עבור לתוכן

מחשב -All Around עם תמיכה חזקה בגיימינג, תקציב 4,500, ללא היקפי וללא מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

(עריכה - השאלות הפתוחות שלי מפורטות בתגובה למטה - תודה לעוזרים)

בשעה טובה ומוצלחת (טוב, לא ממש טובה ובטח שלא מוצלחת...) המחשב הישן שבק חיים (לוח אם אינטל P5 הלך לעולם שכולו פלסטיקים שרופים). זה היה צפוי, שכן המחשב היה בן 4-5, לאחר שדרוגים שונים לאורך השנים, ובתקופה האחרונה הוא נתן סימנים ברורים לכך שמתחיל להמאס לו (מה שגרר גיבויים דחופים, ולכן אין אסון גדול).

מה טוב? מתחדשים ! מהמחשב הישן אין מה לקחת, למעט צורב DVD חדש וההרדיסקים שימשיכו איתי כאחסון בלבד - 2 של 500 מ"ב.

דגשים: את ההצעה קיבלתי מחבר, שישווה לי הצעות אחרות שאקבל, אבל אני רוצה חוות דעת על המפרט, ומענה על כמה שאלות.

הנה המפרט שקיבלתי והשאלות שלי על החלקים (מבחינת מחיר, ההצעה הזאת היא על 3,350 לפני כ"מ):

לוח: INTEL WARRENSBURG ATX/DDR3

מעבד:Intel Core i5-760 2.80 8M LGA115 (לא הרגשתי שהקפיצה ל i7 שווה את ההשקעה)

הערה – לוח האם והמעבד נרכשים מתוך כוונה מראש לקחת 2 חלקים "מאותו בית", גם אם יש אופציות זולות יותר (אני יודע שלכמה אנשים זה לא יהיה ממש ברור, ואולי גם מוזר). שניהם להבנתי יופי של רכיבים, אם יש בעיה עם הלוח, אשמח לשמוע, כמו גם האם לדעתכם אפשר להשאר עם המאוורר שלו, או להביא tray.

זכרון: 4 ג'יגה 3DDR, כרגע לא משנה איזה חברה (הכי טוב שחבר שלי ימצא באותו רגע, והוא עובד במקום רציני מאוד, לא חאפרים)

כונן קשיח: 1 T 7200 RPM S-ATA II FSB150 (כרגע גם לא משנה איזה חברה, אני לא דואג שם)

מארז: הוא הציע לי משהו תקני, שלא ייתן לי את השקט שאני רוצה (האנטקי הרקולס). אני מתלבט, בגלל שאני רוצה מארז (1) שקט (2)בלי חלונות ואורות (3) כפתורים וחיבורים קדמיים נוחים (וכאן נפל 193P לדוגמא, – אין לו כפתור כיבוי נוח ונגיש). רק שלא יהיה סופר ענק... לא נראה לי שבאמת יש צורך במפלץ על. ה-690CM מרעיש מדי. ההאנטק סולו נראה חביב.

ספק: הוצע לי 550HEC. נראה לא רע, תראו אח"כ אם צריך להוסיף. אני רוצה להמנע מסדרת S12II/M12II של SS, בשל ביקורות רעות ממשתמשים (סדרה בעייתית משהו, להבנתי, על אף איכותה). הבעיה: הספק שהוצע לי היה עם 1 שנה אחריות בלבד !

קירור מעבד: לא יודע אם צריך אותו, אבל אם כן, הבנתי שה- COOLERMASTER HYPER TX3לא מספיק שקט אם אני מקשה עליו (לדוגמא עם 5850...)

כרטיס מסך: הדילמה הגדולה ביותר שלי, שתשפיע על שאר המחשב. אני יותר בעד NV, באופן אישי (פיזיקס ושטויות אחרות) – אשמח להצעה איתם. הבעיה: אני רוצה משחקים על הגדרות גבוהות. כיום אני ב-20', 1680X1050, אבל בטח אני אעבור בעתיד למשהו גדול יותר, עם FHD ורזולוציה גבוהה יותר (נראה לי, כי אני עדיין אצטרך לקרוא המון, ואני בספק לגבי הנוחות של זה ב1920). הבנתי שכרגע 5770 יתאים לי כמעט להכל (ייתקשה קצת במשחקים תובעניים בהגדרות הגבוהות), אבל אני לא יודע מה המקבילה הנכונה ב-NV. מצד שני, אולי לקפוץ לרמה של 5850, או עדיף מבחינתי 460 או 465 (1 ג'יגה, אבל אני לא בטוח מי מביניהם יותר נכון לי) ? באופן עקרוני, אני מעדיף לקנות פעם אחת וזהו (כי מה באמת אני אעשה עוד שנה וחצי עם 460, אחרי שאקנה משהו שייתן לי FHD? לשים אותו ואת החדש ביחד יעשה כבשן מרעיש שצורך המון אנרגיה....בהנחה שהלוח תומך בזה), אבל אני לא רוצה לקפוץ מעל הפופיק סתם ללא צורך. ועכשיו עוד סיבכו אותי ואמרו לי שבכלל כדאי 470.... לך תבין...

רק דבר אחד חשוב: אם אני כבר קונה מחשב חדש, אז שהכרטיס יתמוך ב11 DX.

הנה שאלון לעזרה:

1. מה התקציב המקסימלי? 4,500

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין צורך לנצל בכוח, אבל גם אין מקום לחסוך אם צריך

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (עבודה משרדית, תכני HD, משחקים)

א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. פוטשופ, אופיס מרובה חלונות, חלק מהעבודה כולל דפדפן עם הרבה מאוד לשוניות פתוחות..

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה . כן, במה שרשום

ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? כיום NEC 20' 1680X1050. המחשב נבנה מתוך חשיבה על אפשרות למסך FHD גדול יותר בעתיד.

* באיזה סוג משחקים תשחקו? fallout, גוף ראשון למיניהם, אסטרטגיה כבד (סדרת טוטל וור, לדוגמא), סימולטורים

* באילו הגדרות תשחקו? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד היקפי ? לא

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב ? לא צריך צורב

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8-9. המטרה: כאשר לא בעומס (עובד ומוריד בלילה, לדוגמא), צריך לישון כמה מטרים ממנו בשקט מוחלט, ושיישאר ככה גם עוד 2-3 שנים (מניסיון...).

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? כרגע בכלל לא מתוכנן, אבל אולי אלמד ואעשה OC קל בעתיד.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך OS, יש רשיון לווינדוס 7, 32 ביט. לא צריך הרכבה.

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. למען הכנות, כנראה שאקנה אצל חבר, אבל באיזור המרכז

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קופקטי במיוחד)?

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? אם לא היום, אז בטוח שלאחר שינוי למסך FHD גדול מ-20'.

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? כמובן, זה מחשב ל-4 שנים הקרובות, עתיד ריאלי יכלול שדרוג ומעבר ל-64 ביט, לרבות הרחבה ל-8 מ"ב זכרון, ושיפור לוח/מעבד

אם הגעת עד כאן, אז תודה על הסבלנות ומחכה לתשובה.

פורסם

דרישה לרמת שקט של 8-9 מתוך 10 כבר דורשת השקעה כספית לא מבוטלת:

מפרט לדוגמה - חרישי עם יכולת גיימינג מרשימה ב-FHD להמשך.

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 - TRAY ₪977

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪563

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX460 "GOLDEN SAMPLE" 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1234

מארז:

[..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪694

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL ₪389

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪347

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪4939

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אם אתה מתכוון להחליף מסך רק עוד שנה וחצי, עדיף אולי לקחת HD5770 ואפילו HD5750 היום במחיר זול בהרבה ולשדרג אותו עם המסך לכרטיס של 800-1000 ש"ח אז שכמעט בטוח יהיה חזק יותר מה-460 באותו זמן.

פורסם
  • מחבר

TMPUSER, תודה על התגובה המהירה, אולם ברשותך אבקש שתפרט על השאלות הבאות (השארת אותי עם אותן שאלות, ללא תשובות ;))

1. המעבד שלי הוא 760 (i5-760 2.80 8M LGA115 ) - למה נשארת עם 750?

2. מדוע החלפת לוח אם (בניגוד למהות לוח האם כפי שרשמתי בפירוט) ? מה יש לך לומר על WARRENSBURG ? האם הוא מגיע עם קירור עצמי סביר?

3. האם תוכל לפרט טיפה על ההבדל הרצוי בין 460/465 (ועכשיו אומרים שכדאי 470 במחיר הנוכחי...)?

3.1 - ההערה על 5770: האם זה יגביל אותי בהגדרות גבוהות היום, ומה המקבילה ב-NV?

4. P182 - בדיוק כפי שציינתי - אין לו כפתור כיבוי נגיש, לא? (הוא מאחורי המכסה)

5. האם הספק שהוצע HEC550 לא טוב? לדעתי הוא לא נופל ממה ששמת (וגם ביקשתי מפורשות לא להשתמש בסדרה הזאת).

אוקצור, אני ממש מודה לך על תגובתך, ומעריך את הזמן שאתה משקיע כאן (קראתי כמה מאות תגובות שלך, אם לא יותר), אבל זה נראה כאילו רצת קצת על אוטומט, ולא קראת את כל הדרישות/שאלות שלי (ולא שאני מאשים אותך, אחרי איזה 7,000 הודעות לאנשים שמבינים פחות וכל אחד מעוניין רק בשאלות שלו :2gunsfiring:).

אשמח אם יהיה לך כוח וזמן לענות לי על השאלות

אלדד

פורסם

צודק - מעט לחוץ בזמן, אבל רציתי בכל זאת לתת משהו... אענה בהמשך

בקצרה:

1. לא נתקלתי ב-760 עד היום בביקורות - קח אותו אם זה שווה לך עוד 100 ש"ח.

2. לוח עדיף, במיוחד ל-OC. לוחות אינטל מצויינים ויציבים אך בסיסיים מאוד.

3. ה-460 חזק, OCר מצויין וחסכוני יותר. יחס עלות/תועלת מצויין והיקר שנכנס לתקציב. הרבה הרבה מעל הדרוש לך

ה-5770 לא יגביל אותך על 1580X1050 ואין לו מקבילה עדכנית - רק ה-GTX260 המעולה ומישן יחסית (גרסת ה-260, לא 192)

4. עזוב את עניין הכפתור - לחובבי שקט עם מפרט כבד הוא ליגה בפני עצמו מבחינת קירור, איכות ובעיקר שקט.

5. ה-HEC בסדר אבל ממש ממש לא באותה רמה כמו הסיסוניק - לא מבחינת רכיבים, אחריות וודדאי לא שקט. לא שותף להסתייגות שלך.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה (גם על הכנות, גם על המאמץ).s"t'

(עריכה: מצטער על ההקפצה, אכן לא ידעתי שזה מה שאני עושה ושזה אסור :kopfpatsch:)

שיהיה יום סבבה בינתיים, אחכה שיהיו לך כמה דקות לענות. ארכז את השאלות שלי, למען הנוחות:

* ההנחה הסבירה היא שלא ייעשה OC למערכות הבסיס, אולי רק לכ"מ בעתיד (לסחוט את המיץ כשהוא יתיישן), אבל גם זה בספק.

* יהיה כונן קשיח אחד חדש של 1 טרה, ו-2 קשיחים טיפה יותר ישנים של 500 מ"ב (לאחסון, לא התקנות ומערכת).

* רזולוציה כרגע 1680X1050 - כנראה שיישאר ככה בשנה-שנתיים הקרובות. מטרה: הגדרות גבוהות בדברים כמו Fallout, Oblivion, Total War ודומיהם החדשים שיגיעו

*בהנחה שאלך עם לוח WARRENSBURG (ראה בהמשך) – נא לוודא שמה שאתם מציעים תואם לו, אחרת בבקשה תודיעו לי (שלא אזמין משהו שלא מתאים ללוח)

* אנא ציינו אם המערכת לא תתמוך ב-SLI של שני 460 (אופציה לביצוע תוך שנה)

1. לוח (על מעבד i5-760) - הוצע לי INTEL WARRENSBURG ATX/DDR3, אתם מציעים GIGABYTE GA-P55M-UD2

1.1 - בהנחה שלא ייעשה OC - האם יש הבדל מבחינתי בין 2 האופציות? (עקרונית אני מעדיף 2 דברים מאותו הבית - של אינטל) חשובה לי אפשרות שדרוג עתידי.

1.2 - מה ההבדל מבחינתי בין UD2 ל-UD3?

1.3 - בהנחה שאני אכן הולך על WARRENSBURG (ללא OC) - האם עד כדי כך חשוב להחליף לו את הקירור המקורי? ומה לשים?

2. מארז - אוקיי, הפנמתי שאפשר לפתוח מדי פעם את הדלת כדי להגיע לכפתורי -ON ו- RESET, לא אסון.

2.1 - P182 אחלה מארז, האם יש בכלל טעם להסתכל על P183 (אני לא מכיר אותו, רק אמרו לי שיש כבר חדש אחרי P182).

2.2 - איך הסולו בהשוואה ל-P182?

3. ספק - כל מה שאני יודע על הבעיות של ה-SS (סדרות S12II/M12II) מגיע מהפורום, לכן אני מניח שאתה יודע יותר טוב ממני אם היא בעייתית או לא.

3.1 - האם ה-SEASONIC M12-II 620W הוא אופציה עדיפה? אוברקיל אולי, אבל האם הוא שקט מספיק?

3.2 - אם לא זה, האם יש הצעה נוספת? (אולי צריך הספק גבוה יותר בעבור 3 דיסקים קשיחים ואופציית הרחבת כ"מ בעוד שנה-שנתיים)?

4 כרטיס מסך - התלבטתי בין NV 460/465/470.אני מוכן להשקיע עוד קצת בשביל לא להיות מוגבל בקצוות, פשוט לא רוצה סתם אוברקיל. נא לזכור שכנראה שלא יהיה OC (אני עוד לא ממש מבין בזה בשביל להתחיל לשחק עם זה). כראגע נראה לי שאלך על 460 1GB (למרות שהחבר אמר שהוא לא רואה במלאי....), ואשמור על אופציה להוסיף עוד אחד ב-SLI כשאתחיל להרגיש מוגבל, אבל אני פתוח להערותיכם.

4.1 - האם 2 כרטיסי 460 1GB במערך של SLI אכן תומכים ב HD מלא ?

4.2 - אם בכל זאת אני מוצא את עצמי מוגבל בקצה העליון עם כרטיס אחד של 460 (1GB), אז המהו הפתרון המומלץ? איזה כרטיס?

זהו, אשמח לשמוע כל הערה (על כל מה שכתבתי והיה לכם כח לקרוא), ותודה על כל העזרה והסבלנות.[br]פורסם בתאריך: 25.07.2010 בשעה 13:27:30

חברים, אשמח לקבל עזרה (כן, אני יודע, מפרט ארוך לקריאה...).

אני רוצה להזמין את המחשב, קצת קשה בלעדיו בבית....האשה בוכה, הילדים עצובים (טוב, האמת שאין לי ילדים, אבל האשה מבואסת טילים...), הטורנט מיותם...

פורסם

^

עם כל הכבוד לכתיבה היצירתית והמוטיבציה הברורה, הקפצת ת'רד אסורה לפני תום 24 שעות ללא תגובה כדי לתת לכולם הזדמנות שווה.

אנא רענן את ידיעותיך בחוקי בפורום והמנע מכך בהמשך.

אענה בהקדם.

פורסם
  • מחבר

עזרה בבקשה. מעוניין להזמין את המחשב.

השאלות נערכו במסודר בתגובה הקודמת.

תודה,

אלדד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים