עבור לתוכן

רוצה חוות דעת מחיר למכירה מחשב שלי שהוא בן 5 שנים

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה לדעת כמה עולה המחשב שלי למכירה?

מיפרט מחשב:

מארז ATX

לוח אם אסוס - p4p800 deluxe

DDR 400 זיכרון קינסטון - 3GBX1GB=3GB

דיסק קשיח 320GB - SATA

צורב DVD LG דואל-לייר

כונן DVD

כונן 1.44MB

כרטיס מסך AGP - GF FX 5700 - 256MB

כרטיס קול O/B

כרטיס רשת O/B

מה מחיר שלו אמכור אותו?

למה אני רוצה לימכור כי אני רוצה ליקנות מחשב נייד חדש.

בתודה מראש

מיכאל

פורסם

תהיה מאושר אם תצליח לקבל 700שקל...

פורסם
  • מחבר

שכחתי להוסיף דגם מעבד הוא 478 - במהירות 3.2GHZ - אינטל.

ובנוסף 700 ש"ח זה עלוב רציני?

הרי קניתי אותו בחדש היה מחיר 6.000 ש"ח

אולי אני אמכור אותו במחיר 2500 ש"ח.מה דעתכם?

יש תגובות?

מיכאל

פורסם

למה שיקנו ממך מחשב ישן במחיר שאפשר לקנות בו חדש ??

פורסם

בלי להעליב, אבל אתה חי בסרט.

כל מחשב חדש במחיר הזה ואפילו קצת פחות, יהיה יותר טוב בכל פרמטר.

כמו שdanic אמר

תהיה מאושר אם תצליח לקבל 700שקל...

יופי coben הקדים אותי, אבל הבנת את הרעיון...

פורסם

האמת אני לא חושב שמישהו יקנה אותו גם ב700

פורסם

מיכאל שלום,

תראה, בלי להעליב, שוק המחשבים כמו שווקים האחרים, מאוד רגיש ומאבד מערכו מהר, עקב התקדמות והתפתחות הענף בצורה מטורפת לגמריי וגם, הוצאת מוצרים חדשים כמה פעמים בשנה.. ככה שיוצא שמחשב שנקנה בתחילת השנה, יכול להיות מחשב "חלש" עד סוף השנה, מכיוון שהיצרניות מעדכנות עוד באותה השנה כמה פעמים את קו המוצרים שלהן. כמו כן השוק מוצף בכל פעם מחדש במוצרים חדשים.

לדוגמא, קנינו רכב, לפניי 6 שנים בדיוק (2004), מקרה אמיתי אישי שלנו, הרכב עלה לנו 119,000, כיום, עולה כ 45,000 , עברו סה"כ 6 שנים, הרכב הוא ניסאן אלמרה, הרכב נראה נקי, מטופח, ללא שריטות, פלסטיקה שמורה חדשה והק"מ שלו עומד על 75,000 שזה כלום. ותראה כמה הוא שווה היום...

לא הוגן? אולי, אבל ככה זה כשמשקיעים במשהו.

להלן מפרט שהרכבתי ב 2500 שקל נכון להיום, תראה תהבדלים, ותגיד מי באמת ייתן לך סכום שכזה...

מעבד:

[..] INTEL PENTIUM DUAL CORE S775 2.93GHz E6500 - BOX ₪392

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-EP41-UD3L ₪373

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI-B ₪535

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5750 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪646

מארז:

[..] COMPUCASE 6T10-NPS w/o PSU ₪136

ספק כוח:

[..] HEC RAPTOR 450W - RETAIL ₪234

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 7200.12 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪225

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪2541

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

כמובן שאם לשחק קצת, פהושם אפשר להגיע למפרט מעולה עוד יותר. שתבין, המפרט שנתתי.. נחשב כיום למפרט לא רע בכלל, ובדגש על לא רע בכלל, מבחינת הרכיבים, ותראה עוד איזה כרטיס מסך...

שתדע, ניתן היום להרכיב מפרט ב 1500 שקל, שיהיה טוב בכמה רמות משלך... רק לידיעה

מה קרה ב 6 השנים האלו אתה שואל? ובכן מאוד פשוט, תעשיית הרכיבים התחילה להתעורר, נוצר ביקוש רב, התקדמות עם החומרה ופיתוחים חדשים, פריצות דרך וכמובן, התקדמות החברות של השבבים. כמו כן זמינות גדולה יותר של רכיבים וסוגים שונים שלהם וריבוי חברות חדשות שהוקמו, לכן השוק מוצף בחברות שונות וברכיבים שונים. לכן על מנת להיות תחרותי, צריך לתת מחיר נמוך, די הגיוני לא? מה שאומר, שכיום המחשב שאתה קנית ב 6 אלף, ניתן לקנות בפחות מחצי המחיר. היום מחשב טוב לגיימר, עולה פחות מ 3500 שקל, וניתן אפילו להכנס לתקציב של 3000 שקל לגיימר ממוצע מתחיל. וזה ייחשב למחשב על בהשוואה לשלך.

פורסם

100 שקל על ה-HDD ..

או 300 שקל בלחץ על כל המחשב ..

ולגבי הרכב לא אמרת כלום .. ניסאן אלמרה איבדה מחיר קשות ..:) רכב מצויין , שנתון גבוהה בכלום כסף :)

פורסם

^ תוסיף לכל האמור לעיל את זה שרכיבים אלקטרוניים אינם יין ולא משתבחים במיוחד עם הזמן. המאווררים שלך קרובים כנראה לסוף חייהם וכך גם הספק, וסיכוי סביר שגם הלוח וכרטיס המסך. המארז כנראה כבר מגלה סימני קורוזיה בכמה מקומות. מיותר לציין שעל שום דבר כבר אין אחריות, ויותר מזה - אם משהו מתקלקל, בעל המחשב יתקל בבעיה קשה בנסיונו למצוא חלפים שכבר לא קיימים בשוק (ואלה שקיימים, נמכרים במחירים מופקעים).

עצה שלי? תמכור את המחשב בחלקים, כחלקי חילוף למחשבים ישנים אחרים. זה עשוי להיות משתלם יותר - אם כי גם בצורה הזו אני בספק רב שתעבור את אזור ה700 שקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים