עבור לתוכן

מדוע יש מגבלה על כמות מכשירי ה-MRI בבתי החולים?

Featured Replies

פורסם

אני חושב שזה בגלל שהם פולטים יותר מדי קרינה.

(אני מתכוון שצריך חדר מאוד מבודד כדי להכיל אותם, וזה מסוכן כשיש יותר מדי מכשירים באלה בבניין אחד).

פורסם

כנראה בגלל עלות האחזקה השוטפת, חוסר בטכנאים ועלויות אחזקת טכנאים קיימים ואלו שיוכשרו.

אף אחד לא רוצה לשלם.

פורסם

בגלל בירוקרטיה וקבוצות לחץ

אם היו יותר מכשירי MRI וכל מוסד היה יכול לשים אחד כרצונו וכפי יכולתו>פחות תור יותר תחרות (המילה המפחידה ביותר בשביל הקרטלים וקבוצות הלחץ)>מחיר נמוך לבדיקה ואפשרויות יותר גמישות לצרכן (הצרכן יוכל לבחור איפו לעשות את הבדיקה ופיענוח באתר אחר/רופא/מוסד מטפל)

אז באו והמציאו כל מיני רגולציות ובירוקטיות הזויות כדי להשאר מספר נמוך של המכשירים מה שגורם לתור ארוך ובשביל מי שזה דחוף או אין לו את הזמן לחכות אז ישלם מחיר מופרז על הבדיקה.

פורסם
  • מחבר

^ ומה התירוץ הרשמי לזה?

פורסם

טובת הציבור

פורסם

אני חושב שזה בגלל שהם פולטים יותר מדי קרינה.

(אני מתכוון שצריך חדר מאוד מבודד כדי להכיל אותם, וזה מסוכן כשיש יותר מדי מכשירים באלה בבניין אחד).

דווקא מכשיר MRI לא פולט קרינה (או מעט מאוד), בטח ביחס לCT/רנטגן (ולפני שיקפצו "אז למה שולחים לCT ולא לMRI למרות הקרינה", בדיקת MRI הרבה יותר יקרה, הרבה יותר ארוכה, תורים הרבה יותר ארוכים, ובנוסף לזה יש דברים שMRI לא יודע לאבחן, בניגוד לCT - ולהפך כמובן).

^ ומה התירוץ הרשמי לזה?

לפי מה שאני מבין מהכתבה זה ממש לא הסיפור.

יש צורך בעודמכשירי MRI ועל זה אין ויכוח. משרד הבריאות הצליח להשיג תקציב לצורך קניה של 8 מכשירים (עדיין מעט מידי אבל בהחלט לא מבוטל) לבתי חולים בפריפריה. לפי מה שאני מבין, אסותא תוקעים את כל התהליך מכיוון שהם טוענים שזה לא שוויוני שבתי החולים של המדינה (וקופ"ח?) מקבלים את המכשירים על חשבון המדינה והם לא (בית חולים פרטי להזכירכם).

פורסם
  • מחבר

^ זה אכן לא העניין עליו נסובה הכתבה, אך משם זה נובע.

אם אסותא (או כל בית חולים אחר) רוצה לקנות מכשיר MRI, על חשבונו, הוא צריך אישור מהמדינה.

אם המדינה אישרה מכשירים לבתי חולים מסוימים על חשבונה, ולא מאשרת לאסותא לקנות מכשיר על חשבונו - ניתן להבין את טענתם.

פורסם

אני חושב שההגבלה מטעם המדינה היא רק על מה שהמדינה מממנת (בתי חולים ממשלתיים ו-4 הקופות - אני די בטוח שאסותא לא מקבל מימון למרות שהבעלים של הרשת הם מכבי). אני גם יודע שיש מרפאות פרטיות במרכז הארץ שמחזיקות מכשירי MRI, ואני לא חושב שהם היו צריכים רשות מהמדינה לרכוש אותם..

פורסם

מי שמעכב זה כרגיל משרד האוצר שאיננו רוצה לממן.

הטענה היא : " אם יהיו מכשירי MRI אז הרופאים ירשמו יותר הפניות "

בחוץ זה נראה חלם", מסכם מנהל בית חולים גדול במרכז הארץ. "כולם זועקים שיש מחסור במכשירי MRI, וישנם שמונה מכשירים שרק ממתינים, כבר עברו את כל המכשולים הכי גדולים של משרד האוצר ושל הכנסת וכל ההליך הזה התעכב בגלל הבג"ץ של אסותא, ועכשיו הם מעיזים לתקוע את כל ההליך פעם נוספת. הם מונעים מאינטרסים כלכליים צרים שלא עוזרים לרפואה הציבורית. אי אפשר להאשים את משרד הבריאות או את משרד האוצר, אלא רק את העתירה לבג"ץ. בעוד כשבועיים הוועדה של משרד הבריאות צפויה למסור את החלטתה ואני מקווה שהעתירה לא תעכב את ההחלטה".

פורסם

אני חושב שהשאלה היא-מדוע זה מטריד אותך ??? אתה בעסקי הMRI??ובעיברית צחה:how give a shit...

פורסם

הוא צודק , זהיא בעיה חברתית מהדרגה הראשונה .

פורסם

נשמע ממש מביש.

אנשים סובלים, ולהם יש זמן.

שמישהו יקח אחריות ויזיז כבר את התהליך.

לא יהיה טוב שישנו אח"כ דרך בג"צ.

עצוב שככה זה מתנהל.

פורסם

מי שמעכב זה כרגיל משרד האוצר שאיננו רוצה לממן.

הטענה היא : " אם יהיו מכשירי MRI אז הרופאים ירשמו יותר הפניות "

זאת כנראה הסיבה.

בנתיים הנזק לאזרחים הוא עצום.

פורסם

אני חושב שהשאלה היא-מדוע זה מטריד אותך ??? אתה בעסקי הMRI??ובעיברית צחה:how give a shit...

Who gives a shit?

I DO!!!

בטח שלא איכפת לך, אני מנחש שאתה לא צריך בדיקת MRI, נכון? אז בוא נחכה עד שחלילה תצטרך או שחלילה אחד מבני משפחתך הקרובים יצטרך. אם יום אחד חס וחלילה מישהו מבני משפחתך הקרובים יתבשר שאולי יש לו סרטן במוח אבל בשביל לוודא את זה צריך להמתין חודשיים לבדיקת MRI... טוב, אני מניח שפתאום יהיה לך מאוד איכפת ופתאום זה מאוד ירגיז אותך להמתין כ"כ הרבה זמן.

ראיתי שמישהו עשה כאן טעות מאוד נפוצה אך די מרגיזה:בניגוד לבדיקת CT, מכשיר MRI אינו פולט קרינה. ראשי התיבות הן עבור Magnetic Resonance Imaging, כלומר עיקרון הפעולה מבוסס על תהודה מגנטית ולא על חומרים רדיואקטיביים. ניתן בקלות רבה למצוא הסברים לכך באינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים