עבור לתוכן

משדרג מעבד לסוקט775 , תקציב גמיש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, פעם הייתי קורא באתר ומתעניין די הרבה בענייני חומרה אך מאז שהתגייסתי אני כבר לא מבין יותר מדי.

לפני שלוש שנים בערך קניתי מחשב:

intel core 2 duo e4400

4GB ram 800 mhz

gigabyte p-35-ds3l

ati x1950gt

בזמן האחרון אני מתחיל להרגיש קצת איטיות והחלטתי לשדרג את המעבד כל עוד עדיין מוכרים מעבדים לסוקט 775 .

אני לא גיימר רציני ועיקר השימוש שלי במחשב הוא לאינטרנט, סרטים וגם לשחק wow .

אני זוכר שכשרק קניתי את המחשב הצלחתי לעשות OC למעבד כך שהוא עבד בצורה יציבה על 3000 , אבל ניראה לי שאני מעדיף לא להסתכן בזה עכשיו.

התקציב שלי די גמיש כי אני רוצה מעבד שיחזיק לי ליותר זמן אבל גם לא משתלם מבחינת עלות\ביצועים ודי צריך את המומחיות שלכם בעניין הזה.

ושאלה אחרונה, האם כדאי לי לחכות על הקנייה קצת כדי שירדו מחירים? אני לא לחוץ עם זה אבל מפחד שיפסיקו למכור מעבדים ל775.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

לא רואה סיבה לקנות מעבד חדש רק בגלל שאתה מרגיש קצת איטיות.

פרמט את הכונן ותתקין ווינדווס מחדש המהירות תשתפר פלאים.

כדאי לעשות גם DEFRAG לדיסק הקשיח.

פורסם

אם המעבד שלך הגיע ל-3000, אני לא רואה סיבה לא להפעיל אותו ב-2800 עד שהוא יתפגר (אם בכלל).

לשיפור ביצועים במשחקים אתה יכול לשדרג את כרטיס המסך.

ולשיפור בתגובתיות של המחשב אתה יכול לנסות SSD במקום לקנות מעבד חדש.

פורסם
  • מחבר

בסדר אני אבדוק את מה שהצעתם , אבל אם בכל זאת אני רוצה לקנות מעבד חדש מה אתם ממליצים לי?

פורסם

קשה להמליץ על מעבד חדש כשאם הייתי רוצה לומר "ארבע הליבות הזול ביותר" אז הכוונה ל-Q9400 והוא עולה 750 שקלים !!

אם זה יד שנייה אז זה סיפור אחר ואז אין יותר מידי מה לומר, פשוט תחפש ותשאל כאן על מעבדים שתמצא.

מצד שני אפשר להסתפק בשתי ליבות, אולי E5000/E6000 זול שתוכל להאיץ בקלות.

עריכה: אגב כשאתה אומר "בזמן האחרון אני מרגיש אטיות", יהיה טוב אם תפרט.

פורסם

קנה לך איזה e6500 שהוא חזק יותר משמעותית מהמעבד שלך והוא גם אוברקלוקר מעולה וגם זול מאוד...350 שקל ותוסיף גם כרטיס מסך כמו ה 5770 או gts250 ויוצא לך אחלה שדרוג בעלות של 1000 שקל בערך שתרגיש בגדול את ההפרש בביצועים

במיוחד אם כבר יש לך 4 גיגה זכרון...

פורסם
  • מחבר

קשה להמליץ על מעבד חדש כשאם הייתי רוצה לומר "ארבע הליבות הזול ביותר" אז הכוונה ל-Q9400 והוא עולה 750 שקלים !!

אם זה יד שנייה אז זה סיפור אחר ואז אין יותר מידי מה לומר, פשוט תחפש ותשאל כאן על מעבדים שתמצא.

מצד שני אפשר להסתפק בשתי ליבות, אולי E5000/E6000 זול שתוכל להאיץ בקלות.

עריכה: אגב כשאתה אומר "בזמן האחרון אני מרגיש אטיות", יהיה טוב אם תפרט.

אני משחק רק בwow הבעיה שהמשחק נהיה יותר ויותר כבד עם כל פאטצ חדש שיוצא , ובזמן האחרון המשחק פועל על פחות מ 10 fps במקומות עמוסים ( בדלרן ובריידים למי שמשחק בזה ). זו לא בעיה של כרטיס מסך אלא של מעבד.

האם לצרכים שלי זה משנה אם אני משתמש ב2 או 4 ליבות? אם לא אז ללכת על ה6500 הבסיסי או משהו קצת יותר רציני?

מצטער על החפירה אני פשוט רוצה משהו עם יחס ביצועים\מחיר טוב ואני לא מבין בזה כלום.

ותודה שוב פעם לכל העוזרים.

פורסם

אולי במקום לבזבז כסף תנסה לבצע OC מחדש? אם הצלחת להגיע ל 3000 אין סיבה שלא תצליח שוב. לך תדע אולי תצליח יותר אפילו, אולי לא עשית משהו נכון בעבר ויכולת להגיע ליותר ויש כאן מספיק אנשים שיוכלו לעזור לך בזה.

תעשה ניקוי יסודי במחשב ויאללה לביוס :xyxthumbs:

בהצלחה

פורסם

קודם תעשה OC ותראה אם יש שיפור.

אם אין, אז המגבלה היא בגלל כרטיס המסך. ואז כדאי לקנות כרטיס חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים