עבור לתוכן

גורמים רבים בימין התומכים במדינה דו-לאומית

Featured Replies

פורסם

קידוש האדמה על פני החיים העביר אותם על דעתם...

פורסם

ונגיד שאתה לא תומך במדינה דו לאומית, איך אתה הולך לבצע את זה?

פורסם

אהבתי את ההכללה. כשכמה חברי כנסת מהימין מתבטאים בזכותה של מדינה דו לאומית אז כל הימין מטומטם, ואילו כשחברי כנסת מהשמאל מגינים על חנין זוועה-בי זה עדיין לא אומר שכל השמאל מטומטם, נכון קוורטי ומר מחייך?

פורסם
  • מחבר

אהבתי את ההכללה. כשכמה חברי כנסת מהימין מתבטאים בזכותה של מדינה דו לאומית אז כל הימין מטומטם, ואילו כשחברי כנסת מהשמאל מגינים על חנין זוועה-בי זה עדיין לא אומר שכל השמאל מטומטם, נכון קוורטי ומר מחייך?

לא ברור לי על מה אתה מדבר. כתבתי "גורמים רבים בימין", היות ואנשים שרואיינו מייצגים פחות או יותר, ולא מדובר בקיצוניים כלשהם. איפה כתבתי משהו על טמטום?

הבאתי את הכתבה, היות ולפי דעתי, אם נמשיך במדיניות הנוכחית של "בואו נמשוך זמן, לא נעשה דבר ונשמור על שלמות הקואליציה", מדינה דו-לאומית כפי שמתוארת בכתבה תהיה אחת מהאופציות היותר טובות שלנו.

ח"כ "זוועה-בי" אינה קשורה לדיון, ולכן אינני מתייחס.

פורסם

ההקשר הוא שעיתונים כמו "הארץ" ישמחו לקחת דיעה איזוטרית ולהציג אותה בתור "החזון המפתיע של הימין הישראלי", כאילו זו הדעה הרווחת בקרב הימין (ובכך לנסות ולהקים על אותו ימין את מצביעיו השפויים), כשאין בכך כל אמת.

פורסם

אני לא הכללתי אלא רק שאותם אנשי ימין מהכתבה הם די הזויים בעיניי. אתה הוא זה שהוא שפירשת את כתיבתי כהכללה.

בכל מקרה, מדובר בדעה של מספר חברי כנסת וגורמי ימין בכירים כך שהדעה האזוטרית הנ"ל עלולה להפוך לנחלת הכלל ותוך מספר שנים נספוח לתוכנו עוד כמה מיליוני פלשתינאים, שיצטרפו למאות אלפי הפלשתינאים ממזרח ירושלים שממשלת הימין הנוכחית מתעקשת שלא לוותר עליהם ומגדירה אותם כישראלים (יחד עם תעודות זהות כחולות שחילקה להם).

פורסם

אני לא פרשתי את כתיבתך או את הכתיבה של קוורטי כהכללה. אני פרשתי את הכתבה בעיתון כהכללה, ומה לעשות - היא אכן כזו.

פורסם
  • מחבר

ההקשר הוא שעיתונים כמו "הארץ" ישמחו לקחת דיעה איזוטרית ולהציג אותה בתור "החזון המפתיע של הימין הישראלי", כאילו זו הדעה הרווחת בקרב הימין (ובכך לנסות ולהקים על אותו ימין את מצביעיו השפויים), כשאין בכך כל אמת.

אנשים כמו משה ארנס ורובי ריבלין תומכים בכך. לא מדובר בדעה איזוטרית.

פורסם

מה שבטוח, לא מדובר בדיעה המרכזית בקרב אנשי הימין בארץ, כמו שהכתבה מנסה להציג. אני גם לא אופתע אם דבריהם של חברי הכנסת מהימין שהתבטאו באופן המוזכר הוצאו מהקשריהם לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

מה שבטוח, לא מדובר בדיעה המרכזית בקרב אנשי הימין בארץ, כמו שהכתבה מנסה להציג. אני גם לא אופתע אם דבריהם של חברי הכנסת מהימין שהתבטאו באופן המוזכר הוצאו מהקשריהם לחלוטין.

פרט לכותרת הראשית, אין שום רמז לכך שמדובר בדעה המרכזית.

אם אתה טוען שדברי הח"כים הוצאו מהקשרם, אתה מוזמן להציג ראיות לכך. קשה לי להאמין שעיוות מעין זה של דבריהם היה עובר בשתיקה מצידם.

לגבי משה ארנס שי לו טור בהארץ שם הוא כותב את אותם הדברים. אלא אם כן העיתון כותב בשמו, או מעוות את דבריו לאחר שנכתבו, זו אכן דעתו.

מעניין שאתה מנסה למצוא תירוצים לדעות של אנשים מהימין שאינך מסכים עימן...

פורסם

אם אתה טוען שדברי הח"כים הוצאו מהקשרם, אתה מוזמן להציג ראיות לכך. קשה לי להאמין שעיוות מעין זה של דבריהם היה עובר בשתיקה מצידם.

לגבי משה ארנס שי לו טור בהארץ שם הוא כותב את אותם הדברים. אלא אם כן העיתון כותב בשמו, או מעוות את דבריו לאחר שנכתבו, זו אכן דעתו.

מעניין שאתה מנסה למצוא תירוצים לדעות של אנשים מהימין שאינך מסכים עימן...

לא אמרתי שהדברים עוותו, אמרתי רק שאני לא אופתע אם זה מה שיתברר. בכל זאת, "הארץ".

פרט לכותרת הראשית, אין שום רמז לכך שמדובר בדעה המרכזית.

וזה כבר, תסלח לי, שקר גמור. בבקשה:

"פריצת הדרך הרעיונית החדשה בתחום המדיני באה דווקא מאגף ימין..."

"פריצת דרך מחשבתית מתחוללת דווקא בימין: לא עוד הסתפקות בשלילת הנסיגה ופינוי ההתנחלויות..."

"המדינה האחת, בגרסת הימין, משמעה עדיין ריבונות יהודית, רק במציאות מורכבת יותר..."

וזה רק מהשליש הראשון של המאמר. לא "אנשי ימין מסויימים" אלא "ימין", נקודה. אפילו "הימין".

פורסם

זו הדעה המקורית של ז'בוטינסקי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים