עבור לתוכן

תאימות מעבד ולוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום כולם! להלן בעייתי:

ברשותי לוח אם של "אסוס", דגם A7M266. עליו יש מעבד אתלון אקס-פי 1400. ניסיתי להחליף את המעבד הנ"ל באתלון 2200. לפי האתר של אסוס, יש תמיכה במעבדי אתלון עד 2100 ללוח אם הנ"ל, אחרי עדכון ביוס. בחנות היה רק 2200, וחשבתי לעצמי, "נו, רק עוד 100 מה"צ"... איזו טעות! עדכנתי את הביוס בהצלחה ל1007, חיברתי את המעבד החדש.. וכלום! יש רעש של עבודה מהכוננים וכו', אבל אין איתחול. מה עושים? (חוץ מלדפוק ת'ראש בקיר על שזרקתי 400 שקל, או להחליף לוח אם).. יש דרך לגרום ללוח לחשוב שב2100 עסקינן? אולי רעיון אחר?

עדכון הביוס היה כולל הboot block וה- ESCD אם זה משנה משהו.

פורסם

הלוח תומך בפלומינו 2100+ ואתה שמת בו T-Bred (מעבד 0.18 לעומת 0.13).

גם אם תקנה היום XP1700+ הוא לא יעבוד על הלוח הזה.

פורסם

וואלה מצטער בשבילך אחי, איזה באסה! מה אתה מתכנן לעשות?

פורסם
  • מחבר

לא, לא. אני מכיר את העניין עם הטי-ברד והפלמינו. אלא אם בחנות עבדו עלי, זה פלמינו. ליבת המעבד מלבנית בצורתה- אם זה אומר משהו.

פורסם

2200 יש רק ב-T-Bred.

פורסם

פלומינו:

palomino_small.jpg

ט'ורוברד:

Tbred2000-m.jpg

פורסם
  • מחבר

אוקי, קודם כל אתה צודק. אין ספק שהחובבנים בחנות מכרו לי טי-ברד והם לא יודעים על מה הם מדברים. אבל יש התקדמות, ובעיה חדשה:

המעבד הותקן בהצלחה, והוא פועל, ברגעים אלה ממש. אבל, הביוס מזהה אותו כמעבד 1800 בלבד. לעומת זאת, מערכת ההפעלה (אקס-פי פרו) מזהה אותו (תחת "סיסטם") כ"דורון" 2100!

בנוסף, תוכנה שיש לי בשם "אאידה32" מזהה את המעבד כ "את'לון 2100 מה"צ, (365*5.75) 2600+". זאת, תחת "סי-פי-יו טייפ". לעומת זאת, תחת "סי-פי-יו איי-די", המעבד מזוהה כ"דורון" (ללא מה"צים).

מה הולך פה? מישהו יכול לעשות לי סדר בסלט? איך גורמים לביוס לראות את מהירות המעבד האמיתית? האם בכלל יש צורך בכך, לאור זיהוי מערכת ההפעלה (השגוי גם, שכן זה מעבד 2200)?

כרגע הג'ימפור הוא ב"סי-פי-יו דפולט". נסיון להעלות מתחים הסתיים במסכים כחולים תוך 5 דקות עבודה.

ואם כבר מכרו לי טי-ברד, מה עדיף? הנ"ל או פלומינו?

תודה

פורסם

אוקי, קודם כל אתה צודק. אין ספק שהחובבנים בחנות מכרו לי טי-ברד והם לא יודעים על מה הם מדברים. אבל יש התקדמות, ובעיה חדשה:

המעבד הותקן בהצלחה, והוא פועל, ברגעים אלה ממש. אבל, הביוס מזהה אותו כמעבד 1800 בלבד. לעומת זאת, מערכת ההפעלה (אקס-פי

המעבד XP2200+ אמור ללפעול במהירות 1800Mhz, אם הביוס מראה 1800 מגהרץ, אז הכל בסדר אצלך, אם הוא מראה ערך אחר, תוודא שבביוס(או בג'ימפור של הלוח) הבאס שלו על AUTO או על 133MHZ, ומכפלה 13.5(אני מאוד בספק אם אתה בכלל יכול שנות אותה בלוח הזה :-X)

יכול להיות שבגלל שהלוח שלך לא תומך ט'ורוברד, הוא עלול לטעות בזיהוי הדגם של המעבד(בזה אני לא ממש בטוח :P)

בקשר לשאלתך השניה:

הט'ורוברד עדיף יותר, כיוון שהליבה שלו חדשה יותר וקרירה יותר מהפלומינו, וגם המתחים שלו נמוכים יותר(מה שנותן יתרון בOC)

פורסם

לפי האתר של אסוס חד משמעית הוא לא אמור לפעול עם מעבדי 0.13, אם הוא פועל זה בטח הלוח היחידי בעולם מבוב צ'יפסט AMD761 שמסוגל לזה.

אולי איזה עדכון ביוס יפתור את הבעיה.

אני השתמשתי בשני לוחות כאלו והם תמיד רשמו את הדגם של המעבד בלי קשר למהירות האמיתית שהוא היה מכוון אליה, אבל אולי זה רק ענין של ביוס.

אם זה 1800 מה"ז אז זה תקין כפי שנאמר, אבל אני ממש מתפלא שזה בכלל נדלק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים