עבור לתוכן

שאלה|כבלים במסך "הכל כלול"

Featured Replies

פורסם

שלום רב=]

יש לי דיון קטן עם אבא שלי בדרך לקניית מסך חדש-הוא רוצה לקנות מסך שהכל בו כלול(מיקרופון, רמקולים ומצלמת אינטרנט) ואני מעדיף את 4 הדברים בנפרד.

עכשיו השאלות שלי הן:

א.כמה כבלים צריך בשביל זה?(אני טוען שצריך כבל למסך,כבל לרמקולים,כבל למיקרופון וכבל למצלמת אינטרנט-אלא אם כן זה HDMI כמובן-כלומר DVI,2 PL וUSB, והוא טוען שיש כבל אחד מהמחשב למסך שמאחד את 4 הכבלים-הכוונה היא לא ל4 כבלים מוסלבים שמתפצלים בסוף, אלא חיבור אחד למחשב ואחד למסך)

ב.האם זה איכותי?(ברור שלא, אבל כדי להוכיח לאבא שלי.....)

ג.מה עדיף?

וכדרך אגב:מישו שמע אי פעם על מארז שבא עם רמקולים רציניים לשמע-מוזיקה,סקייפ וכו'-לא מודינג, אלא שבא ככה מהחנות, ולא אחד איכותי של 10000 שקל, אלא אחד שמוכרים ברשתות המחשבים הגדולות?(שאלה לא קשורה לפורום, אבל חבל לפתוח 2 נושאים =])

פורסם

HDMI/Displayport ובכרטיסי מסך / מסכים חדשים גם DVI בהחלט יכולים לאגד וידאו ואודיו באותו כבל, אבל עוד לא שמעתי על מימוש של אודיו דו-כיווני דרך ממשקים אלה, כך שבכל מקרה תזדקק לכבל PL עבור המיקרופון.

בsetup הסטנדרטי באמת יהיו כל הכבלים שציינת - DVI/VGA/HDMI/DP לוידאו, 2PL למיקרופון ורמקולים, וכבל USB למצלמה (סביר יותר להניח) שהכבל פשוט מחבר את הHUB הפנימי של המסך למחשב, ולHUB מחוברת גם המצלמה, וגם הדברים הנוספים שליכולים להיות במסך (כניסות USB נוספות, קורא כרטיסים).

אין כרגע שום פרוטוקול סטנדרטי שמאגד את כל החיבורים האלה, ולכן לא תוכל למצוא כבל אחד שיעביר את כולם. רק אולי אצל Apple שידועה בהמצאת כל מיני חיבורים מיוחדים שתואמים אך ורק למחשבים שלה ולמסכים שלה.

המצב צפוי להשתנות אם/כאשר טכנולוגיית Light Peak של אינטל תהפוך לסטנדרט (למעשה זה החזון המרכזי של הפרוטוקול הזה). אבל כרגע זה עוד לא נראה באופק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים