עבור לתוכן

מחשב לא נדלק : עידכון בעמוד 2, אולי בעיה במעבד

Featured Replies

פורסם

הפעלתי היום את המחשב השני בבית (שמפרטו בצד), והוא נתקע בזמן ה boot על press any key to boot from CD (שהיה ריק בזמן הזה), ריסטטי את המחשב, קפצה הודעה bios update failed, ומאז המחשב נדלק (מאוורים מסתובבים) ואחרי כמה שניות נכבה, וחוזר בלופים, אין תצוגה על המסך ואין ציפצופים מהלוח .

לא ניסתי לעדכן את הביוס, והכונן DVD היה ריק (גם לא היה מחובר USB שיכול לעדכן או משהו כזה)

ניסתי לאפס ביוס, לא עזר.

החלפתי ספק, גם לא עוזר

ניסתי כול מיני קומבינציות (סטיק אחד של זיכרון, בלי זיכרון, בלי ברטיס מסך, בלי HDD והכונן DVD), אותה תוצאה כול הזמן

פורסם

כמה לופים נתתה לו לעשות עד שכיבית אותו ידנית?

תתן לו איזה 3-4 פעמים, כי בעקרון הוא אמור להכנס אוטומתית ל-"SAFE MODE" של ה-BIOS

למקרה ושינית את ההגדרות שם כך שהמחשב לא יכול להעלות על מנת לתת לך אופציה לתקן את הטעות.

דבר נוסף אולי לא איפסת את הביוס כמו שצריך, תנסה להוציא את הסוללה וגם לאפס עם הג'אמפר(תקצר למשך 5 שניות)

בדקתי את הנושא קצת ואולי זה מה שקרה לך(הסבר בתמונה)

מה שאתה צריך לעשות זה להוריד את הקובץ הבא: http://www.gigabyte.us/Support/Motherboard/Utility_DownloadFile.aspx?FileType=Utility&FileID=62

לפתוח את הזיפ ולהוציא את קובץ ה-IMAGE

ולצרוב אותו על דיסק(לסגור את הדיסק לאחר הצריבה)

עכשיו תכניס אותו ל-CD ותדליק את המחשב שלך ותקווה שזה יעבודה

אני רוצה להדגיש לך שאת מה שאמרתי למעלה תעשה אך ורק אם שום דבר אחר לא עובד ועל אחריותך בלבד!

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם יש לך dual bios תנסה לשחזר אותו מההוראות של gigabyte

פורסם

לפי הלוח אם הזה Gigabyte GA-965P-DS3P Rev 3.3 יש לו, והשחזור מהצ'יפ גיבוי על הלוח מתבצע אוטומטית.

מה שרשמתי למעלה זה מה שעושים אם הוא לא מצליח לשחזר אוטומית מהצ'יפ.

פורסם
  • מחבר

נתתי למחשב יותר משלוש פעמים לעשות ריסטרט, לא עזר.

הוצאתי את הסוללה ל10 דקות והחזרתי, לא עזר.

ניסתי לאפס עם הגיאמפר (להפעיל את המחשב בלי הסוללה, ולקצר את הגאמפר), גרם למאוורים לא להפסיק להסתובב, אבל עדיין אין תצוגה וחוזר לקדמותו אחרי ריסטרט.

ניסתי את הקובץ ששמתה פה, לא עזר.

ניסתי להפעיל את הדיסק בזמן שאני מקצר את הגאמפר (חשבתי שאולי המחשב עובד אבל רק תצוגה אין), לא עזר.

ממה שקראתי זה קורה להרבה אנשים באיזה שלב ורובם פתרו את זה בלהחזיר את הלוח, השאר בלקנות לוח חדש :-\

יש עוד משהו שאפשר לעשות או שהלוח סיים את תפקידו וצריך לקנות לחדש?

פורסם

נזכרתי בעוד משהו, אם יש לך את הדיסק המקורי שבא עם הלוח-אם תסנה להכניס אותו לסידירום

ולהפעיל את המחשב. אולי הגירסה של הביוס שנמצאת עליו תתאים.

אחרת אני חושב שנשרף לך הצ'יפ, אבל אני לא יכול להגיד לך בביטחון מלא.

נ.ב

אם יש לך אחריות תשלח לתיקון.

אם את מרגיש יצירתי ואתה יודע להלחים אתה יכול לקנות צ'יפ באינטרנט והחליף את הישן(2 צ'יפים אחד גיבוי)

נ.נ.ב

תנס ללחוץ F9 אחרי שהוא נדלק זה אמור להכניס אותך ל-Xpress Recovery2 אולי זה יעבוד ככה.

פורסם
  • מחבר

ניסתי את הדיסק של הלוח אם, אותה תוצאה.

זה ניראה כאילו המחשב נכבה לפני שהוא מספיק לקרוא את הדיסק, ובגלל זה זה לא עוזר (ולכן גם ללחוץ על F9 לא עזר לי, המחשב נכבה מוקדם מידי).

בדקתי את העניין של האחריות, כבר פגה.

אני לא חושב שאני מבין מספיק באלקטרוניקה כדי להלחים מחדש ציפ של ביוס.

אבל תודה על העזרה בכול מקרה.

וחוץ מזה,לא נוראה שהוא הלך, תמיד אפשר להשתמש בלוח כמעצור לדלת או משהו :)

פורסם

תנקה את הלוח מאבק שאוליי מקצר משהוא. אתה יכול לשטוף א הלוח אם זרם מים חזק מצינור (תוציא את הסוללה) ולייבש יום בשמש

פורסם
  • מחבר

אני אנסה לנקות אותו, אבל עם מים?

פורסם

כשהלוח מפורק מהמחשב ואין בו סוללה אין בו חשמל - אין בעיה של חשמל + מים

אם אתה מייבש את הלוח בשמש (אל תעשה את זה ללילה אלא מחר בבוקר שתוכל לשים לייבוש) - המים יתאדו מהר ולא תהיה קורוזיה

רצוי שתשים מגבת מקופלת ותדפוק בעדינות את הלוח במגבת כשהוא הפוך (אחריי ששטפת אותו) כדיי להוציא החוצה יותר מים ורק אז תשים לייבש

פורסם
  • מחבר

אוקי ננסה..

יש אפשרות להפעיל את הלוח בלי המעבד, לראות אם הלוח תקין?

עריכה:

אוקי, הצלחתי להפעיל את הלוח ללא מעבד, כמובן שאין POST כי אין מעבד, אבל הלוח לא נכבה ונדלק בלופים.

זה אומר שיש בעיה במעבד?

אין לי מעבד מתאים אחר לבדוק במקום

פורסם

יכול להיות מלא דברים

אין מעבד - אין עומס של מעבד אל המייצבי מתח בלוח. אם המייצבים דפוקים הם יכולים לקצר כשיש אליהם עומס

אין מעבד - אין ביצוע של הוראות ביוס - אם יש בביוס הוראה שמכבה את המחשב (נזק לביוס) היא לא מתבצעת

אין מעבד - אין זיהוי חומרה ראשוני - לא קורית תקלה של זיהוי חומרה - אין כיבוי

פורסם
  • מחבר

כן, קשה לדעת בלי חלפים.

נקנה כבר חדש

תודה רבה למי שניסה לעזור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים