עבור לתוכן

קניית מצלמת DSLR בפעם הראשונה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

שמי ניר ואני מעוניין ברכישת מצלמת DSLR אמיתית פעם ראשונה בחיי , ולהפסיק עם מצלמות הפוקט הגרועות שהתשמשתי בהן עד היום.

ברשותי תקציב שלא יעלה כנראה על 700-800 ש"ח , מכיוון שאני מתוכנן לצאת לטיול באירופה בן חודש ולאחריו נאפל...

מכיוון שאני מתוכנן לצאת לטיול הזה ב-15.8 רציתי להצטייד במצלמה שתפיק איכות צילום טובה בלי ידע בצילום כלל, בזמן הקרוב למטרת אימונים.

אני מחפש המלצות למצלמות טובות שיעמדו במסגרת התקציב והדרישות ולא אכפת לי גם יד2.

רציתי להתייעץ בנוסף אם עדיף לי לדוגמא להסגר על דגם בארץ ולרכוש אותו בדיוטי פרי או אפילו באירופה כבר??

או שכדי לקנות בארץ מטעמי אחריות ובדיקה מקיפה של הציוד טרם הטיול??

תודה רבה מראש לעוזרים ויום מצוין.

נ.ב

יש שני דגמים שתפסו את עיני והם fuji finepix s1600 vs canon sx120 מה אתם אומרים??

פורסם

שלום לך

המצלמות שראית הן לא DSLR , הן בקבוצת הסופר - זום,

ואין להן שום קשר ל - DSLR.

מה " תקציב " שהקצת ובילבול שלך לגבי המצלמות שבחרת,

( בלי חלילה להעליב או משהו, אף אחד לא נולד זיו קורן

או כל אחד אחר ), רצוי מאוד שתלמד קצת ברמה התיאורטית

מי נגד מי ואז תחליט מה מתאים לך ומה לא.

לצערי , 800 שקל לא ייתנו לך כלום ב - DSLR.

:xyxthumbs:

פורסם

על פניו נראה שאתה זקוק (ויכול להרשות לעצמך) לפוקט איכותית.

תדחוף קצת את התקציב לכיוון של קומפקטית סופר-זום איכותית בסגנון הפנסוניק מסדרה ZS או פוג'י F70

פורסם

מוסיף לדבריו של KAKADU.

מצלמת כניסה לעולם ה- DSLR עם עדשה נורמלית יעלו לך לפחות 4,000ש"ח. יד 2 תמצא אולי ב- 2,500-3,000ש"ח.

התקציב שלך אפילו לא מספיק למצלמת סופר זום (דמוי DSLR) טובה (תעלה כ- 1,500-2,500ש"ח), הוא מגרד את המצלמות הקופקטיות עם אקסטרא זום כמו ה- Canon SX120.

ביד שניה אני לא חושב שתמצא משהו הרבה יותר טוב ממנה.

פורסם

אין ב700-800 שקל מצלמת DSLR.

מצלמת כניסה עם עדשת קיט עולה 3 אלף.

ויד שנייה אפשר למצוא את קנון 450D ב1500 שח

פורסם

ב-800 ספק אם תמצא D40 יד"ש וגם זה סיכוי קלוש.

מצלמת DSLR זה קצת מעבר למטרת "POINT & SHOT", אני אדמה את זה למכוניות- זה כמו ליסוע בלמבורגיני באיילון "ביום טוב" כשעמוס. הרי זה בזבוז ליסוע ברכב כזה יקר כשלא מנצלים אותו כמו שצריך על כביש מירוצים או כביש שאפשר לתת בו גז. כנ"ל על SLR, אם אין לך כישורים (שזה דבר נרכש וגם תיאורתי) זה יהיה דבר מבוזבז ביותר להיסתובב עם גוש גדול בשביל לצלם על אוטו' (לכן תקנה מאזדה 3 פשוטה במקום אותה הלמבורגיני :P).

אם אתה מחפש מצלמה למטרה כמו שאמרת אתה מחפש מצלמות למטרת "POINT & SHOT" כמו שחברות הצילום קוראות להם. אלו מצלמות בסיסיות ופשוטות ביותר שמכילות פונקציות בסיסיות עם נגישות קלה בינהם (פנורמה, וידיאו אם יש, אוטו', מזהה חיוכים, מאקרו וכו'...) ואני מאמין שזה מה שאתה צריך.

במחיר שנתת אפשר להשיג מצלמה קומפקטית לא רעה. על הדגם המדויק אין לי המלצה ספיציפית כי הדגמים בדרג הזה מתחלפים מהר ואני לא עוקב אחריהם יותר מדי. המתן להמלצה ממישהו שבקיא בקומפקטיות.

אגב, אם אתה בקטע של להשיג SLR בכל מחיר (בהכי זול שאפשר), באג מוכרים בדיוטי את הקאנון 1000D ב-499 דולר, שזה יוצא משהו כמו 2000 שקל. כמובן שיש גם דגמים אחרים במחיר יותר יקר או להשיג אחרים ביד"ש "בזול" כמו שציינו.

וזכור דבר אחרון שהוא גם הכי חשוב- מצלמה טובה לא שווה כלום אם היא לא בידיים של צלם טוב. => אפשר להוציא תמונות טובות גם ממצלמות גרועות (בגדר האפשרי) בידיים טובות (זה בעיקר בא עם הנסיון). זה נאמר בעקבות כך שיוצא לי לראות לא פעם חברה עם SLR מתלהבים מהמראה "המיקצועי" ומוציאים תמונות שמביישות את הפולרוייד הישנה שלי שיושבת בצד לעת זקנה. :smile1:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההתייחסות...

וכמו שאמרתי הידע שלי במצלמות הוא אפילו לא בסיסי...

לכן אני צריך את עזרתכם בבחירת דגם מתאים ???

מה שאני מחפש זה מצלמה שלא מצריכה ידע נרחב בצילום כדי להוציא תמונות טובות...

תמונות טובות אומר שהתמונה תהיה חלקה וכשאני אגדיל אותה אני לא אראה הכל מטושטש ומלא רעשי רקע

(אני פשוט נכוותי מהמצלמה האחרונה שקניתי של חברת קסיו שהוציאה תמונות גרועות מטיול של חצי שנה בהודו...)

בקיצור לבנאדם שלא מבין יותר מדי כמוני מבחינת צילום וציוד צילום הSX120 שווה השקעה או לא??

כי להוציא עכשיו 2000-3000 שקל על גוף אין לי.

פורסם

^^^^^

לפי הביקורות ברשת היא עדיפה על " חברותיה " לפלח שוק שלה

רק מבחינת איכות התמונה, שזה האמת יותר ביני המתבונן,

בשאר הפרמטרים היא משתרכת מאחור ( כמו מהירות תגובה וכו' ).

בקיצור, זה לא רע, אבל נראה לי שזו תהיה עדיפה ( הציעו בוואלה

ב - 1400 , עד לפני שעתיים ) :

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=753223

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קאקדו..

בהתחשב בהצעה שלך לעבור ולבדוק מצלמות של פנסוניק באמת עשיתי כך וראיתי שיש להם מצלמות עם פרמטרים מעולים ותגובות טובות מאוד בהרבה אתרים בהם ביקרתי...

רציתי להתיעץ איתך לגבי שני דגמים של מצלמות שתפסו את עיניי אני חושב בגלל הצורה והזום הגדול ולשמוע את דעתך...

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=736539

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=592623

אלו הדגמים.

כמו שראית השתכנעתי שעלי להגדיל את התקציב והכפלתי אותו מקס' ירד שבוע מהטיול...

מבין שתי המצלמות האלו מה דעתך והאם ישנם הצעות נוספות?? הפעם זהו התקציב הסופי עד 1500-1600 ש"ח ולא יותר.

המודעה כמובן לא מופנית רק לקאקדו כל מי שיש לי הערות או הארות מוזמן להגיב כמובן

פורסם

בשביל להוציא תמונות טובות כדאי ללמוד קצת לצלם.

להבין מושגים בסיסיים ואיך הם משפיעים על התמונה.

למשל, תמונה עם מצלמה פשוטה ללא פלאש בחדר שאינו מואר כהלכה כנראה תצא מטושטשת בגלל שהחשיפה תהיה ארוכה (בשביל שהמצלמה תאסוף מספיק אור לתמונה).

צילום באותם תנאים עם פלאש והנחת המצלמה על משהו יציב (לא להחזיק ביד) עשוי להוציא תמונה הרבה יותר חדה.

אם יש לך אפשרות, תשחק עם מצלמה שאפשר לצלם בה במצב ידני. אפשר ללמוד מזה הרבה.

פורסם

שוב שלום

אכן בחרת לך אחלה מצלמות, טוב לדעת שלא רק שואלים

אלא גם מקשיבים ! ::)

מי מביניהן הטובה ? :kopfpatsch::nixweiss:

אני הייתי הולך על הפאנסוניק, אבל אין לי איזה שהם טיעונים

גאוניים למה, פשוט, אישית אני אוהב אותה יותר.

אולי אחרים יהיו יותר נחרצים ומנומקים, בעיני שתיהן

בסדר גמור.

פורסם

בשביל להוציא תמונות טובות כדאי ללמוד קצת לצלם.

להבין מושגים בסיסיים ואיך הם משפיעים על התמונה.

נכון, יש אנשים שלא יודעים לצלם ומאשימים את המצלמה.

מי שיודע לצלם ומכיר טוב את פונקציות המצלמה ידע להוציא תמונות טובות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם

הייתם לי לעזר רב מאוד למדתי והחכמתי קצת בקשר למצלמות וצילום...

כנראה שבסופו של דבר אני אלך על הדגם של CANON כי יש לי חבר שמבין בה ממש והוא יוכל לתת לי כמה שיעורים לפני הטיסה...

קאקדו תודה מיוחדת לך בנאדם :yelclap:

נשתמע שתהיה שבת שלום

פורסם

^^^^^

תודה לך ::)

רק בשמחות, מקווה להבא להיות יותר מועיל,

( אני עצמי בלמידה, ויש עוד הרבה :lol: )

תתחדש ותהנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים