עבור לתוכן

בניית מחשב למשחקים לילדים

Featured Replies

פורסם

שלום רב מבקשת את עזרתכם בהמלצות לבניית מחשב חזק עם גרפיקה חזקה למשחי ילדים ברמות הגבוהות. אם אפשר לפרט לי בעברית את הנתונים הדרושים כי אני לא מבינה גדולה. איזה כרטיס מסך צריך כרטיס גרפי וכו' מארז הכל מסך איזה גודל עדיף. והכי חשוב מחשב טוב ל 7 שנים לפחות שלא בעוד שנה הכרטיס או הזכרון הפנימי שלו כבר לא יתיאימו. תודה לכל מי שעוזר :yelclap:המחשב מיועד למשחקי ילדים אין לי ידע בהם כל כך אבל משחקים ברפ גבוה שצריכה גרפיקה חזקה. אין לי רפ של תקציב השמיים הם הגבול. אך לא להגזיםם חשוב לי לקבל נתונים טובים למחשב חזק שהילדיים יוכלו להנות ממנו ולא עם בעיות שהמשחק לא עולה שהכרטיס מסך חלש מדי, הגרפיקה חזקה מדי וכו' בעיות בהם אנו נתקלים היום.

פורסם

אנא עדכני תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרטי בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גשי לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

אנא עזרי לנו לעזור לך ופרטי ככל האפשר למיטב ידיעתך - אילו משחקים, על איזה מסך בדיוק, מה גילאי הילדים וכדומה.

רק לידיעתך, מחשב גיימינג ברמה גבוהה מחזיק במקרה הטוב שנתיים-שלוש לפני שהוא נזקק לשדרוג משמעותי. 7 שנים זה חלום ומעשי רק למחשבים משרדיים לשימוש יומיומי קליל (אינטרנט/מוזיקה/סרטים/אופיס וכדומה).

קשה מאוד עד בלתי אפשרי לדעת מה יהיו הסטנדרטים המקובלים בעולם המחשוב 3-5 שנים מהיום ואין כל התחייבות כזו מצד היצרניות - אפשר רק לנחש על בסיס מה שידוע היום וגם זה בערבון מוגבל לטווח של שנה-שנתיים מהיום ביחס למרבית הרכיבים.

נכון להיום, מחשב מבוסס מעבד AMD בתושבת AM3 עם זכרונות DDR3 נראה כבעל אורך החיים המובטח הארוך ביותר (~2012) ולכן בעל אופק השדרוג הכדאי ביותר. אינטל לעומת זאת כבר הכריזה שבקרוב מאוד יצאו תושבות חדשות למעבדים וככל הנראה התוחלת של פלטפורמת אינטל קצרה יותר מבחינת יכולת שדרוג עתידית.

לגבי זכרונות - DDR3 רק לאחרונה נהפך לסטנדרט ולא נראית באופק טכנולוגיה שתחליף אותו.

DDR2 עדיין חי ובועט אבל בדרכו החוצה מהמחזור.

לגבי כרטיס מסך - גם כאן, לא נראית באופק טכנולוגיה שתחליף את ה-PCI-EXPRESS 2.0 ששולט בשוק כיום.

כנ"ל לגבי ספקים/מארזים/צורבים וכדומה.

לגבי דיסק קשיח - כיום הסטנדרט הוא SATA2 אבל SATA3 ודיסקים/לוחות התומכים בו כבר מתחיל להיכנס לשוק.

עדיין יקר וכלל לא מצדיק את מחירו ל-99% מהמשתמשים אבל זה מגיע. לא ברור אם יהיה ניתן לשדרג בקלות בהמשך.

לגבי התקנים חיצוניים - ה-USB3 גם כן נכנס לאט לאט אבל עדיין לא באופן משמעותי. קל מאוד לשדרוג ממילא בהמשך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה אבל מספר שאלות קטן. כשאתה כותב לי על נושא התושבת למה הכוונה?הטכלוגיה שציינת של כרטיס המסך מאפשרת משחקים ברמה גבוהה וחזקה והאם בעתיד ניתן יהיה לשדרגה? ואיזו חברה אתה ממליץ? דיסק קשיח האם זהו הזכרון הפנימי של המחשב? וכמה זיכרון צריך שיהיה למספיק זמן שהייה של עד 3 שנים כפי שכתבת לי? דבר נוסף מהי הטכלוגיה החדש i5 i7 לגבי המחשב שאני מייעדת אותו למשחקים עבודה בבית הורדות סרטים משחקים וכו'.

פורסם

ב"תושבת" הכוונה לתושבת לש המעבד על לוח האם, שמשתנה כל כמה שנים עקב שינויים טכנולוגיים.

מכיוון שלוח האם הוא ה"שלד" של כל המערכת יש חשיבות גדולה לבחירה נבונה שלו.

אין לי אפשרות להיכנס ולהסביר על כל רכיב ומושג כאן - לשם כך יש בכל פורום הודעות "נעוצות" (סטיקי) עם הסברים מפורטים.

אנא צייני תקציב ונסי לענות על השאלות בלינק שנתתי ונמשיך משם. בלי זה הדיון חסר טעם.

לדוגמה, לא ציינת האם יש צורך במסך/רמקולים/מקלדת/עכבר/מערכת הפעלה, עד כמה חשוב השקט ועוד ועוד.

לכל הפחות צייני תקציב מקסימלי למחשב!

מחשב גיימינג טוב בסיסי יעלה כ~3000-4000 ש"ח בעוד מחשב מאוד חזק לרזולוציות גבוהות ברמת שקט גבוהה יכול גם להגיע לסביבות ה-6000-7000 ש"ח ללא ציוד היקפי/מסך וכדומה.

פורסם

תודה על התגובה המהירה אבל מספר שאלות קטן. כשאתה כותב לי על נושא התושבת למה הכוונה?הטכלוגיה שציינת של כרטיס המסך מאפשרת משחקים ברמה גבוהה וחזקה והאם בעתיד ניתן יהיה לשדרגה? ואיזו חברה אתה ממליץ? דיסק קשיח האם זהו הזכרון הפנימי של המחשב? וכמה זיכרון צריך שיהיה למספיק זמן שהייה של עד 3 שנים כפי שכתבת לי? דבר נוסף מהי הטכלוגיה החדש i5 i7 לגבי המחשב שאני מייעדת אותו למשחקים עבודה בבית הורדות סרטים משחקים וכו'.

טופי הנכבדה,

דבר ראשון, אם רמת ההבנה שלך בתחום המחשוב אינה מאפשרת לך להבדיל בין זכרון פנימי ודיסק קשיח (דברים שונים בתכלית, אגב), אני לא חושב שיש טעם מעשי להכנס לפרטים קטנים יותר כגון דגמים או יצרנים. אם את מעוניינת לדעת יותר - tmpusr נתן לך נקודה טובה להתחיל בה. אם לא אז גם בסדר, בהנתן תקציב ודרישות ניתן להתאים לך מחשב גם אם לא תביני כל חלק וחלק.

דבר שני, לגבי הדרישות שלך (ובהבדל מהעניין הקודם, את זה דווקא חשוב שתביני): 7 שנים הם זמן לא ראלי לחלוטין. אני מבטיח לך שגם אם תשקיעי עכשיו 12,000 שקל במחשב, בעוד 7 שנים הוא יהיה גרוטאה שבקושי מזיזה משהו. גם בעוד 3-4 שנים סביר למדי שמחשב בעל ביצועים דומים יעלה כבר חצי מהמחיר. בקשר לשאר השאלות, בנוגע לסוגי המעבדים, כמות הזכרון וכו' - מצטער, אך הן חסרות ועם כרגע עקב האמור בפסקה הקודמת.

בקיצור - או שתעשי קצת "שיעורי בית" ותחזרי אלינו כשלפחות את יודעת מה זה מה, או שפשוט נרכיב לך מפרט לפי תקציב. לעניות דעתי כבר ב2500-3000 פחות או יותר (לא כולל מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו') אפשר לקבל מחשב שיריץ ביום משחקים באופן מכובד, אך מחשב שכזה לא יעמוד במשימה לאורך זמן ללא שדרוגים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים