עבור לתוכן

בעית חימום

Featured Replies

פורסם

קודם כל משהו בטוח לא בסדר - בוא נבדוק את הכיוונים האפשריים - נסה כל אחד מהם :

1. 45 מעלות אני מניח שזה על idle כי אם זה בload אז זה בסדר...

2. בהנחה שגוף החיבור מחובר כמו שצריך ושהחומר הטרמי מספיק טוב מדובר בבעית אוורור הslk900 הוא גוף נחושת שכידוע ללא אוורור

מתאים אינם מסוגלים "להפטר" מחום בצורה טובה (נחושת מסוגלת לצבור חום בקלות אבל להפטר לא כ"כ בקלות ואלומינים בדיוק

ההפך...) - ז"א או שהמאוורר שעל ההיטסינק לא מספיק טוב (לא נראה לי שזאת הבעיה כאן - למרות שלטורנדו 92 מ"מ שטח מת די גדול

במרכז בטווחים קרובים מאוד... - שווה לחשוב על הרחקה קצת) או שחילוף האוויר במארז לא מספיק טוב כפי שכבר הציעו לך - מכיוון

שאמרת שטמפ' הלוח היא 33C אני נוטה לחשוב שזה הכיוון כי בחדר מקורר אין שום סיבה לטמפ' לוח כזאת - יותר באזור 28-30...

ולכן - המלצתי לך - מאוורר מאחור מוציא, מאוורר למעלה מוציא (יש כאלה הדוגלים גם באחד מקדימה - אבל אני לא מאמין גדול - זה גם

הוכח באיזה מאמר לאחרונה...). תן לזה לרוץ זמן מסויים (לפחות 3-4 שעות) אם מטרידים אותך הטורנדויים החלף למאווררים שיש לך בצד ומקדימה שגם כך לא שווים כלום.

3. האפשרות השלישית היא המשחה הטרמית - כבר ראיתי מקרים בהם המשחה הטרמית לא עשתה שום הבדל, הבדל של 5C ואפילו הבדל של 10C - אין שינוי אבסולוטי זה תלוי מאוד בנתונים נוספים ולכן אין דרך לדעת בוודאות אם אצלך זה גורם מכריע או לא חוץ מלנסות.

4. אם כל אלה בסדר,ייתכן,אם כי נדיר כי הסנסור עצמו פגום או התוכנה לניטור בה אתה משתמש...

5. ייתכן לבסוף כי למרות כל הבדיקות שעשית עד כה - ההיטסינק מורכב לא טוב על המעבד - הרכב אותו מחוץ למארז בנוחות והבט היטב האם יש מגע מושלם.

*** אגב - מה טמפ' החדר בערך - נתון חשוב ביותר.

*** ושוב - 33C ללוח זה לא מטורף אבל טיפה מחשיד... ונראה כאילו בעייתך היא שילוב של כמה מהגורמים...

• תגובות 39
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

מאיפה אתה מביא את סיפורי "אלף לילה ולילה האלה"?!

אף פעם לא יכול לקרות מצב שיביאו לך מעבד ללא משחה או פד לפחות!!

*עכשיו תגיד לי עוד משהו לא מהעולם הזה.. :P

אני לא טיפש, הורדתי את הגוף קירור וכל מה שהיה על המעבד זה מדבקה(אם אני זוכר נכון) וכמות מזערית של לכלוך שנראה קצת שמנוני. זה לא היה אפילו על רבע מהמעבד. זה כל מה שאני יודע. בכל מקרה זה לא עשה את העבודה.

פורסם

סאב זה לא סיפורים, כשאין משחה אז המגע חרא בדר"כ ואז חום בקושי עובר להיטסינק.

משחה הכי פשוטה (ואפילו לא משחה טרמית, כמו שהוכיחו פה פעם עם וזלין) עוזרת לחיבור 2 הבסיסים (ליבה והיטסינק) ועוזרת להעברת חום יותר טובה מבלי משחה בכלל.

בניסוי שעשית כנראה העברת החום הייתה טובה בגלל חיבור טוב במיוחד בין הליבה לסינק (זה גם מסביר את הטמפ' הנמוכות שלך עם מתח של 2.1 וולט), לא חושב שזה יהיה לך זהה עם סינק אחר...

פורסם

עצה ידידותית ....

תפעיל מאוורר קדמי ותוודא שהוא מכניס אוויר ושיש לו מאיפה להכניס שלא יהיה אטום .

מאוורר אחורי מוציא אוויר והשטח האחורי לא חוסם את יציאת האוויר .

מאוורר צדדי מכניס אוויר מכוון על המעבד ..

תוודא על איזו מהירות עובד המאוורר של המעבד , בערך צריך לעבוד על 3750 RPM

והכי חשוב תסדר את החוטים בקבוצה ותמצא להם פינה בצד , כי הסירקולציה זה חלק חשוב מאוד ..

ואם אתה מתכוון להוסיף עוד מאוורר , אז אחד עליון בגג מוציא אוויר .

תנסה גם לנקות את כל המאווררים שלך מאבק, וגם את הסניק של המעבד .

תעשה את זה תתן למחשב לעבוד כ 15 דקות , תבדוק טמ"פ עם תוכנת AIDA32 .

אם הטמ"פ לא ירדה יכול להיות מאוד שיש לך חיישן פגום .

פורסם

אני לא טיפש, הורדתי את הגוף קירור וכל מה שהיה על המעבד זה מדבקה(אם אני זוכר נכון) וכמות מזערית של לכלוך שנראה קצת שמנוני. זה לא היה אפילו על רבע מהמעבד. זה כל מה שאני יודע. בכל מקרה זה לא עשה את העבודה.

אתה לא טיפש ;) , אבל אם לא ידעת, המדבקה שראית מתחת לסינק זה פד טרמי במקרה..

ופדים כבר ידועים כהורסי ביצועי קירור (אפילו מיכולתו האמיתית של הגוף קירור).

בגלל שמרחת משחה והוצאת את הפד, הגוף קירור הוציא את רב ביצועיו בעוד שמרחת משחה טרמית.

נרגילה: ::)

פורסם
  • מחבר

אז ככה, אני רואה שאתם שואלים הרבה

הכבלים מסודרים מצויין ומוצמדים לדפנות

הסידור של המאווררים שלי הוא:

120 מ"מ (125.5 CFM) מקדימה מכניס אויר

80 מ"מ של אנרמקס בחלון מכניס אויר

80 מ"מ טורנאדו (84 CFM) מאחורה מוציא (לא עובד עקב רצון טוב על שמירה השמיעה)

80 מ"מ טורנאדו (84 CFM) מלמעלה מוציא אויר (לא עובד עקב רצון טוב על שמירה השמיעה)

92 מ"מ טורנאדו (119 CFM) על המעבד + SLK-900

שני מאווררים 80 מ"מ בספק של טרמלייק (XASER) האחד מושך מהמחשב אל הספק והשני מוציא ממנו

על הכרטיס מסך יש את הקירור הרגיל של הרקולס

וליד הכרטיס מסך יש מאוורר 80 מ"מ שיושב בסלוט , המאוורר מושך מהכרטיס מזורק החוצה

עוד שאלות?

פורסם

שמתי לב שאין לך אף מאוורר שמוציא אוויר.....ניסית להפעיל אותם ולחכות איזה שעה לראות מה משתנה?

פורסם

אז ככה, אני רואה שאתם שואלים הרבה

הכבלים מסודרים מצויין ומוצמדים לדפנות

הסידור של המאווררים שלי הוא:

120 מ"מ (125.5 CFM) מקדימה מכניס אויר

80 מ"מ של אנרמקס בחלון מכניס אויר

80 מ"מ טורנאדו (84 CFM) מלמעלה מוציא אויר (לא עובד עקב רצון טוב על שמירה השמיעה)

92 מ"מ טורנאדו (119 CFM) על המעבד + SLK-900

שני מאווררים 80 מ"מ בספק של טרמלייק (XASER) האחד מושך מהמחשב אל הספק והשני מוציא ממנו

על הכרטיס מסך יש את הקירור הרגיל של הרקולס

וליד הכרטיס מסך יש מאוורר 80 מ"מ שיושב בסלוט , המאוורר מושך מהכרטיס מזורק החוצה

עוד שאלות?

הבעיה שלך ברורה - אתה רק מכניס אויר למארז ולא דואג להוצאת האויר החם החוצה.

גוף קירור מנחושת דורש קירור טוב של המארז אחרת הוא לא יקרר בצורה יעילה.

תנסה את הדבר הבא - תפעיל רק את המאורר 120 מקדימה שיכניס אויר ואת ה 80 מלמעלה שיוציא אויר.

אין שום סיבה הגיונית להתקין במארז כל כך הרבה מאוררי טורנדו רועשים - המארז שלך בטח נשמע כמו שואב אבק.

תתקין בקר מהירות למאוררים ותוריד אותם לאיזור ה 2000 RPM שזה מספיק לצורך קירור המארז וגם לא ירעיש כמעט, או שתחליף למאוררים שקטים יותר.

בנוסף יש לך כנראה גם בעיה מהתקנת גוף הקירור ו/או מריחת הגריז הטרמי. אני ממליץ לך לגשת למתקין מחשבים רציני ולבקש ממנו להתקין עבורך את גוף הקירור מחדש.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שלך ברורה - אתה רק מכניס אויר למארז ולא דואג להוצאת האויר החם החוצה.

גוף קירור מנחושת דורש קירור טוב של המארז אחרת הוא לא יקרר בצורה יעילה.

תנסה את הדבר הבא - תפעיל רק את המאורר 120 מקדימה שיכניס אויר ואת ה 80 מלמעלה שיוציא אויר.

אין שום סיבה הגיונית להתקין במארז כל כך הרבה מאוררי טורנדו רועשים - המארז שלך בטח נשמע כמו שואב אבק.

תתקין בקר מהירות למאוררים ותוריד אותם לאיזור ה 2000 RPM שזה מספיק לצורך קירור המארז וגם לא ירעיש כמעט, או שתחליף למאוררים שקטים יותר.

בנוסף יש לך כנראה גם בעיה מהתקנת גוף הקירור ו/או מריחת הגריז הטרמי. אני ממליץ לך לגשת למתקין מחשבים רציני ולבקש ממנו להתקין עבורך את גוף הקירור מחדש.

הוא לא כמו שואב אבק אלא יותר בכיוון של F15 אבל אני קונה את ה-XASAR ויש בו בקר

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה החלטתי לעשות בדיקה קטנה ולעשות OC מ2.4 עד 3.0 והטמפ' עכשיו (יחסית קריר עכשיו , בוקר) במנוחה43-45 ובמאמץ היא מגיעה ל53

איך זה?

באיזה טמפ' (אחרי OC כזה) אני צריך להגיד למחשב "דיי מספיק לך אתה חוזר לנורמאל...." ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים