עבור לתוכן

מחשב גיימינג - ללא מסך תקציב עד 4500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

TL;DR - מערכת גיימינג עד סכום 4500 שח, ללא מסך כונן קשיח וציוד היקפי. לרכישה באיזור המרכז.

1. מה התקציב המקסימלי? כמו שכתוב בכותרת עד 4500 (התקציב אינו חקוק באבן וניתן לחריגה אם התמורה אכן שווה את זה)

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ראה לעיל, אך הכלל המנחה אותי הוא מערכת הוא מערכת בעלת ערך FPD גבוה (כן, FPD = frames per dollar) אני מוכן להשקיע 10% יותר על מנת לקבל 15% ביצועים וכו', לא מתכוון להוציא כסף על מנת להוציא כסף או על מנת לקבל תמורה זניחה.

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? הקו המנחה הוא 4500 ש"ח, מוכן לחרוג אם פריט מסוים שלא ניתן לוותר עליו דורש זאת, אך המטרה היא לפגוע איפשהו קרוב לסימן ה4.5 אלף

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית (אם יש לזה איזשהי השפעה המחשב עובד במשמרות באופן רציף כמעט ללא מנוחה: בוקר עבודה משרדית, צהרים משחקים ערב סרטים ולילה הורדות בד"כ)

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) - ראה לעיל.

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע מדובר במסך 19" viewsonic vp930

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל סוגי המשחקים כולל הFPS המתקדמים ביותר.

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מעדיף הגדרות גרפיות הגבוהות ביותר אבל אני באמת לא מפונק (רזולוציה ואיכות פחות מטרידים אותי, אני מכור לFPS גבוה), כמובן שבמערכת חדשה הייתי מצפה שלפחות המשחקים שיצאו עד היום יעבדו על ההגדרות הגבוהות ביותר ללא בעיית frame drop, כמו כן כרגע אני לא מתכנן לשדרג את המסך (מקווה שהוא יחזיק מעמד עוד לא מעט זמן והגודל מספק אותי) ולכן הרזולוציות שאני יכול לשחק נדמה לי מוגבלת.

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא צריך שום ציוד היקפי

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקטים, DVDRW, וכונן קשיח

5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. כמובן שיש לכלול את כל היתר :)

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? השקט לא קריטי, אך אני מעדיף לא לעבוד על מחשב שברקע קולות של מפעל פלדה, אני מניח שמדובר ב5-6.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? אין תכנון, אני פחדן ומפחד על האחריות, אין ניסיון אוברקלוק.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, הרכבה בחנות (במידה והם מאפשרים אחריות על המערכת גם ללא הרכבה ומדובר בסכום מעל 150ש"ח אני אסתדר לבד, אחד החסרונות של זיגזג אגב, אחרת אעדיף הרכבה)

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. ביררתי פרטים ראשוניים בKSP זיגזג RSM וסקיפיסי, נראה שלKSP אין מבחר רב כל כך של חומרה, כמו כן אני לא מת על השירות שלהם. עדיפות לחנויות האחרות או חנויות אחרות שאני לא מכיר בעלות שירות אדיב וחיוך רחב (בפרמטר זה דווקא זיגזג מצטיינים). איזור מגורים ראשון לציון - נייד לכל איזור המרכז.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? לא שידוע לי

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? מקווה שהמערכת תחזיק מעמד זמן רב ללא שדרוגים, מוכן להשקיע מאמץ נוסף ($$) על מנת למנוע שדרוג עתידי.

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? ראה לעיל.

בנוסף לכל האמור אין לי העדפה מסויימת לאינטל\AMD\NVIDIA\whatever כל עוד מדובר במערכת שתניב את הביצועים הטובים ביותר בתמורה הנמוכה ביותר.

תודה רבה מראש על זמנכם.

פורסם

משהו ראשוני:

Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1

₪955

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201

Scythe Mugen 2 - Infinity, יחידות 1

₪207

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1015

Gigabyte GA-P55-UD3 P55 CHIPSET, יחידות 1

₪653

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1186

Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

₪485

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921

GainWard GeForce GTX460 1GB Golden Sample GDDR5, יחידות 1

₪1243

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2006

SeaSonic S12II-620 620Watt 80Plus Bronze, יחידות 1

₪393

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1701

ANTEC Three Hundred 300 Gaming , יחידות 1

₪300

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=387

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪4236

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

*ספק 520W יספיק כאן אבל בגלל הפרש מחירים קטן מאוד בין גרסאת ה620 וה520 בחרתי את ה620

*אם אתה רוצה להשקיע עוד כ200 ש"ח אז אפשר לבחור מארז טוב יותר הן מבחינת שקט והן מבחינת פיצ'רים

פורסם

אייך הגרטיס מסך הזה לעומת ה=5770

פורסם
  • מחבר

המפרט נראה פחות או יותר כמו שחשבתי, כמה תגובות:

בנוגע לזכרונות, האם הם זולים יותר מקינגסטון (או כל מותג אחר) מכיוון שהם לא מותג או שמסתתר מאחורי העניין גם נפילה בביצועים? (בגדול אני בכלל לא מסתנוור ממותגים ואין לי בעיה לוותר על שם בתמורה לביצועים).

מארז חשבתי על coolermaster 690, מארז סטנדרטי עד כמה שאני מבין, אם יש משהו באותו טווח מחירים שהוא שקט יותר, מאוורר יותר או מה שלא יהיה אני פתוח להצעות. מה שכן כל המנורות\צבעים\חלונות\ידיות לא מעניינות אותי בכלל ואני לא מוכן לשלם בשביל צעצועים.

בנוגע ללוח האם האם מדובר בלוח זהה לזה? GIGABYTE GA-P55-UD3R (תשומת הלב לR בסוף הדגם) ואם מדובר בלוחות דומים אך שונים אשמח לדעת מה ההבדל.

הכרטיס מסך הזה ממשיך לצוץ בכל המלצה לכל תקציב שאני בודק פה בפורום אז יש לי הרגשה שמדובר בקונצנזוס בנושא אשמח לדעת עליו יותר פרטים: האם תומך בDirectx 11.0, וביתר הטכנולוגיות עם השמות המצחיקים. כמו כן מה ההבדל בביצועים בינו לבין הכרטיס המומלץ במדובר המפרטים ATI HD5850 1GB GDDR5, הפרש של 200-300 ש"ח השאלה מה ההפרש באחוזים בביצועים.

דבר אחרון אני אשמח להשוואה (הן במחיר והן בביצועים) של מערכת AMD, כמובן שהמלצות על קומבינציות שונות: לדוגמא לחסוך 300 ש"ח במעבד+לוח אם של AMD ולהשקיע את ההפרש בכרטיס מסך מתקדם יותר, הוא להיפך.

בסופו של דבר ההתלבטות הגדולה תהיה בין מערכת AMD זולה יותר עם כרטיס מסך חזק יותר או מערכת Intel עם הכרטיס המומלץ - הזול יותר (או לחילופין מערכת AMD והכרטיס הזול מבין השניים ולחסוך כ600 ש"ח בשביל שידרוג מערכת שולי לחלוטין...). במדור המפרטים לא ברור האם המפרט המקורי חזק יותר מהערות בסופו, אם מישהו יוכל לפרט מעט אני אשמח.

פורסם

המפרט נראה פחות או יותר כמו שחשבתי, כמה תגובות:

בנוגע לזכרונות, האם הם זולים יותר מקינגסטון (או כל מותג אחר) מכיוון שהם לא מותג או שמסתתר מאחורי העניין גם נפילה בביצועים? (בגדול אני בכלל לא מסתנוור ממותגים ואין לי בעיה לוותר על שם בתמורה לביצועים).

מארז חשבתי על coolermaster 690, מארז סטנדרטי עד כמה שאני מבין, אם יש משהו באותו טווח מחירים שהוא שקט יותר, מאוורר יותר או מה שלא יהיה אני פתוח להצעות. מה שכן כל המנורות\צבעים\חלונות\ידיות לא מעניינות אותי בכלל ואני לא מוכן לשלם בשביל צעצועים.

בנוגע ללוח האם האם מדובר בלוח זהה לזה? GIGABYTE GA-P55-UD3R (תשומת הלב לR בסוף הדגם) ואם מדובר בלוחות דומים אך שונים אשמח לדעת מה ההבדל.

הכרטיס מסך הזה ממשיך לצוץ בכל המלצה לכל תקציב שאני בודק פה בפורום אז יש לי הרגשה שמדובר בקונצנזוס בנושא אשמח לדעת עליו יותר פרטים: האם תומך בDirectx 11.0, וביתר הטכנולוגיות עם השמות המצחיקים. כמו כן מה ההבדל בביצועים בינו לבין הכרטיס המומלץ במדובר המפרטים ATI HD5850 1GB GDDR5, הפרש של 200-300 ש"ח השאלה מה ההפרש באחוזים בביצועים.

דבר אחרון אני אשמח להשוואה (הן במחיר והן בביצועים) של מערכת AMD, כמובן שהמלצות על קומבינציות שונות: לדוגמא לחסוך 300 ש"ח במעבד+לוח אם של AMD ולהשקיע את ההפרש בכרטיס מסך מתקדם יותר, הוא להיפך.

בסופו של דבר ההתלבטות הגדולה תהיה בין מערכת AMD זולה יותר עם כרטיס מסך חזק יותר או מערכת Intel עם הכרטיס המומלץ - הזול יותר (או לחילופין מערכת AMD והכרטיס הזול מבין השניים ולחסוך כ600 ש"ח בשביל שידרוג מערכת שולי לחלוטין...). במדור המפרטים לא ברור האם המפרט המקורי חזק יותר מהערות בסופו, אם מישהו יוכל לפרט מעט אני אשמח.

-די התלבטתי בהתחלה בין הCM690 או ANTEC300 והאמת שניהם טובים כאן...

-ההבדלים היחידים שמצאתי בין הלוחות הם תוספת של מיצבי מתח ושתי יציאות eSata בפאנל האחורי בלוח עם ה R

(זה לא חשוב במידה ולא מתוכנן אוברקלוק)

-בעקרון ההבדל בין ב460 ו5850 היא די מזערי ולמעשה לא נראה לי שתבחין בו ברזולוציה שבה אתה מתכוון לשחק, הינה קישור להשוואה

http://www.anandtech.com/show/3809/nvidias-geforce-gtx-460-the-200-king/6

כמו כן מבחינת פריימים למחיר הוא עדיף יותר...

פורסם
  • מחבר

כמעט וגמרתי בדעתי בנוגע למפרט הסופי

460 gtx של gainward

מערכת מבוססת אינטל i5

עכשיו רק שתי התלבטויות אחרונות:

1. ראיתי באינטרנט סיקורים של כרטיס מסך gainward gtx 460 GTH (goes to hell) שמגיע כבר OC מהמפעל אבל לא מצאתי אותו בשום חנות או בזאפ, האם מדובר במוצר חדש שעוד לא הגיע, או שמדובר בסוג מוצרים שאין להם ממש שוק בישראל ולא טורחים לייבא אותם. שווה לחכות שיגיע (כ15% יותר מהיר מהמוצר הסטנדרטי) או שגם אם יגיע יהיה יקר באופן משמעותי מהדגם הנוכחי, לא צריך לנחש אלא רק מה ניסיון העבר מלמד בנוגע למוצרים מהסוג הנ"ל.

2. איזה לוח אם כדאי לקחת, הבנתי שצ'יפסט P55 הוא הכדאי של Gigabyte אבל לא ברור לי איזה דגם, אם מישהו יכול לתת איזה פירוט קצרצר על כל אחד מהדגמים (האמת שההבדלים יספקו), וגם מה ההבדל מבחינת OC למקרה שבעתיד אשנה את דעתי, כמה ההבדל ישפיע על היכולת העתידית והאם כדאי להוסיף כמה שקלים היום על מנת לאפשר OC עתידי?

תודה רבה ל006 ולכותב מדור מפרטים על העזרה עד כה.

פורסם

כמעט וגמרתי בדעתי בנוגע למפרט הסופי

460 gtx של gainward

מערכת מבוססת אינטל i5

עכשיו רק שתי התלבטויות אחרונות:

1. ראיתי באינטרנט סיקורים של כרטיס מסך gainward gtx 460 GTH (goes to hell) שמגיע כבר OC מהמפעל אבל לא מצאתי אותו בשום חנות או בזאפ, האם מדובר במוצר חדש שעוד לא הגיע, או שמדובר בסוג מוצרים שאין להם ממש שוק בישראל ולא טורחים לייבא אותם. שווה לחכות שיגיע (כ15% יותר מהיר מהמוצר הסטנדרטי) או שגם אם יגיע יהיה יקר באופן משמעותי מהדגם הנוכחי, לא צריך לנחש אלא רק מה ניסיון העבר מלמד בנוגע למוצרים מהסוג הנ"ל.

2. איזה לוח אם כדאי לקחת, הבנתי שצ'יפסט P55 הוא הכדאי של Gigabyte אבל לא ברור לי איזה דגם, אם מישהו יכול לתת איזה פירוט קצרצר על כל אחד מהדגמים (האמת שההבדלים יספקו), וגם מה ההבדל מבחינת OC למקרה שבעתיד אשנה את דעתי, כמה ההבדל ישפיע על היכולת העתידית והאם כדאי להוסיף כמה שקלים היום על מנת לאפשר OC עתידי?

תודה רבה ל006 ולכותב מדור מפרטים על העזרה עד כה.

1. אכן מדובר כאן בכרטיס חזק מאוד ואיכותי ואין לי מושג למה לא מייבאים אותו...

2. לgigabyte יש כרגע 23 לוחות של P55, ההבדלים רבים בין הלוחות ולכן אני ממליץ לך לגשת לאתר שלהם ולבדוק מה כל לוח מציע והאם זה נחוץ לך...

לגב אוברקלוקינג, מחיפוש מהיר ראיתי באינטרנט שאנשים הצליחו להגיע לאוברקלוק מכובד של 4Ghz עם הלוח שבחרתי בשבילך אבל עדיף לשאול בפורום אוברקלוקינג כי אני לא מבין הרבה בנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים