עבור לתוכן

שאלת חובבן בקשר לאוברקלוקינג

Featured Replies

פורסם

היי, מאור.

אני מתעסק הרבה בעיצוב תלת-מימד לאחרונה, ומעבד חזק משפיע רבות על זמני-רינדר (מי שמבין על מה אני מדבר)

בכל אופן בקהילה הבינלאומית (CGSociety) הציעו לי לעשות אוברקלוקינג.**

כמובן שאוברקלוקינג למעבד שכחתי לציין***

אולי ל3GHZ אם אפשר אז יותר D:

המפרט שלי:

Gigabyte GA-P35-DS3

QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz - 9 x 267

Zalman CNPS7500-Cu LED Retail - קירור למעבד

2 X 2GB Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5 DDR2-80 = 4GB - DUAL CHANNEL

NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB

ENERMAX LIBERTY 400W

____

אני לא מבין בזה הרבה אבל אני מניח שאצטרך ספק חדש ואולי קירור יותר רציני למעבד...

אודה לכולם על המלצות בנושא!

ראיתי גם ביוטיוב שכל התהליך הוא "רק" שינוי הגדרות בביוס אחרי שנסגרת על עצמך עם החומרה המספקת.

תודה לעוזרים (:

• תגובות 42
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המעבד G0?

המעבד האהוב עלי...=)

וגם הלוח סבבה לאוברקלוק =)

תשתמש בחתימה שלי.

לפי דעתי תוכל להגיע ל 3 Ghz בלי הוספת מתחים.

פורסם

אני בכלל לא מסכים עם מה שרשום בחתימה שלך.

עבודה עם FSB גבוהה ומכפלה נמוכה זה המתכון לצריכת חשמל\חום ובעיות יציבות. וכשמוצאים FSB של 450 נניח אז לעבוד בקפיצות של 450MHZ זה ממש לא חכם.

קודם כל לעבוד עם המכפלה הנוכחית זה הכי קל לגשר הצפוני ולמעבד אז עושים זאת תוך כדיי הוספת באס וסידור מחלק הזכרון לייחד שיביא את הזכרון לתדר המקורי שלו או יגרד מלמטה.

כמובן שכל זה עם מתודת בדיקת יציבות.

פותח הדיון - יש לך מדריך אוברקלוקינג למעבד באתר במדור המדריכים, עבור עליו

פורסם

איזה קטע, אני עובד על FSB 426 ומכפלה *8, (בדיוק אותו מעבד ולוח אם דומה) ואין לי בעיות יציבות \ מתח (2.7) \ חום (33-62 מעלות) .

רק לידיעתך FSB גבוה מאפשר יחס 1:1 FSB:DDR מה שתורם לציבות ולביצועים כאחד. (לא צריך לבזבז משאבים על סנכרון).

אני לא יודע על סמך מה אתה "לא מסכים", אבל הידע שלי מבוסס על ניסיון אישי ולא "שמעתי מחברים".

לפותח התרד, אני ממליץ ישר לנסות FSB 400, מכפלת מעבד: 9, מכפלת זכרון: 2.0D.

פורסם

זה נכון רק במקרים מסוימים למעבדים מסוימים ולא עם כל הלוחות.

בטח שאי אפשר לקרוא לזה מתכון כללי.

המעבד הספציפי במקרה הזה הוא דוגמא מובהקת למהלך שכזה.

לגבי הלוח אני לא ממש בטוח ביכולת שלו להתמודד עם FSB גבוה ביציבות.

וזה גם תלוי באיזה זכרונות יש על הלוח, המהירות שלהם והיכולת שלהם לעשות OC.

פורסם

גם המעבד שלי לא עשה בטעות 4.22GHZ אתה יודע, זה לא מצב טורבו.

אבל השיטה הזאת לא תורמת לאוברקלוק סופי. במקום שהגשר הצפוני יהיה מפוצץ במתח אפשר לעבוד עם מכפלה גבוהה יותר ולקל עליו.

יחס של 1:1 תורם ליציבות זה נכון. אבל זה ממש לא אומר שיחס של 5:6 יפגע ביציבות באופן כולל. כל עוד יש לך מערכת יציבה לא צריכה להיות שום בעיה.

אז למה להגביל את המעבד רק לאפשרות 2400\2800\3200\3400 כשאפשר למצוא גם את 3500 למשל יציב, בהרבה פחות מתח לגשר הצפוני ועם יציבות ב5:6 לאחר בדיקות. השיטה שלך אולי עובדת אבל חבל על כל החום והתוצאה הסופית שיכולה להיות גבוהה יותר בערך באופן בטוח.

הנסיון שלך אישי נחמד, אז זה כסת''ח לבצוע אוברקלוק במכה אחת בלי לעשות את זה כמו שצריך.

וגם לי היה קצת נסיון אישי בזה בשנתיים האחרונות עם המעבדים שעברו במחשב שלי (E4500\E7300\E6300\Q6700\QX9650\E8400)

פורסם

כי עשיתה אוברקלוק לעשרות מערכות מחשב והגעתה למסקנה שזה לא המתכון הכללי?

או ששמעתה מחברים ששמעו מבן דוד...?[br]פורסם בתאריך: 26.07.2010 בשעה 17:19:18

גם המעבד שלי לא עשה בטעות 4.22GHZ אתה יודע, זה לא מצב טורבו.

אבל השיטה הזאת לא תורמת לאוברקלוק סופי. במקום שהגשר הצפוני יהיה מפוצץ במתח אפשר לעבוד עם מכפלה גבוהה יותר ולקל עליו.

יחס של 1:1 תורם ליציבות זה נכון. אבל זה ממש לא אומר שיחס של 5:6 יפגע ביציבות באופן כולל. כל עוד יש לך מערכת יציבה לא צריכה להיות שום בעיה.

אז למה להגביל את המעבד רק לאפשרות 2400\2800\3200\3400 כשאפשר למצוא גם את 3500 למשל יציב, בהרבה פחות מתח לגשר הצפוני ועם יציבות ב5:6 לאחר בדיקות. השיטה שלך אולי עובדת אבל חבל על כל החום והתוצאה הסופית שיכולה להיות גבוהה יותר בערך באופן בטוח.

הנסיון שלך אישי נחמד, אז זה כסת''ח לבצוע אוברקלוק במכה אחת בלי לעשות את זה כמו שצריך

תגיד לי, אתה רציני? 3.5 על קירור אוויר? בטח שמעתה מחבר שזה אפשר, נכון?

אנחנו לא מחפשים לשבור שיאים, 3.2 או 3.4 יהיה מצויין עם הקירור הנוכחי.

פורסם

לא שמעתי מאף אחד. אני עובד עם אוברקלוקינג שלוש שנים ואני אישית השתמשתי בתקופה שעולה על שלושה חודשים על יותר מ8 מעבדים, שלוש לוחות אם ולפחות 4 קירורים שונים, בניהם סטוק, אוויר בינוני, אוויר כבד וכעת מערכת קירור מים.

ואני יכול להגיד לך, עבודה בקפיצות של 400+MHZ ממש לא תביא תוצאה רצוייה.

זה ממש כמו למלא מיכל בקוביות. כשאתה ממלא בקוביות גדולות אל תצפה שלא יהיו לך חורים בסוף.

ואני לא ילד קטן, בקשה תפסיק עם טון ה"שמעת מחבר".

לגביי המעבד אני לא יודע מה איתך אבל Q6700 חמוד שהיה לי הביא אותי בצורה נהדרת ל3.9GHZ עם קירור אוויר ממש לא מתקדם.

פורסם

לא שמעתי מאף אחד. אני עובד עם אוברקלוקינג שלוש שנים ואני אישית השתמשתי בתקופה שעולה על שלושה חודשים על יותר מ8 מעבדים, שלוש לוחות אם ולפחות 4 קירורים שונים, בניהם סטוק, אוויר בינוני, אוויר כבד וכעת מערכת קירור מים.

ואני יכול להגיד לך, עבודה בקפיצות של 400+MHZ ממש לא תביא תוצאה רצוייה.

זה ממש כמו למלא מיכל בקוביות. כשאתה ממלא בקוביות גדולות אל תצפה שלא יהיו לך חורים בסוף.

ואני לא ילד קטן, בקשה תפסיק עם טון ה"שמעת מחבר".

לגביי המעבד אני לא יודע מה איתך אבל Q6700 חמוד שהיה לי הביא אותי בצורה נהדרת ל3.9GHZ עם קירור אוויר ממש לא מתקדם.

אז בוא אני אגלה לך סוד, התחלתי לשחק עם אוברקלוקינג בתקופת פנטיום 3. (הצפסט האגדי של 400 MHZ שרץ אחרי אוברקלוקינג על 600 MHZ).

העצות שלי פרקטיות ומבוססות על ניסיון מעשי.

פורסם

לבחור או ב3400MHZ או ב3800MHZ תוך כדיי חניקת הבאס זאת שיטה מעוותת מיסודה לביצוע אוברקלוקינג.

כי אם 3800 יהיה יציב אז למה לא 3900 שגם יכול הוא להיות יציב עם מחלקת שונה שגם היא יציבה? למה להתפשר בתדר?

נחמד שאתה מדגיש נסיון אישי כי אני מוציא מהכרית ג'יני אוברקלוק שמבצע לי את כל ההמהרות

פורסם

אז בוא אני אגלה לך סוד, התחלתי לשחק עם אוברקלוקינג בתקופת פנטיום 3. (הצפסט האגדי של 400 MHZ שרץ אחרי אוברקלוקינג על 600 MHZ).

העצות שלי פרקטיות ומבוססות על ניסיון מעשי.

היי היי... דיי לדבר כאילו הידע שלך זהב בזמן ששל אחרים שווה לתחת...

גם אני בעולם המחשבים והאוברקלוק מזמני ה P3, זמנים משתנים והכל תלוי במערכת אותה רוצה להמהיר...

לשבור שיאים או לא לשבור שיאים, אין שום סיבה למצוא את הנקודה הגבוהה ביותר ללוח שעלולה לגרום לחוסר יציבות לאורך זמן והמתחים ב 99% מהמקרים יצתרכו להיות גבוהים יותר, גם למעבד ובמיוחד ללוח...

התוספת ביצועים שמקבלים מ FSB גבוהה עם מכפלה נמוכה נמוכים עד אפסיים יחסית למכפלה גבוהה עם באס נמוך...

כניראה שגם לך יש מה ללמוד.

* בלי קשר, כל הקשקושים שלך על ה ( חבר אמר לך ? חבר עשה לך ) רק מוציא אותך רק פחות רציני.

פורסם

אתה באמת חושב שQ6600 ירוץ על 3.4+ על קירור אוויר 24\7?

בזמנו עשיתי בנצ'מרקינג רציני (לכל המערכת) בנושא Q6600 והגעתי למסקנה ש FSB גבוהה הכי משתלם.

פורסם

אגב עכשיו נופל לי האסימון למה אתה מתפלא כשדיברתי על Q6600 3.5GHZ על קירור אוויר

בטח שלא תעבור את זה כשהכל מפוצץ במתח והגשר הצפוני בוכה. עם שילוב מסויים של לוחות ומעבד Q6600 אפשר יפה לעגל 4GHZ על קירור אוויר, על יידי כיוונון עדין של תזמוני מתחים למעבד, בדיוק ההיפך ממה שאתה עושה.

ואני אומר את זה שוב, היה לי Q6700 שרץ על 3.9GHZ 24\7 במשך תקופה לא קצרה בכלל. קירור אוויר AC FREEZER XTREME שיושב במקום טוב באמצע הטבלאות, לא הכי היי אנדי.

אגב לא כל המעבדים יגיבו אותו דבר לאוברקלוק וכנראה שהQ6600 שלך דורש קצת יותר. היה לי E8400 שדרש מתח של 1.44V בשביל 3850MHZ כאשר E8400 אחרים נתנו 4GHZ עם תוספת קטנטונת.

פורסם

אתה באמת חושב שQ6600 ירוץ על 3.4+ על קירור אוויר 24\7?

בזמנו עשיתי בנצ'מרקינג רציני (לכל המערכת) בנושא Q6600 והגעתי למסקנה ש FSB גבוהה הכי משתלם.

אני חושב שה Q6600 שהיה לי עשה 3.9GHZ במתח סביר עם קירור אוויר, זה לא דעה, זה עובדה.

FSB גבוהה יכול להשתלם בחלק מהמערכות, משתנה מאוד בן מעבד למעבד, מחלקם אפשר להוציא יותר תדר במכפלה נמוכה מגבוהה או ההפך.

התדר הסופי של המעבד יהיה משמעותי הרבה יותר מעוד באס, אחרי זה צריך לרדוף.

פורסם

1. ניסיתי כל מיני אפשרויות, ולא ישר קפצתי למסקנה שFSB גבוה זה טוב.

2. במערכת שלי ספציפית 3.6 יציב, אבל עוד 200 MHZ לא שווים הפסד יחס 1:1 + טמפרטורות גבוהות יותר.

3. זה קצת חבל שבמקום לנסות לעזור לבן אדם, אתם מתקיפים אותי בטענות חסרות ביסוס.

אז אתה אומר שבכלמערכת מבוססת Q6600 שהגעתי ל 3.4 עם מתח יחסית נמוך, במזל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים