עבור לתוכן

SSD להחליף Raid?

Featured Replies

פורסם

עובד עם Raid 0 לביצועים כבר כמה שנים טובות אבל הנפילות הן מאד תכופות, חושב לעבור לSSD כונן יחיד למערכת הפעלה ומשחקים, האם הביצועים ישתפרו? מה לגבי יציבות/אורך חיים ?

אשמח להמלצה על כונן SSD עד 800 שח.

תודה!

פורסם

לא אמורות להיות "נפילות תכופות" במערך RAID. זמן הטעינה והתגובה של המערכת ישתפר, יהיה שיפור בזמני טעינת משחקים, לא בטוח עד

כמה תרגיש אותו.

פורסם
  • מחבר

tmpusr לגבי RAID זו כבר לא שאלה אני יורד מזה בעקבות כמות הנפילות והקשיחים שהחלפתי בשנים האחרונות (לא יודע למה אבל זה נופל אצלי הרבה במחשבים שונים ועם תנאים שונים).

האופציה היא חזרה לכונן אחד טוב חזק ומהיר מכני, או SSD קטן למערכת הפעלה ומשחקים בלבד.

פורסם

אני בדיוק באותו המצב.

מריץ Raid Matrix

כונן Raid 0 למערכת ההפעלה והתקנות של משחקים

כונן Raid 1 לגיבויים חשובים

עקב נפילות תכופות, החלטתי להחליף ל-Intel 80GB SSD ב-900 ש"ח.

התקנתי עליו מערכת הפעלה, והכל טס :)

זה יותר מהיר מה-RAID... בכל מובן שהוא.

כמובן שאני עדיין עובד עם ה-RAID אבל ככונן גיבוי/אחסון ודברים פחות חשובים.

פורסם

האופציה היא חזרה לכונן אחד טוב חזק ומהיר מכני, או SSD קטן למערכת הפעלה ומשחקים בלבד.

תקרא שוב בלינק - עניתי גם לזה. השיפור מניסיוני הוא זניח בשימוש יומיומי מעשי ויותר סובייקטיבי.

פורסם
  • מחבר

הכונן המשתלם ביותר היום יחסית למחיר וביצועים הוא הintel 25v. ?

פורסם
  • מחבר

הSSD עדיין יותר מהיר במבחנים, כשאין צורך בגודל כונן, רק למספר משחקים ומע' הפעלה, הSSD נראה כהרבה יותר מהיר ועדיף.

פורסם

SSD של 40G זו בדיחה וגם 80G לא משאיר לך יותר מדי כשכל משחק היום שוקל כמה גיגות (אם לא עשרות) ומערכת הפעלה 64BIT מלאה גם כן דורשת מינימום של 20-30G כדי לא להיות בלחץ ובלי תוכנות כבדות אחרות.

בנוסף, קח בחשבון שמאוד לא מומלץ למלא SSD מעל 70-80% כי זה פוטנציאלית מוריד משמעותית מאורך החיים שלו (כיוון שמספר הכתיבות לכל תא מוגבל ואם הוא מלא אין למנגנון שלו לאן "להזיז" מידע כדי לאפשר חלוקה אופטימלית של מיקום הכתיבה).

כש-SSD מהיר של 80G עולה כ~1200 ש"ח והפרש הביצועים בפועל מול ה-XT ובשימוש יומיומי זניח עד לא מורגש אני חושב שאין לכך כל הצדקה שבעולם.

הסיבה היחידה לדעתי לקחת SSD לנייח היא לחובבי שקט קיצוני במיוחד שבונים מחשב קטן מימדים וגם אז ה-XT נותן פייט מאוד רציני ומשתלם בהרבה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על ההסבר הוא מובן והגיוני. לגבי הXT ישנם אוליי יותר זולים קטנים יותר לחיבור כRAID?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים