עבור לתוכן

עזרה ביצירת מערך RAID בלוח-אם מסוג Gigabyte GA-965P-S3 [תוקן:]

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש לי את הלוח הנ"ל, בזמנו שידרגתי את הBIOS לF14, ברגע שעדכנתי, הלוח היה קופא בזמן BOOT כל עוד היה כונן מחובר בIDE. לא עזר כלום, כל עוד היה כונן מחובר לא היה אפשרות לעשות דבר. מייל לתמיכה של חברת GIGABYTE הניב אם נסכם את הדברים יפה "לפעמים בשביל לתמוך בדברים חדשים יש לוותר על תמיכות בדברים מסויימים". חזרתי לגרסא F13, הכל עובד יפה. אז נכון, הלוח לא יתמוך בQ9650 שאין לי. אבל את מערך הRAID אפשר היה לבנות בקלות. אם תשים לב במפרט שלי יש לי RAID1 על הלוח הנ"ל עם Q6700.

כן תאמת אבל הSUPPORT של GIGABYTE לא משהו כששאלתי אותם לדוגמא לא מזמן למה אין תמיכה של מעבדים מסדרת Q9XXX בREV1.0 ובREV3.3 יש למרות שאין ביניהם שום הבדל פיזי רציני - אולי 1%. בעיקרון אחרי כל הקישקושים שלהם מתקבל תחושה שזה בעיה של הלקוח ולא היצרן שלא קנה דגם אחר - שזה לא נכון - צריך להיות תמיכה במגוון רחב של דברים ולייצר BIOS חדש עם תמיכה במעבדים חדשים יותר ועוד ועוד גם בלוחות ישנים (וגם בין REV ל REV).

אם נחזור לעניין הRAID - הצלחתי כרגע בסופו של דבר לעבור את הDETECTING ואני שמח על זה. הייתי רוצה שחברות רציניות כמו GIGABYTE יהיו יותר רציניים בכתיבת FAQ ועידכונו מידי פעם - אפילו הפורום הרשמי שלהם פחות פורה מפורומים לא רשמיים ללוחות שלהם עצמם.

המפתח היה בסופו של דבר CTRL-J וממש לא CTRL-G כמו שכתוב במדריך הרשמי של הלוח וגם באתר - איך זה יכול להיות שהם לא יודעים איך הלוחות שלהם עובדים?! מדהים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים