עבור לתוכן

הבעיה של אנגליה

Featured Replies

פורסם
:lol:
  • תגובות 76
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה מגעיל אותי לראות את היהודים ששונאים את עצמם בפורום הזה

במקום להיות מאוחדים ולתרום על הדיון על השתלטות המוסלמים באירופה אתם משווים את זה לדתיים ועוד מקצינים את זה

עם אזרחים כאלה אין פלא שאוטוטו המדינה תיפול אני במקומכם הייתי מתבייש בעצמי

פורסם

שאני אבין - אתה מצדיק את החרדים?

בית עם קיר רעוע לא יעמוד מול סערה. צריכים לטפל בבעיות הפנים לפני שמטפלים בבעיות החוץ.

פורסם

במקום להיות מאוחדים ולתרום על הדיון על השתלטות המוסלמים באירופה אתם משווים את זה לדתיים ועוד מקצינים את זה

כשאתה אומר "מאוחדים" אתה מתכוון לכך לשהחרדים יקבלו את החילונים כמו שהם (בלי לכפות עליהם מנהגים דתיים אלו ואחרים, בלי לחנך לכך שהם "בהמות משוכללות" ושמוריהם "חמורים", בלי שחיילים שנולדו לאב יהודי ואם רוסייה יקברו בחלקות נפרדות ליד הגדר), או שרק החילונים אצלך נדרשים לקבל את החרדים כמו שהם (ועוד לממן את בחירתם זו)?

אם המדינה תתפרק, זה יהיה בגלל אנשים כמוך, לא כמוני. בגלל אנשים העוורים לעוולות החרדים ומנהיגיהם, ודורשים "אחדות" ו"הבנה" מהחילונים. אם אתה חרדי ופשוט "מגן" על אחיך בדרך זו - אינך ידידי שכן אתה פועל למיגור מדינת ישראל כפי שאני מכיר אותה. אם אינך חרדי ועדיין אתה טוען כך - הינך עיוור וטיפש, ברמה שהופכת דיון איתך לחסר כל טעם.

בקיצור, תתבייש באמת. יש על מה.

פורסם

מזל שהם מיעוט, הם האסון לעם היהודי.

גרועים יותר [ כי הם יהודים ] מאוייבינו בחוץ על ידי השקר על היהודים ,כאן על ידי השקר על החרדים -זה מגיע לרמה שקודם כל צריך להילחם בחרדים כי הם יותר מסוכנים מאוייבנו :facepalm:

ובכלל אנשים שלא מאמינים צריכים לפחות לשמור על ערך המסורת וההיסטוריה שלהם, הם צריכים להתבייש.

פורסם

מתחשק לי לראות פוסט אחד של רוני בלי השורה הקטנה למטה שהוא נערך... פתטי.

פורסם
זה מגיע לרמה שקודם כל צריך להילחם בחרדים כי הם יותר מסוכנים מאוייבנו

תן להבין אתה חושב שלחילונים קיצוני דת מסוימת פחות מסוכנים מקיצוני דת אחרת ?

מה זה משנה לי עם עושים את אותם חוקים קיצונים +- רק שאחד אומר בשם אלה והאחר בשם אלוהים ?

מה זה משנה בית כנסת או מסגד ?

האחד יותר טוב רק כי הוא יהודי ?

אתה רוצה שהילדים שלך ילמדו בבית ספר שלא מזכיר את דרווין ?

שלא מאפשר להם ללמוד על מחשב -וחס וחלילה אינטרנט -אלה עם מגבילים את זה רק לאתרים של "גדולי התורה "

אתה רוצה שהבן שלך ישודך לבחורה לפי יחוס והבת שלך גם רק שבמקרה שלה זה יכול להיות גם לאיזה זקן בין 80 שיש לו יחוס ?

כמובן מדינה נכשלת טכנולוגית וכלכלית חוץ ממספר מצומצם של "גדולי תורה "

בכלל כל הענין של התנך והחוקים שלו היו מתאימים מצוין לפרימיטיבים של לפני הכיבוש הרומי

אולי אפילו לפני הכיבוש היווני

צריך לזכור שבניגוד למיתוס של "העם הנבחר " מי שבאמת התחילו לאפוך את האזור למפותח יותר בתקופה העתיקה

היו בהתחלה הפראונים -שהיו הרבה יותר מתקדמים משבטי היהודים של אותה התקופה

ויותר מאוחר היוונים ואחרי זה הרומים

הרומים בכלל פיתחו את ירושלים \בנו דרכים\מקורות מים וכו

אז נכון -לא עשו את זה מטוב לב ומצצו מיסים

אבל להתחיל עם השטויות של מסורת ובולשיט ?

רק בגלל שאימפריות יתפוררו ואפכו למשהו אחר ?

או אולי בגלל שהמוסלמים והנוצרים גנבו רעיונות מהיהודים -בלי להזכיר שהתנך גונב המון מדתות קדומות יותר

דרך אגב ארכיאולוגים מצאו עדויות של תרבויות בני אדם הרבה מלפני ה5000+ שלפי התנך נוצר האדם

ואני מדבר על תרבויות ולא סתם קופי אדם משוטטים

בבית ספר של החרדים\מוסלמים קיצונים הילדים שלך לא ילמדו על זה

רק לאחרונה היה גילוי שלתלמידי בית ספר שביקרו במערת הנטיפים לא אמרו שהמערה כניראה קימת מאות אלפי שנים

אפילו לא אמרו משפט כמו "מדענים חושבים ש"

פורסם

^צודק, חכה שרוני יגלה שלפני עשרות אלפי שנים הייתה לשומרונים בטרייה, הוא בכלל יתפחלץ.

פורסם
חכה שרוני יגלה שלפני עשרות אלפי שנים הייתה לשומרונים בטרייה

:lol: :lol: :lol:

flintstones-car.jpg

פורסם

קודם כל נחמד שהתחלת לציין קיצוניים ולא להכליל.

בקשר זה אני אפרט בנושא ה'עדה החרדית' [ בזמן האחרון אני פחות מדגיש את הקיצוניות היוצאת מהם ויותר מכליל מהסיבה שהחילוני שמכיר אותם רק דרך התקשורת דבריי שיוצאים מהכרות שלהם ישמעו לו כדמיון ] , אך עכשיו אני מדגיש יצאו ממנה ושאינם מקשיבים לרבנים מין כת בתוכם ולא בכולה -סוף סוף התפרסם היום [גם לפני כן אבל כאן אפשר לשמוע הכל - נחמד ] להאזנה

אחד מהמנהיגים הבולטים ישל ה'עדה החרדית'

אפשר גם לקרוא אם קשה לך.

תן להבין אתה חושב שלחילונים קיצוני דת מסוימת פחות מסוכנים מקיצוני דת אחרת ?

מה זה משנה לי עם עושים את אותם חוקים קיצונים +- רק שאחד אומר בשם אלה והאחר בשם אלוהים ?

מה זה משנה בית כנסת או מסגד ?

האחד יותר טוב רק כי הוא יהודי ?

קיצוניות היא תופעה שלילית' date=' אבל להבדיל מהקיצוניות האיסלמית שהורגת, פשוטו כמשמעו, הקיצוניות היהודית לא הורגת אף אחד. היא פשוט מגזימה ולפעמים מגיעים למעשים מיותרים, אבל לא עושים "אותם חוקים קיצוניים". כי דתי קיצוני הוא גם עושה חסד בקיצוניות ומקיים את חוקי התורה, ולא את חוקי האיסלם הרצחניים.[/color']

אתה רוצה שהילדים שלך ילמדו בבית ספר שלא מזכיר את דרווין ?

שלא מאפשר להם ללמוד על מחשב -וחס וחלילה אינטרנט -אלה עם מגבילים את זה רק לאתרים של "גדולי התורה "

אתה רוצה שהבן שלך ישודך לבחורה לפי יחוס והבת שלך גם רק שבמקרה שלה זה יכול להיות גם לאיזה זקן בין 80 שיש לו יחוס ?

כמובן מדינה נכשלת טכנולוגית וכלכלית חוץ ממספר מצומצם של "גדולי תורה "

-חרדים לא לומדים על האבולוציה, מכיון שהיא תיאוריה שגויה [לא הכל אך הרבה בה], ותנועת ההתפתחות הולכת כנגד בורא מכוון וזה הסותר את אמונתם . כל אחד מלמד מה שהוא חושב לנכון. גם חילוניים לא מלמדים את הדת.

-ידע על מחשבים לומדים, וישנם מסלולי לימוד של מחשבים למעוניינים במכללות החרדיות.

-אינטרנט זה לא פסול, זה כלי רק תלוי איך משתמשים בו למשל כוס אפשר למזוג לתוכו מיץ תפוזים טרי מלא ויטמין סי ואפשר גם להכניס לתוכו רעל עכברים

זה רק סיכון, כל אחד יודע שאינטרנט מפיץ פרונוגרפיה וזימה בכמויות שאי אפשר לספור. ומלבד זאת נוצר ז'אנר מיוחד של אתרים חרדיים המגלגלים רכילויות צהובות, ולאתרים אלו התנגדו הרבנים, אתרים חיוביים אין להם שום התנגדות, ולכל הארגונים החרדיים הגדולים יש אתרים באינטרנט ובהם הרצאות , כמו הידברות,

ערכים וכו'.. וכו'..

ישנם חרדים שמתחילה לא רוצים בזה בגלל אותו סיכון -זכותם. ,אך בעיקון כלעצמו אין בזה פסול.

-שידוך לפי יחוס היא תופעה שקיימת רק אצל אדמורי"ם חסידיים, שהם פרושים וחיים בצורה קיצונית, ולא קיימת בציבור החרדי הרחב. וכמובן שאף אחד לא מחתן בחורה עם אדם מבוגר , להוציא את צביקה פיק שהתחתן בשנים האחרונות עם נערה צעירה ;) .

-קיום המדינה טכנולוגית וכלכלית לא תלוי באמונה אלא בעבודה. ואכן יש צורך שאנשים יעבדו וגם חרדים, כיום רק 60% מהחרדים עובדים [ואני עוד יודע שישנה הרבה עבודה בשחור בציבור זה בגלל כל האיסורים של המדינה למשל על אברך שאינו רשאי לעבוד -זה מעלה את האחוזים בהרבה ], ובדרך אחרת אפשר להעלות את אחוז העובדים באופן חוקי, ואעפ"כ צריכים שיהיו גם אחוזים של לומדי תורה כי הדבר חשוב לרמתו הרוחנית של העם .

בכלל כל הענין של התנך והחוקים שלו היו מתאימים מצוין לפרימיטיבים של לפני הכיבוש הרומי

אולי אפילו לפני הכיבוש היווני

צריך לזכור שבניגוד למיתוס של "העם הנבחר " מי שבאמת התחילו לאפוך את האזור למפותח יותר בתקופה העתיקה

היו בהתחלה הפראונים -שהיו הרבה יותר מתקדמים משבטי היהודים של אותה התקופה

ויותר מאוחר היוונים ואחרי זה הרומים

הרומים בכלל פיתחו את ירושלים \בנו דרכים\מקורות מים וכו

-התנ"ך אינו מותאם למצב שלפני הכיבוש הרומי, כי יש בו תורות מוסר שהרומאים לא יכלו להבין אפילו אם רצו.

-היהדות היא עם נבחר לא מבחינה גזעית, ולא מבחינת פיתוח סביבתי שהנך כותב, אלא מבחינת משימה רוחנית, ה' הטיל משימה רוחנית על עם ישראל, ולכן הוא נבחר למלא משימה זאת. זה בדיוק ההיפך מגזענות, כי כל אדם מכל גזע ומין אם רק ירצה להצטרף לתכנית יתקבל כחבר בין חברים. רבי עקיבא היה בן גרים, שמעיה ואבטליון, רבי מאיר, אונקלוס הגר והרבה מגדולי ישראל היו שייכים לעמים אחרים שהתגיירו. מה שנבחר זו התכנית, ולא הגזע או הגנטיקה.

אז נכון -לא עשו את זה מטוב לב ומצצו מיסים

אבל להתחיל עם השטויות של מסורת ובולשיט ?

רק בגלל שאימפריות יתפוררו ואפכו למשהו אחר ?

או אולי בגלל שהמוסלמים והנוצרים גנבו רעיונות מהיהודים -בלי להזכיר שהתנך גונב המון מדתות קדומות יותר

-יש מקרים במהלך ההיסטוריה שצויינו גם בתרבויות אחרות ת , אך בכל זאת תוכל להראות לי על מה אתה מדבר? איזה "גנבות" ?

-דעתי גם אדם שאינו מאמין בה' או בחלק מהתורה או כולה, צריך לפחות לשמור על המסורת שלו -אם כולם היו כמוך מר קרירין העם היהודי לא ישאר כאן לעוד הרבה זמן.

דרך אגב ארכיאולוגים מצאו עדויות של תרבויות בני אדם הרבה מלפני ה5000+ שלפי התנך נוצר האדם

ואני מדבר על תרבויות ולא סתם קופי אדם משוטטים

בבית ספר של החרדים\מוסלמים קיצונים הילדים שלך לא ילמדו על זה

הנך מוזמן להראות לי עדויות כאלה, אני מזכיר עדויות ולא ערכות או סברות .

רק לאחרונה היה גילוי שלתלמידי בית ספר שביקרו במערת הנטיפים לא אמרו שהמערה כניראה קימת מאות אלפי שנים

אפילו לא אמרו משפט כמו "מדענים חושבים ש"

במערת הנטיפים אכן המדריכים לא אומרים "מליוני שנים", כתוב שם רק "ברבה שנים" ובאנגלית נאמרו מספרים כמו מליונים. כדי שלא לפגוע באנשים שמאמינים אחרת, מה יש, זהירות מפגיעה ברגשות היא בעיה?

אם ישנו מדריך לבית הספר הממלאכתי אני לא רואה שום סיבה לפסול את האמירה "מדענים חושבים ש".. אך שוב בכיתוב שם יש לא לפגוע באחרים .

פורסם
אבל להבדיל מהקיצוניות האיסלמית שהורגת, פשוטו כמשמעו, הקיצוניות היהודית לא הורגת אף אחד

אתה באמת מאמין לזה ?

כניראה לא למדתה מספיק

פורסם
  • מחבר

נתחיל בזה שהתנועה החרדית היא לא בדיוק תנועה "חוקית" לפי ההלכה.נוסדה לפני 200 שנה באירופה.כך למעשה צריך להוציא אותה מ"חוץ לחוק" ולהחזיר את היהדות הישנה

פורסם
אבל להבדיל מהקיצוניות האיסלמית שהורגת, פשוטו כמשמעו, הקיצוניות היהודית לא הורגת אף אחד

אתה באמת מאמין לזה ?

כניראה לא למדתה מספיק

-חרדים לא לומדים על האבולוציה, מכיון שהיא תיאוריה שגויה [לא הכל אך הרבה בה], ותנועת ההתפתחות הולכת כנגד בורא מכוון וזה הסותר את אמונתם . כל אחד מלמד מה שהוא חושב לנכון. גם חילוניים לא מלמדים את הדת.

חילונים מלמדים את הדת רק לא חופרים בה

לדעתי צריך ללמד את הדתות הנפוצות בעולם באופן כללי (ולא רק יהדות \נצרות \אסלם) לצד הברירה הטבעית ושכל אחד יבחר מה מתאים לו

מלבד זאת נוצר ז'אנר מיוחד של אתרים חרדיים המגלגלים רכילויות צהובות, ולאתרים אלו התנגדו הרבנים, אתרים חיוביים אין להם שום התנגדות, ולכל הארגונים החרדיים הגדולים יש אתרים באינטרנט ובהם הרצאות , כמו הידברות,

ערכים וכו'.. וכו'..

ישנם חרדים שמתחילה לא רוצים בזה בגלל אותו סיכון -זכותם. ,אך בעיקון כלעצמו אין בזה פסול.

אבל זה מה שאני אומר עושים חומות כאלו -שלא יקבלו השפעה מחשיבות ואידואולוגיות אחרות

במדינה חרדית גם אתרים על דרווין לא יהיו חוקים

-שידוך לפי יחוס היא תופעה שקיימת רק אצל אדמורי"ם חסידיים, שהם פרושים וחיים בצורה קיצונית, ולא קיימת בציבור החרדי הרחב. וכמובן שאף אחד לא מחתן בחורה עם אדם מבוגר , להוציא את צביקה פיק שהתחתן בשנים האחרונות עם נערה צעירה

תיראה עם בחורה צעירה רוצה מרצונה החופשי להתחתן עם טרח זקן -זאת זכותה

עזוב את הסיבות לזה -כי אנחנו כניראה חושבים בדיוק אותו דבר למה הסיבה העיקרית ...

אבל בחברה החרדית שידוך זה הנורמה

אולי עניין היחוש זה ליותר נכבדים -אבל בכל זאת עדין יש את השידוך שלטעמי נוגד את החופש

בעניין חתונות כאלו עם זקנים -זה כן היה וכניראה יקרה בעתיד ולא שונה מהמסורת הבדוית הישנה (לא מה שיש עכשיו )

קיום המדינה טכנולוגית וכלכלית לא תלוי באמונה אלא בעבודה

בטח שיש -רק תיראה את אירן כדוגמה לזה -מדינה מוצפת בנפט שהרוב בה ענים

ברגע שאתה חוסם המון דברים שמנוגדים לדת ככה המדינה שלך תיראה

-התנ"ך אינו מותאם למצב שלפני הכיבוש הרומי, כי יש בו תורות מוסר שהרומאים לא יכלו להבין אפילו אם רצו.

כל העמים היחסית גדולים ששרדו מהתקופה העתיקה היו חארות

אין מה לעשות אחרי זה לא היו שורדים

אבל בלי קיצונים דתים של אותה התקופה -היו היום הרבה יותר יהודים והיה הרבה יותר מבני תירות בארץ

-יש מקרים במהלך ההיסטוריה שצויינו גם בתרבויות אחרות ת , אך בכל זאת תוכל להראות לי על מה אתה מדבר? איזה "גנבות" ?

-דעתי גם אדם שאינו מאמין בה' או בחלק מהתורה או כולה, צריך לפחות לשמור על המסורת שלו -אם כולם היו כמוך מר קרירין העם היהודי לא ישאר כאן לעוד הרבה זמן.

איזה גנבות ?

בו נילך להתחלה -סיפור הבריאה שגם גונב ממקורות אחרים אבל גם "עוקץ" מקורות אחרים

לא זוכר באיזה מקום יש מאמר על זה אבל בתנך יש הרבה גניבות

אבל גם גניבות של אחרים מהתנך

יש גם ספרים שלא ניכנסו לתנך מסיבות כאלו ואחרות

מי שפינח את הארוגליפסים בהתחלה (הכתב הפארוני )גילה עדויות כאלו -ושתק כי לא רצה ללכת נגד הכנסיה

מאז גילו הרבה עדויות

בין עם זה ציורי מערה עתיקים ובין עם זה כלים עתיקים

יש הרבה עדויות שלא רק העולם כניראה קים מילירדי שנים אלה האדם כניראה קים בערך 2 מיליון שנה

וחברות אדם כניראה קימות מעל 10 אלף שנה

אני לא רואה שום סיבה לפסול את האמירה "מדענים חושבים ש".. אך שוב בכיתוב שם יש לא לפגוע באחרים

אבל עובדה שלא אומרים

מבחינתי שיגידו מדענים חושבים ש" ו"הרב עובדיה חושב ש " -על זה לא יהיו לי טענות

פורסם

רוני אתה בנאדם מיוחד. בחיים לא נתקלתי באדם כ"כ אטום שגורם לי להגיב לו שוב ושוב.

קיצוניות היא תופעה שלילית, אבל להבדיל מהקיצוניות האיסלמית שהורגת, פשוטו כמשמעו, הקיצוניות היהודית לא הורגת אף אחד. היא פשוט מגזימה ולפעמים מגיעים למעשים מיותרים, אבל לא עושים "אותם חוקים קיצוניים". כי דתי קיצוני הוא גם עושה חסד בקיצוניות ומקיים את חוקי התורה, ולא את חוקי האיסלם הרצחניים.

i lol @ ברוך גולדשטיין. ובכלל כל כהנא וחבריו. חוצמזה שלהזכירך יהודים ביצעו רצח עם בשם התנ"ך. אם זו לא "קיצוניות יהודית שהורגת", אני לא יודע מה כן.

חוקי האיסלאם שוחרי-שלום בדיוק באותה מידה כמו אלו של הנצרות והיהדות. אתה מוזמן ללכת לקרוא בו קצת (הרי אתה תמיד מתלונן שאנחנו מבקרים את התנ"ך בלי שקראנו אותו ולמדנו אותו ואת ההלכות שלו, מה נותן לך את הזכות לעשות את אותו הדבר לקוראן?).

חרדים לא לומדים על האבולוציה, מכיון שהיא תיאוריה שגויה [לא הכל אך הרבה בה], ותנועת ההתפתחות הולכת כנגד בורא מכוון וזה הסותר את אמונתם . כל אחד מלמד מה שהוא חושב לנכון. גם חילוניים לא מלמדים את הדת.

מי אתה שתחליט מה נכון ולא נכון? אף אחד עוד לא יודע מה נכון ומה לא נכון, ומן הראוי שבית-ספר - מוסד לימודי שאמור לעודד חשיבה עצמאית - יציג גם את הגישה המדעית. רק תראה כמה אטום אתה, "זה סותר את האמונה אז זה לא נכון ואסור ללמד את זה". חוץ מזה שאמרת בעצמך שהאבולוציה והאמונה לא מתנגשים.

ומה זה חילוניים לא מלמדים את הדת? מה אתה חושב שאנחנו עושים בשיעורי תנ"ך ותושב"ע? ביד?!

אינטרנט זה לא פסול.... ישנם חרדים שמתחילה לא רוצים בזה בגלל אותו סיכון -זכותם. ,אך בעיקון כלעצמו אין בזה פסול.

בעמנואל (אותם חרדים שהצדקת אותם במשך 12 עמודים בדת ואמונה, שאמרת שהם צודקים לגמרי והדרישות שלהם הגיוניות לחלוטין) דרשו מההורים שלא יתנו לילדים שום גישה למחשבים וטלויזיות! תפסיק לשקר, רוני.

קיום המדינה טכנולוגית וכלכלית לא תלוי באמונה אלא בעבודה. ואכן יש צורך שאנשים יעבדו וגם חרדים, כיום רק 60% מהחרדים עובדים [ואני עוד יודע שישנה הרבה עבודה בשחור בציבור זה בגלל כל האיסורים של המדינה למשל על אברך שאינו רשאי לעבוד -זה מעלה את האחוזים בהרבה ], ובדרך אחרת אפשר להעלות את אחוז העובדים באופן חוקי, ואעפ"כ צריכים שיהיו גם אחוזים של לומדי תורה כי הדבר חשוב לרמתו הרוחנית של העם.

60% שעובדים זה כלום. למה אנחנו צריכים לממן כמעט חצי מהחרדים? ומאיפה הנתון הזה? אתה נדרש לסימוכין. עבודה בשחור זו לא עבודה, הם לא משלמים מיסים (כולל מס הכנסה). אתה לא יכול להגיד שאנחנו צריכים להרשות את זה. אגב, אברכים לא עובדים מרצונם, לא יודע מה זו השטות הזאת שאמרת (שהמדינה מכריחה אברכים לא לעבוד).

אם מישהו רוצה ללמוד כל היום ולא לעבוד - בסדר גמור. אבל לא מגיעה לו אפילו אגורה שחוקה מכיס המדינה (לא יותר ממה שמגיע למובטל חילוני, בכל אופן).

התנ"ך אינו מותאם למצב שלפני הכיבוש הרומי, כי יש בו תורות מוסר שהרומאים לא יכלו להבין אפילו אם רצו.

מה הקשר בין מחט לתחת? אם אין לך איך להגיב על נקודת דיון כלשהי, תכתוב שאין לך מענה הולם או שאל תגיב כלל. מדובר כאן על התקדמות תרבותית וטכנולוגית (והתקדמות מבורכת, לא פחות), ולא על מוסר.

היהדות היא עם נבחר לא מבחינה גזעית, ולא מבחינת פיתוח סביבתי שהנך כותב, אלא מבחינת משימה רוחנית, ה' הטיל משימה רוחנית על עם ישראל, ולכן הוא נבחר למלא משימה זאת. זה בדיוק ההיפך מגזענות, כי כל אדם מכל גזע ומין אם רק ירצה להצטרף לתכנית יתקבל כחבר בין חברים. רבי עקיבא היה בן גרים, שמעיה ואבטליון, רבי מאיר, אונקלוס הגר והרבה מגדולי ישראל היו שייכים לעמים אחרים שהתגיירו. מה שנבחר זו התכנית, ולא הגזע או הגנטיקה.

כתוב בתנ"ך במפורש שהעם היהודי שונה מבחינה גנטית משאר העמים. ואתה עוד טוען להכיר את התנ"ך....

ובכלל, אני יכול להעלות עשרות מקרים של גזענות בעדה החרדית, והטרי ביותר הוא מקרה האפליה הגזענית בבית הספר בעמנואל.

יש מקרים במהלך ההיסטוריה שצויינו גם בתרבויות אחרות ת , אך בכל זאת תוכל להראות לי על מה אתה מדבר? איזה "גנבות" ?

מה לגבי סיפור הבריאה? היהודים לקחו את סיפור הבריאה של העמים הקדומים ושינו בו קצת פרטים, אני לא זוכר הכל במדוייק, אבל כל הקטע של עולם שנוצר בשבעה ימים זו לא המצאה שלנו.

שומרונים. Satisfied? הייתה להם בטרייה לפני אלפי על גבי אלפי של שנים. גם המאייאנים התקיימו לפני שהעולם נברא כיביכול. לפי תיארוך פחמן ניתן לדעת כי האדם והחיות התקיימו הרבה לפני שהעולם כביכול נברא.

במערת הנטיפים אכן המדריכים לא אומרים "מליוני שנים", כתוב שם רק "ברבה שנים" ובאנגלית נאמרו מספרים כמו מליונים. כדי שלא לפגוע באנשים שמאמינים אחרת, מה יש, זהירות מפגיעה ברגשות היא בעיה?

כן, אם אתה משקר לאחרים. המערות, עובדה מדעית, קיימות מליוני שנים. למה לא לכתוב את זה? לא יהרוג אף אחד לכתוב "לפי הערכות מדעיות, המערות קיימות מליוני שנים", גם בעברית. אם זה פוגע במישהו, הוא מוזמן להסתגר בביתו. באתרים ארכיאולוגיים המשמשים ללימוד, יש ללמד את מה שידוע לנו כנכון ביותר.

פורסם
  • מחבר

"יש מקרים במהלך ההיסטוריה שצויינו גם בתרבויות אחרות, אך בכל זאת תוכל להראות לי על מה אתה מדבר? איזה "גנבות" ?"

אז יכול להיות שהיית דת על אחת ענקית שממנה התפצלו כל הדתות וכל אחת שומרת לעצמה מה שהיא זוכרת מאותה דת.

כמו התיאוריה של אטלאנטיס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים