עבור לתוכן

בעיה בתאימות זיכרון ללוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לוח אם GA-EP31-DS3L של Gigabyte.

יש לי שני סטיקים של זכרונות, 1GB כל אחד מהם. באחד מהסטיקים יש את השבבים של הזיכרון רק על צד אחד שלו ובשני יש על שני הצדדים.

רציתי לקנות 2GB נוספים של זיכרון ואז יהיו לי 4 סטיקים 1GB כל אחד. רציתי לבדוק האם זה תואם אז הוצאתי מאחד המחשבים בבית סטיק אחד של 2GB והכנסתי למחשב שלי. הביוס מזהה 3GB זיכרון בלבד. בניסיון לעלות על הבעיה התחלתי להוציא את הסטיקים כל פעם אחד אחר, בסוף מסתבר שמה שלא מזוהה זה הסטיק של 1GB שיש לו שבבים של זיכרון בשני הצדדים. לא ידעתי אז שזו הבעיה אבל גיליתי את זה בעיון בחוברת של לוח האם. ראיתי את זה:

p1020789v.jpg

האם זה באמת אומר שאם אני משתמש ב4 סטיקים חובה שלכולם יהיו שבבים בצד אחד בלבד?

נ.ב. הוינדוס 7 כותב ככה:

"זיכרון מותקן: 4.00GB (ו3.00GB ניתנים לשימוש). אם זה היה בגלל שהמערכת הפעלה היא 32BIT זה היה אמור להשתמש ב3.25GB, לא?

פורסם

עם אתה משתמש ב-4 סימים כולם צריכים להיות חד צדדיים מה שידוע בתור singel side

פורסם
  • מחבר

אבל אני לא מבין את זה, במעמד הקנייה באתר של החנות למשל לא צוין העניין הזה שהתמיכה בכל המקומות הפנויים לזיכרון היא רק בתנאי שהזיכרונות הם מסוג מסוים ולא אחר.

אולי יש איזה עידכון לביוס שהוא בטא ויכול לפתור את הבעיה הזו? כי ניסיתי לעדכן דרך כלי העידכון של Gigabyte ומסתבר שהגירסא האחרונה כבר מותקנת אצלי, חשבתי אולי יש איזה עידכון שעדיין לא שוחרר רשמית?

פורסם

לא נראה שיש עדכון או דרך לפתור את זה. מצטער, תצטרך להסתפק במה שיש. :-\

פורסם
  • מחבר

טוב כנראה אני אתחלף עם המחשב השני, אשים שם את הזיכרון שיש לי עכשיו ואקח את הזיכרון ששם אלי, ואוסיף עוד סטיק אחד של 2GB

עוד שאלה, חיפשתי זיכרונות בEBAY ונתקלתי מונח density, לפי ההסבר בכמה מוכרים שם low density עדיף כי הוא יותר "תואם" למערכות מסוימות, האם במערכת שלי למשל העניין הזה חשוב איזה density?

פורסם

זה יותר רלוונטי ל-DDR ולא ל-DDR2

פשוט תדבק לזיכרונות של יצרנים ידועים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים