עבור לתוכן

HD - שאלות בסיסיות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, רכשתי את הדל 2029WA כמו שהמלצתם לי. שוב תודה רבה לכולם על העזרה. חיפשתי מדריך טוס שיציג לי את עולם הHD בכלל ובמסכי מחשב בפרט בצורה ברורה ויסודית, אך לא מצאתי אחד שכזה. אשמח אם תוכלו להשיב לי על מספר קטן של שאלות בסיסיות:

1) שמתי את הרזולוציה על הרמה הגבוהה ביותר, ככה צריך כן?

2) 1050 כל 1680- להבנתי זו לא רזולוציה של HD, אם כן מהי נחשבת?

3)להבנתי אני צריך גם סרט בפורמט HD מסך שתומך בHD וכן מכשיר שתומך HD שיתאם בינהם.ז"א אני צריך כרטיס מסך שתומך HD? יש לי חיבור DVI בכ"מ, כיצד אוכל לבדוק האם הכרטיס מסך תומך בHD?

4) אם הכ"מ לא תומך אז מה קורה ? מועברת תמונה באיכות פחותה ?

5) כשאני צופה בסרטים ביוטוב על בסרטונים שרשום שהם HD יש כל מני מספרים 720P כאלה מה זה אומר ועל מה לשים?

5) קצב הרענון מקבוע על 60 האם זה בסדר ?

תודה רבה !@

פורסם

1. ככה זה צריך להיות. זאת הרזולוציה הטבעית של המסך.

2. HD זה בסך הכל שם של רזולוציה (פירוט בתשובה לסעיף 5). הרזולוציה של המסך נמצאת בין שתי הרזולוציות המכונות Full HD ו-HD Ready שהן כיום שני ה"תקנים" לתוכן בהבחנה גבוהה ולכן מבחינה תיאורטית היא כן סוג של הבחנה גבוהה, פשוט אין תכנים שמיועדים ספציפית לה. רזולוצית המסך שלך מוגדרת בתקן בשם WSXGA+

3. כמובן שכדי לראות תוכן בהבחנה גבוהה אתה צריך מקור (לדוגמה סרט) בהבחנה גבוהה. התוכן עצמו הוא שקובע את האיכות, המסך או כל התקן התצוגה אחר הוא רק האמצעי דרכו אתה יכול לצפות בתוכן ברזולוציה הטבעית שלו. כדי לצפות בתוכן כזה כל מה שאתה צריך הוא כרטיס מסך שיודע להוציא את ברזולוציה של עד 1920x1080 כולל. כל כרטיסי המסך מהשנים האחרונות יודעים לעשות זאת. יש גם עניין של פענוח HDCP אבל לא ניכנס לזה עכשיו.

אם לדוגמה מדברים על נגן Blu-Ray או קונסולת משחק, אז צריך שני דברים. הראשון, שההתקן יידע להוציא אות ברזולוציה המתאימה והשני הוא שיידע לקרוא את התוכן בהבחנה גבוהה. כמובן שהתקנים המיועדים לכך בנויים בהתאם.

5. (לא שכחתי את 4, פשוט הפכתי את הסדר) יש שתי רזולוציות שנחשבות היום כ-HD. הראשונה היא 720p המתייחסת לתוכן ברזולוציה של 1280x720 (מכונה גם HD Ready לצורכי שיווק) והשנייה היא 1080p המתייחסת לתוכן ברזולוציה של 1920x1080 (מכונה גם Full HD לצורכי שיווק). כמו שאתה יכול לשים לב, השם מציין את מספר הפיקסלים (או השורות) שמרכיבים את ממד הגובה של התוכן. האות p למקרה שתהית מציינת את שיטת הסריקה Progressive שהיא בעצם צורת המעבר בין פריימים, אבל לא ניכנס לזה עכשיו. במקרה שלך בגלל שהמסך לא תומך ברזולוציה של 1080p תצפה בתכני HD 720p כאשר הם זמינים.

4. לשם הדיון התיאורטי (כי כל הכרטיסים מהשנים האחרונות תומכים ברזולוציות הללו). אם היה לך כרטיס מסך שמגביל אותך לרזולוציה נמוכה אפילו מ-720p התוכן היה "מתכווץ" כדי להתאים לרזולוציה הזמינה וכתוצאה מאבד מהאיכות שלו. זה למעשה מה שיקרה אם תנסה להציג תוכן 1080p על המסך שלך, מכיוון שהתוכן גדול יותר מרזולוצית המסך המרבית. אם תציג תוכן 720p על המסך שלך במצב מסך מלא (Full Screen) יקרה משהו דומה וגם אז תאבד מעט מהאיכות מכיוון שהתוכן יימתח כדי לכסות את כל שטח המסך (רזולוצית המסך גדולה מהתוכן עצמו).

6. כן זה בסדר. במסכי LCD אין משמעות לקצב הרענון (בניגוד למסכי ה-CRT הישנים).

זה הבסיס ופחות או יותר גם העיקר. אם אתה מתכוון לצפות בתכני Blu-ray (לא Rip) אז אתה צריך שהתקן הפלט (נגן Blu-ray או קונסולה לדוגמה) וגם התקן התצוגה (מסך) יתמכו במה שנקרא HDCP שהוא פרוטוקול להצפנת אותות הווידיאו שנוצר במטרה להלחם בפיראטיות. כך, ניתן לצפות באיכות המלאה של התוכן רק כאשר התקן הפלט והתצוגה מכילים שניהם יכולת לפענח HDCP גם זה כבר נפוץ ושגרתי בכרטיסי המסך והמסכים מהשנים האחרונות.

פורסם

1) כן. שלא כמו טכנולוגית CRT, הLCD בנוי ממספר פיקלים קבוע על המסך, הרזולוציה האופטימלית היא

גם הרזולוציה המקסימלית.

ניתן לעבוד ברזולוציות נמוכות יותר אבל זה עלול להיראות פחות טוב.

הנה דוגמה של טקסט שרץ ברזולוציה נמוכה מהרזולוציה האופטימלית של המסך:

Native-resolution_800x600_on_1024x768.JPG

אם אתה עובד רחוק מהמסך כמו למשל עם טלוויזיה LCD FULLHD אז עדיף להגדיל את התצוגה

בוינדוס ל125% או 150% מאשר להוריד רזולוציה בכרטיס המסך.

איכות התצוגה בהגדלת FONT/DPI בוינדוס ויסטה ו7 נראית יותר טוב מאשר בXP.

2) בטלוויזיות LCD יש שני תקנים נפוצים: HDREADY עם רזולוציה 1280X720 וFULLHD ברזולוציה של

1920X1080.

3) ככל שהסרט יהיה ברזולוציה גבוה יותר כך הוא יראה יותר טוב על מסך ברזולוציה גבוהה.

כרטיסים גראפים יכולים להאיץ ניגון סרטי HD, אבל למעבד מודרני סביר מהשנים האחרונות לא אמורה להיות

בעיה להסתדר גם בלי האצה גראפית.

4) לא צריך שום תמיכה מהכרטיס גראפי, הדבר היחידי שכרטיס גראפי יכול לעשות בעניין הוא לקחת חלק

מהחישובים אליו ולהוריד עומס מהמעבד (די מיותר עם מעבד נורמלי).

אצלי למשל עם CORE I7 סרט HD מאמץ את המעבד באחוזים בודדים בלבד ללא האצה גראפית.

עם האצה גראפית יורדים ממנו כמה אחוזי מאמץ פחות.

בכל מקרה זה רץ חלק ונראה אותו דבר.

5) 240P 720P 480P הם תקנים של רזולוציות בתחום הסרטים, ככל שזה גבוה יותר כך זה יהיה בנוי

מיותר נקודות ויראה טוב יותר.

6) הרוב המוחלט של מסכי הLCD עובדים ב60 הרץ וזה בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם על הההסברים!

הטקסט באמת קצת קטן לי אז הגדלתי את הDPI ( ובאמת בXP ) זה ממש מכוער. רשמתם שיש עוד דרך גם להגדיל את הפונט או משהו כזה? איך מבצעים זאת?

פורסם

התכוונתי לאותה הגדרה של אחוזים.

יש עוד כמה דברים שאפשר להתעסק איתם כדי להגדיל פונטים אבל בXP כל הסיפור הזה לא ממש מוצלח.

כדאי לך לשדרג ל7.

פורסם

אם הטקסט במסמכים או אתרים קטן לך. תגדיל את ה-Zoom בתוכנה דרכה אתה צופה במסמך, ואת גודל הגופן בדפדפן (לא יודע בדיוק איך קוראים לזה ב-Safari אבל זה כנראה נמצא בתפריט View).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים