עבור לתוכן

התלבטות בנושא כדאיות קניית מצלמת DSLR.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בעוד פחות מחודש אני נוסע לטיול בחו"ל ולרגל זה אני מעוניין במצלמה חדשה.

בהתחלה הייתי דיי נעול על מצלמה דמויי SLR במיוחד משהו של פאנאסוניק, אבל לאחר התייעצויות עם אנשים וקריאה בפורום הבנתי שהדמוי SLR מבחינת איכות תמונה יהיה שווה ערך למצלמה קומפקטית, ולכן החלטתי לרדת מזה מכיוון שיש ברשותי כבר מצלמה קומפקטית שאני מאוד מרוצה ממנה.

לפני כמה ימים ראיתי שבדיוטי פרי מוכרים את הקנון 1000D ב-499$ וזה מאוד קרץ לי.

השאלה היא כזו האם בתור מישהו שמעולם לא עסק בצילום אני לא יצטער שקניתי מצלמה כזאת ואני יוכל להתחיל ישר לגשת לצלם בלי לשבור את הראש יותר מדי?

והאם אפשר לשים את המצלמה על AUTO ועדיין לקבל תמונות איכותיות? כן אני מבין שב-AUTO אני לא יוציא ממנה את המקסימום אבל עדיין האם זוהי תהיה קפיצת מדרגה באיכות התמונה ממצלמת דמויי SLR שאני יוכל לקנות באותו הסכום?

תודה מראש לעוזרים.

:)

פורסם

בגדול היא עדיפה על כל דמויי slr בגלל שהחיישן גדול יותר וכמובן יש לך מבחר עדשות ענק ,אבל מצד שני אם אתה רק מתחיל את לא תקנה אף עדשה בזמן הקרוב וכנראה תשאר עם עדשת הקיט .

וכן גם על auto היא תוציא לך תמונות טובות יותר ,אבל זה יהיה בזבוז ,הראי הרעיון בdslr זה שאתה מקבל הרבה יותר שליטה על המצלמה ,ובלי לדעת לנצל את כל הפרמטרים זה יהיה בזבוז .

בכל מקרה ,גם אין לה צילום וידאו אם זה חשוב לך .

אם אתה רוצה להיכנס לעולם הצילום אז זו תהיה מצלמה נחמדה להתחיל איתה וללמוד את כל המאפינים ואפשרויות הצילום ,אבל אם אתה פשוט רוצה מצלמה לטיול ,אני חושב שזה בזבוז .

נ.ב אם ווידאו חשוב לך ,הייתי מנסה להוציא עוד קצת ולקנות את ה500d שמצלמת ווידאו בhd ,ומצלמת יותר טוב .

פורסם
  • מחבר

ווידאו בכלל לא חשוב לי להיפך מעניין אותי נטו איכות התמונה, ואין לי אפשרות למתוח את התקציב בהתחלה הקצבתי לעצמי 1500ש"ח לקניית המצלמה ככה שגם המצלמה הזאת היא חריגה מהתקציב שלי.

מה שכן חשוב לי זה עדשה רחבה והבנתי שהעדשת קיט שמקבלים איתה (18-55) הי די רחבה תקנו אותי עם אני טועה.

אף פעם לא חשבתי להיכנס "לעולם הצילום" אבל אני לא שולל דברים.

חוץ מזה עם כבר תכננתי להשקיע סכום כזה במצלמה לדעתי זוהי המצלמה הכי טובה שאפשר לקנות עד 2000 ש"ח לא?

פורסם

ווידאו בכלל לא חשוב לי להיפך מעניין אותי נטו איכות התמונה, ואין לי אפשרות למתוח את התקציב בהתחלה הקצבתי לעצמי 1500ש"ח לקניית המצלמה ככה שגם המצלמה הזאת היא חריגה מהתקציב שלי.

מה שכן חשוב לי זה עדשה רחבה והבנתי שהעדשת קיט שמקבלים איתה (18-55) הי די רחבה תקנו אותי עם אני טועה.

אף פעם לא חשבתי להיכנס "לעולם הצילום" אבל אני לא שולל דברים.

חוץ מזה עם כבר תכננתי להשקיע סכום כזה במצלמה לדעתי זוהי המצלמה הכי טובה שאפשר לקנות עד 2000 ש"ח לא?

בעד 2000 שקל כן ,זה בהחלט מצלמה טובה ,תראה תמונות שעשו איתה בפליקר http://www.flickr.com/cameras/canon/eos_digital_rebel_xs/

תגדיר רחבה ,זו עדשת קיט ,דיי נחמדה ומספיק טובה לרוב הדברים ,אבל יש דברים שהיא לא תספק לך ,בכל מקרה בשביל צלם חובב שרק התחיל היא תהיה מעל ומעבר .

פורסם
  • מחבר

אחרי הצפיה בתמונות בלינק שנתת זה עוד יותר גרם לי לרצות את המצלמה :)

התכוונתי לשאול שהעדשה הזאתי תהיה רחבה יותר מרוב מצלמות דמויות ה-SLR שאפשר לקנות?

פורסם

תשמע ,זה תלוי מאוד מאוד לאיזה דמוי את משווה אותה .

פורסם

העדשה פחות רחבה מה kit ,בכלל זו עדשת זום מה שיש בPanasonic DMC FZ18 .

ומן הסתם שה1000d מצלמת טוב יותר ,בעיקר בגלל גודל החיישן .

בכל מקרה ,אם אתה יכול ,אז ה1000d טובה יותר .

פורסם
  • מחבר

אני ייכול וגם רוצה :)

עוד שאלה איך אני יודע מה רוחב העדשה לפי איזה פרמטר?

ותודה רבה לך על העזרה! :xyxthumbs:

פורסם

תסתכל טיפה בfaq של הפורום ,הנה לך מצגת נחמדה שמראה לך על רוחב עדשה http://consumer.usa.canon.com/app/html/EFLenses101/focal_length.html

בעיקרון ,זה לא באמת רוחב ,זה כמה העדשה תופסת ,הפרמטר שלפיו אתה קובע את הרוחב הוא האורך מיקוד ב mm ,כאשר פחות = עדשה רחבה ,יותר = עדשת זום \טלה .

אבל כמובן שי עוד פרמטרים וסוגים של עדשות (כמו למשל העדשה 15 mm שיש באתר הזה שנתתי לך ,וזו עדשה מיוחדת בשם "fish eye ".

וכמבון שהכל בכיף :)

פורסם

DSLR מתאימה למי שמחפש בצילום תחביב.

אמת, התמונות שDSLR תפיק איכותיות לרוב ממצלמות דמוי. האם אתה מבין במה מתבטאת ה"איכות" הזו שאתה מדבר עליה ? האם זה חשוב עבורך בכלל ?

גם - כדי להפיק תמונות איכותיות ב DSLR יש ללמוד את המצלמה, וכמובן חשוב מזה ללמוד לצלם. ייקח לך גם זמן "להתמקצע" על המצלמה החדשה, שזה אומר תמונות אבודות מהטיול...

אם צילום מעניין אותך כתחביב, DSLR תשמש אותך תקופה ארוכה יותר ממצלמת דמוי. אם לא, תחשוב שוב למה אתה נכנס...

לגבי "רוחב העדשה" (התכוונת לרוחב זווית הראיה). הנתון מצויין במ"מ ונקרא אורך-מוקד. בעדשות זום, יש לך 2 מספרים, המספר הנמוך הוא כמה "רחב" אפשר לראות והמספר הגבוה הוא "הזום המקסימלי".

פורסם
  • מחבר

לדעתי איכות מתבטאת ביכולת של המצלמה להוציא תמונות כמה שיותר מפורטות עם צבעיים כמה שיותר חיים וריאלסטיים וללא כל מני רעשים וכו' לא?

וחוץ מזה איכות מבחינתי זה גם שהמצלמה תוכל לצלם בצורה טובה גם בתנאי תאורה לא אופטימליים, משהו שלדעתי רוב המצלמות הקומפקטיות לא מצטיינות בו בכלל וגם מהנסיון שהיה לי עם מצלמות דמוי גם הם לא עשו עבודה יותר מדי טובה.

ותודה לשניכם על ההסבר לגבי "רוחב זווית ראיה" זה גרם לי להבין הרבה יותר טוב את כל המספרים שיש על העדשה ומה משמעותם.

פורסם

בשביל זה גם מצלמה קומפקטית איכותית\דמויית SLR טובה יותר מיספיקו.

אני לא יודע לאן הטיול שלך אבל מצלמות SLR/DSLR הן מצלמות כבדות, מה שאומר שגם קשה לייצב אותן(מה שגם מוריד בצורה דרסטית מאיכות התמונה אצל צלמים מתחילים עד שהם מתיימנים בכל מיני טריקים על איך לייצב את המצלמה בכל זווית ותנוחה), הן מאוד מסורבלות אתה צריך לסחוב על עצמך מצלמה + עדשה\2 + סוללות התיק שלהן ממש לא קטן במיוחד אם קונים אחד שמגן על המצלמה בזמן הטיול. בנוסף לזה אל תצפה ליכולת לשלוף מצלמה לצלם ולהחזיר אותה לתיק ב10 שניות ומטה זה פשוט בלתי אפשרי, מה שאומר שבטיול אלא אם אתה תבלה שעה במקום מסויים עם המצלמה שלופה אולי תשיג תמונות טובות אבל בזמן הליכה\נסיעה שכל עצירה היא כמה דקות אתה לא תספיק לצלם כלום. בנוסף לזה המצלמה גם זוללת חשמל, ובמקומות פחות יוקרתיים מהאלפים השווייצרים היא מושכת יותר מידי צומת לבד. יש המון סיבות למה לקחת מצלמת DSLR אבל לצלם בטיול היא לא אחת מהן. אני מכיר לא מספר של אנשים שהם חובבני צילום, כן הם יוצאים לטיולי צילום לחו"ל אבל כאן הדגש הוא על חווית הצילום לא על הטיול, לנופש על הילדים הם יביאו קומפקטים במקרה הטוב וiphone או משהו דומה ברוב המקרים. יש המון מצלמות קומפקטיות עם חיישנים גדולים יחסית ואיכות תמונה מצויינת, שהן גם לפעמים יקרות כמעט כמו מצלמות כניסה בתחום הSLR.

מצלמות DSLR לא "טובות" יותר ממצלמות קומפקטיות, השוק והמטרה שאליה הן יוצרו שונים לגמרי.

אתה תצתרך כמה חודשים טובים של צילום ולמידת מצלמת בשביל להפיק תמונות מDSLR בכל מצב באותה איכות שתוכל להפיק מקומפקטית סופר איכותית, וגם אז בתנאים של טיול כאשר הצילום לא מקבל את כל הדגש לא תמיד תוכל לעשות זאת. לדעתי וממה שראיתי במקרים דומים לשלך, קונים מצלמה סופר יקרה בדיוטיפרי, מצלמים את המשפחה והחברים עולים למטוס, במטוס, יורדים ממנו, בחצי היום הראשון, אף אחת מהתמונות לא תזכה אותך בפרס לצילום או תיהיה "איכותית" במיוחד, ואז אתה לא תצלם כמעט כלום כי להסתובב עם כמה קילו של ציוד צילום זה מעיק במקרה הטוב וסיוט במקרה הרע.

פורסם

הסיבה היחידה ש"נטפלים" אליך זה כי ציינת שאתה רוצה לצלם ב AUTO בכל מקרה.

בשביל לצלם בAUTO, קניה כזו היא טעות לטעמי. חבל לך על הכסף.

אני מציע שתלמד קצת (יש באינטרנט אינסוף מדריכים) על צילום, ותראה אם זה מעניין אותך לפני שאתה קונה.

מושגים כמו חשיפה, צמצם, תריס, ISO, פוקוס, עומק שדה, הם דברים שנחוץ להבין כדי לצלם במצלמה. אפשר ללמוד תוך כדי ואף רצוי, אבל בהתחלה (הטיול שלך ומעבר אליו) אל תצפה לתמונות מזהירות.

שוב, אם אתה רוצה ללמוד, DSLR זה הכיוון הנכון. "תמונות איכותיות" - חבל על הכסף לדעתי.

בסכום כסף שציינת, עדיף לך לחפש ציוד יד 2, אם תוכל למצוא מישהו שיעזור לך לבדוק את הציוד.

פורסם
  • מחבר

בשביל זה גם מצלמה קומפקטית איכותית\דמויית SLR טובה יותר מיספיקו.

אני לא יודע לאן הטיול שלך אבל מצלמות SLR/DSLR הן מצלמות כבדות, מה שאומר שגם קשה לייצב אותן(מה שגם מוריד בצורה דרסטית מאיכות התמונה אצל צלמים מתחילים עד שהם מתיימנים בכל מיני טריקים על איך לייצב את המצלמה בכל זווית ותנוחה), הן מאוד מסורבלות אתה צריך לסחוב על עצמך מצלמה + עדשה\2 + סוללות התיק שלהן ממש לא קטן במיוחד אם קונים אחד שמגן על המצלמה בזמן הטיול. בנוסף לזה אל תצפה ליכולת לשלוף מצלמה לצלם ולהחזיר אותה לתיק ב10 שניות ומטה זה פשוט בלתי אפשרי, מה שאומר שבטיול אלא אם אתה תבלה שעה במקום מסויים עם המצלמה שלופה אולי תשיג תמונות טובות אבל בזמן הליכה\נסיעה שכל עצירה היא כמה דקות אתה לא תספיק לצלם כלום. בנוסף לזה המצלמה גם זוללת חשמל, ובמקומות פחות יוקרתיים מהאלפים השווייצרים היא מושכת יותר מידי צומת לבד. יש המון סיבות למה לקחת מצלמת DSLR אבל לצלם בטיול היא לא אחת מהן. אני מכיר לא מספר של אנשים שהם חובבני צילום, כן הם יוצאים לטיולי צילום לחו"ל אבל כאן הדגש הוא על חווית הצילום לא על הטיול, לנופש על הילדים הם יביאו קומפקטים במקרה הטוב וiphone או משהו דומה ברוב המקרים. יש המון מצלמות קומפקטיות עם חיישנים גדולים יחסית ואיכות תמונה מצויינת, שהן גם לפעמים יקרות כמעט כמו מצלמות כניסה בתחום הSLR.

מצלמות DSLR לא "טובות" יותר ממצלמות קומפקטיות, השוק והמטרה שאליה הן יוצרו שונים לגמרי.

אתה תצתרך כמה חודשים טובים של צילום ולמידת מצלמת בשביל להפיק תמונות מDSLR בכל מצב באותה איכות שתוכל להפיק מקומפקטית סופר איכותית, וגם אז בתנאים של טיול כאשר הצילום לא מקבל את כל הדגש לא תמיד תוכל לעשות זאת. לדעתי וממה שראיתי במקרים דומים לשלך, קונים מצלמה סופר יקרה בדיוטיפרי, מצלמים את המשפחה והחברים עולים למטוס, במטוס, יורדים ממנו, בחצי היום הראשון, אף אחת מהתמונות לא תזכה אותך בפרס לצילום או תיהיה "איכותית" במיוחד, ואז אתה לא תצלם כמעט כלום כי להסתובב עם כמה קילו של ציוד צילום זה מעיק במקרה הטוב וסיוט במקרה הרע.

דדוקא הגודל לא מפחיד אותי בכלל, יצא לי לראות את המצלמה עם העדשת קיט עליה והיא לא כזאת גדולה ציפיתי למשהו הרבה יותר גדול וכבד.

לגבי הייצוב של המצלמה היא הרי מגיעה עם מנגנון של ייצוב? לפחות זה מה שראיתי על העדשה.

ואני לא מצפה שהתמונות יהיו סופר איכותיות או שיהיו משהו יוצא דופן אבל עדיין לפי מה שהבנתי גם במצב AUTO התמונות אמורות לצאת איכותיות מאוד.

אני יסכם את זה ככה יש לי 2000 ש"ח להשקיע במצלמה כאשר מה שמאוד חשוב לי זה שתהיה זוית ראיה כמה שיותר רחבה והיכולת של המצלמה לצלם גם בתנאי תאורה לא אופטימליים וכמובן שתוציא תמונות יפות ואיכותיות דברים כמו זום ענק, ווידאו לא בדיוק מעניינים אותי.

ובסכום הזה שיש לי ממה שראתי עד עכשיו זות המצלמה היא הטובה ביותר שאפשר לקנות, לא תהיה לי אפשרות לקנות עוד מצלמה בשנים הקרובות ככה שאני מנסה להוציא את המקסימום מתקציב שיש לי.

"עוד אחד" זה בסדר "שנטפלים" אליי בזכות זה בסופו של דבר אני יעשה את הדבר החכם שאני לא יצטער עליו בעתיד.

לגבי למידה אתמול קראתי את כל ה-FAQ של הפורום והבנתי בדיוק מה כל אחד מהמושגים האלו אומר.

לגבי יד שנייה זה לא על הפרק מאוד חשובה לי האחריות והאמינות של המוצר מכיוון שלא תהיה לי אפשרות לרכוש עוד מצלמה בשנים הקרובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים