עבור לתוכן

חיבור לדים....

Featured Replies

פורסם

לכל לד אתה מחבר נגד אחד

לגבי המולקס

שני השחורים (זהים לגמרי) הם אדמה

הצהוב הוא פלוס 12V

האדום הוא פלוס 5V

• תגובות 46
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האדום הוא 5V והצהוב 12V.

בשביל שתוכל להשתמש רק בנגד אחד לשני לדים תצטרך לחבר אותם בחיבור טורי

פורסם

שחורים - 0

אדום - +5

צהוב - +12

יש כאלה שמעדיפים לחבר נגדים במקביל מפני שכשל של אחד מהלדים יכול לגרום

1. אם אופסי צודק אז לא תהיה התנגדות והלד ישרף

2. אם אלינין צודק ןזה מה שנכון\נפוץ פשוט יהיה שם נתק ושום לד לא ידלק. לא נורא אבל עדיף לדים דולקים פחות אחד מאשר בכלל לא

פורסם

עריכה: כמו שכבר אמרו לפני:

מולקס:

צהוב 12+

אדום 5+

שחור 0

אדום מחובר לנגד מוחבר ללד מחובר לשחור

ואת זה אתה יכול כמה פעמים שאתה רוצה... (במקביל - כלומר לא בשרשרת אחת ארוכה)

פורסם

כשלד נשרף בניגוד לנורה רגילה הוא נהיה קצר

נורה רגילה (מבוססת חוט להט) נהיית פשוט נתק במעגל כאילוו פתחו את החוט. הלד הופך לקצר כלומר המעגל עדיין סגור ויש פחות לד אחד.

פורסם

כשלד נשרף בניגוד לנורה רגילה הוא נהיה קצר

נורה רגילה (מבוססת חוט להט) נהיית פשוט נתק במעגל כאילוו פתחו את החוט. הלד הופך לקצר כלומר המעגל עדיין סגור ויש פחות לד אחד.

(בחיבור בטור)

ואז זרם עולה (כי יש יותר מתח על הנגד) ועוד לד הולך :'( :'( :'(

וחוזר חלילה :-X

פורסם

טוב מה אני אעשה, חיברתי לד עם נגד והספק (AT) עשה ניצוץ ואחרי זה לא רצה להידלק עוד :'( (אבל הוא היה של אנטק!! :( )

פורסם

כן באמת...כזה זילזול בעינב..אני מבין את מה שהוא אומר כי לפי הדיבורים הרבים שלי איתו (גם בפרטי) הוא מבין לא פחות מאחרים באלקטרוניקה...(אני לא אומר שהוא הכי טוב אני יודע שיש כאן עשרות מצויינים!!)..והוא דווקא ממש יכול לעזור לפי דעתי באלקטרוניקה כמו שהוא עזר לי..חחח בדיוק רשמתי גם תגובה לתארד אחר והוא שאל שתי שאלות אז אחת עניתי והשניה אמרתי שכדאי לו כבר לשאול מישהו שיותר מבין באלקטרוניקה ממני (עינב ;) ) ככה רשמתי..חחח משהו כזה ;)..

בקשר לפותח התארד...נגדים לא הולכים לפי V (לפי מה שידוע לי..) הם הולכים לפי OHM, ככה שיש פה מחשבון שאתה מכניס כמה אמפר הלד וכמה וולט אתה מביא לו ודברים כאלה..והוא אומר לך איזה נגד אתה צריך..אז קודם כל תברר איזה לד אתה קונה..ואחר כך תבדוק במחשבון הזה איזה נגד אתה צריך ותקנה גם נגדים כאלו..

http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng

בהצלחה..! ;)

באתר הזה שרן הביא, למה הם מתכוונים ב-Voltage Drop Across LED? תנו דוגמא בבקשה..

פורסם

טוב מה אני אעשה, חיברתי לד עם נגד והספק (AT) עשה ניצוץ ואחרי זה לא רצה להידלק עוד :'( (אבל הוא היה של אנטק!! :( )

תפרק את הספק ותחליף את הפיוז.

פעם הבאה תבצע חישובים לפני החיבורים.

פורסם

תחכה זמן מה - תוציא את כבל החשמל מהספק - תכניס חזרה ותנסה להדליק ( אני עושה כל הזמן ניצוצות - כמובן שלא בכוונה - אבל הספקים עומדים בזה - שלי לפחות )

פורסם

גם לי הייה את זה תנתק את הכבל של הספק מהלוח ותחבר בחזרה והכל אמור לחזור לעבוד . קפץ לך פקק בספק

פורסם
  • מחבר

בקיצור חברה...

יש לי לד 3V

אני צריך לקנות נגד 100אוהם...

:)

פורסם
  • מחבר

ורק בשביל להבהיר תנקודה שלי שוב...

שאלתי שאלה ומעניין איך כולם הבינו.. ועינב לא...

אז הנה !!!

צחקתי על זה שהוא לא מבין\הבין על מה מדובר....

וסתם מגיב...

אז שלא ינחש גם כן בגלל כוכב לא כוכב...

פורסם

ורק בשביל להבהיר תנקודה שלי שוב...

שאלתי שאלה ומעניין איך כולם הבינו.. ועינב לא...

אז הנה !!!

צחקתי על זה שהוא לא מבין\הבין על מה מדובר....

וסתם מגיב...

אז שלא ינחש גם כן בגלל כוכב לא כוכב...

למה אתה מקפיץ?!?

ומי אמר לך שעינב לא מבין??

אולי הוא כן מבין אבל הוא לא הגיב בנושא??

למה אתה מסיק סתם מסקנות לגביו??

בהתחלה כנראה הוא לא הבין..אבל אחרי שהבהירו לו את זה אז כנראה שהוא כן מבין עכשיו ולא מגיב לך לנושא

אז מה אתה סתם אומר דברים על עינב בלי שאתה בכלל יודע מה הוא כן יודע??

זה נקרא ז-י-ל-ז-ו-ל!! >:( ::)

ושלא תחשוב לי שאני בא נגדך..אני לא מכיר אותך..ואין לי שום דבר נגדך..אבל אני אומר שאתה מסיק סתם מסקנות על אנשים..,

ואין לי נטיות מה הקשר?!?! בגלל ניק של בן אדם אז הניק מראה איזה אופי הוא?? מה אז אם למישהו קוראים the killer אני יכול לצלצל למשטרה ויעצרו אותו אני אגיד שהוא רוצח לפי הניק שלו!!

פורסם
  • מחבר

למה אתה מקפיץ?!?

ומי אמר לך שעינב לא מבין??

אולי הוא כן מבין אבל הוא לא הגיב בנושא??

למה אתה מסיק סתם מסקנות לגביו??

בהתחלה כנראה הוא לא הבין..אבל אחרי שהבהירו לו את זה אז כנראה שהוא כן מבין עכשיו ולא מגיב לך לנושא

אז מה אתה סתם אומר דברים על עינב בלי שאתה בכלל יודע מה הוא כן יודע??

זה נקרא ז-י-ל-ז-ו-ל!! >:( ::)

ושלא תחשוב לי שאני בא נגדך..אני לא מכיר אותך..ואין לי שום דבר נגדך..אבל אני אומר שאתה מסיק סתם מסקנות על אנשים..,

ואין לי נטיות מה הקשר?!?! בגלל ניק של בן אדם אז הניק מראה איזה אופי הוא?? מה אז אם למישהו קוראים the killer אני יכול לצלצל למשטרה ויעצרו אותו אני אגיד שהוא רוצח לפי הניק שלו!!

:\

First of all i wasent Spamin

and besides that little sentence u wrote there that was little funny

u r an ass

:)

love u

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים