עבור לתוכן

שאלת חובבן בקשר לאוברקלוקינג

Featured Replies

פורסם

אם כבר מדברים על מתי התחלנו לעשות OC.

אני קיבלתי את המחשב הראשון לפני 26 שנים.

הPC הראשון לפני 22 שנה.

והOC הכי מוקדם ששווה הזכרה היה P2 בOC של 50% שחי כמה שנים טובות.

אז במה אני זוכה ?!? :lol:

• תגובות 42
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. ניסיתי כל מיני אפשרויות, ולא ישר קפצתי למסקנה שFSB גבוה זה טוב.

2. במערכת שלי ספציפית 3.6 יציב, אבל עוד 200 MHZ לא שווים הפסד יחס 1:1 + טמפרטורות גבוהות יותר.

3. זה קצת חבל שבמקום לנסות לעזור לבן אדם, אתם מתקיפים אותי בטענות חסרות ביסוס.

גם שלך חסרות ביסוס, לא העלת שום הוכחה, רק ידע מנסיון אישי, בדיוק כמו שאנחנו עשינו, ואחריך יש להזכיר.[br]פורסם בתאריך: 26.07.2010 בשעה 17:43:12

1. ניסיתי כל מיני אפשרויות, ולא ישר קפצתי למסקנה שFSB גבוה זה טוב.

2. במערכת שלי ספציפית 3.6 יציב, אבל עוד 200 MHZ לא שווים הפסד יחס 1:1 + טמפרטורות גבוהות יותר.

3. זה קצת חבל שבמקום לנסות לעזור לבן אדם, אתם מתקיפים אותי בטענות חסרות ביסוס.

אז אתה אומר שבכלמערכת מבוססת Q6600 שהגעתי ל 3.4 עם מתח יחסית נמוך, במזל?

לא, רוב המעבדים עושים את זה בקלות, לא יצאת קוסם ואין כאן מזל.

פורסם

הPC הראשון לפני 22 שנה.

ניצחתה!

יש לי תחתוני זהב, לאן לשלוח?

[עריכה] לא זהב, אבל מוזהב.

פורסם

בכל אופן לגביי העזרה לפותח הדיון הויכוח הזה בהחלט עוזר, ואני בטוח שהגשר הצפוני שלו עם זיעה קרה מודה לנו עכשיו.

בואו לא נמשיך את זה לספאם.

פותח הדיון, תיעזר במדריכים, לא לשכוח לבטל פונקציות חסכון בחשמל בביוס לפני ביצוע האוברקלוק ולנעול תדרים שצריך לנעול אותם.

estro, יחס של 1:1 זה לא דבר קדוש ובטח לא הכרחי אלא בגדר ביטוח יבש לפחות בעיות ביציבות המערכת לטווח הקצר. גם עם יחס של 5:6 אפשר לחיות וזה בדיוק מה שאנחנו מנסים להגיד לך.

פורסם

שאני חושב על זה שוב, מה שאתם טוענים הוא מגוחך, שכן מכפלה מקסימלית של Q6600 היא 9.

אז איך בדיוק הגעתה ל 3.9 בלי FSB גבוהה?! (3.9/9=433 FSB ,גבוהה יותר מההמלצה שלי) אז בבקשה תפסיק עם ה**** מוח.

וכרגיל, אני ממליץ לפותח התרד להתעלם מכל ה"המלצות" בתרד זה שהם לא שלי, שכן מדובר באנשים שהטענות שלהם לא מבוססות המפריכות את עצמן.

לסיכום אני ממליץ על ההגדרות הנ"ל:

CPU PLL: 1.5

CPU Termination: 1.36

CPU Reference: AUTO

CPU Vcore: 1.31 or 1.28 with LOAN LINE CALIBRATION: ENABLED

DRAM Voltage: לפי המלצת היצרן

FSB: 400 Mhz

CPU Multiplier: 8

DRAM Multiplier: 2.0D

System Memory Frequency: 400 Mhz

Memory Timings: 5-5-5-15 (maybe even worth to try 4-4-4-12)

פורסם
  • מחבר

לפי מה שקראתי ברחבי הרשת 400W מהספק לא תמיד מספיקים...

נ.ב. לכמה כדאי לי לנסות להמהיר את השעון? 3.0? 3.2? 3.4?

החומרה נראית לי מספיקה 2 הדברים היחידים שאני לא בטוח לגביהם הם הספק והלוח אם...

פורסם

הלוח אם שלך בסדר גמור, יצא לי להמיר כזה.

אני חושב ש3.2 יהיה אופטימלי, תנסה את ההגדרות שכתבי לך בפוסט הקודם, אם אתה לא מבין משהו תשאל...

את ההגדרות אתה חייב למלא במלואן, הן תלויות זו בזו...

אם ספק יותר טוב, היה אפשר לזרום ישר ל 3.4...

פורסם

הPC הראשון לפני 22 שנה.

הראשון שלי היה 286 (80286) , היה לך משהו יותר עתיק מזה? 26 שנה זה לא מעט.

בבית הספר היה לנו קומודור עם מסך שחור\לבן - או ירוק ..

מה היה לך?

פורסם

שאני חושב על זה שוב, מה שאתם טוענים הוא מגוחך, שכן מכפלה מקסימלית של Q6600 היא 9.

אז איך בדיוק הגעתה ל 3.9 בלי FSB גבוהה?! (3.9/9=433 FSB ,גבוהה יותר מההמלצה שלי) אז בבקשה תפסיק עם ה**** מוח.

וכרגיל, אני ממליץ לפותח התרד להתעלם מכל ה"המלצות" בתרד זה שהם לא שלי, שכן מדובר באנשים שהטענות שלהם לא מבוססות המפריכות את עצמן.

לסיכום אני ממליץ על ההגדרות הנ"ל:

CPU PLL: 1.5

CPU Termination: 1.36

CPU Reference: AUTO

CPU Vcore: 1.31 or 1.28 with LOAN LINE CALIBRATION: ENABLED

DRAM Voltage: לפי המלצת היצרן

FSB: 400 Mhz

CPU Multiplier: 8

DRAM Multiplier: 2.0D

System Memory Frequency: 400 Mhz

Memory Timings: 5-5-5-15 (maybe even worth to try 4-4-4-12)

יש כאלה שקשה להם, אבל תשתדל להבין...

במקרים שאין ברירה, כמו להגיע ל 3.9GHZ, חייב FSB גבוהה, אבל אין סיבה לרדת במכפלה במקרים שלא חייב.

בנתיים צפסיק אתה עם הזיוני מוח.

פורסם

הראשון שלי היה 286 (80286) , היה לך משהו יותר עתיק מזה? 26 שנה זה לא מעט.

בבית הספר היה לנו קומודור עם מסך שחור\לבן - או ירוק ..

מה היה לך?

הPC הראשון שלי היה ה086 XT.

המחשב הראשון שלי היה סינקלייר בגרסה מיוחדת בתוך מזוודה נפתחת.

אפשר לומר שזה היה המחשב הניד הראשון. :lol:

פורסם

רק על כמות כזאת של יהירות זכות הדיבור צריכה להגזל ממך. אתה עושה בושות רק לעצמך אל מול אנשים שכבר עזרו ומכירים כמה אלפי אנשים שנעזרו בהם.

טענות שמפריחות את עצמן? כאילו אתה קורא לנו שקרנים. באמת נמאס לי מה"מומחים" שצצים בכל כמה חודשים ומתווכחים עם כל הפורום.

זה שאתה הלכת ופיתחת איזושהי מתודה סודית שנותנת לך לבצע אוברקלוק ב3 דקות זה ממש לא אומר שזאת ההתמחות שלך. אוברקלוקר שמכבד את עצמו ממש ממש לא ישתמש בשיטה הזאת, להיפך, הוא עובד עם המח בשביל להשיג תוצאות טובות. אתה בא לפה וזורק על הבנאדם הגדרות, יאללה קח.

פורסם

רק על כמות כזאת של יהירות זכות הדיבור צריכה להגזל ממך. אתה עושה בושות רק לעצמך אל מול אנשים שכבר עזרו ומכירים כמה אלפי אנשים שנעזרו בהם.

טענות שמפריחות את עצמן? כאילו אתה קורא לנו שקרנים. באמת נמאס לי מה"מומחים" שצצים בכל כמה חודשים ומתווכחים עם כל הפורום.

זה שאתה הלכת ופיתחת איזושהי מתודה סודית שנותנת לך לבצע אוברקלוק ב3 דקות זה ממש לא אומר שזאת ההתמחות שלך. אוברקלוקר שמכבד את עצמו ממש ממש לא ישתמש בשיטה הזאת, להיפך, הוא עובד עם המח בשביל להשיג תוצאות טובות. אתה בא לפה וזורק על הבנאדם הגדרות, יאללה קח.

בכל פורום אוברקלוקינג נורמלי בחו"ל הפוסטים שלך היו מעוררים גיחוך במקרה הטוב...

"Q6600 במהירות 3.9 על קירור אוויר", ברור...

לעבוד עם מכפלה? אתה ממשיך לעשות מעצמך צחוק, במעבדי אינטל עד I3 אין שום מכפלה לעבוד עלייה, אז תעשה לי טובה והימנה מלפנות עליי.

או שאתה מבולבל, או שהידע שלך הוא מנסיון של חבר של הבן דוד, אני לא יודע, אבל כדאי שתדע - אוברקלוק למעבד Q6600 זה אוברקלוק ל FSB, למה? כי המכפלה המקסימלית שלו היא 9, וזה פרט שנעלם בשרשרת בן דוד של חבר N -> חבר N -> חבר N-1 -> חבר 1 -> אתה.

לבחור שיש לו XT 086, אתה בטוח שזה מה שהיה רשום על הטטריס שלך?

פורסם

דבר ראשון עצם העובדה שאתה מתפלא על דבר כזה גורמת לי לפקפק ביכולת אניסת החומרה שלך.

דבר שני תקרא שוב את הפוסטים שלי רשום Q6700.

וכן הוא היה על מכפלה מקסימאלית בבאס המתאים ל3.9GHZ (וככה עבדתי איתו באופן קבוע ולא רק ב3DMARK)

קירור AC FREEZER XTREME ולוח אם ASUS P5Q DELUXE

ותפסיק על תיאוריית החבר מספר לחבר שלך, חברים שלי למזלי לא יודעים מה זה אוברקלוק.

פורסם

ותפסיק על תיאוריית החבר מספר לחבר שלך, חברים שלי למזלי לא יודעים מה זה אוברקלוק.

זה מסביר המון...

פורסם

חבורת ליצנים!

אני אגיד לכם מה זה מחשב עתיק:

היה לי מחשב +Spectrum, למי שעוד לא נולד, זה מחשב שהיה בתוך מקלדת שחורה ועבה, היינו מחברים אותו למסך (ירוק כמובן, ואפשר היה גם לטלויזיה), אני לא זוכר את השפה שהיינו כותבים תוכניות ומשחקים אבל זה היה כיף.

היו תוכנות ומשחקים שהיו על קלטות. כן, כן, קלטות אודיו. היה צריך להריץ את הקלטת אחורה, לאפס את המונה בטייפ, להריץ למקום מסויים ששם היתה מחילה התוכנית, (הטייפ היה מחובר למקלדת ע"י כבל אודיו PL קטן) כותבים Load "" לוחצים אנטר ובאותו זמן PLAY בטייפ.

היו נשמעים צפצופים אנאלוגיים (כמו האינטרנט שהיה פעם) וכעבור 10 דקות בערך - הופ, התוכנית היתה עולה. (במקרה הטוב).

אחרי זה היה לי LOGO, אבל זה סיפור לפעם אחרת.

תחתוני הזהב - אלי בבקשה.

עריכה:

http://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים