עבור לתוכן

זיכרונות מתאימים ללוח אם מסוג M3A78-EMH HDMI

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מבדיקות בסיסיות שערכתי ככל הנראה יש לי בעיה בכרטיס הזיכרון שגורם לקצר חשמלי (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=463899.new#new) ולכן אני צריך להחליף את הסטיק (שווה לנסות, מקסימום יהיה לי מחשב עם פי 2 זיכרון). ע"פ CPUZ לוח האם הוא M3A78-EMH HDMI וחיפוש קצר באינטרנט העלה שהוא תומך בכרטיס מסוג DDR2 במהירויות שונות. מה שלא הצלחתי לראות זה האם הלוח תומך בכרטיסי CL6, CL5, משהו אחר או שזה כלל לא רלוונטי והוא תומך בכולם? האם בכלל יש לזה משמעות מבחינת מהירות העבודה? כלומר האם שווה להשקיע ב-CL6 לצורך העניין?

תודה מראש.

פורסם

לגבי CL5-CL6, מה יותר טוב, מה זה בכלל וכו'... הכל בסטיקי שבראש הפורום. יש שם המון מידע לשאלות נפוצות שכאלו.

אם יש לך שאלות שאתה לא מוצא שם אז אתה מוזמן לשאול :)

לנושא- אין שום סיבה למהר להחליף זיכרונות ומבעיות ב-memtest להסיק שהבעיה היא חשמלית. זיכרונות לא תמיד עוברים memtest כי אולי הם לא עובדים בהגדרות ברירת המחדל שלהם (הגדרות היצרן), מצד שני יתכן שזיכרון אחד מהכלל דפוק לכן שווה לחבר מודול בודד בכל פעם ולהריץ את הבדיקה שוב ושוב (memtest כמובן).

עיין כאן על הצעות שונות של אי יציבות עם זיכרונות: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=464828.0

מן הסתם שהמטרה הראשונה שלך היא להריץ את כל הזיכרונות שלך בהגדרות הנכונות, או במילים אחרות לוודא שהכל מוגדר כמו שצריך ב-BIOS (בכל הקשור לזיכרונות).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה Nike,

ראשית אכן קראתי את הנעוץ בעניין לפני שפתחתי את הפוסט הזה (פעמיים אפילו) ואומנם יש שם הרבה תשובות להרבה שאלות אבל לא למה ששאלתי. בכל אופן לא מצאתי תשובה לעניין הזה: האם הלוח הספציפי הזה יכול לתמוך רק ב-CL5 ולא ב-CL6 לדוגמה? או שאולי זה כלל לא שאלה רלוונטית?

לגבי בעיית הזיכרון לא הצלחתי למצוא שום בעיה אחרת ומכיוון שהמחשב בעל סטיק אחד בלבד אין לי עם מה לשחק. אולי הדבר היחיד שניתן זה לשנות הגדרות אבל אין לי כ"כ מושג מה לשנות ואיך. יש לציין שהכל עבד יפה מעל לשנתיים, כך שההנחה שמשהו התקלקל או נדפק היא הנחה סבירה. בכל מקרה, גם אם הנחת העבודה שלי שגויה אני עדיין מעוניין לקבל תשובה לשאלתי, ולו רק בשביל הידע שלי והסקרנות.

תודה.

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע את הפיתרון לחידה הזו?

גם ניחוש יעזור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים