עבור לתוכן

מדריך לתיקון כפתור ה-power בשלטי YES

Featured Replies

פורסם

לשלטים של הלווין והכבלים יש נטיה מעצבנת להתקלקל. במיוחד כפתור הכיבוי וההדלקה.

במקום להחליף את השלט כולו ולשלם כמה עשרות שקלים לחברת YES אפשר באמצעים פשוטים לסדר את הבעיה.

המדריך מתאר תיקון שלב של YES אך אני מניח שהשלט של הכבלים הוט בנוי באותה צורה.

שלב 1:

הוציאו מהשלט את הבטריות והבריגו החוצה את הבורג הקטן שמאחוריהם.

1_143400804.jpg[br]פורסם בתאריך: 16.07.2010 בשעה 13:12:37

כדי לפתוח את השלט צריך להפריד בין המכסה העליון לתחתון. המכסים מחוברים בעזרת 9 מגרעות. 4 בכל צד ו-1 מאחורה (ראו את החצים האדומים)

פשוט צריך לדחוף מברג באיזור של המגרעת ולהפריד בכוח את המכסים.

1_143400986.jpg[br]פורסם בתאריך: 16.07.2010 בשעה 13:13:29

החלק השמאלי הוא הצד התחתון של הכפתורים שימו לב שמתחת לכל כפתור יש חומר מוליך והכפתור האמצעי עם החומר מוליך בצורת מסגרת זה כפתור הכיבוי הבעייתי.

החלק הימני אלו המגעים שהחומר המוליך צריך לסגור על מנת שהכפתור יעבוד. גם כאן ניתן לראות את המגעים של כפתור הכיבוי בצורת מסגרת. שימו לב שבתוך המסגרת ישנן שתי דיודות. השמאלית אדומה ומימין ירוקה. אלו הדיודות שמאירות את כפתור הכיבוי כשלוחצים עליו או על הכפתורים לידו ( SAT / TV ).

1_143401108.jpg[br]פורסם בתאריך: 16.07.2010 בשעה 13:14:30

בתמונה כפתור הכיבוי והמגעים מקרוב. עכשיו כבר אפשר לראות את הבעיה, במשך הזמן החומר המוליך מתחת לכתפור נשחק (ראו סימון אדום) ולכן כשלוחצים עליו הוא לא מצליח לסגור מעגל בין המסגרת הגדולה לקטנה במגעים מצד ימין.

1_143401180.jpg[br]פורסם בתאריך: 16.07.2010 בשעה 13:15:20

כדי לתקן את הבעיה צריך להחליף את החומר המוליך שנשחק. לא ברור למה YES לא מכניסים לשם חומר עמיד יותר שלא נשחק כמו מסגרת ברזל אבל זו כבר בעיה אחרת.

אני בחרתי לתקן בעזרת נייר כסף. שמים טיפת סופר גלו על מסגרת המחומר המוליך ומניחים עליה ריבוי קטן של נייר כסף.

הערה: בעיה קטנה עם הפיתרון הוא שנייר הכסף יסתיר את תאורת הדיודות לכן אם אתם רוצים ללכת על פיתרון טוב יותר אפשר לגזור חור קטן באמצע נייר הכסף ( ראו סימון בתמונה )

זהו, חכו כמה שניות שהדבק יתיבש וסגרו הכל.

השלט יעבוד כמו חדש

1_143401308.jpg

פורסם

מדריך נחמד.

האמת שכבר יצא לי לעשות את זה בעבר, אבל דווקא עם סופר-גלו זה לא הלך טוב כי

פשוט כל הכפתורים נדבקו להם. אולי שמתי יותר מדי סופר גלו פשוט...

פורסם

רצוי מאוד שתעשה חור גדול באמצע כדיי שהאלומיניום לא יגע בהלחמות של הלדים ויקצר אותם

פורסם

יפה. הערה: רצוי להשתמש בנייר כסף שמגיע עם חבילות סיגריות באריזה רכה. על הצד הפנימי שלו יש נייר, והוא נדבק טוב יותר עם סופר גלו.

פורסם

תודה רבה על הטיפ :yelclap:

עובד כמו חדש :D

פורסם

אחלה מדריך וזה גם תופס על כל שלט.

פורסם

אם אני ימרח על זה SOLDER PASTE ואז יחמם או פשוט ישאיר את זה ככה.. זה יעבוד טוב בתור מוליך?

פורסם

אם אני ימרח על זה SOLDER PASTE ואז יחמם או פשוט ישאיר את זה ככה.. זה יעבוד טוב בתור מוליך?

לא כי פלאקס לא מוליך !

פורסם

אתה יכול לנסות לצייר אל זה אם עיפרון. אבל כנראה שהצבע שלו יימחק מהר מאוד (כמו המצב הקיים בשלט) או יעבור לצד השני ואז זה יישאר מחובר כל הזמן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים