עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מדוע יש מגבלה על כמות מכשירי ה-MRI בבתי החולים?

Featured Replies

פורסם

הטיעונים של אסותא עלובים. מדובר בארגון למטרות רווח והטיעונים שלהם "לרווחת הציבור" מגוכחים, באותה מידה סלקום יכולים להתנגד לתקשורת VOIP זולה מטיעונים של "רווחת הציבור". אין ספק שהוספת מכשירים ציבוריים וקיצור התורים יפגע ברווחים של אסותא - לא אסון גדול אלא אם אתה בעל מניות בחברה.

בעוד שהמצב של מכשירי ה-MRI הציבוריים במרכז הארץ הוא עוד איכשהו נסבל (בשיבא לבד יש שני מכשירים - והם עובדים 24/7 ותושבי תל-אביב רבתי גם יכולים לפנות לאיכילוב ולבילינסון) לאזרחי הפריפריה הדפוקים גם ככה מבחינה של שירותי בריאות אין מכשירים נגישים כמעט כלל (סורוקה לכל הנגב, רמב"ם לכל הצפון).

הבעיות עם מכשירי MRI -

למרות שהם לא פולטים קרינת רנטגן כמו מכשיר ה-CT עדיין יש קבוצות אנשים שלא יכולים לבצע את הבדיקה.

בדיקה איכותית נמשכת חצי שעה עד שעה וחצי במקרים מסוימים (מוסדות מסוימים מקצצים בזמן הבדיקה משיקולים כלכליים והאיכות בהתאם), אנשים שלא מסוגלים מסיבות שונות לשהות בלי תזוזה בתוך מנהרה צרה ואטומה עם קולות הולמים סביבם לא יכולים לעבור את הבדיקה בלי להיות מורדמים/מטושטשים (על המחסור במרדימים כבר דיברתי?).

לאחר הבדיקה צריך לפענח אותה - כאשר פענוח איכותי דורש מומחה בעל ניסיון בתחום וזמן - ככל שהמוסד השולח מוכן לשלם פחות לכל בדיקה - כך איכות המומחה והזמן שהוא נותן לפיענוח יורדים - ואין שום ערך לבדיקת הדמיה אם לא מפענחים אותה כמו שצריך.

יוצא מכאן שהעלות של בדיקת MRI איכותית אחת היא (מבלי להתייחס לעלות המכשיר עצמו) היא בסביבות 1000-2000 ש"ח ולא משנה כמה מכשירי MRI יהיו במדינה. הוספת מכשירי MRI תקצר את התורים, אבל קופות החולים עדיין יערימו קשיים בטרם יאשרו בדיקות ומכאן גם הפחד של האוצר "שהרופאים ירשמו יותר הפניות".

לסיכום - קיימת בעיה רצינית (כלל עולמית) שהטכנולוגיה הרפואית היום כל כך מתקדמת ומתוחכמת שעלויות הבריאות למטופל הופכות לבלתי נסבלות.

פורסם

Who gives a shit?

I DO!!!

בטח שלא איכפת לך, אני מנחש שאתה לא צריך בדיקת MRI, נכון? אז בוא נחכה עד שחלילה תצטרך או שחלילה אחד מבני משפחתך הקרובים יצטרך. אם יום אחד חס וחלילה מישהו מבני משפחתך הקרובים יתבשר שאולי יש לו סרטן במוח אבל בשביל לוודא את זה צריך להמתין חודשיים לבדיקת MRI... טוב, אני מניח שפתאום יהיה לך מאוד איכפת ופתאום זה מאוד ירגיז אותך להמתין כ"כ הרבה זמן.

ראיתי שמישהו עשה כאן טעות מאוד נפוצה אך די מרגיזה:בניגוד לבדיקת CT, מכשיר MRI אינו פולט קרינה. ראשי התיבות הן עבור Magnetic Resonance Imaging, כלומר עיקרון הפעולה מבוסס על תהודה מגנטית ולא על חומרים רדיואקטיביים. ניתן בקלות רבה למצוא הסברים לכך באינטרנט.

בלי לפגוע ברגשותייך.

נראה לך שאם יהיה לי סרטן המוח(למה בחרת דווקא שם?) הייתי הולך להתאשפז בבית חולים?לשכב כל היום במיטה אפורה שכל הרופאים יעשו עלי ניסויים?

הייתי מושך את כל חסכונותיי מהבנק והולך לעשות חיים.לעשן לזיין להזריק להסניף,בלי עכבות בלי מוסר בלי חוקים.והיית מזדכה על הציוד עם חיוך...

פורסם

ואם אני אומרר לך שיש מקרים של סרטן במוח שאם מאבחנים בזמן ומנתחים יש סיכוי לשרוד? אבל בגלל תור של 5 חודשים לMRI הוא שלח גרורות או גדל למקומות שבהם אי אפשר לנתח ואז הלך עליך.

אבל עזוב את זה, אתה מודע לכך שלMRI יש שימושים רבים מעבר לסרטן במוח. זה יכול לאבחן המון בעיות, מן הסתם לא סופניות, שאם לא יאובחנו תחיה בכאב ובסבל...

פורסם

לצערנו עדיין לא נפל האסימון ואין מדיניות כזו של "מניעה" שהיא כמובן בטווח הרחוק אסטרטגיה כלכלית נכונה יותר , כלור אם נמנע עכשיו מחלות עתידיות הלחץ על סל התרופות יהיה קטן יותר בעתיד , אבל הפוליטיקאים הקבועים הזמניים שלו לא מעוניינים בפתרונות לטווח הרחוק בשלב הזה .

פורסם

בלי לפגוע ברגשותייך.

נראה לך שאם יהיה לי סרטן המוח(למה בחרת דווקא שם?) הייתי הולך להתאשפז בבית חולים?לשכב כל היום במיטה אפורה שכל הרופאים יעשו עלי ניסויים?

הייתי מושך את כל חסכונותיי מהבנק והולך לעשות חיים.לעשן לזיין להזריק להסניף,בלי עכבות בלי מוסר בלי חוקים.והיית מזדכה על הציוד עם חיוך...

הוא בחר במוח כי זה אזור שניתן לבדוק רק עם MRI בדיקת CT לא תספק מידע האם יש או אין גידול באזור זה

פורסם

כואב לי הלב רק לחשוב כמה מקרים של עוול נוראי וסבל בלתי יתואר יש בגלל שלא מאפשרים בדיקות בזמן (או בכלל).

פורסם

התשובה היא- כסף, כסף, כסף.

המכשיר יקר, התחזוקה יקרה, הידע שדרוש על מנת להפעיל ולפענח את התוצאות- יקר. הרבה יותר זול שהבנאדם יתפגר בדרך לשם. זה הכל כסף, וסמוך על המדינה והקופות שיעשו כל מה שהן יכולות בשביל לחסוך כל שקל. אסותא, לא אסותא, it all comes down to money.

פורסם

כן זה כסף ( אבל ביננו מה לא כסף )

זו ראיה כלכלית ( שגויה לטעמי ) ולאו דווקא כסף .

שנית המכשיר יחסוך כסף רב מאוד בעתיד ( ולכן הטכנולוגיה הזו נופלת בטווח של ראיה כלכלית של לדפוק את העניים כי לעשירים יש ביטוח בריאות פרטי )

פורסם

בלי לפגוע ברגשותייך.

בו אספר לך משהוא לי היה בדיוק לפני 10 שנים סרטן מתחת ללסת (על גבול הגרון) עברתי 6 טיפולים כימוטרפים 2-3 בדיקות MRI ועוד כל מיני בדיקות במח' הדיממות של שיבא.

גילו לי משהוא חשוד בפברואר 2000, עשיתי בדיקות (ולא הייתי יום אחד במיטה בביה"ח) באפריל ניתחו אותי (ואז הייתי מדי פעם במיטה של בית החולים) וגילו שזה סרטן בסוף אוגוסט 2000 נגמר הבידוד האחרון (של טיפול 6), אח"כ התנדבתי לצה"ל וכיום אני לומד חשמל.

אז תבין שהרבה אנשים חוזרים לתלם אחרי המחלה.

פורסם

אמרתי שזה מה שאני הייתי עושה

פורסם

מצטער על הבוטות אבל אתה אידיוט שפולט סיסמאות מפגרות.

פורסם

בלי לפגוע ברגשותייך.

נראה לך שאם יהיה לי סרטן המוח(למה בחרת דווקא שם?)

לא נפגעתי. :)

קרא קצת על MRI ואז תבין למה בחרתי דווקא שם. בשביל לקיים דיון ולהביע דיעות על MRI צריך לכל הפחות להבין מה זה המכשיר הזה ועל מה מדובר בכלל.

פורסם

מצטער על הבוטות אבל אתה אידיוט שפולט סיסמאות מפגרות.

למה אתה לוקח את זה כל-כך אישי?

פורסם

הוא לא לוקח את זה אישית - הוא מקווה שמישהו אחר יקח את המילים שלו אישית .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.