עבור לתוכן

מעוניין בהמלצה למסך מחשב 24 אינץ

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לרכוש שני מסכי 24 אינץ לצורכי עריכת וידאו

הומלץ לי על מסך "24 MAG LED FULL HD LCD

http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=200&index=0&itemid=0&C135=012

אני שוקל אפשרות זאת כיוון שניתן לי מחיר עלות דרך קשרים.

האם כדאי לי לרכוש מסך זה בלב שלם ? כיוון שהמחיר שלו (גם המלא) לא מסתדר לי כל כך עם הנתונים של מסך 24 HD.

בתודה מראש, אבי.

פורסם

לפי המחיר והנתונים על הנייר (בעיקר זוויות הצפייה), נראה שמדובר במסך עם פאנל TN שאינו מומלץ לעריכה גרפית או עריכת וידאו ויציג איכות תמונה נמוכה בהשוואה למסכים עם פאנלים מסוג PVA או IPS.

אנא ציין תקציב כדי שנוכל לעזור לך קצת יותר בנושא.

פורסם
  • מחבר

אם תוכל להסביר לי קצת יותר על הפאנלים שדיברת עליהם:)

התקציב הוא 1200 פלוס מינוס, אני רוצה לרכוש שניים אז אני צריך להיות מתון אבל ניתן למתוח את התקציב מעט למעללה במידת הצורך.

פורסם

גם ארגונומיה זה שיקול.

אני מניח שאתה הולך לעבוד עם שני המסכים על אותו שולחן עם אותו מחשב.

מצב PORTRAIT יכול להיות מאוד שימושי לפעמים.

פורסם

מידע על סוגי הפאנלים ניתן למצוא בסטיקי בראש פורום זה.

אני מחזק כל מה שאמר תמיד מחייך, פאנל TN לצרכים שלך בהחלט לא אפשרות טובה במיוחד, ובהמשך למה שאמר Art Tatum ארגונומיה היא שיקול חשוב שלא התייחסת אליו בכלל.

שנית, מחיר מסך 24" איכותי יותר מתחיל ב-2,300 ש"ח לערך. אפשרות שכדאי לך לשקול היא רכישת שני מסכי 23".

הראשון הוא Samsung F2380 , בעל פאנל cPVA - מחירו באזור ה-1400 ש"ח

השני הוא Dell U2311H, בעל פאנל IPS - מחירו באזור ה-1,600 ש"ח (ומתארגנת רכישה קבוצתית שלו בפורום. תחפש את הדיון בנושא בטח בעמוד הראשון של פורום זה).

שניהם לא חורגים בהרבה מהתקציב שהקצית כך שגם קנייה של שניים כאלה תעלה סדר גודל זהה לרכישת מסך 24" איכותי.

פורסם
  • מחבר

לאחר שקראתי בהמלצתך על סוגי פאנלים אני מבין שמסכי הIPS טובים יותר בצבעים ובזווית צפייה מאשר הPVA שטובים יתר בניגודיות

אם נוריד את שיקולי זווית הצפייה, שלדעתי כל החשיבות של זווית צפייה במסכי מחשב היא טיפשית לחלוטין ואין בה שום הגיון וצורך! מהסיבה הפשוטה שאם אתה צריך להגיע למצב של עבודה מול מחשב שאתהיושב בזווית של 150 מעלות אז משהו דיי דפוק בך, מול מחשב עובדים ישירות... מקסימום אם עובדים עם שני מסכים אז יש אולי אפשרות לנטייה קלה לזווית של כמה מעלות, אבל בטח ובטח לא של 100 ומעלה מעלות...לטלוויזיה זה משהו אחר כי צופים בה מספר אנשים מסביב.. למחשב זה רק אתה מול מחשב.

אז אף אחד לא ישכנע אותי שאני צריך זווית צפייה גבוהה או שהמסך יסתובב לי ל90 מעלות כדי שיציג פורטרטים...:)

אז לעניינינו, מה שמשאיר אותנו עם שיקול אחד בין השניים, צבעים IPS מול ניגודיות pva

השאלה היא מה באמת היחס בהבדל בין הניגודיות לצבע בין המסכים, האם הצבע יותר טוב בהרבה בIPS שמצדיק וויתור על ניגודיות שההבדל בה קטן יותר?

או שזה להיפך, שהניגודיות יותר משמעותת בהבדלה בין שני המסכים?

או שהיחס זהה ושניהם פחות או יותר זהים וויתור על אחד זהה לוויתר אל אחר מבחינת הרגשה בהבדל?

תודה ויום טוב:)

פורסם

אתה לא ממש מבין שום דבר שאמרנו.

אני אנסה להסביר.

זווית צפיה זה לא רק בשביל לצפות מזווית חדה.

זה בעיקר בשביל אחידות צבעים בזווית קלה.

יש מסכי TN שהם מזעזעים בשינוי צבעים שלהם שמתחיל מזווית קטנה מאוד של כמה מעלות בלבד.

בעיקר רואים את זה בזווית אנכית שקיימת במידה מסוימת אפילו אם אתה יושב עם הראש בדיוק במרכז המסך.

שוב, לא כל מסך TN הוא עד כדי כך גרוע, אבל לכולם יש את זה במידה כזאת או אחרת באופן מורגש יחסית לפנלים יקרים יותר.

אני אתן לך דוגמא ממסך TN שהיה לי ללא ארגונומיה בכלל.

לפעמים הייתי לוקח את הכיסא טיפה אחורה ונשען בסבבה כמו כורסא ורואה סרט או משהו.

מספיק שהייתי יורד עם הראש 20 סנטים וכבר משהו נדפק בצבעים באופן מורגש ומציק.

יש לי ספה באותו חדר ולפעמים הייתי נח בספה וצופה במשהו.

בגלל גובה הספה הזווית (האנכית כמובן) שנוצרה מהיותי חצי מטר נמוך מהמסך דפקה לי את כל ההנאה מהמסך בגלל השיבוש בצבעים.

מזה ועוד דוגמאות רבות לומדים שTN לפעמים יכול להיות חרא של דבר וכדאי אם אפשר להימנע ממסכי TN גרועים (בניגוד למסכי TN טובים יחסית למסכי TN), ובמידה ואפשר בלי להוציא הרבה יותר כסף, להימנע מהם בכלל.

בנוגע לPORTRAIT MODE.

עד שלא עבדת במצב הזה אתה לא יודע כמה זה שימושי בשבילך.

אני לא אומר שזה שימושי בשבילך כי אני לא באמת יודע בלי שתגיד לי בדיוק מה אתה עושה.

אני רק יכול להעיד על עצמי שלמרות שידעתי שזה קיים, עד שלא היה לי בבית מסך במצב מאונך לא קלטתי כמה זה שימושי בשבילי.

יש לי שני מסכים, ברוב הזמן אחד מאונך ואחד מאוזן, ולפעמים שניהם מאונכים.

במסך שבמצב מאונך נכנסים לי בדיוק שני דפדפנים באופן מושלם, או קומבינציה אחרת של חלונות, מה שלא היה באותה מידה מוצלח או בכלל אפשרי במסך מאוזן.

למשל חלונות WINDOWS EXPLORER במחיצות עם הרבה קבצים הרבה יותר מתאימים על מסך מאונך.

עד שלא תנסה לא תדע עד כמה זה נוח.

ומכיוון שאתה הולך לעבוד עם שני מסכים אולי כדאי לנסות ואולי זה יהיה שימושי בשבילך.

ולמרות שזה כבר אמור להיות די ברור, לגבי ארגונומיה.

כדאי מאוד שיהיה למסך אפשרות כיוון זווית גובה גם למעלה וגם למטה.

כי לא תמיד הראש שלך יהיה בדיוק במרכז ממולו באותו גובה.

וגם אם אין בעיה עם זווית וצבעים, עדיין זה יותר נעים לעיניים כשהמסך מכוון טוב.

קצת ארוך, אבל אני מקווה שעזרתי לך להבין יותר טוב כמה דברים.

לגבי המלצה לדגם מסך, אני לא ממש יכול לבחור בין אפשרויות כי האמת היא שאני לא ממש מכיר אינטימית הרבה מסכים.

אני כן יכול לומר לך שמה24" שקניתי (ראה מפרט) אני מאוד מרוצה מכל בחינה אפשרית.

אבל הוא כמובן מאוד יקר, ואם אפשר לחסוך ולקנות מסך טוב אחר שאין בו פי'צרים שאולי אתה לא צריך, כמו שלל הכניסות הנוספות וPIP ומפצל USB, אז עדיף לחסוך ולקחת מסך עם PVA שהוא גם פנל טוב ועדיף בהרבה על TN.

פורסם

את עניין זוויות הצפייה הקצנת למצב קיצוני ולדעתי אתה לא מסתכל על הדברים בצורה הנכונה כי כבר בעבודה במול שני מסכים נוצרת לך "זווית צפייה". לא אחזור על ההסבר היפה שנתן Art Tatum, אבל אם עדיין יש לך שאלות בנושא אשמח לנסות לענות עליהן נקודתית.

בקשר לפאנלים. גם פאנל PVA וגם פאנל IPS יתאימו לצרכים שלך ולא זה צריך להיות השיקול שלך. היום ההבדלים בין הפאנלים הצטמצמו. עדיין אם זה נכנס במסגרת התקציב כדאי כנראה לקנות פאנל IPS, אבל זה בהחלט לא חובה וגם פאנל PVA ישמש אותך מצוין.

עקב מחירם של מסכי ה-24" האיכותיים (2300 ש"ח ומעלה) ובגלל שאני מניח שאתה מחפש מסך ברזולוציה של 1920x1080 (עריכת ווידיאו HD) אחזור על המלצתי על Samsung F2380 או Dell U2311H. אם רזולוציה נמוכה יותר גם מספיקה ניתן בהחלט לשקול רכישת שני מסכי 22" שבקטגוריה זו מומלץ לקנות את ה-

Dell 2209WA או LG 2220P שניהם מבוססים פאנל E-IPS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים