עבור לתוכן

חיבור לדים....

Featured Replies

פורסם

אני חוזר ומפנה אותך לתשובה האחרונה (A11):

"LED is punctured by transient high voltage and Short-circuit will thus happen. This is because no good measures of ESD protection are taken"

אני לא אומר שתמיד יהיה קצר. (בעזרת מספיק זרם כל קצר הופך לנתק...) אני רק אומר שזו אפשרות ממשית.

התהליך הוא כמו של דיודה שנפרצת והופכת להיות מוליך.

• תגובות 46
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מממ... קודם כל במקרה הראשון הם מדברים על קצר במעגל המשולב עצמו...

"When the super highway's LED Display Planel occurred short-circuit error data (one or several LED lines didn't light up) "

דבר שני גם הם אומרים שקצר ללד ייתכן רק לזמן קצר ביותר וללא הגבלת זרם - ולכך מיועד הרי הנגד - כפי שאמרתי כבר בפוסט הראשון - אם יש נגד אין למה לשים גם דיודה... וגם מצב זה (של לד פרוץ כקצר) הוא זמני ביותר - כפי שגם הם ציינו...

שוב אומר : לד שרוף מהווה נתק - ישנו זמן קצר בין הרגע שהוא עובר פריצה ע"י מתח גבוה לרגע שבו הוא נשרף שבו הוא מהווה קצר! אך עם השריפה מתה היכולת שלו להעביר מתח... ::)

פורסם
  • מחבר

כן באמת...כזה זילזול בעינב..אני מבין את מה שהוא אומר כי לפי הדיבורים הרבים שלי איתו (גם בפרטי) הוא מבין לא פחות מאחרים באלקטרוניקה...(אני לא אומר שהוא הכי טוב אני יודע שיש כאן עשרות מצויינים!!)..והוא דווקא ממש יכול לעזור לפי דעתי באלקטרוניקה כמו שהוא עזר לי..חחח בדיוק רשמתי גם תגובה לתארד אחר והוא שאל שתי שאלות אז אחת עניתי והשניה אמרתי שכדאי לו כבר לשאול מישהו שיותר מבין באלקטרוניקה ממני (עינב ;) ) ככה רשמתי..חחח משהו כזה ;)..

בקשר לפותח התארד...נגדים לא הולכים לפי V (לפי מה שידוע לי..) הם הולכים לפי OHM, ככה שיש פה מחשבון שאתה מכניס כמה אמפר הלד וכמה וולט אתה מביא לו ודברים כאלה..והוא אומר לך איזה נגד אתה צריך..אז קודם כל תברר איזה לד אתה קונה..ואחר כך תבדוק במחשבון הזה איזה נגד אתה צריך ותקנה גם נגדים כאלו..

http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng

בהצלחה..! ;)

עריכה:

1 אני מצטער אם פגעתי בך... אני פשוט צחקתי על זה שאני שאלתי ברור מאוד ואתה סתם מגיב כאילו משעמם לך...

2 ואתה גוהן משהו תסתום תפה יא הומו מה אתה מתחיל איתו...? מה הקשר אתה מתערב.. לא זילזלתי בו...

מצטער על השפה ... פשוט מעצבן שלא יתערב

פורסם

אפשר לשרוף ספק עם לד מכיוון שלד שרוף הופך לקצר ::) . ( קצר - דרך טובה לשרוף ספק :P )

בנוסף לדברים שalianyn בקשר ללד שמהווה קצר אז זה גם לא כל כך קל להרוס ספק, היה פה בפורום אחד שהחליט שיותר כיף לקצר את הספק במקום לסגור אותו עם הכפתור, אחרי מס' פעמים החוטים היו חמים או שהוא חטף זרם אבל הספק היה בסדר

פורסם
  • מחבר

בואו נסגור עניין!!!

יש לי לד 3V

מולקס 5 V

נשאר 2V

איזה נגד אני צריך לבקש מהמוכר...?

של כמה V או מהואאוהמאוה או מה שאמרת שם...?

פורסם

ללד אחד ?

100 אום יספיקו

פורסם

כפי שכבר אמרתי מקודם :

2. הנגד הדרוש לך תלוי בזרם העבודה של הלד - ללד של 20 מיליאםפר דרוש לך נגד של 100אוהם.
פורסם

עריכה:

1 אני מצטער אם פגעתי בך... אני פשוט צחקתי על זה שאני שאלתי ברור מאוד ואתה סתם מגיב כאילו משעמם לך...

2 ואתה גוהן משהו תסתום תפה יא הומו מה אתה מתחיל איתו...? מה הקשר אתה מתערב.. לא זילזלתי בו...

מצטער על השפה ... פשוט מעצבן שלא יתערב

??!??!

מתחיל איתו?!?-מי זה איתו?, סליחה התערבתי?? רק אמרתי(הבעתי את דעתי!!) שזה לא בסדר זלזלת כמו שעינב חשב וציינתי למה לא אמרתי שום דבר רע נגדך לא עשיתי לך כלום מזו ההתנגהגות הזאתי כלפי (ועוד אחראי הפורום שלך לי הודעה פרטית להרגיע אה שאני שמרתי על חוקים ולא קללתי כי צנזרתי ועשיתי כמו שרשום בחוקים "אדם חכם אמר לי פעם שעדיף לקלל מבלי לקלל כלומר אתם עצבניים על משהו\מישהו תכתבו את זה באופן מתוחכם ולא באנלי" אז רשמתי את המילים באופן חכם מה שאתה עושה פה זאת קללה בלי צינזור ובלי כבוד למשתמש אחר שזאת חוצפה! ולי שולחים מכתבים אתם מבינים?? שעדיין לא הצלחתי להחזיר לו תגובה שתוכיח לו הכל כי הפורום נתקע שאני לוחץ על תגובה בהודעה האישית..)

וזה שרשמת מצטער על השפה..זה כבר טוב אבל מה עצבנתי..ההפך גם רשמתי תגובה לנושא שלך בנוסף אולי כדאי לעזור..אז מה עצבנתי??

זה נראה כאילו כולם פה נגדי אולי תגידו לי מה עשיתי?? בגלל הניק SuperGohan?? :'( :'( :-\

פורסם

בנוסף לדברים שalianyn בקשר ללד שמהווה קצר אז זה גם לא כל כך קל להרוס ספק, היה פה בפורום אחד שהחליט שיותר כיף לקצר את הספק במקום לסגור אותו עם הכפתור, אחרי מס' פעמים החוטים היו חמים או שהוא חטף זרם אבל הספק היה בסדר

רגע, אתה אומר שקצר זו לא דרך (טובה) לשרוף ספק?

פורסם

ספק הוא לא דבר כל כך פשוט שנהרס כל כך מהר. ספקי מעבדות אלקטרוניקה רק יוציאו ניצוץ אם תקצר אותם, ספק מחשב גם עלול לעשות ניצוץ אבל ברוב המקרים הוא יכבה ואחרי כיבוי והדלקת הספק מחדש עם המפסק שלו מאחורה הוא אמור לחזור לפעילות רגילה

פורסם
  • מחבר

??!??!

מתחיל איתו?!?-מי זה איתו?, סליחה התערבתי?? רק אמרתי(הבעתי את דעתי!!) שזה לא בסדר זלזלת כמו שעינב חשב וציינתי למה לא אמרתי שום דבר רע נגדך לא עשיתי לך כלום מזו ההתנגהגות הזאתי כלפי (ועוד אחראי הפורום שלך לי הודעה פרטית להרגיע אה שאני שמרתי על חוקים ולא קללתי כי צנזרתי ועשיתי כמו שרשום בחוקים "אדם חכם אמר לי פעם שעדיף לקלל מבלי לקלל כלומר אתם עצבניים על משהו\מישהו תכתבו את זה באופן מתוחכם ולא באנלי" אז רשמתי את המילים באופן חכם מה שאתה עושה פה זאת קללה בלי צינזור ובלי כבוד למשתמש אחר שזאת חוצפה! ולי שולחים מכתבים אתם מבינים?? שעדיין לא הצלחתי להחזיר לו תגובה שתוכיח לו הכל כי הפורום נתקע שאני לוחץ על תגובה בהודעה האישית..)

וזה שרשמת מצטער על השפה..זה כבר טוב אבל מה עצבנתי..ההפך גם רשמתי תגובה לנושא שלך בנוסף אולי כדאי לעזור..אז מה עצבנתי??

זה נראה כאילו כולם פה נגדי אולי תגידו לי מה עשיתי?? בגלל הניק SuperGohan?? :'( :'( :-\

עריכה:

שיגעת את רבק...

עזוב אותי

אני מצטער אם עשיתי לך משהו רע...

BTW

אף אחד לא נגדף תפסיק להתבכיין

והניק שלך די גאיי אז...

תודה שאתה נוטה לכיוונים שונים וזהו.. ונקבל אותך כמו שאתה

פורסם
  • מחבר

כפי שכבר אמרתי מקודם :

יש לך אייסיקיו?!?!?!

alianyn

פורסם

כמה שאלות בנושא....

נגיד ואני מעוניין לחבר שני לדים לאותו החיבור....

כל לד משתמשת בכ ~2.1V

החיבור מולקס מספק לי 5V

איזה נגד אני צריך לשים? [אבל לנצל את מלוא היכולת של הלדים... שההתנגדות לא תוריד מההספק שלהם (אני יודע שאם שמים התנגדות יותר גדולה ממה שצריך אז זה פשוט מעמעם את האור...)]

ונכון במולקס יש 4 קבלים...

האדום הוא +

שני השחורים הם - (אדמה)

ולמה משמש הצהוב? גם הוא + כמו האדום?

פורסם

אם אתה מתכוון להשתמש בנגד אחד לכמה לדים אתה מסתכן בהרס של כולם בעקבות כשל של אחד הלדים.

ולכן עדיף (למרות שעולה טיפה יותר) נגד לכל לד

פורסם

אבל לחבר כל לד (ביחד עם נגד מתאים) לאותו החיבור? או כל אחד לחיבור בפני עצמו?

ותענה לי גם בבקשה על השאלה השניה עם אתה יודע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים