עבור לתוכן

עבר בשקט תקשורתי יחסי: מרצה לפילוסופיה באונ' העברית פוטר כי הוא ימני מדי

Featured Replies

פורסם

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/135/354.html?hp=1&cat=402

בימינו אנו, שבהם קריאות מצד נציגי ופשוטי העם להגביל את זכותם של אנשי אקדמיה שמאלנים לקלל את ישראל השכם וערב נענות בזעקות "רוצים חופש אקדמי! פאשיסטים! משטרת מחשבות!" מצד נציגי השמאל באקדמיה, אותה האקדמיה בוחרת לפטר מרצה מצטיין ללא סיבה נראית לעין חוץ מדעתו הפוליטית שאינה מיישרת קו עם המקובל כנראה בפקולטה למדעי הרוח.

כנראה ש"חופש אקדמי" זה מושג שיש לו זכות קיום רק כאשר הוא משרת את עמדת השמאל... בכך הוא מצטרף לשורה ארוכה של מושגים הכוללת את "פשעי מלחמה", "מחבל" (המחבל היחיד שמוגדר כמחבל בתקשורת כרגע הוא "המחבל היהודי"), "ערבי" (כך הוא יוגדר רק כאשר הוא בצד הנפגע. כאשר הוא בצד הפוגע, הוא יתואר כ"צעיר") "קיצוני" וכן הלאה וכן הלאה...

• תגובות 79
  • צפיות 8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא חדש שהשמאל האקדמי הוא הגוף הכי דו-פרצופי שקיים בקוסמוס.

פורסם

אולי זוהי הסיבה לבריחת המוחות,שמאלניות.לסגור את האונברסיטה העיברית בירושלים,את אוניברסיטת חיפה ואונברסיטת בן-גוריון לאלתר.

פורסם

את מגזים בלסגור.

פשוט לפטר את כל ההנהלה הבכירה שם

פורסם

לפי הכתבה, מלבד טענות הסטודנטים שהפיטורים הם על רקע פוליטי, אין שום שביב של הוכחה לכך, ואפילו המרצה עצמו לא טוען זאת.

פורסם

ידוע היטב מה קורה היום באינברסיטאות אלה, ובאוניברסיטאות בכלל. איך הפכו לחממה של פעילות אנטי ישראלית ואנטי ציונית.

ולכן, פיטורים של מרצה מוערך ע"י כל הסטודנטים שלמדו אצלו, וזאת לאחר שפירסם באופן פרטי מאמרים ימנים בשנה האחרונה, ושכירה במקומו מרצה עם דעות שמאלניות, אשר המון שלמדו אצלו בבן גוריון העידו שלא הבינו דבר משעוריו...

לדעתי זו היתממות לחשוב שלא מדובר בדבר פוליטי.

עריכה: האוניברסיטה אגב, מסרבת לחשוף את הפרוטוקולים מהישיבות בהם נידון והוחלט על בחירת המרצה. בנוסף, אף אחד כלל לא טרח לעדכן את ד"ר רן ברץ שיש מכרז לתפקיד. במצב כזה, זכות כל אחד להפעיל את ראשו ולהעריך איך התקבלה ההחלטה, במיוחד אם אתה סטודנט שלמד אצלו ומעריך אותו, ומכיר טוב את האווירה הפוליטית באוניברסיטה.

פורסם

בתור שמאלני(מבחינה ביטחונית) - אם אכן פוטר עקב דעותיו הימניות, אשר אינן משתלבות עם "הקונזצנזוס האקדמאי" המעצבן(איפה "קשת הדעות" שאמורה להימצא בכמעט כל אוניברסיטה?!) והנוטה חזק שמאלה(ובמקרה של הפקולטות למדעי הרוח - שמאל קיצוני) - מדובר בגועל נפש מן המעלה הראשונה ודורש חקירה מיידית בנושא.

כבדרך אגב אני רוצה לומר - אם אכן מדובר במרצה כה משובח, אני בטוח שלא יהיה מחוסר עבודה זמן רב ואוניברסיטה/מכללה אחרת תעסיק אותו לפי כישוריו.

פורסם

ידוע היטב מה קורה היום באינברסיטאות אלה, ובאוניברסיטאות בכלל. איך הפכו לחממה של פעילות אנטי ישראלית ואנטי ציונית.

ולכן, פיטורים של מרצה מוערך ע"י כל הסטודנטים שלמדו אצלו, וזאת לאחר שפירסם באופן פרטי מאמרים ימנים בשנה האחרונה, ושכירה במקומו מרצה עם דעות שמאלניות, אשר המון שלמדו אצלו בבן גוריון העידו שלא הבינו דבר משעוריו...

לדעתי זו היתממות לחשוב שלא מדובר בדבר פוליטי.

אני הכי אוהב שמישהו שרשום "הרי ידוע ש..." או נוסח כזה או אחר של אותו הרעיון,

ממשיך בהשמצות חסרות שחר ללא כל בסיס לדבריו.

בנוסף, מה אתה אומר על מה שגודל בחממות של אונ' בר-אילן?

הרי כולנו יכולים לזרוק סטיגמות חסרות שחר וביסוס, לא?

בתור שמאלני(מבחינה ביטחונית) - אם אכן פוטר עקב דעותיו הימניות, אשר אינן משתלבות עם "הקונזצנזוס האקדמאי" המעצבן(איפה "קשת הדעות" שאמורה להימצא בכמעט כל אוניברסיטה?!) והנוטה חזק שמאלה(ובמקרה של הפקולטות למדעי הרוח - שמאל קיצוני) - מדובר בגועל נפש מן המעלה הראשונה ודורש חקירה מיידית בנושא.

זה נוסח שמוצא חן בעיני הרבה יותר, ללא ספק שלא היה צריך לפטר מרצה עקב דעותיו.

אבל ללא ראיות מוצקות לכך שזה באמת קרה, אני לא רואה שום טעם בדיון הזה.

פורסם

אבי עובד באחת האוניברסיטאות הגדולות בארץ ומחזיק בדעות פחות או יותר דומות לשלי(אנו נבדלים בגישה הכלכלית - הוא יותר שמאלני ממני בנושא זה). הלך הרוח שם, כפי שהוא מתאר אותו, נוטה חזק שמאלה. באופן כללי ניתן לומר שרוב האנשים בעלי ההשפעה בארץ נוטים שמאלה. זה לא סוד אבל זה גם לא מאוד גלוי.

יש קשר מאוד ברור(ואני בטוח שללמ"ס יש איזשהו מחקר בנושא) בין מעמד סוציו-אקונומי לדעות פוליטיות. פרופסורים הם בד"כ במעמד סוציו-אקונומי די גבוה(גם אם לא מרוויחים עשרות אלפי שקלים ביום) ולכן יש להם נטייה שמאלה.

אגב, אנקדוטה משעשעת - לפני כמה ימים חיכיתי לאוטובוס - בספסל היו שלוש מקומות ואני ישבתי באמצעי(כנראה כי אני תמיד שואף למרכז או בולשיט פילוסופי אחר :P) ואז הגיע איזה אדם מזוקן, קצת תמהוני ושאל אותי "אתה יכול לזוז טיפה שמאלה?" (כיוון שהיה לו תיק גדול והוא רצה לשבת ולהושיב את התיק במושב לידו) - אז אמרתי "בטח" וזזתי. ואז הוא הסתכל עליי ואמר "כמובן שלא התכוונתי במישור הפוליטי".

אותי זה הצחיק.

פורסם
  • מחבר

ללא ספק שלא היה צריך לפטר מרצה עקב דעותיו.

אבל ללא ראיות מוצקות לכך שזה באמת קרה, אני לא רואה שום טעם בדיון הזה.

אני מבין כמובן את עמדתך, אבל אילו הוכחות אתה רוצה? שמי שפיטר אותו יודה בגלוי שהפיטורין נעשו מסיבות פוליטיות? איך אפשר להוכיח סיבת פיטורין לטעמך?

פורסם

אני מבין כמובן את עמדתך, אבל אילו הוכחות אתה רוצה? שמי שפיטר אותו יודה בגלוי שהפיטורין נעשו מסיבות פוליטיות? איך אפשר להוכיח סיבת פיטורין לטעמך?

היה נחמד אם לפחות הפרופ' עצמו היה טוען שאילו הן הסיבות לפיטוריו.

בנוסף, הוכחות שהוא מתבצר בעמדה ימנית הרבה יותר משאר סגל האונ'.

ברור שלא יהיו כאן הוכחות אמפיריות של ממש, אבל משהו שלפחות ירמוז לקיום החשד.

פורסם

לא ירדתם לסוף דעתי.הכוונה הייתה לקחת לאקדמיה את הזכויות הכוח היוקרה והסמכות.לא להכיר בהם כמוסדות אקדמאים רשמיים של מערכת החינוך על כל המשתמע על כך.ולהפוך את האוניברסיטה ללא יותר ממוסד זניח של משרד העבודה,ולשם תלך רק אם אתה באמת נואש.והתעודה שלהם לא שווה יותר מהדיו

וביום אחד להעביר את זה לקיבוצים.להפוך את הקיבוצים למוסדות האקדמיה החדשים של המדינה.ובכך לבטל למעשה את הסמכות של האונברסיטאות להעניק לך תואר אקדמי,לבטל את התקציבים,ואת היכולת לקבל מענקים למחקרים(אני מניח שצריך איזשהוא רשיון לזה).וכל זה במכה אחת,היום אתה דיקן ומחר לא.אין דבר יותר מפחיד מלהיות פתאום בלי שליטה.

ולא לאפשר למרצים/פרופסורים/ד"ר הישנים ללמד שם.משהו כמו"למדת באונברסיטה? התואר שלך לא שווה כלום",כך שאם הם ביזבזו את ה-20 השנה האחרונות בחייהם ללמוד איך לזלזל במדינה המדינה יותר לתכיר ב"הישגים" שלהם.

אז שנה שנתיים יהיו "קשות"בלי אנשי אקדמיה.אז מה.זה כמו שאתה נגמל ממשהו

פורסם
  • מחבר

מזמן לא קראתי טמטום כל כך מרוכז כמו ההודעה הזו.

פורסם

טמטום או לא .משהו לא תקין מתנהל באונברסיטאות ויש לסגור את הפעילות שלהם.ולמה טמטום? מי אמר שהשכלה גבוהה חייבת להיות באוניברסיטה?אולי זה מוסד מנוון ומיושן שלא שייך למאה ה-21,

בכל מקרה הם אינם כשירים ללמד.

ואם להיות קצת דמגוג,אם שום הבדל בין מה שקורה במסגדים לבין מה שקטרה באונברסיטאות

פורסם
  • מחבר

בעוד שהפקולטות למדעי הרוח באונברסיטאות מכילות לא פעם דעות שלא מסתדרות עם השכל הישר, קצת קשה להתעלם מכך שבפקולטות האחרות נמצא הריכוז הכי גדול של ידע מדעי ומעשי. אתה בעצם מציע לשרוף את הבית כדי לטפל בבעיית ג'וקים...

יותר מזה, מה תשיג בכך שתסגור אותן? כל מוסד לימוד אחר, ותקרא לו באיזה שם שבא לך, יצטרך מורים\מרצים. מהיכן תשיג אותם בדיוק, אם לא מקרב בוגרי אותן אוניברסיטאות שאתה כ"כ שונא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים