עבור לתוכן

מעוניין להחליף מאוורר לספק כח - צריך עצה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש לי ספק כח של SPIRE, 550W

לא יודע בדיוק איזה דגם, אין לי סבלנות לפתוח שוב את המחשב בשביל לבדוק.

המאוורר שלו קצת רועש יחסית.

נראה לי שזה הדגם הזה:

Jewel 550W - SP-ATX-550WTN-PFC™

http://power.spire.nl/product_detail.asp?ProdID=697

מאוור 12 ס"מ.

רשום במפרט שהעצמת רעש שלו היא 21dB ב MAX, לדעתי זה יותר מזה, אפילו שהוא עובד על LOW.

פה בכלל רשום שהוא 26dB:

http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=697

נסיון לנקות ולשמן את המאוורר לא הועיל, גם זכור לי שחיברתי אותו לאחר הקניה הוא גם לא היה שקט משהו.

לא רשום במפרט מה ה AIR FLOW שלו וה- RPM.

כאן אני צריך את עזרתכם. אני מעוניין להחליף אותו במאוורר אחר, שקט (המחשב בחדר שינה דולק תמיד), אבל שעדיין יקרר כמו שצריך ספק כזה של 550W.

מבחינת החורים של הברגים, עד כמה שזכור לי זה היה חיבורים סטנדרטיים...

אני גם לא זוכר אם היו לו 2 או 3 פינים כששימנתי אותו....

עוצו לי עצה בבקשה.

פורסם

אם כבר להחליף אז הייתי מחליף את הספק לחלוטין. הוא אמנם לא ג'נרי אבל גם לא ספק איכותי במיוחד.

בקשר להספק הנדרש אם תפרט מה המפרט שלך יהיה אפשר להמליץ על הספק מתאים. אם המערכת שלך שגרתית אתה צריך ספק 400W איכותי לא יותר כנראה.

אם בכל זאת אתה רוצה להחליף רק מאוורר אז קנה כל מאורר 12 ס"מ סביר. אני לא יודע עד כמה מתחמם הספק עצמו אבל Schyte S-Flex 800/1200 RPM תהיה בחירה טובה. כך גם מאוורר של AC, גם Schyte Slipstream יהיה אפשרות לא רעה. כולם במחיר סביר, שקטים ודי משתלמים.

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה כרגע שום סיבה לקנות ספק כח חדש. חבל על הכסף. הספק בסדר גמור, רק המאוורר לא משהו.

כרגע הוא יושב על :

P4 3GHZ

9500GT

2X2GB DDRII

2 דיסקים קשיחים

כרטיס קול PCI

ו4 מאווררים כולל זה של המעבד.

בשבועיים הקרובים מגיעה מערכת חדשה אליה אני מתכוון להעביר את הספק כח והקשיחים:

AMD 965BE

לוח חדש כמובן 890GPA-UD3H

2X2GB DDRIII 1333Mhz

כרטיס מסך, אולי אני יישאר עם ה9500GT, אבל בוודאות אני אקנה אחד יותר חזק יותר מאוחר.

אני לא קונה ספק חדש אלה אם הנוכחי יתפגר לי מאיזושהי סיבה.

לגבי המאוורר, קניתי מארז NZXT TEMPEST EVO, מגיע עם 6 מאווררים. אני עדיין לא יודע עד כמה הם שקטים. (המשלוח בדרך)

אני מניח שאלו המאווררים שמגיעים איתו, כי אין להם באתר עוד מאווררי 120:

47 CFM

1300 RPM

25.35 dBA

Size: 120x120x25mm

Connection type: 3pin and 4pin molex

לא אכפת לי לתרום מאוורר אחד מהמארז (מהדלת כנראה) לספק כח במידה והם שקטים ומכניסים מספיק אויר.

אני פשוט לא בקיא במאווררים שמגיעים עם ספקי כח, האם הם יותר חזקים ממאווררים אחרים? אתה חושב שהמפרט של המאוורר של המארז יספיק לקרור ספק כח?

ה 800RPM של SCYTHE לא חלש מדי לספק כח? מאוד מפתה 8.7dBA.

פורסם

הכל פונקציה של תנאי הסביבה.

1. המאווררים בספקים הם מאווררים רגילים לכל דבר. אין כזה דבר מאוורר "מיוחד" לספק שיש לו תכונות פיסיקליות או הנדסיות שונות. לכן, כל עוד יש אפשרות לפרק את המאוורר מבלי לגרום נזק לספק תוכל עקרונית להחליף אותו לכל ספק שתרצה. בקשר לעוצמת המאוורר, דווקא להיפך. בדומה לגופי קירור, ספק איכותי יותר מתוכנן ובנוי מראש, בין היתר, לקרר את הרכיבים בצורה טובה יותר מבלי להזדקק למאוורר מרעיש בסל"ד גבוה. זה גם מה שגורם לספקים הללו להיות שקטים (בשילוב כמובן עם מאוורר איכותי ושימת לב לפרטים קטנים). כל מה שתצמיד לו מאוורר בסל"ד גבוה יקרר טוב, זאת לא החוכמה, החוכמה היא לבנות גוף קירור שיקרר את הרכיבים בצורה מטבית בלי שצריך ליצור מנהרת רוח בשביל זה.

2. אני לא יודע כמה הספק שלך מתחמם, ספקים בדרך כלל לא מתחממים יותר מדי אלא אם כן קרובים לעבודה בהספק המרבי. שני המפרטים שציינת רחוקים מההספק המרבי של הספק (בהנחה שהנתונים אמינים וגם אם קצת לא) וגם לא יעמיסו יותר מדי על מסילת ה-12V. לגבי כרטיס מסך עתידי, תלוי איזה כרטיס תקנה, מה הדרישות שלו וכמה אמפר מספק הספק שלך במסילת או מסילות ה-12V. בנושא הזה יהיה כדאי להתייעץ כאשר תעמוד בפני קניית הכרטיס.

3. 800 סל"ד עלול להיות באמת קצת חלש אך גם עשוי להספיק (אני משתמש בספק כשהמאוורר שלו בערך על 800 סל"ד), הכל תלוי בטמפ' בסביבת העבודה שלך ובדרגת ההתחממות של הספק (שוב, אני לא מכיר אותו מעבודה אז קשה לי להחוות דעה), אבל בוא נגיד שאם קונים מאוורר, באמת עדיף לקנות דגם של 1200~ סל"ד.

4. לא הייתי סומך על נתוני היצרן בקשר לנתוני המאוורר ואפילו על פיהם הוא קצת "מרעיש" יחסית למאווררים אחרים בשוק. אולם, שקט הוא עניין יחסי, אחדים רגישים יותר מאחרים. תוכל פשוט לנסות ואם לא יתאים לך להחליף.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

כשהתכוונתי למאווררים מיוחדים לספק כח הכוונה הייתה מבחינת העוצמה שלהם, לא מבחינת מבנה/טכנולוגיה.

אני אחכה להגעת המארז והרכבת המפרט, ואני אבדוק את הספק עם אחד המאווררים של המארז (1300 RPM), אם זה לא ישביע את רצוני אני כנראה אלך על ה 1200 של SCYTHE.

מה לגבי החיבור של המאוורר?

שוב, אני לא זוכר בדיוק איזה חיבור היה לי בספק כשפתחתי אותו, אבל זה לא היה מולחם למעגל, אלה עם חיבור 2-3 פינים. אלו אותם חיבורים?

פורסם

מאוד תלוי בספק. ספקים ג'נריים לדוגמה מגיעים בדרך כלל כשהכל מולחם ואי אפשר לנתק שום דבר בלי לדעת להחלים בחזרה.

גם ספקים זולים לפעמים הם לא ידידותיים למשתמש ואולי אפילו כמה ספקים יקרים יותר חוטאים בכך (לא מכיר את כל דגמי הספקים אז לא רוצה סתם להתחייב).

בעקרון אם אתה אומר שהוא לא מולחם אז כנראה שהוא מתחבר בחיבור 3 פינים (או 2, אבל אז תוכל לחבר גם חיבור 3 פינים, רק צריך להתאים את הקטבים + ו -) ואולי אפילו יש לו כבל שיוצא ממנו ומיועד להתחבר ללוח האם כך שתוכל לשלוט על מהירות המאוורר מתוך ה-BIOS או בעזרת תוכנה כמו SPEEDFAN.

בכל מקרה, כל עוד הוא לא מולחם, כנראה שלא תהיה לך בעיה.

פורסם
  • מחבר

בוודאות יש חיבור פינים, כי ניתקתי את המאוורר כדי לשמן אותו.

לא קריטי לחבר אותו ל FAN CONTROLLER או ללוח.

הבנתי שלספק שלי יש 3 מצבי מהירות אוטומטיים. ככה שהוא במנוחה, עם ה S-FLEX, אני מאמין שיהיה מאוד שקט.

פחות מפריע לי הרעש במאמץ, חשוב לי השקט בלילה כשהמחשב במנוחה. (ואני)

פורסם
  • מחבר

אני בספק שאני יהרוס משהו בספק. :)

יש משהו מיוחד שאני צריך להזהר ממנו?... :nixweiss:

פורסם

לוודא שהוא מנותק מהחשמל..לנתק אותו מהחשמל לחלוטין כמה דקות לפני....על מנת לפרוק אותו..

וזהו זהירות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב שאתה אומר כי חשבתי למלא אותו במים, לטבול בו את הרגליים שלי, ולהדליק אותו.

:)

תודה בכל מקרה.

פורסם

^ סתם ציניות לא במקום. בסך הכל הכוונות שלו היו טובות וגם האזהרה הייתה במקום.

אתה אולי יודע מה אתה עושה, רבים אחרים, תתפלא אולי לשמוע, חסרי מושג ועוד היו מנסים לפתוח את הספק כשהוא עובד (היה רק לאחרונה מקרה מאוד דומה פה בפורום). לכן האזהרה במקום ויכולה לשמש כאלה שיגיעו לדיון בעתיד מתוצאות חיפוש ואינם יודעים שלפני עבודה עם הספק יש לנתקו מהחשמל וכו'.

פורסם
  • מחבר

אל דאגה.

זה לא היה בציניות, זה היה ברוח טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים