עבור לתוכן

מחשב נייד 13.3''

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניינת לקנות מחשב נייד 13.3''.

התקציב - בערך 4000 ש"ח.

השימושים די בסיסיים - אופיס, אינטרנט, סרטים, וכו' + כמה תוכנות מתמטיות/סטאטיסטיות כמו סטטה. המחשב משמש כמחשב עיקרי בשבילי אבל אני גם נוסעת הרבה ולכן חשוב לי שהמחשב יהיה קל.

הציעו לי אתמול בבאג שני מחשבים של TOSHIBA:

Satellite u-500 ifn ו-Satellite T130 - 11U.

הבנתי שההבדלים העיקריים ביניהם הם בכרטיס מסך, בסוג המעבד ובזה שבT130 אין כונן דיסקים, מה שמוריד ממנו חצי קילו בערך. אשמח לשמוע עד כמה ההבדל בכרטיס מסך ובמעבד משמעותיים לשימושים הבסיסיים. בנוסף - האם שווה "לשלם" בחצי קילו נוסף בשביל הכונן דיסקים.

מצרפת את המפרט של המחשבים:

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=75138...

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=75137...

בנוסף, אמרו לי היום על שני מחשבים של דל שאולי מתאימים גם הם לדרישות הללו: inspiration ו-vostro 3300. איך הם לעומת שני הטושיבה הנ"ל? והאם קיים בהם כונן CD/DVD מובנה? (זה די חשוב לי).

תודה!

פורסם

אם לא חשוב לך כרטיס מסך חבל שתקחי נייד עם כזה שאינו מובנה - סתם יבזבז לך יותר חשמל.

מעבר לכך, חשוב לך HDMI? ורמקולים איכותיים?

בהנחה ולא, הווסטרו 3300 אחלה בחירה, עטוף בחומר עמיד יותר, מסך מט, קל (1.8ק"ג) מגיע עם צורב פנימי.

אפשר לסגור אותו מתחת ל4K גם עם אחריות עד הבית ל3 או 5 שנים.

החסרונות היחידים שלו הם שהוא מגיע בצורה בסיסית עם סוללת 4תאים ולא 6, רמקול אחד (לכן שאלתי לגבי רמקולים) והעובדה שאין לו HDMI.

אם לא משחק לך תפקיד, כ13" הוא אחלה.

יש לך גם נייד 13" אחר של דל שהוא יותר ביתי ופחות שייך לז'אנר העסקי, N3010, את יכולה לסגור אותו באיזור ה3,500 עם מפרט מאוד דומה לטושיבה שהסתכלת עליו, 3 שנות אחריות (רגילות, לא בבית הלקוח..) מגיע עם רמקולים איכותיים ו HDMI. לעומת הווסטרו, שני אלו, יש לו גם סוללת 6תאים.

אה, ואין לו צורב מובנה.

אם דל הולך להיות הכיוון שלך, אני ממליץ לך להסתכל באתר notebookclub.co.il יש שם מגוון מאוד רחב של דל - הם מתעסקים רק איתם, ואת יכולה לבחור בדיוק מה יהיה בו - סוללה, כמות זכרון, הרדיסק אחריות וכד'.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

כמי שלא ממש מבינה בדברים האלה:

החסרון של הרמקול אחד וה-HDMI מפריע לראות סרטים וסדרות מהאינטרנט? או שעדיין רואים בצורה מספיק איכותית?

ועוד שאלה - האם הדל עדיף על הטושיבה?

ודבר אחרון - האם יכול להיות שלא מוכרים את הוסטרו לא בבאג ולא באיבורי? איפה בעצם אני יכולה לקנות אותו?

תודה מראש!

פורסם

החסרון של רמקול אחד ולא זוג איכותי יבוא לידי ביטוי אם תרצי לצפות בסרט מבלי להשתמש באוזניות או רמקולים חיצוניים, אלא ברמקול של הנייד עצמו שהוא חלש ודיי חלש

החסרון של HDMI יבוא לידי ביטוי אם את מתכננת להתחבר למסך LCD ובמקום להתחבר עם כבל HDMI שהוא איכותי יותר, תאלצי להתחבר עם VGA, שהוא מעט איכותי פחות.

לגבי היכן לקנות - את יכולה לקנות בדיוק מהחנות שהפניתי אותך אליהם - הם מצוינים ונמצאים בפ"ת, ויש להם את המחירים הכי נמוכים כמעט למחשבים של DELL

כך שאם את הולכת על דל, אין סיבה לא ללכת לשם

אינך גם חייבת ללכת לחנות עצמה, אם התרשמת מהמחשב במקום אחר ונראה לך, תוכלי להזמין בטלפון או באתר ולקבל עם משלוח של כמה שקלים

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה.

אציק עוד טיפה: ה-HDMI לא נראה לי רלוונטי לי, אבל לגבי הרמקול האחד היות והמחשב נוסע איתי הרבה לחו"ל אני מניחה שלא אחבר לו רמקול חיצוני, ואז השאלה היא עד כמה שומעים בו רע באמצעות הרמקול העצמאי הבודד שלו? כמו כן - הכרטיס מסך המובנה הוא בסדר לשימוש בסיסי (לצפייה בסדרות ופה ושם סרטים וכמובן לעבודה שוטפת)?

לגבי החנות, טוב שהוספת את המידע שהם נמצאים בפ"ת, משום מה חשבתי קודם שמדובר בחנות וירטואלית בלבד ואני מעדיפה לקנות בחנויות אמיתיות ולא ויטואליות...

פורסם

הם ממש לא וירטואלים - יש להם בפ"ת אולם תצוגה עם כל הדגמים שהם מציעים כמעט.

כרטיס מסך מובנה יענה לצרכים שלך ואין לך ממה לדאוג - כרטיס מסך נדרש רק למשחקים עם גרפיקה וכו'

לגבי הרמקול - הייתי היום באולם תצוגה והתעניינתי בדגם הזה בעצמי, אין לי חוו"ד יותר מדי עמוק לגביו כי היה קצת רעש בחנות באותו רגע ולא ביצעתי איזו בדיקה מעמיקה

אם את משתמשת באוזניות זה לא אמור לשנות לך כלל, אבל כרמקול בודד אין לך סטריאו (עד כמה שיש בכלל בניידים..) והרמקול אמור להיות חלש יחסית לניידים אחרים.

הכי טוב, במידת האפשר, לכי להתרשם - הן חיצונית והן מכל דבר שמטריד אותך.

יש שם דגם 13" נוסף השני שציינתי n3010, תתרשמי גם ממנו - יש לו היתרונות שלו והחסרונות שלו.

תראי מה מתאים לך

פורסם
  • מחבר

טוב, אחלה המלצה. הייתי היום בחנות בפ"ת, נתנו לי שירות מעולה והתרשמתי מאוד מה-vostro 3300.

נשארתי עם כמה שאלות אחרונות:

2G זיכרון לשימושים בסיסיים זה מספיק, נכון? אין טעם לשלם על הרחבת זיכרון?

האם שווה לשלם על ה-WIN7 PROF. או להישאר עם הבסיסי?

דבר אחרון - הלחיצו אותי שלדל אין נציגות בארץ רק מעבדת שירות ושלכן השירות שלהם לא טוב. יש לך מושג אם זה נכון?

תודה שוב.

פורסם

דווקא הייתי ממליץ לך להרחיב זכרון, 2ג'"ב יכול להספיק ויכול שלא, זה מעט גבולי כי המע' הפעלה בעצמה דורשת לא מעט, ככה שהייתי הולך על בטוח.

לגבי האחריות, את מקבלת בדגם הזה אחריות עד הבית נדמה לי, והאחריות שלהם לפי מה ששמעתי מחבר שיש לו דל, נהדרת.

אני חושב שגם כדאי לך להרחיב אחריות אם את יכולה, ליותר משנה. ל3 או 5. האחריות של דל יחסית זולה להרחבה מול חברות אחרות (שם זה מסתכם באפילו 600שקל בערך) ובדגם הזה יש לך אחריות עד הבית שזה בכלל אחלה דיל. (99% שזה כך, אבל תשאלי ליתר בטחון)

לגבי הווינדוס, אני פחות יכול להמליץ לך...לא יודע, אני לא יותר מדי בקיא בהבדלים, יש לי את הפרו ואני לא באמת יודע מה ההבדל מול הגרסאות הפשוטות

מה שכן את יכולה לחפש באינטרנט יש טבלאות של הבדלים בין הגרסאות השונות של המערכת הפעלה ולשפוט לפי זה אם את מעוניינת

פורסם
  • מחבר

זיכרון אפשר גם להרחיב בהמשך, נכון?

פורסם

כן

פורסם
  • מחבר

אחלה.

המון תודה, עזרת לי ממש!!!

כל שנשאר לי זה לשלם ולהתחיל לעבוד במחשב :)

פורסם

בשמחה,

תהני :jump:

ותתחדשי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים