עבור לתוכן

צריך לשדרג את לוח האם ?(קמצנים משלמים פעמיים - וגם טיפשים)

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים לכולם.

בזמן האחרון התחלתי לחשוב על שדרוג כרטיס המסך , אבל ככל שנכנסתי לעומק העניין התגלו המון בעיות שנובעות מכך שכאשר קניתי את המחשב הייתי

די טיפש.השקעתי הרבה כסף במעבד ובדברים החשובים באמת (שאז לא ידעתי שהם החשובים באמת) לא השקעתי כלום , ועכשיו אני מוצא את עצמי צריך להחליף

גם ספק וכנראה מארז ע"מ לקנות כרטיס מסך .

בכל מקרה , אתמול המצב החמיר , סתם מהתעניינות בדקתי קצת את לוח האם והצ'יפסט שלו וגיליתי שהמצב יותר קשה ממה שחשבתי.יש לי לוח אם גרוע מאוד של MSI עם צ'יפסט G31 (לא זכרתי בכלל שיש צ'יפסט כזה) והבעיה הכי חמורה שלו (אוברקלוק לא מעניין אותי אז זו לא בעיה מבחינתי) היא שחריצי ההרחבה לכרטיס מסך הם PCI 1 עם רוחב פס של 8GB/s . . .

בכל מקרה , מה שאני מבין מזה (ותקנו אותי אם אני טועה) זה שע"מ להחליף את כרטיס המסך שלי ל460GTX או HD5830 אני צריך להחליף גם לוח אם ואז גם נשאלת עוד שאלה , האם יש לוחות אם (אני לא מבין בזה יותר מדי , מצטער) שתומכים גם בזכרונות DDR3 וגם בזכרונות DDR2 ? כי לי יש DDR2 ונראה לי מאוד מטופש לקנות לוח אם חדש ושהוא לא יתמוך בDDR3 אבל מצד שני אם הוא לא יתמוך בDDR2 אז אני צריך גם להחליף את הזכרונות ואז כבר אני מגיע למצב שבשביל כרטיס מסך אני צריך להחליף את כל המחשב חוץ מהמעבד . . .הצילו . . .

ושאלה נוספת , חיפשתי פה בסטיקי ובאתר של אינטל ולא מצאתי שום טבלה או איזשהוא מסמך שמרכז את כל הצ'יפסטים במקום אחד ע"מ שאוכל לבדוק את ההבדלים בינהם . . .

ושאלת מליון הדולר , בהנחה שקראתם עד לפה ולא נשברתם.אני אשמח לקבל המלצות ללוח אם בתושבת 775 .

אין לי צורך ביכולות אוברקלוק , אני מעדיף שיתמוך גם בDDR2 וגם בDDR3 ע"מ שאוכל לשדרג את הזיכרון בעתיד (אם זה אפשרי).

PCI2.0 או PCI2.1 .אין צורך בכרטיס מסך מובנה (לגבי הצ'יפסט) ,עדיף שיתמוך עד 16GB למרות שאם זה מיקר את העסף אז אסתפק ב8.אני לא יודע אם קיימים הבדלים בביצועים גם בגלל גודל הלוח אבל לי הגודל לא קריטי (בהנחה שאין הבדל בביצועים) , המארז שלי זה מארז של אייבורי (שי*שרפו אמן) די קטן.

עומק :45 גובה:40 רוחב:17

וזהו ,אני מניח ששאלתי די הרבה , מקסימום עוד שאלות יתפתחו עם השרשור

תודה רבה

פורסם

אין שום בעיה כיום עם חיבור PCI-E x16 בגרסתו הראשונה. אתה לא צריך להחליף לוח.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות.

PCI1.1=PCI-E X16 ?

1.1 זה מה שיש לי לפי האתר של אינטל.

ועוד שאלת תם ... אם צ'יפסט כ"כ בסיסי לא מגביל אותי (מבחינת שדרוג וביצועים) אז מה בעצם היתרונות של הצ'יפסטים האחרים ?

לפי מה שאני מבין הצ'יפסט הזה תומך בזיכרון עד 4GB . . אם אני ארצה להוסיף בעתיד אני לא יכול איתו...

ואם מישהו יואיל בטובו להסביר מה המשמעות של האותיות לפני המספר הסידורי של הצ'יפסט זה גם יהיה נחמד . . . (אני מתכוון לאות לפני הדגם למשל G31 P45 וכו')

אגב הלוח שלי הוא MSI-G31M2 V1

פורסם

P זו ה"קידומת" הרגילה של אינטל. G אומר שבלוח יש כרטיס גרפי מובנה.

לגבי מהירות חריץ כרטיס המסך, יש PCI-E 1 (או 1.1, זה לא משנה לצורך העניין הזה) ויש PCI-E 2. האחרון אמנם מציע רוחב פס כפול תאורטיטת, אך הכרטיסים כיום עוד לא צריכים אותו. נסיון שעשה אתר חומרה מסויים מראה שההבדל בביצועים בין החריצים השונים עם HD5870 הם כ2%.

לגבי הזכרונות, אתה די צודק. ללוחות עם אותו הצ'יפסט הבסיסי עשויה להיות קיבולת זכרון שונה במקצת, אבל המקסימום הוא המקסימום ואין שום דרך להרחיב את זה בלי להחליף לוח.

לגבי יתרונות\חסרונות, ההבדל העקרוני היחיד הוא תמיכה במעבדים שונים ובתקני זכרון שונים (DDR2\3). מעבר לכך יש את עניין כרטיס המסך המובנה, אפשרויות OC, תמיכה בתקנים מתקדמים יותר ובכמות גדולה יותר של התקנים חיצוניים (חיבורי firewire למשל), תמיכה ביותר מכרטיס מסך אחד (ואז יש להתחשב בכמות האפיקים לכל חיבור), תמיכה במערכי כוננים קשיחים וכו' וכו'... אף אחד מאלה לא משפיע ישירות על הביצועים, ובד"כ יש לבחור את הלוח הכי זול שכולל את האפשרויות והחיבורים שאתה צריך שכן כל דבר מעבר יהיה מיותר.

פורסם
  • מחבר

^ ^ :xyxthumbs::yelclap: תודה רבה

בקיצור אין טעם בשבילי להחליף לוח . אין לי שום דרישות של אוברקלוקינג ואין לי צורך לא בFIREWIRE ולא בשום דבר אחר מעבר לחיבורי USB2 ולדברים הבסיסיים.איך שאני מבין את זה , גם אין הבדלי ביצועים בין זכרונות DDR2 לDDR3 (לפחות לפי הסטיקי) אז אני אצטרך להחליף רק כאשר אני ארצה יותר זיכרון . . .בכל אופן תודה רבה לעונים.

פורסם

רק תבדוק את הספק שלך - אם קנית באיבורי בלי להבין הרבה, רוב הסיכויים שמדובר בספק גבולי מאוד לכרטיס כזה.

איזה מעבד ובאיזה מסך מדובר?

פורסם
  • מחבר

זה ברור שעם הכרטיס חייב לבוא גם ספק , תודה בכל אופן על האזהרה , הספק שלי כל כך חלש שאני אפילו לא יכול לחבר שני התקני USB בו זמנית . . .(לפחות נראה לי שהספק אשם בזה)

המסך הוא T220 של סמסונג והמעבד Q9400

פורסם

רק קח בחשבון שעבור הרזולוציה של המסך שלך (1680X1-050) ה-GTX460 הוא אוברקיל עצבני (במיוחד גרסת ה-1G שלו).

לא בטוח שזו השקעה כדאית... גם כרטיס זול ב-ה-ר-ב-ה יעשה את העבודה ובכבוד.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאני יכול לקנות כרטיס זול יותר , אבל לא רק הרזולוציה חשובה לי .מאוד חשוב לי שהAA יהיה מקסימלי וגם הפילטרים למינהם .

בקיצור ,אני רוצה עבור הרזולוציה הזו את כל הביצועים במקסימום ושהכרטיס שאני אקנה יחזיק לי עם ההגדרות האלה מה שיותר זמן .[br]פורסם בתאריך: 31.07.2010 בשעה 15:52:01

בכל אופן עכשיו כשנושא לוח האם ירד מהפרק , אני אפתח דיון רלוונטי בפורום כרטיסי מסך ונראה מה ילך שם , תודה על העזרה :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים