עבור לתוכן

רזולוציה בפלזמות - מסך רחב או מסך מרובע?

Featured Replies

פורסם

בהמשך להמלצה שקיבלתי כאן, אני רוצה לקנות פלזמה 50".

משום מה, אני רואה המון פלזמות שהרזולוציה שלהן היא 1024x768p שזו, עד כמה שידוע לי, רזולוציה של מסך מרובע ולא של מסך רחב.

למשל:

http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22955433&af=2510&olcamp=120X600_new

מישהו יודע מה המשמעות של זה?

פורסם

בפלאזמה כזאת הפיקסלים הם מלבניים ולא מרובעים כמו ב LCD, לכן הרזולוציה היא 1024X768. בגלל זה מסך כזה לא מתאים לחיבור למחשב למשל.

פורסם

עניתי לך בדיון ההוא. חבל לפצל את הדיון לשניים.

פורסם

בצפיה בשידורים רגילים, אין לזה משמעות.

בחיבור מחשב, המחשב יציג תמונה מרובעת שתימתח על הטלויזיה.

סרט בפורמט רחב יוצג מתוח לצדדים עם שוליים שחורים מעל ומתחת.

בשביל לתקן את זה, חלק מהנגנים יכולים "לכווץ" את הסרט כך שכשהוא נמתח ע"י הטלויזיה הוא יחזור למידות הרגילות (צריך לבחור פורמט 5:4 או משהו כזה).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

silky - אתה מבלבל ביני לבין מישהו אחר. לא שאלתי בעניין בשרשור אחר.

(תוספת: אופס, לא הבנתי את הכוונה שלך. עכשיו ראיתי את התגובה שלך בשרשור ההוא. פתחתי שרשור חדש כי מדובר בשאלה חדשה ושונה, אבל קיבלתי את ההערה. אני הולך לצפות ברוב הזמן ממרחק של 3.5-4 מטרים, ולעתים רחוקות ממרחק 2 מטרים).

למען הסר ספק - הבעיה של המתיחה תתרחש רק בחיבור למחשב? בצפיה מ-DVD בסרט בפורמט של מסך רחב זה לא יקרה?

האמת שזה די מפתיע אותי. בשום מקום לא מזהירים מזה - בכל זאת, יש סבירות די גבוהה שארצה לחבר מחשב לטלויזיה...

פורסם

אם תרצה לחבר מחשב לטלויזיה, אז עדיף לך LCD, גם בגלל הרזולוציה הגבוהה יותר שהוא יכול להגיע אליה, אחרת כל התצוגה תהיה גדולה מדי. ואם כבר LCD אז רצוי FULL HD.

פורסם

בפלאזמה כזאת הפיקסלים הם מלבניים ולא מרובעים כמו ב LCD, לכן הרזולוציה היא 1024X768. בגלל זה מסך כזה לא מתאים לחיבור למחשב למשל.

אין שום בעייה בחיבור מסך כזה למחשב עבור צפייה בסרטים/סדרות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים