עבור לתוכן

איך המפרט? + שאלות חומרה רציניות

Featured Replies

פורסם

קודם לשאלות:

לוח אם בגודל "מיקרו" - מה החסרונות של לקחת כזה לוח? אני בכלל לא מבין בלוחות אם אבל המלצתם עליו במפרטים מומלצים... איך הוא? לא חסר לו יציאות?

HDD- אמרו לי שעדיף לקחת שניים של 500 ג'יגה מאשר 1 של טרה. משיקולים שזה מהר יותר (אחד לסיסטם ואחד לדטה או משהו). כמה זה קריטי ומה דעתכם?

כרטיס מסך- זה הדבר הכי בעייתי! יש מובנה על הלוח אם כבר. לשימושי גיימינג מתונים הוא מספיק? הבנתי שכרטיס על הלוח אם "גונב" מהזיכרון של הראם ולכן עדיף חיצוני. כמה זה מורגש? כמה עדיף להימנע? במפרט בהמשך יש גם כרטיס מסך אבל אני לא יודע אם אני צריך אותו... שוקל לוותר עליו, מה דעתכם? תעזרו לי להחליט פה. בנוסף- בהנחה ואני כן קונה את הכרטיס החיצוני, יש דרך לחבר ביניהם או משהו כדי לקבל יותר כוח? איך זה עובד?

מארז- מישהו מכיר? הוא בסדר?

כמובן הערות כלליות על המפרט ומה הייתם משנים משפרים. שימו לב, אני מעדיף לא לשלם יותר מ2500 שקל, והשימוש הוא פחות למשחקים, אבל אני כן משתמש שנוהג להפעיל המון המון תוכנות במקביל, ותוכנות כבדות, אבל לאו דווקא גרפית. כן אשחק משחקים, אבל יחסית בקטנה...

המפרט:

מעבד AMD Athlon™ II X4

לוח אם GA-MA785GMT-UD2H

גוף קירור למעבד AC-FREEZER 7 PRO REV.2

זכרונות KINGSTON DDR3 2GB 1333MHz

זכרונות KINGSTON DDR3 2GB 1333MHz

דיסק קשיח Western Digital 1TB 64MB SATA2 7200RPM

כרטיס מסך SAPHIRE - HD5750 512MB DDR5

מארז LUXO X140 Tool Less Design

ספק כוח TT-W0089R- 470W

מאורר מארז 2x12 ס"מ כלולים במארז

שימו לב להערות שלי למעלה לגבי הכרטיס מסך.

כל הערה תתקבל בברכה, יצא לי קצת יקר והייתי רוצה לחסוך טיפה כסף באמצעות ההערות שלכם אם אפשר.. ואם צריך להשאיר ככה, נשאיר ככה.

תודה לכולם

פורסם

1. לא רשום איזה מעבד נמצא במפרט.

2. בשביל משחקים בקטנה, והשימושים שאתה מתאר סביר שה5750 מיותר למדי.

לשאלות שלך:

לוח מיקרו הוא לוח קטן יותר פיזית - החסרונות הם בדרך כלל הכלה של פחות חריצי הרחבה, ברוב המקרים זה לא משנה כלל.

HDD - תלוי מאד בפעולות שאתה עושה עם המחשב - עקרונית זה נכון, מאחר והקריאה / כתיבה יכולה להתבצע משני קשיחים במקביל, אבל על מנת שהביצועים יעלו צריך לעשות שימוש בתוכנות שמבצעות הרבה קריאות וכתיבות לקשיח. מה שכן יש פה את הרעיון של חלוקת הביצים ליותר מסל אחד. מכל מקום רוב הסיכויים הם שהקשיח שאתה בחרת יקר ולא משתלם.

כ.מסך מובנה - תלוי בהגדרה שלך לגיימינג מתון. ברוב המשחקים העדכניים סביר שניתן יהיה בהורדת רזולוציה והגדרות לסביבת המינימום, להגיע לרמת משחק סבירה. זה לא נכון למשחקים הכבדים יותר. וכן, לרוב הכרטיסים המובנים אין זיכרון מובנה איתם, הם מנצלים חלק מזיכרון הRAM של המערכת, אם כי יש גם כרטיסים לא מובנים שעושים את זה ע"ע TC / HM.

מארז - פשוט.

יש לציין שאין כונן אופטי במערכת כלל.

כמו כן, לא רשמת לאיזה סכום הגעת. או את החשיבות לשקט.

כיוון אחד לחיסכון הוא אם אתה יודע להגיד מראש שלא תשדרג את המעבד בהמשך, אפשר אז לבסס מערכת על AM2+ וDDR2.

פורסם
  • מחבר

1. לא רשום איזה מעבד נמצא במפרט.

2. בשביל משחקים בקטנה, והשימושים שאתה מתאר סביר שה5750 מיותר למדי.

לשאלות שלך:

לוח מיקרו הוא לוח קטן יותר פיזית - החסרונות הם בדרך כלל הכלה של פחות חריצי הרחבה, ברוב המקרים זה לא משנה כלל.

HDD - תלוי מאד בפעולות שאתה עושה עם המחשב - עקרונית זה נכון, מאחר והקריאה / כתיבה יכולה להתבצע משני קשיחים במקביל, אבל על מנת שהביצועים יעלו צריך לעשות שימוש בתוכנות שמבצעות הרבה קריאות וכתיבות לקשיח. מה שכן יש פה את הרעיון של חלוקת הביצים ליותר מסל אחד. מכל מקום רוב הסיכויים הם שהקשיח שאתה בחרת יקר ולא משתלם.

כ.מסך מובנה - תלוי בהגדרה שלך לגיימינג מתון. ברוב המשחקים העדכניים סביר שניתן יהיה בהורדת רזולוציה והגדרות לסביבת המינימום, להגיע לרמת משחק סבירה. זה לא נכון למשחקים הכבדים יותר. וכן, לרוב הכרטיסים המובנים אין זיכרון מובנה איתם, הם מנצלים חלק מזיכרון הRAM של המערכת, אם כי יש גם כרטיסים לא מובנים שעושים את זה ע"ע TC / HM.

מארז - פשוט.

יש לציין שאין כונן אופטי במערכת כלל.

כמו כן, לא רשמת לאיזה סכום הגעת. או את החשיבות לשקט.

כיוון אחד לחיסכון הוא אם אתה יודע להגיד מראש שלא תשדרג את המעבד בהמשך, אפשר אז לבסס מערכת על AM2+ וDDR2.

תודה על התשובה!

אני אעשה סדר ואענה על כל השאלות שלך. אתה צודק, לא נתתי מספיק מידע כנראה.

בגדול אבל שתדע- אני כן רוצה להשקיע בכל זאת קצת יותר כדי שתהיה לי מערכת חזקה שתחזיק לי לכמה שיותר זמן.

המעבד- AM3 2.8GHZ 630

זו בידיוק הסיבה אגב שלקחתי 4 ליבות. זה לא נראה כמו תוספת משמעותית במחיר בכלל.

כשאני אומר משחקים בקטנה זה אומר שאני לא אשחק באופן אינטנסיבי, אבל כשיש משחק שאני רוצה לשחק אני כן אצפה שהוא יעבוד טוב וחלק.

אני כן מתכנן לנגן וידאו באיכות גבוהה, וזה כן הרבה, אם זה עוזר.

האם הלוח אם הספציפי שם בסדר?

על איזה הרד דיסק אם לא מה ששמתי אתה ממליץ?

אני מניח שמבחינת הכרטיס מסך פשוט חשוב לי שכשאני כן רוצה לשחק זה יעבוד נורמלי, אני לא צריך את הכרטיס הכי יקר אבל משהו סבבה כזה. והכי חשוב כמובן שהוא לא יגנוב לי זכרון מהראם וייאט לי הכל..

המארז - כן חשוב לי שיהיה מחשב שקט וקר כמה שיותר, לא איכפת לי אם המארז מכוער ו"פשוט". שאלה קשורה לזה- אתה ממליץ ללקחת מארז מיני כזה במקום?

יש לי צורב מהמחשב הישן שלי שאני מעביר.

כרגע הסכום של כל מה שרשמתי כולל הכרטיס מסך וכו וכו עומד על 2900 שקל. אם אני מצליח לחתוך מזה 400 שקל-אחלה (אם אני מוריד את הכרטיס מסך לגמרי לדוגמא אני מגיע לזה, זה בערך המחיר שלו- אבל לא יודע אם זה מה שאני צריך לעשות)

אני לא מחפש לשלם פחות מ2500 כי כמו שאמרתי אני רוצה משהו איכותי שיחזיק. מעולם לא היה לי כל כך כוח להתעסק עם שידרוגים... המחשב הנוכחי שלי מחזיק כבר 6 שנים כשאחרי 4 הוא עוד הריץ משחקים בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

מישהו? :\

אני מצטער על ההקצפה, אבל זה כבר ירד הרחק לסוף העמוד השני, קיבלתי רק תגובה אחת, והיו לי עוד הרבה שאלות.

אני באמת מנסה לסגור את העניין הזה עד שבוע הבא, אין לי מחשב בינתיים כי הישן שלי הלך (כותב מאחד אחר וזה בעייתי).

בבקשה? עזרה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים