יש בידך תצהיר מוועד הישיבות שהנך לומד כל היום + עורך -דין?,משיב הבחור: כן, ומניח על הדלפק , החייל מתקתק כמה דקות במחשב [לבדיקה ] ופונה לבחור: אתה משוחרר עד הזימון הבא.

.............

אתה עדיין תגיד כל אזרח חייב צבא, כי אינך מעריך ומאמין [אמון] בתוכן התורה של העם היהודי שהוא גם מגן , אך שומריה ילחמו על השקפתם עד הסוף.

פורסם

למה אתה לא פונה לאותם מפורסמים שלא מתגייסים בכלל לצבא? להם זה בסדר נכון? ,גם בזה תכתוב לא זה לא בסדר, אז השאלה שלי למה דווקא לחרדי מתנפלים כל הזמן, זה מראה על האדם שרק בגלל שהוא חרדי יש יותר להתנפל עליו.

מבחינתך, אך מבחינת הדת היהדות התורה מגינה על העם + גשמי צבא- כלומר את שנהם חייב כאחד.

זה השקפת היהדות [וישנם מקורות רבים ] ולשם כך מדינת ישראל לעם היהודי- מקבלת את זה, גם בארצות ערב קיבלו ואף במצריים העתיקה לא שעבדו את שבט לוי [שהיה השבט הרוחני של כל השבטים ].

חרדים לא פטורים מגיוס לצבא.

חרדי בעל ליבוש מכנסיים שחורות חולצה לבנה וחליפה מגיע לתל -השמור בשביל לדחות את שירותו לצבא, מגיע למדור של בני- ישיבות , ופונה אל פקיד החייל בשאלה: באתי לדחות , אותו חייל פונה לחרדי : האם יש בידך תצהיר מוועד הישיבות שהנך לומד כל היום + עורך -דין?, משיב החרדי: לא! אך אני חרדי זה לא מספיק בשביל לדחות? משיב החייל: לא!.

אחריו מגיע אדם בעל חזות חרדית -מכנסיים שחורות ,חולצה לבנה ,ג'אקט ארוך , מגבעת ,ציציות בחוץ זקן ופאות ואף תלמודו [גמרא ] בידו, פונה לחייל :באתי לדחות, משיב החייל: יש בידך תצהיר מוועד הישיבות שהנך לומד כל היום + עורך -דין?, משיב החרדי: לא , אך אני לומד חצי יום בישיבה ומקפיד על תרי"ג מצוות ולומד מתי שיש לי זמן פנוי, משיב חייל: אני מאוד מצטער אך יש כלל ברור ל'תורתו אמונתו' גם אם הנך בדרגת הבבא סאלי -זה עדיין לא תקף, לכן עלייך ללכת לבניין ממול ולבקש מדים .

אחריהם נכנס בחור בעל חזות - מכנס ג'ינס שחור, חולצת טריקו, וכיפה סרוגה קטנטנה על ראשו [ מדובר בחילוני מתחזק, אך לומד בישיבה כל היום ], פונה לחייל: באתי לדחות, החייל משיב: האם יש בידך תצהיר מוועד הישיבות שהנך לומד כל היום + עורך -דין?,משיב הבחור: כן, ומניח על הדלפק , החייל מתקתק כמה דקות במחשב [לבדיקה ] ופונה לבחור: אתה משוחרר עד הזימון הבא.

.............

אתה עדיין תגיד כל אזרח חייב צבא, כי אינך מעריך ומאמין [אמון] בתוכן התורה של העם היהודי , אך שומריה ילחמו על השקפתם עד הסוף.

אין מליון סלבים שלא מתגייסים, אך כן יש מליון חרדים שלא מתגייסים. גם סלבס שלא מתגייסים זה מאוד לא בסדר, אבל המספר שלהם זניח בכל מקרה. ולרגע אחד תפסיק להיות ילד קטן בבקשה, כי רק ילדים קטנים שואלים "אם הוא עושה את זה למה לא אני?". סלבס גם מתאבדים יותר מחרדים. זה גורם לך לרצות ללכת להתאבד?

וכל הבולשיט על הגנה רוחנית נענה כבר כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=374350.msg3993627#msg3993627

אבל כרגיל, אתה מתעלם ממה שאתה לא יכול לענות עליו בלי להודות בטעות שלך. שיבוא הרב עובדיה יוסף הצעיר ויגיד לי שהוא לא יכול לשרת כי הוא לומד תורה, אני אתן לו M16 בראש מדים ביד ואשלח אותו לטירונות. "אין לי זמן" זה לא תירוץ.

פורסם

חרדים לא פטורים מגיוס לצבא.

.............

אתה עדיין תגיד כל אזרח חייב צבא, כי אינך מעריך ומאמין [אמון] בתוכן התורה של העם היהודי , אך שומריה ילחמו על השקפתם עד הסוף.

אני אמרתי שהאידיוטים האלה בסדר? אני נגד השתמטות, לא אכפת לי מהכיפה שיש להם על הראש.

אני מאמין שאם מישהו לומד פיזיקה גרעינית, יש בו הרבה יותר שימוש למדינה ממישהו שלומד תנ"ך.

לא אכפת לי שהחרדים ימשיכו בלימודי התורה שלהם, זה מתחיל להפריע לי כשהם חושבים שזה מגיע במקום עבודה, במקום גיוס ובמקום תפקוד מינמלי כבני אדם בחברה.

קבל פיתרון: שישרתו בצבא, יקבלו יותר שחרורים ובהם ילמדו תורה, הספרים הרי לא הולכים לשום מקום, אפשר ללמוד אותם בערבים - אם זה כל כך חשוב להם.

פורסם

אני רק הצבעתי שמתנפלים יותר לחרדים מאשר לדוגמא מפורסמים, וזה מראה על האדם שיש לו קצת יותר בעיה עם החרדי באופן כללי [ למשל זה מתבטא שהוא אולי אתאיסט ,שמאלני].

אוקי אינך חייב להסכים, כי ההשקפה שלך שונה.

בקשר לעבודה רבים עובדים במגזר החרדי תתחיל לראות נתונים

כאן זה המלא ושם מראים יותר מדבריו -אפשר להריץ ישר שהוא מתחיל לדבר

http://www.sharelive.tv/sharlive_Heb/OnoPanel_heb.htm

http://www.kikarhashabat.co.il/סבר-פלוצקר.html

רק שינשם נכון את האברכים שלומדים יום שלם ואין לך זכות להגיד למישהו אחר איך לחיות .

תראה לימוד התורה הוא מאוד חשוב מבחינת שומרי היהדות , אין הרבה כיום שומרי תורה ועוד ש'תורתם אמונתם' - לכן כל מי שרוצה ומקבל על עצמו את זה -חוטפים אותו לשם -כי זה מאוד חשוב לעם היהודי, לשם כך איאפשר לשחק עם זה- יש עליהם ללמוד כל היום.

כמו שלטייס לא מביאים אותו להיות גם בגולני וכו' וכו'.

כך אותם ש'תורתם אמונתם'- יעשו את תפקידם בשלמות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים