עבור לתוכן

שימוש בכרטיס קול ייעודי לעומת כרטיס מובנה בעת שימוש באוזניות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן לרכוש בימים הקרובים את האוזניות Audio-Technica ATH-AD700 לאחר ששמעתי עליהן המלצות רבות. האוזניות מיועדות בעיקר לשימוש עם המחשב שלי. בעקבות הרכישה המתוכננת, חשבתי שאולי כדאי גם לשדרג את כרטיס הקול במחשב. כרגע אני משתמש בכרטיס הקול המובנה בלוח האם - Realtek Al888. אני שוקל לרכוש את ה- Asus Xonar D1, הבנתי שהוא כרטיס טוב ביחס למחיר שלו, אך רציתי לדעת האם באמת אני אוכל לשמוע שיפור בסאונד בעזרתו, בעת שימוש באוזניות?

השימוש העיקרי שלי במחשב ובאוזניות הוא למטרת משחקים, אך גם לא מעט לטובת סרטים ומוסיקה. כמובן אם יש כרטיס קול אחר שאתם ממליצים אשמח לשמוע.

שאלה נוספת היא, האם ניתן לחבר את האוזניות לכרטיס הקול כגון ה-Xonar, ובמקביל להשאיר את הרמקולים שלי מחוברים לכרטיס הקול המובנה בלוח האם (על מנת לחסוך כל פעם את ההוצעה וההכנסה של החיבור, וההחלפה בין האוזניות לרמקולים)?

עריכה: האם למישהו יש ניסיון עם אחד מכרטיסי הקול החיצוניים, המתחברים בחיבור usb ותפקידם העיקרי הוא יצירת וירטואליזציה של 7.1 ערוצים, כמו לדוגמא

ה - ?SteelSeries Siberia USB Soundcard

http://www.pcgames.co.il/SteelSeries_Siberia_USB_Soundcard-1878.html?isFromCat=1&Tmp=0&PN=1

תודה מראש

פורסם
  • מחבר

מישהו?

אשמח לקבל עצה כלשהי

תודה.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

כל הכרטיסי עבודה בעיניים האלה לא מומלצים בעליל. ה-D1 זוכה למוניטין טוב, אני עוד לא בחנתי אותו לעומק אך אני בהחלט מקווה שייצא לי בעתיד.

תתחיל מהכרטיס OB שלך. סביר להניח יהיו רעשי רקע שמיעים ואז אתה תחליט שהגיע הזמן לשדרג. אם לא יהיו רעשים כאלה, אז פשוט תחליט אם זה נשמע מספיק טוב לאוזן שלך. לדעתי באודיו כדאי לעלות למעלה בשלבים ולא לקפוץ ישר עד הסוף. זה פשוט הרבה יותר כיף :)

בנוגע להפעלה של 2 כרטיסים במקביל. אין בעיה, אך צריך להתעסק קצת יותר עם תוכנה (תצטרך בכל תוכנה לבחור עם איזה מהכרטיסים היא עובדת). יכול להיות שיהיה נוח יותר פשוט לשים איזה קופסת מיתוג כלשהי ולהעביר בין האוזניות לרמקולים. זה גם לא צריך לעלות הרבה מדיי.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. כנראה שבאמת הדרך הכי טובה לפעול, היא לנסות ולבחון קודם כל איך הדברים נשמעים עם הכרטיס OB, ולהגיע למסקנה אם זה מספק.

העניין הוא, שעד שאני לא אשמע באמת אודיו ברמה איכותית וגבוהה, קשה יהיה לי להשוות ולדעת איך הדברים יכולים להישמע. אז אני אסתפק במה שיש לי, שזה לא דבר רע בהכרח, אך אני מניח שאני אפסיד חווית שמיעה מוצלחת יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים