עבור לתוכן

הארדיסק חיצוני segate7200.11 לא מסתובב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש בבעלותי הארדיסק חיצוני של SEGATE 7200.11 בנפח של 1T ,לפני כשבוע הוא נפל מגובה של חצי מטר ומאז המחשב אינו מזהה אותו.

ההארדיסק משמיע רעש כאילו המנוע מנסה להתניע ולא מצליח (לא רעש של קליקים).

החלטתי להוציא את ההארדיסק ולפתוח אותו.

לאחר שפתחתי את המכסה שלו ראיתי ששום דבר לא שבור , הראש נראה תקין (לא מולחם לדיסק) ואז גיליתי שהדיסקים לא מסתובבים(כמובן חיברתי לשם כך חשמל)

המשכתי בנסיונות להבין מה מונע מהדיסק להסתובב.... מעל לדיסקים עצמם באמצע יש מעין סוגר/תופסן שמוברג עם 5 ברגי כוכב, לאחר ששחררתי את הברגים ראיתי שהדיסקים מסתובבים חופשי (סובבתי אותם עם האצבע ולא ע"י חיבור חשמל)

האם משהו נתקל בבעיה דומה? מה לפי דעתכם הבעיה?

אשמח לכל תגובה!!!

פורסם

המידע שהיה על הדיסק הזה לא חשוב לך, נכון?

:kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

המידע שהיה על הדיסק הזה לא חשוב לך, נכון?

:kopfpatsch:

בטח שהמידע חשוב (הארדיסק נפתח בסיביבה סטירילית)

פורסם

אם סיבבת את הפלטות והוצאת אותן מסינכרון אחת מהשניה אפילו קצת, אז הסיכוי לשחזר הוא אפס עגול.

בדרך כלל הראשים נשברים בנפילה כזו. ואז כהגנה על המידע הכונן לא משחרר אותם ממצב העגינה בצד.

ואז אפשר להחליף את הראשים בראשים מכונן אחר וניתן יהיה לחלץ את המידע.

פורסם
  • מחבר

אם סיבבת את הפלטות והוצאת אותן מסינכרון אחת מהשניה אפילו קצת, אז הסיכוי לשחזר הוא אפס עגול.

בדרך כלל הראשים נשברים בנפילה כזו. ואז כהגנה על המידע הכונן לא משחרר אותם ממצב העגינה בצד.

ואז אפשר להחליף את הראשים בראשים מכונן אחר וניתן יהיה לחלץ את המידע.

כאשר פתחתי את התפס מעל הפלטה העליונה (סה"כ 3 פלטות) הפלטות הסתובבו כל ה 3 ביחד ולא לחוד -מה שאומר שהתפס שנפתח לא שחרר את הפלטות אחת מהשנייה ולכן בקשר לסינכרון אין דאגה.

הראשים לא נשברו וזזים בחופשיות(לא נעולים בצד)

הבעיה היחידה שהפלטות לא מסתובבות....

פורסם

יש לך אחריות?

אם כן חבל שפתחת אותו...

אבל למרות זאת אתה יכול ללכת לחנות ולשחק אותה שלא פתחת ולהחזיר את הכל כמו שהיה.

[אני עשיתי ככה].

יכול להיות שיש שם חלק שהתעקם כתוצאה מהנפילה,תחקור לעומק את הבעיה.

שיחזור מידע עולה הרבה כסף,כך בחשבון.

פורסם
  • מחבר

יש לך אחריות?

אם כן חבל שפתחת אותו...

אבל למרות זאת אתה יכול ללכת לחנות ולשחק אותה שלא פתחת ולהחזיר את הכל כמו שהיה.

[אני עשיתי ככה].

יכול להיות שיש שם חלק שהתעקם כתוצאה מהנפילה,תחקור לעומק את הבעיה.

שיחזור מידע עולה הרבה כסף,כך בחשבון.

אחריות יש, אבל יותר חשוב לי המידע

הייתי רוצה לחקור לעומק אבל בגלל שאני לא מכיר את המערכת המכאנית אני מפחד לעשות נזק (כמו שאמר GIMEL למשל להוציא את הפלטות מסנכרון)

חרשתי על האנטרנת לא מצאתי כלום בנושא , העצות היחידות שראיתי היו

א. להקפיא את ההארדיסק ואז בגלל כיווץ המתכת אולי הפלטות ישתחררו למספיק זמן כדי לגבות מהן את המידע(זה יהיה מהלך שלי אם לא יהיו לי עוד דרכים)

ב. לקנות את אותו דגם בדיוק לפתוח גם אותו ולהעביר את הפלטות אליו (אפשרות שגם תעלה לי איזה 500 שח לקנות הארדיסק חדש וגם אין לי את הידע והכלים להוציא את הפלטות ולהעביר אותן להארדיסק חדש.

אני מנסה לחשוב בהגיון ואולי משהו פה יכול לעזור לי:

א. מה תפקיד החלק העליון (שכפי שציינתי קודם היה סגור עם 5 ברגים מעל הפלטות באמצע)שכאשר פתחתי אותו הפלתות השתחררו והתחילו להסתובב

(תפקידו לא לתפוס את הפלתות בוודאות כי עדיין אחרי שהורדתי אותו, הפלטות היו מחוזקות לציר)-לפי דעתי תפקידו להחזיר את הראש אחורה כאשר הראש נוגע בו.

ב. האם ניתן להריץ את ההארדיסק כאשר המכסה הזה די משוחרר

ג. למה כאשר המכסה סגור עם הברגים זה טופס את הפלטות (חשוב לציין אין שום סימני פגיעה חריתה שריטה באיזור)

מחכה לעזרתכם

פורסם

מה המטרה שלך עכשיו? - להציל את הארד דיסק או לשחזר את המידע?

תתקשר למעבדה של החנות ותספר להם את מה שקרה-[אל תגיד להם שפירקתה את הארד דיסק]...

תשאל אותם אם יש סיכוי להציל את המידע במסגרת האחריות.

אם אתה רוצה לנסות לבד להציל את המידע-כמו שאמרו פה תקנה הארד דיסק דומה בדיוק כמו שלך ותחליף את הפלטות,

מפני שיכול להיות שנגרם נזק לחלקי הHDD ויש שם חלק שתקוע שם ושלא נותן לסיבובים.

פורסם

החלטתי להוציא את ההארדיסק ולפתוח אותו.

איחוליי, דפקת לעצמך את האחריות.

???

פורסם
  • מחבר

איחוליי, דפקת לעצמך את האחריות.

???

אם הייתי רוצה להחליף את ההארדיסק הייתי מפעיל את עיניין האחריות <אבל זה לא מה שמעניין אותית מעניין אותי להציל את המידע!

פורסם

תעזור לנו לעזור לך תנסה לצלם את ההרדדיסק מבפנים אולי נראה משהו שאתה לא שם לב.

אתה אומר שכשפתחת את המכסה הפלטות הסתובבו? אם כן יכול להיות שנזק למכסה גורם לו לתקוע את הדיסקים.

בכל מקרה תנסה לגעת כמה שפתוח בדיסקים ולא לסובב אותם ידנית.

פורסם

מה זה כמה שיותר פחות?

לא לגעת בכלל,זה יכול לגרום לאובדן מידע.

תביא תצלום של הארד דיסק מבפנים - אולי נימצא משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים