עבור לתוכן

שאלה של מבולבל - זקוק להמלצה על חבילת גלישה

Featured Replies

פורסם

שלום,

קיבלתי היום את המחשב הנייד החדש שלי וכעת עלי לבחור לאיזו ספקית להתחבר. לאחר בדיקות רבות נותרתי מבולבל - אינני יודע באמת מי מהחברות מציעה חבילה משתלמת, האם כדאי ללכת על באנדל, האם לבחור בתשתית של הוט או של בזק, האם יש טעם לקנות חבילה של 10 מגה כשבעצם מסתבר לי שהגלישה ממילא במהירות נמוכה יותר, האם עדיף בכלל ללכת על אינטרנט סלולרי, ועוד כהנה וכהנה שאלות והתעסקויות.

חשוב לומר שאני עובר לדירה שבה אין תשתית קיימת כלשהי.

אציין רק שאני צריך אינטרנט לגלישה יומיומית טיפוסית ברשת - פייסבוק, יוטיוב וכד'. כמו כן אני מוריד המון מוזיקה בסולסיק ועכשיו שיש לי מחשב חדש וטוב, קרוב לודאי שאתפתה גם להוריד סרטים בראפידשייר או משהו דומה. משחקי רשת וכאלה לא מעניין אותי.

האם אפשר לבקש קצת עזרה בעשיית סדר?

תודה!

פורסם

לך על CCC או xphone (מישהו אמר שהם לא משהו בזמן האחרון לא בטוח) או בקיצור מה שהכי זול בלי התחיבות. אתה יכול גם לשחק עם הגדולים (להתקשר לאחד ואחר כך לשני ואחר כך לראשון וכו) אבל עדיף ללכת על ספקיות קטנות כי העומס שם כנראה קטן יותר.

מבחינת הוט או בזק לרוב היא כמה כאב ראש אתה יכול לסבול. בגדול להוט יש המון בעיות כמו שאתה גולש עם מי יודע כמה שכנים על איזה 800mps . שמעתי שיש להם גם בעיות ניתוקים וכל מני דברים. וחוץ מזה קשה לקבל תמיכה (יש שירשור על זה בפורום כללי). בזק אומנם לא נקי מבעיות לי כמות הבעיות היו מעל הממוצע ממודמים שרופים (אני חושב איזה 2 או 3) בעיות רעשים (לרוב הורידו את המהירות עד שתיקנו) וגם בעית תשתית מעצבנת שהעלתה לי את הפינג ( כנראה משהו זמני ) . לפחות קיבלתי מענה ב 166 ולבעיות פשוטות הם נתנו לי מענה מהיר או זמני.

מבחינת התחיבויות - לא מומלץ להכנס לכאילו ארוכות משנה (זה גם מה שנהוג בענף האינטרנט חוץ מכמה מלכודים) דברים שכדאי להזהר מהם בכל חברה:

- הוט - יש בחבילות של הוט קנס יציאה גדול ולא רק שהוא גדול הקנס החדש מעניש אותך רטרואקטיבית. אם הם למשל מכרו לך אינטרנט 12 מגה ב100 שקל במקום 150 שקל ואחרי 6 חודשים התנתקת אז תצתרך "להחזיר" להם את ההטבה שקיבלת שזה 250 שקל. יש הסבר טוב מאוד בתנאי החבילה באתר. בחבילת טריפל למשל ההטבה היא כ120 שקל לחודש אז אחרי שנה אתה משלם להם 1000 שקל קנס + 1200 שקל החזר הטבה. וכשהתמיכה הטכנית שלהם במקרה הטוב נחשבת ל "לא משהו" הסיכוי שתשלם קנס כלשהו כשתתנתק גדול .

- בזק - זהירות ממבצעי הנתבים שלהם. כי זה מכניס אותך לסוג של התחיבות לשנתיים על נתב G ושלוש שנים על נתב N . אומנם אתה מקבל אותו ב"חינם" אבל אם תתנתק מהם לפני תקופת ההתחיבות על הנתב תצתרך לשלם עליו את יתר התקופה והוא נשאר אצליך אבל קח בחשבון שאין ספקיות ADSL אחרות חוץ מבזק בארץ. אם אין לך נתב אל חוטי זה אולי כדאי . אני החלפתי מודם בחינם.

מבחינת מהירות אתה לא צריך הרבה אם הספקית מסוגלת לתת לך את מה שאתה משלם עליו אבל מחיר המינימום לאינטרנט מהיר לרוב גבוה גם ככה. אני לא בטוח בקשר לחבילות הסליולריות אבל שם יש הגבלת נפח מיוחדת ומסוכנת כי חריגות גוררות תשלום נוסף. עד כמה שידוע לי הספקיות של המודמים הסליולרים הם ספק תשתית וגם ספק שירות אז שם אתה הרבה פחות גמיש אם הספק שירות לא מספק את הסחורה.

אם אתה קונה דירה ומשפץ אולי כדאי לבדוק התקנת נקודות רשת אבל לשימוש שלך עם מחשב אחד זה מיותר. רשת אל חוטית זה מאוד נוח אבל לא באמת מקבלים 300 מגה זה לרוב המקסימום הוא 90 מגה בתנאים אידאלים ואצלי המצב הרבה יותר גרוע (30 מגה) אבל זה לא מפריע. לעשות streaming של HD לטלויזיה צריך הרבה רוחב פס וכדאי להתחבר לרשת חוטית כדי שזה יעבוד יציב בreal time . עדיין הטכנולוגיה מתקדמת עם הזמן.

פורסם

איזה ספק זה CCC אני לא מכיר ?

ואם אפשר אז קישור

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על זמנך. אכן הלכתי בסוף על טריפל סי עם תשתית של בזק, פשוט כי הוט היו הכי אנטיפתיים שיכול להיות בטלפון...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים