עבור לתוכן

בחירת מאוורר טוב למעבד I5 750 ולוח GA-P55A UD3 (ללא מטרות OC)

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם על המאוורר הזה?

Scythe JAPAN KATANA 3 (קישור: http://tms.co.il/product/7946)

ושאלה נוספת - איך חברת Scythe ? יש להם מוצרים איכותיים או שעדיף במחיר הזה לקחת משהו אחר?

*כמו שרשמתי בכותרת - אני לא מתכנן לעשות OC במערכת, פשוט המעבד שלי לא מגיע עם מאוורר ואני מחפש תחליף.

פורסם

לא צריכה להיות לך שום סיבה לחשוש מקניית מוצרים של חברת Schyte. אולם, הקירור הספציפי הזה לא בדיוק מתאים או משתלם למעבד שלך.

אם אתה רוצה קירור שיחליף את הסטוק ויהיה שקט לך על דגם ה-Alpine 11 שעולה חצי מה-Katana ויניב לך תפוקה זהה.

אם אתה רוצה קירור משופר מעט (אם לדוגמה המעבד צפוי לעבוד זמן רב בעומס, אם יש חשיבות ליצור תנאים אופטימאליים לפונקצית ה-Turbo Boost) הפתרון הכי משתלם עבורך יהיה ה-Freezer 7 rev b שעולה כמו ה-Katana.

פורסם
  • מחבר

תודה.

האם Arctic Cooling Freezer 7 טוב יותר מ Scythe JAPAN KATANA 3 ? האם זה בהבדלים גדולים?

למה הוא אינו מתאים ומשתלם?

פורסם

זה לא עניין של טוב יותר. למעבד שלך יש מעטפת חום (TDP) מסוימת, שהיא מדד פליטת החום איתו צריך להתמודד הקירור בעומס.

ה-Katana מיועד למעבדים קרירים משלך שערך מעטפת החום שלהם הוא בסביבות 65W. זה לא אומר שהוא לא מתאים לעבודה עם המעבד במנוחה או במאמץ קל, אבל זה כן אומר שבמאמץ (למרות שרוב הזמן המחשב לא נמצא במצב כזה) המעבד יפלוט יותר חום ליחידת זמן מאשר הקירור יכול לפנות באופן יעיל מה שיגרום להתחממות (אך כנראה לא להתחממות יתר). כדי להשיג תוצאה זהה אתה יכול להשתמש ב-Alpine 11 שעולה חצי מה-Katana ולכן משתלם יותר.

אם תרצה גוף קירור שמיועד להתמודד עם מעטפת חום כמו של המעבד שלך (ואף קצת יותר) ה-Freezer 7 מתאים יותר. הוא גוף קירור שמותאם יותר למעבדים בעלי מעטפת חום גבוהה יחסית (או למעבדים בלי מעטפת חום נמוכה יותר שעוברים OC) ובגלל שמחירו זהה פחות או יותר לזה של ה-Katana ניתן להגדירו כמשתלם יותר.

פורסם

כמו שציינו כבר..יש העדפות אחרות שמתאימות יותר..ויעלו פחות..בדוק אותם :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה.

אני מתלבט כרגע האם להשקיע ב-arctic cooling freezer 7 pro rev.2 או ללכת על משהו זול יותר ולקחת Alpine 11 כמו שהצעתם.

פורסם

שלום,

סליחה שאני רוכב כך על הדיון, אבל יש לי בדיוק את אותה ההתלבטות עם אותו המעבד והלוח, כאשר אני מוסיף דרישה שהקירור יהיה שקט

האם ישנם קירורים מומלצים יותר במקרה זה ?

תודה !

פורסם

שני הקירורים שקטים. כשלא מתוכנן OC או כששהמעבד לא צפוי להימצא בעומס רב גם ה-Alpine יספיק.

כל עוד ה-Freezer מסתובב סביב ה-1000-1500~ סל"ד גם הוא יהיה שקט.

לא חושב שיש בטווח המחירים הזה גוף קירור משתלם יותר, יש גם גופי קירור שקטים נוספים אחרים אך הם בדרך כלל מיועדים יותר למי שמתכנן OC ויקרים יותר.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת :silly:

מהמקום שאני קונה את המחשב אין את הדגמים שציינתם. אני יכול כמובן לקנות ממקום אחר, אך לפני הציעו לי את הדגם הבא:

EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN

איך הוא ביחס ל arctic cooling freezer 7 pro rev.2 ?

ראיתי גם שהם דיי דומים.

פורסם

הוא רועש הרבה יותר..ומציג ביצועים טובים..אבל על חשבון רעש !

פורסם
  • מחבר

תודה.

אני כנראה אקנה אותו.

רעש פחות חשוב לי - המארז הוא דיי סגור, ואת המאוורר אני יכול להשיג במחיר של 50-60 שקל. לכן הוא נראה לי עדיף.

פורסם

במחיר של 50-60 שקלים אתה יכול להשיג אחד מדגמי הALPINE של AC..

אומנם רמת הביצועים שלהם נמוכה מהEVERCOOL אבל הם שקטים בהרבה..

בכל מקרה זה בחירה שלך..תעדכן אותנו בתוצאות :xyxthumbs:

פורסם

אם ה- Buffalo מרעיש מדי, האם Thermaltake Silent 1156 יעשה עבודה טובה ושקטה, כשה- AC Freezer 7 Pro Rev.2 לא ניתן לרכישה?

בעניין דומה, האם יש טעם בקניית דווקא קירור AC למעבד כשמתכוונים לקנות גם מאווררים למארז, כדי לקשור אותם יחד לעבודה מתואמת בשיטה של AC

PWM Sharing Technology

פורסם

הTT יותר שקט..אבל גם לא שיא השקט (גם הAC בMAX RPM לא הכי שקט)..

ואין קשר בין הקירור למאווררים המארז..PWM זאת טכנולויגה של ליטה על המאוורר דרך מתחים מלוח האם..כאשר ולרוב מציעים את החיברו הזה רק למאוורר המעבד..ככה שאם תרכוש מאווררים כאלו הסיכוי שתשתמש בPWM הוא קלוש..

פורסם

תודה על התשובה.

הלכתי על ה- TT: ההעדפה היא למחשב שקט, ואין כוונה ל- OC כך שלפי ביקורות מחו"ל הוא יספק את הסחורה עבור המעבד הנ"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים