עבור לתוכן

האם ה- LG W2220P מפיק רעש כשה-Brightness שלו מוגדר על בין 30 ל-80?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בין אם אתם בעלי LG W2220P או כאלו שמכירים אותו מקרוב, האם תוכלו להגיד לי אם המסך מפיק רעש שהבהירות שלו מוגדרת על בין 30 ל-80?

רעשים יחסית מפריעים לי (גם המחשב נמצא בחדר שקט, ובמחינה אקוסטית כל רעש יכול להפריע מאוד).

בעבר חשבתי לקנות את ה- Dell 2209WA אבל מתגובות של אנשים ברשת הבנתי שבוקע ממנו רעש כשהבהירות נמצאת בטווח שנוהגים להשתמש בו.

מכיוון שגם המסך הזה הוא e-IPS כמו ה-2209WA אני חושש שגם ממנו בוקע רעש בטווח בהירות שימושי.

ושאלה נוספת על המסך, אני לא גיימר כבד, אבל מתכנן לשחק בו לעתים קרובות (על HD5850), האם מנסיונכם האישי את מרגישים בהבדל מבחינת מהירות התגובה של המסך במשחקים?

תודה רבה חברים

מעריך את עזרתכם הרבה לכל באי הפורום.

פורסם

* אני לא שומע שום רעש וניסיתי להגדיר את המסך על בהירות של 75, 60, 45 ו-30.

* אני אישית משחק יחסית מעט אך לא הרגשתי במריחות בזמן משחקים, כולל משחקי FPS.

פורסם

לאיזה הבדל במהירות התגובה אתה מתכוון? בהשוואה למה?

מהירות התגובה היא לא יותר מסתם נתון מנופח ומקדם מכירות. היום אין לו שום משמעות (וגם בעבר משמעותות הייתה נמוכה) כשגם הפאנלים ה"איטיים" כבר מזמן ירדו מתחום ה-10ms. מריחות ושאר תופעות Ghosting למיניהן נובעות מדברים אחרים לגמרי ואין שום סיבה שהמסך הזה (או דומיו) יציגו לך מריחות שכאלה.

פורסם
  • מחבר

* אני לא שומע שום רעש וניסיתי להגדיר את המסך על בהירות של 75, 60, 45 ו-30.

* אני אישית משחק יחסית מעט אך לא הרגשתי במריחות בזמן משחקים, כולל משחקי FPS.

תודה! עזרת לי מאוד!

עכשיו אני יכול לקנות את המסך הזה בלב שקט.

לאיזה הבדל במהירות התגובה אתה מתכוון? בהשוואה למה?

מהירות התגובה היא לא יותר מסתם נתון מנופח ומקדם מכירות. היום אין לו שום משמעות (וגם בעבר משמעותות הייתה נמוכה) כשגם הפאנלים ה"איטיים" כבר מזמן ירדו מתחום ה-10ms. מריחות ושאר תופעות Ghosting למיניהן נובעות מדברים אחרים לגמרי ואין שום סיבה שהמסך הזה (או דומיו) יציגו לך מריחות שכאלה.

בהשוואה למסכי TN 2ms. מכיוון שבבדיקות מעבדה תמיד רואים שה-ms האמיתי בחוויית עבודה רגילה על המחשב היא כ-4 עד 6 ms יותר ממה שמצויין במפרט הטכני של המסך. בדרך כלל זה כך, לא?

ותודה על המידע!

פורסם

שיטות המדידה של זמן התגובה לעולם לא מדויקות וגם לא זהות בין יצרנים שונים ולפעמים אפילו בין דגמים של אותו יצרן מדורות שונים.

זה נתון שנועד לדחוף מכירות ולהציג את זמן התגובה כאיזה נתון שאחראי לאיכות המסך כי אחרת, חס וחלילה, יהיו מריחות ואי אפשר יהיה לעבוד עם המסך.

בקיצור, אלו שטויות, המצאה שיווקית כדי למזער את חסרונותיו האובייקטיביים של פאנל ה-TN. בעבר הייתה לזה קצת משמעות בנסיבות מסוימות, אבל מאז הטכנולוגיה התקדמה מאוד וכבר שנים שכל מסך שתקנה, גם אם על הנייר זמן התגובה שלו "איטי", יתאים לך לסרטים ומשחקים.

לדעתי עדיף להשקיע בפאנל איכותי וארגונומיה כי שני אלו שווים את משקלם בזהב לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המפורט!

עד עכשיו די חששתי מללכת על פאנל ה-ips מחשש מחווית משחק ירודה בנוגע למהירות התגובה. עזרת לי מאוד.

בנוגע לארגונומיה אני מסכים איתך לחלוטין. כל מסך TN שיצא לי לבדוק מגיע עם גובה מסך קבוע, וניסיתי להתנחם בכך שאם גובה המסך יהווה בעיה אז אשתמש בהתקן VESA (שאני ממש לא רוצה להשתמש בו).

עכשיו אני שלם ובטוח שאני הולך על הבחירה הנכונה מכל הבחינות, כששלשום עוד חשבתי שלא משנה איזה פאנל אני אקח אני אצא קרח מאיפשהו.

מעריך מאוד את עזרתכם תמיד מחייך ו-About:blank.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים