עבור לתוכן

חיבור לדים....

Featured Replies

פורסם

שלום לכם...

עשיתי חיפוש ...

ומצאתי איזה תראד...

ולא ממש הבנתי כי היה שם ממש סיפור אגדה...

יש לי שאלה קטנה....

החיבור במולקס 5 V

נגיד אני קונה לד של 3 V

אז זתומרת שאני צריך נגד של 2 V ש"יספוג" כמו שאמרו בתראד ההוא שיספוג 2 V את ההפרש...

ואת הנגד אני מחבר למולקס... ואת הלד לנגד...?

זה השאלה שלי.... :)

Thanks.... Chicco

• תגובות 46
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

השאלה שלך לא מובנת בכלל , מה אתה רוצה לעשות?

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחחח

אני חושב שאני יחכה למישהו אחר :)

לולול

עריכה: אני מצטער אבל אני חייב שוב לציין משהו...

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

פורסם

תשים לפני הנגד והלד דיודה רגילה (שרפתי ספק של אנטק בגלל שלא השתמשתיי בדיודה מסכנה urgghhhhh) כדי שהחשמל לא יחזור או משהו כזה...

אה כן תחבר את הנגד לרגל הפלוס (עדיף) של הלד ומהצד השני שלו למולקס 5V את הרגל של הלד שלא מחוברת לנגד תחבר לאדמה (מינוס)

פורסם
  • מחבר

תשים לפני הנגד והלד דיודה רגילה (שרפתי ספק של אנטק בגלל שלא השתמשתיי בדיודה מסכנה urgghhhhh) כדי שהחשמל לא יחזור או משהו כזה...

אה כן תחבר את הנגד לרגל הפלוס (עדיף) של הלד ומהצד השני שלו למולקס 5V את הרגל של הלד שלא מחוברת לנגד תחבר לאדמה (מינוס)

בוא נראה אם הבנתי...

רגל אחד מהנגד לפלוס של הלד....

רגל שניה של הנגד לאדום שבמולקס?

ןהרגל השניה של הלד לחבר לאיזה שהוא שחור מה2 שיש במולקס?....

ואנחנו מדברים על

לד 5V

ונגד 2 V

חיובי?

פורסם

אתה אמרת קודם לד 3V ונגד 2V בשביל להוריד את שאר המתח מה5V של הספק. בלבת אותי

פורסם
  • מחבר

:\

אני מצטער כן

לד 3 V

נגד 2 V

שיהיה 5 ביחד שיתאזן למולקס...?

אז בסדר כמו שרשמת בחיבורים...?

כי אן כן אני הולך עכשיו לקנות הרבה לדים...

אז תענה מהר ותודה רבה

פורסם

1. כפי שסביר להניח שכתוב בת'רד - אין כזה דבר נגד של 2V - השקע יותר זמן בקריאה ונסיון להבין - בשביל זה הוא קיים ;)

2. הנגד הדרוש לך תלוי בזרם העבודה של הלד - ללד של 20 מיליאםפר דרוש לך נגד של 100אוהם.

3. <manbot> שרפת ספק מחיבור של לד? סביר להניח שמחיבור של משהו אחר - זה לא אומר שעכשיו לכל דבר צריך לחבר דיודה - מה גם

שלד הוא סוג של דיודה - אמנם הוא יפרץ הרבה יותר בקלות מדיודה רגילה גם בעומסים נמוכים יותר אך ישרף ויהווה נתק הרבה לפני שיגרום

לנזק... כך שללא ספק אין צורך בדיודה...

בהצלחה...

פורסם

קודם כל ממש אהבתי את הקטע של הזלזול שלך בי ... ( כנראה בגלל שיש לי כוכב אחד ,זה לא אומר שום דבר , כי אני יכול להיות מבחינת אלקטרוניקה יותר חזק מכולם ).. ואפילו ממנהל הפורום פה ושל כל האתר.

ועקב הזלזול שלך אני מקווה מאוד שלא תצליח ושישרף לך המעגלים במחשב .. ;D

פורסם

קודם כל ממש אהבתי את הקטע של הזלזול שלך בי ... ( כנראה בגלל שיש לי כוכב אחד ,זה לא אומר שום דבר , כי אני יכול להיות מבחינת אלקטרוניקה יותר חזק מכולם ).. ואפילו ממנהל הפורום פה ושל כל האתר.

ועקב הזלזול שלך אני מקווה מאוד שלא תצליח ושישרף לך המעגלים במחשב .. ;D

כן באמת...כזה זילזול בעינב..אני מבין את מה שהוא אומר כי לפי הדיבורים הרבים שלי איתו (גם בפרטי) הוא מבין לא פחות מאחרים באלקטרוניקה...(אני לא אומר שהוא הכי טוב אני יודע שיש כאן עשרות מצויינים!!)..והוא דווקא ממש יכול לעזור לפי דעתי באלקטרוניקה כמו שהוא עזר לי..חחח בדיוק רשמתי גם תגובה לתארד אחר והוא שאל שתי שאלות אז אחת עניתי והשניה אמרתי שכדאי לו כבר לשאול מישהו שיותר מבין באלקטרוניקה ממני (עינב ;) ) ככה רשמתי..חחח משהו כזה ;)..

בקשר לפותח התארד...נגדים לא הולכים לפי V (לפי מה שידוע לי..) הם הולכים לפי OHM, ככה שיש פה מחשבון שאתה מכניס כמה אמפר הלד וכמה וולט אתה מביא לו ודברים כאלה..והוא אומר לך איזה נגד אתה צריך..אז קודם כל תברר איזה לד אתה קונה..ואחר כך תבדוק במחשבון הזה איזה נגד אתה צריך ותקנה גם נגדים כאלו..

http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng

בהצלחה..! ;)

פורסם

SuperGohan תודה חופשי מתי שאתה רוצה :)

פורסם

SuperGohan תודה חופשי מתי שאתה רוצה :)

חיחיחי ;)

תודה אחי! ;)

ודרך אגב..אשמח אם תקראו לי רן...(זה נוגע גם לשאר אנשי הפורום..)

ככה יותר נעים לשמוע.. ;)

פורסם

אפשר לשרוף ספק עם לד מכיוון שלד שרוף הופך לקצר ::) . ( קצר - דרך טובה לשרוף ספק :P )

פורסם

על סמך מה אתה אומר את זה? בדיוק כמו (כמעט) כל רכיב אלקטרוני אחר - כשלד נשרף הוא הופך לנתק!...

אשמח אגב לשרוף לד ישן למענך - אבל אתה מוזמן לבדוק בעצמך - הדבר היחיד שייתכן הוא שחיבור לד הפוך למתח גבוה יגרום לפריצה קבועה של הלד - אך בגלל תכונות הלד ומבנהו זה גם כן יגרום לו להישרף ולהוות נתק...

פורסם

הם http://www.mblock.com.tw/services/faq/MBI5027.html#q1 למשל אומרים את זה (תשובה אחרונה). זה נראה מקור מהימן, הם מתמחים בניתוק והחלפה של לדים תוך כדי עבודה ברמזורים וכו'

אגב, אפשר לקרוא על זה בעוד מקומות.

חוצמזה הם גם מייחסים את הקצרים לתכנון לקוי של מגבילי זרם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים