עבור לתוכן

Freezer 7 Pro שעובד קשה ומרעיש - נורמאלי או דורש החלפה?

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם.

ברשותי מחשב ישן מבוסס Pentium D (כפולי הליבות הישנים) על לוח אם MSI PM8PM.

על המעבד מורכב גוף קירור Freezer 7 Pro.

מאז יומו הראשון, הלה עובד קשה (לפי ה BIOS על 3000 סל"ד).

לא ידעתי להעריך כמה הוא רועש, עד שקניתי את המחשב החדש (עם MUGEN II).

לא מדובר ברעש של בלאי, אלא ברעש עבודה קשה..

השאלות שלי למעשה הן:

1 - האם זה נורמאלי שהמאוורר הנ"ל יעבוד כל כך קשה ויעשה רעש? האם זהו סוג המאוורר או שמא הוא דורש החלפה?

2 - כמו כן, האם לוח האם שלי בכלל מאפשר "ויסות" של המהירות, או שמא עובד תמיד על המקסימום ולכן הרעש?

תודה רבה

פורסם

הוא לא אמור לעבוד בסל"ד מלא כל הזמן. אמנם הוא לא PWM עד כמה שזכור לי (כלומר לא משנה את מהירותו לפי טמפרטורת הסביבה) אך בהחלט ניתן לשלוט על המהירות. אני מניח שהוא מחובר לחיבור ה-CPU_FAN של לוח האם באמצעות חיבור 3 פינים.

אם אכן כך, בדוק אם ניתן להוריד את הסל"ד דרך ה-BIOS ואם לא, תוכל להשתמש בתוכנה כגון SpeedFan כדי לעשות זאת.

הייתי מוריד אותו למהירות של 1000~ סל"ד, בודק טמפרטורות, ואם הכל תקין משאיר אותו כך. אם לא, מעלה ל-1200~ וכן הלאה.

פורסם

3000RPM ? גם עם סטייה נורמלית (5-10 אחוז) הוא לא צריך להגיע ל3000RPM..שכן הMAX שלו הוא באזור ה 2500+-..

יש מצב שהביוס פשוט לא קורא את זה נכון או שלוח האם נותן מתח מוגזם..בכל מקרה בדוק את זה עם HWMONITOR..

על כמה RPM הקריאה במערכת ההפעלה במנוחה ומאמץ..

כמו כן מה הטמפ' שלך ? ניקת אבק ? איך הסירקולציה במארז ?

פורסם
  • מחבר

לגבי ניסיון הורדת המהירות דרך ה-BIOS, אין לי אפשרות שליטה. הכל מוצג ב"אפור" ורק נותן לי אינפורמציה.

ולגבי ניסיון הורדת המהירות באמצעות SpeedFan, גם ללא הצלחה... ניסיתי לשנות את כל הפרמטרים, אך אף אחד לא השפיע.

המארז נקי למדי, אני מנקה אבק כמעט כל חודש וחצי-חודשיים.

גם סידור הכבלים טוב והמארז יחסית מאוורר.

צירפתי תמונות מסכים מכל תוכנה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

חפש בביוס אפשרות של SMART FAN או Q FAN..מה שיאפשר לך שליטה על הRPM..לגבי הSPEEDFAN יש מדריך בסטיקי :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חפש בביוס אפשרות של SMART FAN או Q FAN..מה שיאפשר לך שליטה על הRPM..לגבי הSPEEDFAN יש מדריך בסטיקי :xyxthumbs:

סליחה על הדיליי, ככה זה במועדי ב'.

מצאתי בביוס באמת SMART FAN ויש לי שם מספר אפשרויות בהן ניתן לבחור.

40 מעלות, 45 מעלות ... 65 מעלות או Disable.

במה לבחור?

פורסם

במחשב הישן שלי המבוסס פנטיום D 820 קיים מאוורר Freezer 7 Pro.

הוא כן PWM (משנה את מהירותו לפי טמפרטורת הסביבה).

כמו ש taotao ציין, הוא מגיע (אצלי) לעיתים רחוקות למהירות מרבית של 2500 סל"ד (בקיץ).

בדר"כ כלל המהירות שלו בקיץ היא באזור ה 2000-2200 סל"ד ובסתו/חורף 1800-2000 סל"ד.

אני מציע לך לנקות אותו היטב, כי אצלי גם במהירות 2500 סל"ד הוא לא מרעיש (אם כי ניתן לשמוע אותו).

פורסם

תבחר טמפ' שאתה רוצה שהקירור ישאף אליה..ככה לוח האם יתאים את הRPM לטמפ'..

כמובן שתהיה ראלי..אם תגדיר 30+- מעלות אז הקירור יסתובב על MAX שכן המעבד לךא יגיע ל30 מעלות כאשר יש 30+ מעלות בחדר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים