עבור לתוכן

התקנתי mugen2 האם הטמפרטורות בסדר?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, יש לי מעבד Q6600 (stepping G0) שגם עשיתי לו לאפ

שמתי משחה תרמית על המעבד (מה שהגיע עם המוגן2 שמתי במרכז טיפה בגודל גרגיר אורז)

התקנתי את המוגן2 לרוחב לא לאורך ושמתי מאוורר אחד למטה שידחוף אוויר ואחד למעלה שיוציא את האוויר

הטמפרטורות שלי בזמן מנוחה הם בערך מ36 מעלות עד 40

ובזמן מאמץ מ 46 מעלות עד 50

כל זה בלי OC למעבד, השארתי אותו על stock

האם זה אמור להיות ככה?? חשבתי שהמוגן יוריד לי את המעלות לאיזור ה 29-31

או שאני פשוט טועה (מה שעדיף)

אודה לתשובות

[attachment deleted by admin]

פורסם

קירור תלוי במספר גורמים, הסירוקלוציה (מיקום המאווררים ונתיבי אוויר חופשיים במארז) וטמפ' החדר הם העיקריים. אל תשכח שקירור אוויר לעולם לא יקרר לטמפ' שנמוכה מטמפ' הסביבה. בימי הקיץ החמים, הטמפרטורות בתוך מבנים נעות בעצמן סביב ה-30 מעלות וגם עם מזגן סביב ה-25 מעלות. אם טמפ' המעבד עלתה רק ב-5-15 מעלות ביחס לטמפרטורת החדר במנוחה ו-20-25 מעלות במאמץ, הרי שזה מצוין. לא חושב שיש לך סיבה לדאגה ועושה רושם שהקירור פועל כמו שצריך.

אם תרצה תוכל לנסות לסדר אולי את הכבלים במארז בצורה טובה יותר, לבחון שוב את מיקום המאווררים, להגביר את מהירות הסיבוב שלהם (על כמה סל"ד המאוורר של ה-Mugen אגב?) כדי לנסות להוריד עוד כמה מעלות.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה על התשובה קודם כל :)

את המאוורר שבא עם המוגן שמתי על המוגר עצמו בשביל להוציא אוויר כי הוא לא חזק, ובמקומו שמתי מאוורר s-flex של 1200rpm

אין כבלים בתוך המארז עצמו שמפריעים לזרימת האוויר, אם זה עוזר אז המארז שלי הוא thermaltake spedo advanced

ככה שיש סירקולציה מעולה וכל הכבלים עוברים מאחורי הלוח אם

יש מאורר שיונק אוויר בקדמת המארז, 2 מאחורי המארז שמוציאים אוויר, אחד למעלה שמוציא אוויר, 1 בפאנל הצדדי שמכניס אוויר ועוד אחד בפאנל הצדדי השני שמכניס אוויר מאחורי הלוח אם ועוד מאוורר באמצע המארז שמכניס אוויר לכיוון המעבד וכרטיס המסך

סך הכל יש 8 מאווררים ש2 מהם נימצאים על המוגן

פורסם

לדעתי כמות המאווררים גדולה מדי, אבל אין פה חוק קבוע בנושא.

בכל מקרה הטמפ' סבירות בהחלט.

פורסם

שתהיה בריא..כמה מאווררים..

בוא נעשה קצת סדר..תציין כמה מאווררים יש לך בכל אזור (גג\צד\חלק קידמי וכו) של המארז..מכניסים\מוציאים אוויר..

והטמפ' שלך סבירות בהחלט..

פורסם
  • מחבר

חברים אל דאגה הכל בסדר :)

taotao המאווררים האלה באים יחד עם המארז tt spedo advanced זה לא שקניתי את כולם :)

ובקשר לטמפרטורות, ה tjmax היה על 100 במקום על 90 ועכשיו RT מראה טמפרטורות של 26-29 מעלות

אגב איך אני משנה את ה tjmax ב core temp?

פורסם

אני חושב שעדיף לך שמאורר מלמעלה יכניס אוויר ומה שבצד המארז(בדלת) יוצאי אוויר ושעוד מאורר בחלק האחורי יוצאי אוויר

פורסם

^^^ :nono:

שישאר את הסירקולציה איך שהיא...אחלה טמפ' :xyxthumbs:

פורסם

שלום.

אני מתכוון לקנות השבוע קירור מוגן 2. רציתי לשאול את פותח הדיון (או מישהו אחר) לגבי קנייה של מאווררים כמו שציין פותח הדיון במקום המאוורר שבא עם המוגן2.

באיזה קוטר המאווררים (? 120X120X25) צריכים להיות האם צריך לקנות דבר מה נוסף ("וו תלייה" - retention kit) למאוורר הנוסף (היכן קנית את שלך - משהו סטנדרטי?)? האם צריך/ כדאי לקנות מפצל שיחבר את האיוורור לנקודה אחת על הלוח. על איזה מאווררים אתם ממליצים אם בכלל.

תודה (מתכוון לעשות OC בעתיד)

פורסם

הגודל של המאוורר הוא סטנדרטי 120מ"מ עם עובי של 25מ"מ...

פורסם
  • מחבר

בקשר לשאלה שלך

מה שעשיתי היה דיי פשוט, קניתי מאוורר של scythe s-flex 1600 rpm ושמתי אותו עם הוו בתחתית המוגן

ובגלל שאין לי עוד וו תלייה פשוט שמעתי על המאוורר של המוגן על המוגן עצמו וככה הוא פשוט נח עליו

כמו שאמר טאוטאו 120מ"מ זה הגודל של המאוורר

לגבי העניין של המפצל, זה אני לא יודע, אני חיברתי את המאוורר שבא עם המוגן ל cpu_fan ואת המאוורר השני חיברתי ל cha_fan

פורסם
  • מחבר

פתרון זול ובטוח ל2 מאווררים על מוגן 2

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1433

וואלה גדול אתה :)

חשבתי שיהיה הרבה יותר קשה למצוא אותם ושהם בטח באים רק עם עוד אקססוריז כדי שהם גם ילו יותר מ15

אחלה דבר, אם יום אחד אני ארצה לשנות את הפוזיציה של המוגן (להתקין אותו מלמעלה למטה) אז בהחלט אני ארכוש כאלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים